Nişan Hazırlığındayız Ama Çok Bunaldım :(

tamam olmayabilir ama sonuçta karsi tarafa da uymaları gerekir

Karşı tarafa uymaları gerekir derken? Hangi taraf kime uyacak? E o zaman şu durumda kız tarafı da birazcık erkek tarafının adetlerine uysun ne dersiniz? Hangi tarafın diğerinin adetlerine uyacağını ne belirliyor?

Nişan kız tarafına aittir,erkek tarafı karışmaz nişanı sizin yapmanız gerek,neden erkek tarafı üstlensin masrafı.Nişan masrafı zaten size airmiş sonradan gördüm kusura bakmayın,fotoğraf parası falan bu tür masraflarda bize aittir nişanda,sanırım büyük nişan yapacaksınız.

evet kız tarafına uymaları gerekiyor sonuçta gelin alıyorlar yani bu böyle sürmüş böylede devam ediyor

evet kız tarafına uymaları gerekiyor sonuçta gelin alıyorlar yani bu böyle sürmüş böylede devam ediyor

Evlenmeden önce erkek tarafına yüklenmek evlendikten sonra da kız tarafına yüklenmek ne de güzel bir adet. Size adetlerinizde, kız tarafı erkek tarafı savaşlarınızda başarılar ben almayayım

Evlenmeden önce erkek tarafına yüklenmek evlendikten sonra da kız tarafına yüklenmek ne de güzel bir adet. Size adetlerinizde, kız tarafı erkek tarafı savaşlarınızda başarılar ben almayayım
Ay beğenmekten yoruldum. Komple her mesajınızı beğendim sayın.

Bütün söylediklerinizin doğru olduğunu var sayalım; uzun süredir ailesiyle tanışıyorum, 4 aydır sözlüyüm, defalarca kez ben de ailemde aradık hiçbir özel gün olmaması rağmen hallerini hatırlarını sormak için. İnsan hiç mi 5 dk nasılsın demek için aramaz? Hadi onlarda bu yok diyelim bizim o kadar aramamıza karşılık olarak insan nezaketen bile olsa aramayı akıl edemez mi?

Yazdıklarımın hepsini okuduysanız biz onların adetlerine ve isteklerine uyum sağlamaya çalışıyoruz zaten. Ben de ailemde istemediğimiz halde onlar istedi diye bohça yapmayı kabul ettik. Nişana gerek yok dedikleri halde sonradan salon olsun dediler gittik salon tuttuk. Tuttuğumuz tarihi beğenmediler (önceden kararlaştırılmasına rağmen) onlar için tarih değiştirdik. Akrabaların hepsi gelemez dediler araba ayarladık. Takı konusu açıldığında babam gücünüz neye yetiyorsa dediği halde aaa yok biz şunu yapıcaz bunu yapıcaz diye kendiler saydılar (sonra da sözlümün başına yıktılar.) Daha ne kadar uymamız gerekiyor ?

Seni cok iyi anliyorum daha fazlasini yasadim ama tasin altina elimi koydum ailesi aramiyor oyle kabul et esimin ailesi hic aramadi mesela herseyi esimle yaptik nisan icin emanet altin takalim demisti gorumcem kabul etmedim varsa yapin yoksa yalanlar ustune is olmaz dedim elbisemi bohcasi takacaklari altina iviri ziviri hep kredi ile yaptik nisan isini atlatin ama dugunu aceleye getirme sende mezun ol is bul calis ortaklasa yapin

Erkek tarafına ait olan masraf sadece benim elbisem (sözlümün takımını biz alıyoruz), takı (miktarı kendileri belirlediler) , kendileri istediği için bohça ve fotoğraf çekimi.
Biz onlar istediği için salon ve araba tuttuk zaten. Bohça yapılacak, sözlümün takımı alınacak, davetiye ve geri kalan ufak tefek masraflar bize ait.
Hepsi ilk başta konuşulup kabul edilen şeyler ama sonradan sorun çıkarmaya başladılar.

Zaten şuan çalışıyorum ve sözlüme elimden geldiğince destek oluyorum. Ama ben ne kadar destek oluyorsam onlar da o kadar köstek oluyor

dediğim gibi tatlım sen her açıdan haklısın Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsinler inşalah nişan kız tarafına olduğu halde bu kadar sorun cıkartıyorlarsa düğün onlara ait olduğu için nasıl başa cıkacaklar ve ne yapacaklar cok merak ediyorum doğrusu

Nişan için ailem kendini bu kadar hazırlamışken geri adım atamıyorum ancak çok istememe rağmen düğün olmadan evlenicez sanırım. Tekrar tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyorum.

kesın yazılmıştır ama nişanı kız tarafı yapar..

kandılde sıze gelmelerı ne alaka..hıc duymadım böyle bışe..

bayramda bıseyler mı takılır?

nerede yasıyorsun sen Allah askına,bızde gelelım..

bizde de takılır hatta kurban bayramında geline kurbanlık koç hediye edilir
imkanı olan yapar tabi, olmayan da en kötü bayramlık falan alır

Aynı cevabı birkaç kere yazdım ama yine tekrarlayayım. Nişanı biz yapıyoruz zaten..!
* Erkek tarafı bohça yapmak istedi (annem de ben de karşı olmamıza rağmen) doğal olarak bohça alışverişi yapılacak.
* Nişanda giyeceğim elbise erkek tarafına ait (sözlümün kıyafetini de biz alıyoruz.)
* Nişan takılarım alınacak (ailem ne yapabilirseniz onu yapın dediği için miktarı onlar belirledi )
* Son olarak nişan günü çekilecek fotoğrafların masrafı da erkek tarafına ait. (bu konuda sorun çıkarmıyorlar zaten)
Yani ortada anormal bir durum yok.
Kandilde gelmeleri ile alakalı bir şey söylemedim ancak bayramda erkek tarafı gelir, gelemiyorsa da (çok uzaksa vs.) mutlaka arar. Ama onlardan böyle bir şey göremedik.
Ayrıca bayramda takı her yerde yok bunu biliyorum ama bizim adetlerimizde var. Kaldı ki bunu yapmadılar diye bir şey söylemedim, durumları olmasına rağmen belki o an sıkışıklardı diye düşünebilirim. Ancak bayram günü gelin giydirilir. Bunun aksini söyleyeni ne duydum ne gördüm bu güne kadar. Bunu da yapamıyorlarsa en azından nezaketen arayıp şuan sıkışığız diyebilirlerdi, kimse onlardan zorla bir şey beklemiyor. İstediğim birazcık önemsenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…