- 19 Ocak 2016
- 3.505
- 2.030
- 63
- 29
- Konu Sahibi nisanyagmurumm
-
- #2.041
bu aralar farklı zamanlarda farklı yerlerimin ağrıması söz konusu :) kah kasıklarım, kah böbreklerim, kah başım :) herkes gözümü son 2-3 ayla korkutuyor zaten. ben ne rahatmış hamilelik böyle olursa 5 tane de doğururum ben diyorum, sonlarını bekle diyorlar :) sizde ağrı sızı durumu nasıl?
Ilk 3 ay kusmayan ben şimdi midem bulanıyor. Et çok yedim bu ara. Benim kan tahlilinde demir hep alt sınırda çıkardı şimdi depo dolmuş fazlası var. Maltofer i bıraktım bu yüzden kızlar
Canim tam kan sayımı istedi bugün doktorum sende istersen sağlık ocagindan bile yaptırabilirsin her doktor takip etmiyorCanim ben hic boyle testler yaptirmadim yaptirmam gerekiyor mu vitamine demire falan baktirmadim hic
Canim tam kan sayımı istedi bugün doktorum sende istersen sağlık ocagindan bile yaptırabilirsin her doktor takip etmiyor
evet canım sağlık ocağına hamile olduğun bilgisini verdin miTam kan sayimi mi istemem gerekiyor yani canm
evet canım sağlık ocağına hamile olduğun bilgisini verdin mi
Demir yüksekliği de iyi bir şey değil anlamadım kısa zamanda nasıl yükselmiş kalp carpintisi nefes darlığı bu yüzden oluyor baş ağrısı falan. Iyi değil her şeyin normal güzel
Verdim canim hatta 27 ekimde asim var
aslında o zaman muhakkak tam kan sayımı yapiyolar yapmış olmaları lazım. Benim anlamadigim ben 4 haftalik ken de yapmıştım demirim 80 çıkmış bugün kü değerim 180. Uçmuş yani ah ah hep bu ilaçlar cuma günü ayrıntılı ultrasona gidecem kesin doktor ilacı biraktiracak ama ben bıraktım bileVerdim canim hatta 27 ekimde asim var
aslında o zaman muhakkak tam kan sayımı yapiyolar yapmış olmaları lazım. Benim anlamadigim ben 4 haftalik ken de yapmıştım demirim 80 çıkmış bugün kü değerim 180. Uçmuş yani ah ah hep bu ilaçlar cuma günü ayrıntılı ultrasona gidecem kesin doktor ilacı biraktiracak ama ben bıraktım bile
27 ekim de ne aşısı beni 20 haftalik olunca cagirdilar aşı için
bana daha demir hapı vermedi doktorum, haftaya randevum var belki söyler o zaman :)Ilk 3 ay kusmayan ben şimdi midem bulanıyor. Et çok yedim bu ara. Benim kan tahlilinde demir hep alt sınırda çıkardı şimdi depo dolmuş fazlası var. Maltofer i bıraktım bu yüzden kızlar
27 ekim de ne aşısı beni 20 haftalik olunca cagirdilar aşı için
beni daha sağlık ocağından arayıp soran olmadı. şart mı bu tetanos aşısı? iğneden falan korktuğumdan değil de minimum kimyasal almak istiyorum hamilelikte :) C cansucns22
Hamilelikte Tetanoz Aşısı Gerekli mi, Şart mı?
Hamilelikte tetanoz aşısı aslında şart değildir ancak doğum yapan her anne tetanoz için bağışık olmalıdır. Bunun için de hamilelikte tetanoz aşısının yapılması gerekebilir. İdeali hamilelik öncesi kadının tüm aşılarını tamamlamış olmasıdır. Ancak genellikle bu yapılmadığı için tetanoz aşılarının hamilelikte yapılması gerekmektedir.
Tüm dünyada her yıl 180.000 bebek ve 30.000 kadın tetanoz nedeniyle hayatını kaybetmektedir (yenidoğan ve anne ölümlerinin yaklaşaık %5′i; 2002 datası). Eğer anneye yeterli sayıda tetanoz aşısı yapılmamışsa ne kendisi ne de bebeği doğumda tetanoza karşı korunmuş olur.
Tetanoz hastalığına, tetanoz mikrobu tarafından salgılanan bir toksin neden olur. Enfeksiyon, bir yara veya kesilmiş göbek kordonunun bakteri sporlarıyla temas etmesi sonucu oluşur. Bu sporlar her toprakta bulunur. Fakirlik, kötü hijyen ve yeterli sağlık hizmeti alamama tetanoz riskini artırır.
Hamilelikte Tetanoz Aşısı Neden Yapılır?
Doğurganlık çağında ve hamilelikte tetanoz aşısı yapılmasının amacı kadının kendisi ve bebeğini tetanoza karşı korumaktır. İki doz tetanoz aşısından sonra aşılananların %80′den fazlasında koruyucu düzeylerde antikor üretilir. İki doz tetanoz aşısı 1-3 yıl koruma sağlar. Hamilelikte tetanoz aşısı güvenlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?