• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan hediyesi mi altin mi?

nişanda sadece anne ya da baba takı takar benim bildiğim, hiç nişanda arkadaşın bişey taktığını görmedim. ayrıca ev hediyesi de evlenince alınır bana göre. o size nişanda bir takı taktı mı? o yüzden mi takmak istiyorsunuz?

bu arada takıyla ilgili şunu demek istiyorum, çeyrek mi taksam ya da onun degerinde hediye mi demişsiniz ya, isterseniz çeyreğin üç katı değerinde bir hediye alın, altın kadar göze gelmez. bence altın en degerlisi.
Ozel olarak nisan yapiyorlar. Kucuk bi yer tuttular. Sadece aile icinde olamayacak yani nisan. Aile akraba tanidik cevre falan gelecek hep. Yani eli bos da gidilmez diye dusundum bu yuzden.
Altin icinde dedikleriniz cok mantikli haklisiniz. Ama ben ceyrek degerinde bi hediye derken yani basit bisey almiycagimi belirtmek istedim.

En yakın arkadaşım evlenirken nişanında ekstra bir şey takmadım ama kendisine "ihtiyacın olan bir şey alacağım, söylemezsen kafama göre alırım iki tane olur bir işe yaramaz" demiştim. Evinin bir eksiğini kapatmıştım.Düğününde de altın taktım ayrıca. Böyle bir şey düşünebilirsiniz.

Bin sene önce, düğün, doğum vs kim ne takmış bilen annemden bir söz: onlar bize bunu takmıştı, onu takmak şart.bunlar hep borç ekmek, iade etmek gerek.
Çok içinden çeyrek tak ama Nişanda çeyrek takıp da düğün için beklentiyi artırma bence.

Tam tersi daha iyi olmazmı. Yani düğün daha buyuk bi merasim ya ceyregi orda takmak daha uygun olmaz mi?

Evet buda guzelmis veya buratz bisey olabilir. Ceyrek fiyatina bulabilir miyim o zaman bu tarz kolyeler

Evet hediye icinde ceyrek fiyatina biseyler alirim alirsam. Ama iste ceyregi herkes takiyo zaten. Ben yakin arkadasi olarak daha anlamli bisiler mi hediye etsem diye dusundum. Ay kafam cok karisik:110:
Zinciri ile beraber değil.
Sadece kolye ucu şeklinde bulabilirsin.
Kuyumculara giderek araştırabilirsin, bir çok model ve seçenek var bu anlamda.

Bana böyle bir hediye verildiğinde çok hoşuma gitmişti ve manidar bulmuştum.
Hala saklıyorum ve arada takıyorum.
Özellikle o arkadaşımızla görüştüğümüz zamanlarda muhakkak o kolyeyi takarım.
:KK39:

kesinlikle çeyrek takmalısın sonra arkandan aaaa gelinin en yakın arkadaşı bir çeyrek takmadı arkadaşınızın annesi gördün mü arkadaşını bir çeyreği sana çok gördü bu nasıl arkadaş gibi yorumlara maruz kalabilirsiniz
Yok kimse oyle bisey demez oyle insanlar degiller canlarim onlar benim. Ben sadece bu rituelleri pek bilmiyorum. Onun icin hangisi uygun olur diye soruyorum.

Bende dusundum ama iste altin kolye falan biraz pahali olmazmi. Imutasyon zaten olmaz nisanda.
Yok imitasyon olmaz zaten. Hani şöyle incecik zinciri olan küçük bir ucu olan zarif, hafif bir kolye diye düşündüm ama fiyatı çok fazla mı çıkar ki bilmiyorum. Eğer fazlaysa yine zarif bir küpe falan da düşünebilirsin.

Tam tersi daha iyi olmazmı. Yani düğün daha buyuk bi merasim ya ceyregi orda takmak daha uygun olmaz mi?

Evet buda guzelmis veya buratz bisey olabilir. Ceyrek fiyatina bulabilir miyim o zaman bu tarz kolyeler

Evet hediye icinde ceyrek fiyatina biseyler alirim alirsam. Ama iste ceyregi herkes takiyo zaten. Ben yakin arkadasi olarak daha anlamli bisiler mi hediye etsem diye dusundum. Ay kafam cok karisik:110:
Benim icin makbule gecen ceyrek olurdu :)) bozdurur ihtiyacimi alirdim hediyeyi begenmeme ihtimalide var

çeyrek takın
ayrıca birşey almayın gerek yok

düğünde de çeyrek haricinde evine giderken hediye alırsınız

Ozel olarak nisan yapiyorlar. Kucuk bi yer tuttular. Sadece aile icinde olamayacak yani nisan. Aile akraba tanidik cevre falan gelecek hep. Yani eli bos da gidilmez diye dusundum bu yuzden.
Altin icinde dedikleriniz cok mantikli haklisiniz. Ama ben ceyrek degerinde bi hediye derken yani basit bisey almiycagimi belirtmek istedim.

nişanda bişey takılmaz ki. bence o konuda çok rahat ol. kaç tane nişana gittim yemekli yemeksiz,üstelik de yakın akrabamın, sadece gelinin kayınvalidesi geline bilezik taktı, damada da karşı taraf saat taktı. bir tane de altın takan akraba görmedim. kendini mecbur hissediyorsan hissetme. nasılsa düğünde takacaksın. bu konularda artık daha rahat olmalı insanlar. kaldı ki zaman kötü ekonomik olarak. ha ama illa ben bişey almak istiyorum diyosanız sizin tercihiniz. ben mesela şimdi evlensem yakın arkadaşımın bana çeyrek takacağından şüpheliyim.

Ben arkadaşımın nişanında 100 tl takmıştım..
Sonra evine eksik bir şey aldım. Ay sonunda düğünü var çeyrek takacağım..

bizim buralarda nişanda bi şey takılmaz .
kayınvalide takar bi tek . ama sizin oralarda takılıyorsa hangisi daha uygun ise fiyat olarak onu takın

nişanda bişey takılmaz ki. bence o konuda çok rahat ol. kaç tane nişana gittim yemekli yemeksiz,üstelik de yakın akrabamın, sadece gelinin kayınvalidesi geline bilezik taktı, damada da karşı taraf saat taktı. bir tane de altın takan akraba görmedim. kendini mecbur hissediyorsan hissetme. nasılsa düğünde takacaksın. bu konularda artık daha rahat olmalı insanlar. kaldı ki zaman kötü ekonomik olarak. ha ama illa ben bişey almak istiyorum diyosanız sizin tercihiniz. ben mesela şimdi evlensem yakın arkadaşımın bana çeyrek takacağından şüpheliyim.
bizim buralarda nişanda bi şey takılmaz .
kayınvalide takar bi tek . ama sizin oralarda takılıyorsa hangisi daha uygun ise fiyat olarak onu takın
Anladim evet bizdede zaten oyle dugundeki kadar bisey takilmazda iste yakinlari para falan takar oyle. Bende iste eli bos gitmek istemedim bide yakin arkadasi olarak hangisi daha uygun olur diye düsundum

bence eğer altın takacaksan öyle küpe yüzük kolye olmaz

yani erkek tarafı almadı da ben aldım der gibi olur onlar öyle bir şey almazsa

gereksiz alınganlıklara sebebiyet verir

ben yakın arkadaşlarıma düğünlerinde kolye vs takıyorum

çeyrekler satılıp gidiyor diye

bu aşamada hediye kıza yardım amaçlı

işte çeyizine destek olmak amaçlı olacak

bir hediye olabilir ama salonda sıkıntı yani onu sonra kendsine de verebilirsin

para takan olursa siz de takarsınız

Hediye kolye güzel olur ama pahalı gelir.illa hediye diyorsanız güzel bir nevresim takımı alabilirsiniz.surekli kullanır ve sizi hatırlar. ..nisanla, dugunun arasi yakinsa şimdi para takip düğünde altın takmakta mantıklı.Zaten birde evine ilk gidince ev hediyesi alıyorsun ..

Para takın düğünde çeyrek takarsınız para ile arkadaşınız çeyizine kendi beğendiği eşyaları alır.Hediyeyi evine giderken alırsın.

bence eğer altın takacaksan öyle küpe yüzük kolye olmaz

yani erkek tarafı almadı da ben aldım der gibi olur onlar öyle bir şey almazsa

gereksiz alınganlıklara sebebiyet verir

ben yakın arkadaşlarıma düğünlerinde kolye vs takıyorum

çeyrekler satılıp gidiyor diye

bu aşamada hediye kıza yardım amaçlı

işte çeyizine destek olmak amaçlı olacak

bir hediye olabilir ama salonda sıkıntı yani onu sonra kendsine de verebilirsin

para takan olursa siz de takarsınız
Yok zaten takı gibi bisi alirsam onu herkesin icinde kiza takmam. Daha sonra bi kutuda kendisine veririm

elektrikli cezve kettle

mixer benzeri şeyler

ama ne olur şu vazoydu ıncık cıncıktı almayın
Evet bence dugunde falan olabilir bunlar. Ama nisan icin hediye alirsam eger birazdaha manevi degeri olan bisey olsun istiyorum. Yani elektronik ev esyasi gibi degil. Ama dugun hediyesi olarak cok mantikli tesekkr ederim

Back
X