- 7 Şubat 2022
- 2.672
- 1.785
- 27
İnşallahEkledim hayırlısı olsun inşallah
Kuzum bu öyle bir şey değil. Haşimato genetik yatkınlığı olan bir hastalık. Anti tpo testinden bakılıyor. Anti tpo testi her hastanede yapılmadığı için muhtemelen annene tsh t3 t4 testleri yapılmıştır. Bunun sonucunda da tsh düzeyine göre uygun dozda ilaç vermiştir doktor. Yani aslında annen zaten haşimatodur. Ama bakılmadığı için troid hastasısın denmiştir. Haşimatonun ilaçla bir tedavisi yok. Sadece haşimato troidi tsh t3 t4 testlerinde azalma veya yükselme yaptığı için onları düzeltmeye yönelik ilaç veriyorlar. Yani doktorun aynı ilacı kullan demekle doğru yapmış2 bucuk altı olmalı diye okudum ki ben ya. Dün annemi götürdüğüm dr da tuhaftı haşimatodan önce ki aynı kullandığı ilaca devam et dedi. İyi gelseydi dedim zaten cevirmezdi haşimatoya
Kuzum tsh bir hormon sonuçta. O da stresten, kaygıdan yorgunluktan vs. Değişkenlik gösterebiliyor. Ben laboratuvarda çalışıyorum, tsh değerlerine ben bakıyorum. Bi kere iki gün üst üste tsh bakmıştım. Birinde 2.3 çıktı. Diğerine de 24 saat nöbetten hemen sonra bakmıştım 3.5 çıktı. Yani değerler değişebiliyor. Tabiki yüksekse ilaçla düşürülmesi gerek ama biz kaygıyı azaltmalıyız benceİyide bir sorun olsa kadın doğum zaten beni her türlü yönlendirirdi. Yediklerine dikkat ederek düşürebilirsin bence kendine stres yapma hiç ben sallamadım çok. Ayrıca troidi olan arkadaşım ilk denemede hamile kaldı. Doktora düşündüğünü söylediğinde hemen olmayabilir demesine rağmrn biz bazı şeyleri çok kafamıza takıyoruz kuzum bence
Bende bıraktım bu ay kuzum belirti kovalamaktan yoruldum. Sadece doktorun verdiği vitaminleri kullanıcam başka da birşey yapmıycam. Olacağı varsa her türlü olur. İnşallah Rabbim tez vakitte nasip ederHer ay oram battı burama iğne giriyor. Aha bu sefer tuttu deyip hüsranla sonuçlanıyor.biraz oluruna bıraktım kuzu. Olmuyorsa vardır bir hikmeti deyip. İnşallah tez vakitte sağlıklı bebeklere kavuşuruz
Femometer diye bir uygulama var testlerin fotograflarını ve başka belirtilerinzi girdiğinizde gerekn bilgiyi çok iyi veriyor bi deneyin istersenizKızlaaar bende pkos var. Ovulasyon testelerim sürekli pozitif ben nasıl anlayacağım bu yumurtlama günümü ya
Yapıldı kuzum diğer msjlarımda var yazmıştım sadece tsh t3-t4 testi yeterli değil bence diye. Anti tg si yüksekti. Evet ama ilaç yeterli değil hastalığın belirtileri annemde senelerdir var. Genetik yatkınlığı olan bi hastalık tabi ananemde teyzem de annem de var. Ha illa olucak diye bişi de yok ama malesef bizde var. Dereotu tğketmek ya da yediklerine dikkat etmekle de düzelmiyo. Ne yapmak lazım amac belirtileri hafifletmek tamam hastalığın ilacı tedavisi yok bunda okeyiz.Kuzum bu öyle bir şey değil. Haşimato genetik yatkınlığı olan bir hastalık. Anti tpo testinden bakılıyor. Anti tpo testi her hastanede yapılmadığı için muhtemelen annene tsh t3 t4 testleri yapılmıştır. Bunun sonucunda da tsh düzeyine göre uygun dozda ilaç vermiştir doktor. Yani aslında annen zaten haşimatodur. Ama bakılmadığı için troid hastasısın denmiştir. Haşimatonun ilaçla bir tedavisi yok. Sadece haşimato troidi tsh t3 t4 testlerinde azalma veya yükselme yaptığı için onları düzeltmeye yönelik ilaç veriyorlar. Yani doktorun aynı ilacı kullan demekle doğru yapmış
Hah tam işin uzmanını buldum. Psikyatri desteği de alıyor annem. Ama öyle aşırı kaygılı, stresli bi insan değildir bana veya babama göre. Ne yapmalıyız sence bilgin var mı ? İlacını senelerdir eksiksiz alıyor ama yorgunluk uyku hali üşüme vs biz bunları cok sık yaşıyoruz annemde ve hareketleri de yavaş zaten. İyotun tiroid bezi üstünde etkisini öğrendim geçen gün bi dahiliye dr u da açıklama yapmıştı ona denk geldim. Biraz iyot ve selenyumla desteklemek istedim umarım yanlış bişi yapmıyorumdur. Ha öyle guatr ı kisti nodülü yokKuzum tsh bir hormon sonuçta. O da stresten, kaygıdan yorgunluktan vs. Değişkenlik gösterebiliyor. Ben laboratuvarda çalışıyorum, tsh değerlerine ben bakıyorum. Bi kere iki gün üst üste tsh bakmıştım. Birinde 2.3 çıktı. Diğerine de 24 saat nöbetten hemen sonra bakmıştım 3.5 çıktı. Yani değerler değişebiliyor. Tabiki yüksekse ilaçla düşürülmesi gerek ama biz kaygıyı azaltmalıyız bence
Kuzum selenyum genelde öneriyorlar haşimato hastalarına ama tabi doktorunuza ya da eczacınıza tanışmanızda fayda var. Onun haricinde tsh değerinde değişmelere bağlı olarak ilcın dozu sürekli yenileniyor. Bu arada benim annemde de haşimato var. Benim de anti tpo değerim üst sınıra çok yakın. Yani muhtemelen bir kaç yıl içinde ben de haşimato olurumHah tam işin uzmanını buldum. Psikyatri desteği de alıyor annem. Ama öyle aşırı kaygılı, stresli bi insan değildir bana veya babama göre. Ne yapmalıyız sence bilgin var mı ? İlacını senelerdir eksiksiz alıyor ama yorgunluk uyku hali üşüme vs biz bunları cok sık yaşıyoruz annemde ve hareketleri de yavaş zaten. İyotun tiroid bezi üstünde etkisini öğrendim geçen gün bi dahiliye dr u da açıklama yapmıştı ona denk geldim. Biraz iyot ve selenyumla desteklemek istedim umarım yanlış bişi yapmıyorumdur. Ha öyle guatr ı kisti nodülü yok
Ben dr una sordum dün de ikisi için de bilimsel bi çalışma yok dedi geçiştirdi. Genetik yatkınlık ihtimali var diyebilir miyiz dedim %100 diyemeyiz dedi ben kesin var mı diye sormadım bilimde tıpta %100 yoktur sürekli gelişir değişir araştırılır vs.Kuzum selenyum genelde öneriyorlar haşimato hastalarına ama tabi doktorunuza ya da eczacınıza tanışmanızda fayda var. Onun haricinde tsh değerinde değişmelere bağlı olarak ilcın dozu sürekli yenileniyor. Bu arada benim annemde de haşimato var. Benim de anti tpo değerim üst sınıra çok yakın. Yani muhtemelen bir kaç yıl içinde ben de haşimato olurumhaşimato otoimmün bi hastalık. O yüzden glutensiz beslenmek haşimatonun belirtilerini baya azaltıyor. İnstagramda çok sayfa var otoimmün beslenme ile ilgili. İnanılmaz faydasını görenler olmuş
Oyyy evet iki tarafta da olması da kötü olmuş. Ama sorun yok kuzucum korkma. Benim haşimatoku çok arkadaşım gebe kaldıBen dr una sordum dün de ikisi için de bilimsel bi çalışma yok dedi geçiştirdi. Genetik yatkınlık ihtimali var diyebilir miyiz dedim %100 diyemeyiz dedi ben kesin var mı diye sormadım bilimde tıpta %100 yoktur sürekli gelişir değişir araştırılır vs.ters dr a çattım yine offff annem ve glutensiz beslenmek o da zor bi ihtimal keşke başarabilsek böyle yola devam o zaman. Babadan romataid artritliyim zaten anadan da haşimato artık çoğu hastalık otoimnün
Beni ikinci gebelik zorluyo ilkinde hiç bilmezdim böyle şeyleri zaten nolduysa doğumdan sonra oldu vücudum cok değişti. Allahım hayırlısıyla nasip etsin hepimize aşkım❤❤Oyyy evet iki tarafta da olması da kötü olmuş. Ama sorun yok kuzucum korkma. Benim haşimatoku çok arkadaşım gebe kaldı
Kuzumm inşallah yaaa bak bi evladın varmış. Demek ki hamiş kalabiliyorsun öyle düşün rahat olBeni ikinci gebelik zorluyo ilkinde hiç bilmezdim böyle şeyleri zaten nolduysa doğumdan sonra oldu vücudum cok değişti. Allahım hayırlısıyla nasip etsin hepimize aşkım❤❤
Ben kullanıyorum haftada iki kezKızlar aranızda d vit takviyesi kullanan var mı
Hangisini kullanıyorsunBen kullanıyorum haftada iki kez
Sambucol d vitamini ve d colefor ikisinide Doktor'um önerdi hangisi elimde varsa onu kullanıyorum iki ayda birde ölçüm yaptırıyorum ona göre de doz ayarlanıyor zaten ikiside görüntü olarak bile aynı.Hangisini kullanıyorsun
Anladım cevabın için teşekkürlerSambucol d vitamini ve d colefor ikisinide Doktor'um önerdi hangisi elimde varsa onu kullanıyorum iki ayda birde ölçüm yaptırıyorum ona göre de doz ayarlanıyor zaten ikiside görüntü olarak bile aynı.
O öyle olmuyomuşKuzumm inşallah yaaa bak bi evladın varmış. Demek ki hamiş kalabiliyorsun öyle düşün rahat ol