- 30 Mayıs 2015
- 1.181
- 1.056
- 133
- 39
- Konu Sahibi nisanyagmurumm
-
Kızlar selam, 2 gündür bilgisayara başına oturamadığım için doktorla olan görüşmelerimi, tavsiyelerini ve benimle paylaştıklarını anlatamadım size.
Öncelikle bende hasimoto tiroidi olduğu için her ay kan vereceğim ve TSH'a bakılacak ona göre kullandığım ilacın dozu ayarlanacak. Tiroidle ilgili ayrıca iyot ilacı kullanacağım. Vitamin de yazdı (A vitamini çok olmayan) Ayrıca eşimle aramızdaki kan uyuşmazlığı sebebiyle her ay iğne vurulacağım.
Doktorun tavsiye ettikleri, yasakladıkları veya az tüketmemi söyledikleri:
1. Kahve/çay/ kafeinli içecekleri mümkün olduğunca tüketme
2. günde 3 küçük porsiyon meyve tüketilecek (fazlası zarar)
3. her gün 1 bardak light süt, pastörize edilmemiş süt içilmeyecek.
4. her gün 2-3 ceviz
5. alkol ve sigara tabii ki yasak
6. her gün 2,5-3 litre su içilecek
7. 15 kilodan fazla ağırlık taşınmayacak (mümkünse hiç taşıma)
8. sabahları yataktan yavaş kalkılacak onun dışında da mümkün olduğunca ağır hareket edilecek.
9. haftada 150 dakika toplam orta tempoda yürüyüş yapılacak.
10. haftada en az 1 gün en fazla 2 gün balık, 2-3 gün kırmızı et tüketimi, karbonhidratlardan uzak durulacak.
11. cinsel ilişki yasak değil.
şimdilik aklıma bunlar geliyor.
Ayrıca; bu aralar kendimi yorgun ve halsiz hissedebileceğimi, biraz kasıklarımda regl ağrısı gibi ağrı olabileceğini ve bunun normal olduğunu söyledi.
Akıntılarınla savaşma, dert etme, olacak ve bundan kaçamazsın dedi.
Harici olarak sadece 2 ilaç verdi: ağrılar için parol, mide için rennie.
Sagol canim verdigin bilgiler icin kan uyusmazligi nasil var sen nesin esin ne
Canım çok güzel bilgiler bunlar, Allah razı olsun :) senin biraz kontrollü gebelik olacak, Allah yardımcın olsun bitanem.Kızlar selam, 2 gündür bilgisayara başına oturamadığım için doktorla olan görüşmelerimi, tavsiyelerini ve benimle paylaştıklarını anlatamadım size.
Öncelikle bende hasimoto tiroidi olduğu için her ay kan vereceğim ve TSH'a bakılacak ona göre kullandığım ilacın dozu ayarlanacak. Tiroidle ilgili ayrıca iyot ilacı kullanacağım. Vitamin de yazdı (A vitamini çok olmayan) Ayrıca eşimle aramızdaki kan uyuşmazlığı sebebiyle her ay iğne vurulacağım.
4. her gün 2-3 ceviz
8. sabahları yataktan yavaş kalkılacak onun dışında da mümkün olduğunca ağır hareket edilecek.
10. haftada en az 1 gün en fazla 2 gün balık, 2-3 gün kırmızı et tüketimi, karbonhidratlardan uzak durulacak.
Ayrıca; bu aralar kendimi yorgun ve halsiz hissedebileceğimi, biraz kasıklarımda regl ağrısı gibi ağrı olabileceğini ve bunun normal olduğunu söyledi.
İnanmıyorum. Kanımız bile aynı. Hatta eşiminde aynı bizde de kan uyuşmazlığı var. Ama düşükten sonra iğnesini vuruldum sanırım tekrar ına gerek yokmuşBen A negatif eşim B pozitif.
Ben A negatif eşim B pozitif.
aynı zamanda biraz kilo problemim de var :) en fazla 7 kilo almam gerekiyor gebelik boyunca :/Canım çok güzel bilgiler bunlar, Allah razı olsun :) senin biraz kontrollü gebelik olacak, Allah yardımcın olsun bitanem.
benim doktor, herhangi bir sarsılma, karnıma darbe, çarpma, düşme ne olursa geleceksin ve iğne vuracağız dedi. 3 gün iççerisinde vurulması gerekiyormuş bu iğnenin. 1 kere demiş bana da zaten eşime sordum şimdi :) ama gerektiği durumlarda vuracaklarmış yine.İnanmıyorum. Kanımız bile aynı. Hatta eşiminde aynı bizde de kan uyuşmazlığı var. Ama düşükten sonra iğnesini vuruldum sanırım tekrar ına gerek yokmuş
git git doktora, çok aksatma ben yarın bir sürü tahlil yaptıracağım.Ayy bizde ayniyiz bizde de uyusmazlik var o zaman ben daha doktora gitmedim
Kaç kilosun canım şuan? O bende de var azcık. Hamile kalmafsn önce ramazandan beri dikkatli besleniyorum. 6 kilo verdim son bi haftada 1 kg aldım bile. 3 aya kadar 76 olmamayı hedefliyorm. Şuan 75,7 :) 1 hafta önce 74 tümaynı zamanda biraz kilo problemim de var :) en fazla 7 kilo almam gerekiyor gebelik boyunca :/
80 olmuşum ben farkında olmadan :/ 1 yılda 65ten yükseldim. tombik anne olcam ben :)Kaç kilosun canım şuan? O bende de var azcık. Hamile kalmafsn önce ramazandan beri dikkatli besleniyorum. 6 kilo verdim son bi haftada 1 kg aldım bile. 3 aya kadar 76 olmamayı hedefliyorm. Şuan 75,7 :) 1 hafta önce 74 tüm
Kaç kilosun canım şuan? O bende de var azcık. Hamile kalmafsn önce ramazandan beri dikkatli besleniyorum. 6 kilo verdim son bi haftada 1 kg aldım bile. 3 aya kadar 76 olmamayı hedefliyorm. Şuan 75,7 :) 1 hafta önce 74 tüm
Boyun kaç canım? Benim 175 Allahtan fazla belli olmuyor. Bende farkında olmadan 80 olmuştum sonra fark edip kio verdm :)80 olmuşum ben farkında olmadan :/ 1 yılda 65ten yükseldim. tombik anne olcam ben :)
ahahaha benim de 1.70, bende belli oluyo ya, ben de farkındaydım ama kilo verecek motivasyonu kendimde bi türlü bulamadım uzun zamandır. 3 ay kilo verebilirim ama hala. şu an mide bulantısı falan gibi hiç bişi yok bende. belki kusar da kilo veririm diyodum :)Boyun kaç canım? Benim 175 Allahtan fazla belli olmuyor. Bende farkında olmadan 80 olmuştum sonra fark edip kio verdm :)
ayyyy ben de keşke biraz dikkat etseydim ya :/Bende 75 im 75 ile basladim hamilelige neyse ki 10 kilo verip hamile kaldim
inş. canım,hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi inş. allah hepimize bu duyguyu yaşatırBen daha once kurtaj oldum o yuzden simdi cok korkuyorum kizlar umarim hersey yolunda gider
Bende sırf hamileliğe sakladm kendimi. En fazla 10 kilo alırım dedm 70 ile kalmayı düşünüyordm ama rabbm 75 te nasip etti hamd olsun. Olsun 5 kilocuk idare edilir :) inşallah doğumdan sonra emzirirken hemencecik kilo veririz :)ahahaha benim de 1.70, bende belli oluyo ya, ben de farkındaydım ama kilo verecek motivasyonu kendimde bi türlü bulamadım uzun zamandır. 3 ay kilo verebilirim ama hala. şu an mide bulantısı falan gibi hiç bişi yok bende. belki kusar da kilo veririm diyodum :)
ayyy amin canım ya ben tombik tombalak hareket edemeyen anne olmak istemiyorum, inşallahdoktorumun tavsiye ettiği gibi 7 kilo alırım sadece. dedi ki 3 kilo bi bebek doğurmak için 7 kilo almak yeterli, zaten senin depolar sağlam başka kilo almana gerek yok :) hahahah sen nerde yaşıyodun?Bende sırf hamileliğe sakladm kendimi. En fazla 10 kilo alırım dedm 70 ile kalmayı düşünüyordm ama rabbm 75 te nasip etti hamd olsun. Olsun 5 kilocuk idare edilir :) inşallah doğumdan sonra emzirirken hemencecik kilo veririz :)
teşekkür ederim cnm çok güzel bilgiler bunlar kızlar benim hiç adet öncesi ağrım yok bu ay hiç olmadı ondanda şüphelenmiştim zaten hamilemiyim diye akıntımda fazla yok bunlar normalmi acaba kızlar sadece sağ kasığımda sızı hissediyorum arada okadar siz de oluyor muKızlar selam, 2 gündür bilgisayara başına oturamadığım için doktorla olan görüşmelerimi, tavsiyelerini ve benimle paylaştıklarını anlatamadım size.
4. her gün 2-3 ceviz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?