• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİSAN da Bebeğini kucağına alacaklar

kızlar göbeğinize çatlamaması için birşey sürüyor musunuz?
bana kesin kız demişti, kararsız kalan kocamdı :) zaten formlara da hemen kız bebek yazdı. bu arada biraz önce doktorum arada 1/10.000 çıkmış sonucum, çok iyi daha da iyisi yok zaten dedi :)
çok sevindim darısı bize olsun inşallah en kısa sürede... yanlız benim aklıma birşey takıldı belki bilen vardır.. şimdi bu ikili tarama testi için kanı bizden alıyorlar ama bebeklerin oranını hesaplıyorlar sizce bu durum tuhaf değil mi??? ben iki üç gündür bunu düşünüyorum ve doktoruma o an sormak gelmedi aklıma. lütfen bilen varsa yazsın

kızlar göbeğinize çatlamaması için birşey sürüyor musunuz?

çok sevindim darısı bize olsun inşallah en kısa sürede... yanlız benim aklıma birşey takıldı belki bilen vardır.. şimdi bu ikili tarama testi için kanı bizden alıyorlar ama bebeklerin oranını hesaplıyorlar sizce bu durum tuhaf değil mi??? ben iki üç gündür bunu düşünüyorum ve doktoruma o an sormak gelmedi aklıma. lütfen bilen varsa yazsın
  • Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG’nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir.
PAPP-A ve Serbest beta-hCG Testi

PAPP-A sadece gebeliğe ait olan bir tür proteindir. HCG ise yine sadece gebelikte salgılanan bir hormonudur. Bu kimyasal maddelerin belirli gebelik haftalarında belirli düzeylerde olması gerekir. Yapılan araştırmalarda anomaliye sahip bebeklerde PAPP-A düzeyinin normalden daha az, serbest beta-hCG düzeyininin ise daha fazla olduğu görülmüştür. Gebeliğin 11-14. haftalarında alınan kan örneğinde ölçülen bu iki kimyasal maddenin düzeyleri bir bilgisayar programına girilir ve program bir risk tahmininde bulunur. Parametreler arasına fetal ense kalınlığı da eklendiğinde tahminin başarılı olma şansı çok daha yüksektir.

ayrıca çatlamalar için henüz bir şey kullanmıyorum ben 4 itibariyle başlayayım diyorum :) hoş çatlayacağı varsa ne sürersen sür çatlıyomuş da :)

Kizlar uzun zamandir yokum biraz yogundum ama ara sira girip okuyordum tabi :) bugün doktora gittik masallah bebisim kipir kipir hic durmiyor yerinde hersey cok iyi gidiyormus bide 3 gün önden gidiyormus ikili testi yapmadim istemedim ama doktor yinede ense kalinligina bakdi iyimis sorun varmis gibi durmiyormus bizden bukadar simdilik ha bide yurt disinda oldugum icin cinsiyetini anca 5 aylikken söyliyorlar cok sabrizim suan 12+1(+3) haftaligiz :)

Çok şükür hamd olsun ikili testimiz temiz çıktı düşük risk grubundaymışız ben üçlü dörtlü testi yaptırmayacağım artık bidahaki renkli ultrasonda herşey belli olur artık. İshal ve kaşıntım için doktor ilaçların hepsini bırak dedi yan etki olabilirmiş bıraktım. Mide yanması için gaviscon verdi. Birde b12 düşük çıktı balık yiyemediğim için :(

Çok şükür hamd olsun ikili testimiz temiz çıktı düşük risk grubundaymışız ben üçlü dörtlü testi yaptırmayacağım artık bidahaki renkli ultrasonda herşey belli olur artık. İshal ve kaşıntım için doktor ilaçların hepsini bırak dedi yan etki olabilirmiş bıraktım. Mide yanması için gaviscon verdi. Birde b12 düşük çıktı balık yiyemediğim için :KK43:
4 boyutlu renkli ultrasonda çocuğun doen sendrom olup olmadığı anlaşılır mi

• Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG’nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir.
PAPP-A ve Serbest beta-hCG Testi

PAPP-A sadece gebeliğe ait olan bir tür proteindir. HCG ise yine sadece gebelikte salgılanan bir hormonudur. Bu kimyasal maddelerin belirli gebelik haftalarında belirli düzeylerde olması gerekir. Yapılan araştırmalarda anomaliye sahip bebeklerde PAPP-A düzeyinin normalden daha az, serbest beta-hCG düzeyininin ise daha fazla olduğu görülmüştür. Gebeliğin 11-14. haftalarında alınan kan örneğinde ölçülen bu iki kimyasal maddenin düzeyleri bir bilgisayar programına girilir ve program bir risk tahmininde bulunur. Parametreler arasına fetal ense kalınlığı da eklendiğinde tahminin başarılı olma şansı çok daha yüksektir.

ayrıca çatlamalar için henüz bir şey kullanmıyorum ben 4 itibariyle başlayayım diyorum :) hoş çatlayacağı varsa ne sürersen sür çatlıyomuş da :)
teşekür ederim mueter şimdi kafamda oturdu bazı şeyler. Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin inşallah ve bizede sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek nasip olsun

oh oh herkesin keyfi yerinde desenize :) ay ben hamile miyim değil miyim hiç farkında değilim. sadece; zaten büyükçene olan göbeğim çok gerildi ve giydiklerimi de geriyor. daha doğru düzgün alışveriş yapmadım ama yakında yapmam gerekecek gibi :)

Canim benim ilk gebeliğimde de vardı ve çoğu hamilelerde oluyor ama normal gebeler gibi hareket etme çok Hassas davranman lazım kanama bile olabilir bunu yenmek için bol bol Yatman lazım çünkü genelde çok ayakta durmaktan olan bir şey sen çalışıyo musun
evet canım ya öğretmenim ve gün boyu ayaktayım ama dikkat etmeye çalışıyorum :(

merabalar arkadaşlar testler temiz çıkmış gözümüz aydın inş. beniö de öyle olur iki ,üç güne belli olacak bizim test,okuyorum da en çok ben kilo aldım galiba 2 kilo kadar aldım ama ben daha fazla hissediyorum ,özellikle akşamları dokuz aylık gibiyim:KK48:sabah bulantılarım hala devam ediyo,araba çok dokunuyo mesela...bide şu plasenta işi canımı sıkıyo dikkat edebildiğim kadar ediyorum ,öpüyorum sizi ve bebişlerinizi gününüz güzel geçsin...:halay:

merabalar arkadaşlar testler temiz çıkmış gözümüz aydın inş. beniö de öyle olur iki ,üç güne belli olacak bizim test,okuyorum da en çok ben kilo aldım galiba 2 kilo kadar aldım ama ben daha fazla hissediyorum ,özellikle akşamları dokuz aylık gibiyim:KK48:sabah bulantılarım hala devam ediyo,araba çok dokunuyo mesela...bide şu plasenta işi canımı sıkıyo dikkat edebildiğim kadar ediyorum ,öpüyorum sizi ve bebişlerinizi gününüz güzel geçsin...:halay:

sıkma canını, bi sürü okudum gebelik ilerledikçe plasentam yukarı çıktı yazan :)testler için de darısı başına. stres baş düşman unutma. ay ben de ya! 3 aylık hamileyim ama gören 6 aylık der :D hayır bi de ben kendim karnımı açıp göstermeye falan çalışmıyorum ya da hemen hamile psikolojisine (fiziken) girmedim ama şiştim arkadaşlar napayım? :)

bende diyorum heralde yürüyüşten filan hamileyim diye bağırıyorum ama yooo aynıyım ...yeni görenler hemen hamile misin ben tabi hemen çok mu kilo aldım ya o kadar mı diyorum:) halbuki eskiden çok tatlı pasta yerdim şimdi hiiiiç sanırım sürekli ekşi tuzlu yemekten ödem yapıyo .olsun bebiş değil göbüş de sende ben şimdilik öyle diyip kendimi avutuyorum:oops:

canım ultrasonda anlaşılıyor. şu an 13. haftayım 20 . haftada bakacak doktor tekrar
Doktor bana gelişimi çok güzel dedi. Normal de bu hafta ikili test yapılabilirdi. Ama Doktor hiç yapalım edelim demedi. Sadece ayrıntılı ultrason cekicez bundan sonraki haftalarda. Dedi. Herhalde oradan anlayacak olup olmadığını diyye düşündüm Bende ...

Doktor bana gelişimi çok güzel dedi. Normal de bu hafta ikili test yapılabilirdi. Ama Doktor hiç yapalım edelim demedi. Sadece ayrıntılı ultrason cekicez bundan sonraki haftalarda. Dedi. Herhalde oradan anlayacak olup olmadığını diyye düşündüm Bende ...
ben haftasonu gittimeğer ikili test yaptırmak istiyosan11-14 haftalar arası yaptırılabiliyomuş ve hafta geçtikçe hassasiyeti azalıyomuş ,12.haftada gitmiş oldum ben.Test için kan almadan önce normal ultrasonda doktor baktı gelişimi filan iyi dedi burun kemiği iyi dedi ,ense kalınlığıda normal testten bişey çıkmaz korkma dedi sonra ben test için kan verdim.plasentayıda o ultrasonda söyledi işte zamanla yukarı çıkıyo çıkamayabilir de dedi ,çıkmazsa sezeryana olmak gerekiyomuş ama çıkar merak etme dedi.doktorun yanından çıkarken bişeyim yoktu aslında ama eve gelim interneti kurcalıyınca stres yaptım..
ikili testi de sen bi doktoruna sor istersen canım ya belki burun kemiği ense kalınlığı iyi olunca gerek görmemeiştirzaten bu test öyle çok garanti test değilki..

ben haftasonu gittimeğer ikili test yaptırmak istiyosan11-14 haftalar arası yaptırılabiliyomuş ve hafta geçtikçe hassasiyeti azalıyomuş ,12.haftada gitmiş oldum ben.Test için kan almadan önce normal ultrasonda doktor baktı gelişimi filan iyi dedi burun kemiği iyi dedi ,ense kalınlığıda normal testten bişey çıkmaz korkma dedi sonra ben test için kan verdim.plasentayıda o ultrasonda söyledi işte zamanla yukarı çıkıyo çıkamayabilir de dedi ,çıkmazsa sezeryana olmak gerekiyomuş ama çıkar merak etme dedi.doktorun yanından çıkarken bişeyim yoktu aslında ama eve gelim interneti kurcalıyınca stres yaptım..
ikili testi de sen bi doktoruna sor istersen canım ya belki burun kemiği ense kalınlığı iyi olunca gerek görmemeiştirzaten bu test öyle çok garanti test değilki..

ya interneti kurcalamamalı ve maalesef ki en çok da kadınlarkulübü'nü okumamalı :) kimsenin vücudu bir diğeriyle aynı değil, gebeliği de tabii ki! ben sadace kitaplardan ve doktorların sitelerinden takip ediyorum, en çok da kendi doktorumu dinliyorum. öyle yapmalı :)

ya interneti kurcalamamalı ve maalesef ki en çok da kadınlarkulübü'nü okumamalı :) kimsenin vücudu bir diğeriyle aynı değil, gebeliği de tabii ki! ben sadace kitaplardan ve doktorların sitelerinden takip ediyorum, en çok da kendi doktorumu dinliyorum. öyle yapmalı :)
haklısın canım herkes aynı değil kıyaslama yapmak çok yanlış en iyisi doktorunu dinlemek :KK5:

yok isteseydı de ben yaptırmıcaktım zaten. Sadece merak ettiğim için sordum size

İkili test tercih meselesi ben yaptırmasaydım içimde acaba olurdu hep o yüzden yaptırdım ama üçlü ve diğerlerini yaptırmayı düşünmüyorum ilerde renkli ulrtason var zaten onda ne var ne yok belli olur elbet. Ben hep meleğim sağlıklı çok şükür diye düşünüyorum kötü bişeyi aklıma getirmemeye çalışıyorum. Ki herhangi bi sorun dahi olsa inşallah olmaz ama meleğimden asla vazgeçmem rabbimde kimseyi ve benide bu konuyla sınamasın inşallah. Önceki gebeliğim sağlıksız olduğu vr muhtemelen çok büyük hasarları olacağı için meleğim vazgeçmiş çok şükür rabbim bana bi seçenek yapmamı nasip etmedi ki etseydide emini. Sonuna kadar savaşırdım. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın inşallah.

İkili test tercih meselesi ben yaptırmasaydım içimde acaba olurdu hep o yüzden yaptırdım ama üçlü ve diğerlerini yaptırmayı düşünmüyorum ilerde renkli ulrtason var zaten onda ne var ne yok belli olur elbet. Ben hep meleğim sağlıklı çok şükür diye düşünüyorum kötü bişeyi aklıma getirmemeye çalışıyorum. Ki herhangi bi sorun dahi olsa inşallah olmaz ama meleğimden asla vazgeçmem rabbimde kimseyi ve benide bu konuyla sınamasın inşallah. Önceki gebeliğim sağlıksız olduğu vr muhtemelen çok büyük hasarları olacağı için meleğim vazgeçmiş çok şükür rabbim bana bi seçenek yapmamı nasip etmedi ki etseydide emini. Sonuna kadar savaşırdım. Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın inşallah.
Canim benim bilmiyorum bu devirde ilk çocuğunu çok fazla insan kaybeder oldu ben de içinde. Ama Rabbim daha sonra çok sağlıklı ve iyi çocuklar nasip ediyor o yüzden aklimiza kötü bir şey getirmeyelim Allah im seni ve bebeğini her daim korusun

Back