- Konu Sahibi tourmaline
-
Merhaba,
Martta nişanlanacağım çok kısıtlı zamanım var o yüzden bazı konularda fikir /öneri rica edecektim..Bir de bilmediğim konular var..
1) Erkek tarafına birşey takılır mı ? (Gümüş kol düğmesi yaptırmak istiyorum olur mu ? Bazıları saat takılır diyor fakat babam erkeğe birşey takılmaz nişanda diyor? Kafam karıştı benim de..)
2)Bana ne takıcaklar?
3) 5 taş nişanda mı takılır?
4)Ben onun alyansını alacağım diye biliyorum doğru mu?
5)o benim elbisemi ben onun takımını mı alacağım. Aslında evde olacağı için gerek sanırım değil mi?
6)Annesine hediye birşey almalı mıyım? Jest yapmak istediğim için birşey almak isterim aslında fikir verebilir misiniz?
7)Yiyecek olarak ;* sarma; nişan pastası;börek ;mercimek köftesi olucak..Sizce yeterli olur mu? Neler olmalı başka? Kendim önceden yapıp buzluğa atabileceğim pratik tarifleriniz varsa rica ediyorum.
8)Toplam 17 kişi olacağız. Dolayısyla herkese yetecek tabak, çanak, bardak tek tipte bir takımım yok.Sorun olur mu sizce? Farklı çeşitlerde olucak.
9)İsteme faslında türk kahvesini 17 kişiye birden mi yapacağım, yoksa sadece anne babası , amcası ve babama mı??
10)İçecek olarak çay gerekmez değil mi? O kadar kişiye nasıl tek çaydanlıkta çay yapayım? Meşrubat düşünüyorum.
11) Nişan evde olucak; makyajım nasıl olmalı ?Kendim günlük makyajımki gibi yapsam özensiz mi olur ? Yoksa gece makyajı gibi bir makyaj mı yaptırmalıyım?
Daha bilmediğim benim ve onun yapması gereken detaylarla ilgili yardımcı olabilirseniz çok makbule geçicek.
Çok teşekkürler şimdiden..
aa çok iyi fikir carefourdan alayım vardır teşekkürler :)Bir de bizim tek eksiğimiz paket bardak su almamak oldu, al kenarda dursun, su ve bardak telaşımız çok olmuştu.
peki babam ve erkek kardeşime takım elbise almalı mıyım? Takım elbise mi giymeleri gerekir.1- Erkeğe saat alabilirsiniz, düğünde de takabilirsiniz anlaşmanıza bağlı. Ben saat aldım, kol düğmesi sevdiğini bilmiyordum, düğünde de kol düğmesi almıştım, manevi hatırası kalsın diye. Yüzüklerimizi eşim almıştı.
2- Takıları biz hiç konuşmadık, sizin anlaşmanıza bağlı. Bana ayrı ince set almak istediler, kendileri de bişeyler takmıştı. Tüm takılar bende kaldı, düğünde ayrıca ilave ettiler.
3- evlenme teklifinde tektaş pırlanta aldım, nişanda alyans ilave oldu, beştaş sevmiyorum istemedim aldırmadım, ztn nişanlımda almak istediği yüzüğü erteledi, çünkü tektaş - beştaş bence pırlanta olmalı
4- Eşim bana aldırmadı çünkü çok masrafımız olmuştu, yüzükleri o almıştı
5- Biz önce ayrı şehirlerde olduğumuz için ayrı alalım dedik, havale veya birlikte gitmek zor olur diye düşündük sonra beraber aldık ama ben ödedim eşimde kendine takım elbise almıştı
6-Bohça yaptıysanız bişey ilave edebilirsiniz, çanta, cüzdan, eşarp ev terliği pijama olabilir. Yada alışverişe gidicekseniz orda alıp verebilirsiniz, yada sonra ilk eve ziyarette verebilirsiniz ama nişan günü olmaz gibi geldi
7-Nefis yemek tarifleri sitesinde tuzlu kurabiyeler başlığı altında popüler tarifler " ağızda dağılan tuzlu kurabiye" var.
Denedim , hem çok lezzetli hem 4 gün oldu bayatlamadı. Hemde çok kolay oluyor. Bir kaç gün önceden yapabilirsin.
Şu an az çeşit var sarmayı kaldırabilirsin, çünkü çok vakit alır. Mercimek köfteside çabuk bayatlar. Bence biraz daha üzerinde düşünmelisin, Ben yukarıdaki tarifi kardeşime söz için yapıcam.
Ben kendi sözümde, pasta, tatlı kurabiye, sarma- tuzlu kurabiye ( arkadaşımn annesi yapmıştı ) Poğaça ( komşumun kızı) boşnak böreği ( komşum) haşhaşlı pide ( süpriz bir misafir getirmişti ) mercimek köftesi ( teyzem ) yapmıştım.
Yardım alabileceğiniz kimse varmı, bir çeşit bile yapsa kardır.
8- tek tip tabağa gerek yok kimse anlamaz bile.
9- Bana iki kişi makinada yapmıştı, önce erkeklerden başladım ben dağıtırken diğer posta hazır oldu, biz 45 50 kişiydik. Eşime en son yaptım. Herkese olmalı bence, ama nasıl yaparsın bilemedim.
10- Çay olmaz, servisi zor olur ve yetişmez. Meyve suyu yeterli.
11- Makyafın ve saçın için kuaföre gitmelisin ama doğal olmalı. Güvendiğin bir kuaför yardımcı olur.
peki babam ve erkek kardeşime takım elbise almalı mıyım? Takım elbise mi giymeleri gerekir.
babamda ceket yok; kumaş pantolun ve hırkamsı şeyleri var..kardeşim kot giydiğinden onun hiçbirşeyi yok..Uygun kiyafetleri yokmu
Ceket pant duz renk gomlek giyseler iyi olur tabiki imkan varsa alin ama illa yeni olmasina gerek yok
babamda ceket yok; kumaş pantolun ve hırkamsı şeyleri var..kardeşim kot giydiğinden onun hiçbirşeyi yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?