- 25 Şubat 2013
- 1.158
- 298
- 113
Arkadaşlar merhaba,
Nişan ile düğün tarihi arasında ne kadar bir zaman dilimi olmalı sizce? Biliyorum bu kişiye göre değişir, herkesin şartları farklı oluyor ama yok mudur bunun bir ideali? Bunu sormamın sebebi; Bizim 7 yıllık bir beraberliğimiz var ve ailelerimizi geçen kasım' da tanıştırmıştık, hatta söz istemişlerdi ama babam askerliğini yapmadığı için müsade etmemişti. Askerliğini yapıp gelsin yapalım sözü demişti. Allah izin verirse Kasım ayı askere gidiyor ( kısa dönem ) nisan ayı ortası gibi de dönecek. Döndüğüm zaman da söz yaparız diyor haliyle, sözden sonra 1-2 ay sonra nişan olur diye konuşuyorduk haliyle düğünde seneye 2015' te.
Bunu duyanlar, bence çok uzatmayın falan diyorlar? Ve benim babam da aile arasında bu konular konuşulunca ben nişanlılık sürecini uzatmam 6 ay içinde evlendiririm deyince ne oluyor ya yangından mal mı kaçırıyoruz diye karşı çıkmıştım. Açıkçası ikna ederim diye düşünüyorum hala. Ama işte dediğim gibi duyanlar fazla, ya da gereksiz diyor.:26:
Bu süreci yaşayan nişanlı, evli, hatta şuan evlilik hazırlığında olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse çok memnun olurum.
Bnde çok acele ediyoruz diye karşı çıkmıştım.. Ama banada söylenenler,' Bu işler fazla uzatılmaz'.. Nişan 22 Eylülde oldu..Nişandan 3 ay sonra, Ocak'ta düğünüm var..
Belkide en iyisi böyle.. Cünkü bizde nişanlıyken çok görüşme, gezme-tozma olmuyor.. Aile yanında haftasonu görüşme o kadar.. Yani söz-nişan dönemleri daha sıkıntılı geçiyor.. O yüzden uzatmadan evlenmesi daha iyi.. Herkes kendi evini, yerini bilsin..