Nişan attım evlilikte mutsuz olacağımı düşünüyordum bence doğru karar peki sizce

Adam nikah gunu almaya gelmemis kararsizim diye siz napsam diyosunuz. Adam ayrilmis ki sizden zaten gelmeyerek.
Ve ertesi gün de ailene anlatma gider hallederiz konuşuruz düzeltiriz ne gerekirse yaparız biz neleri aşmadık ki dedi aynı adam bana ben psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum git gelleri var ve arkadaş da olmuyor çalıştığı yerde kimseyle sadece işte görüşüyor dışarda görüşmek söz konusu olduğunda güven duymuyor çok garantici ve yordu şu an annesi de kendisi de kötüyüz diyerek ikna etmeye çalışıyorlar ama kesinlikle istemiyorum zaten çğnkü aynı konuda ben defalarca yara aldım siz ayrıldı sanıyorsunuz ama hayır şu an beni ikna etmeye çalışıyor sen doğru kişisin ben sadece sorunum kendimle mücadelem kendimle diyor hatta ailene söylemeseydin gider herşeyi çözerdik bile dedi gitti sanıyorsunuz ama gitmiyor net insan gider ama kararsız olan ne yapacağını bilmiyor işte

Kesinlikle çoook doğru bir karar. Belliki sorumluluk almak bir taraflarına zor gelmiş paşamın. Evlenseniz yarın bir gün o sorumluluğu taşıyamaz bu sana diyim. Koca olmaz bundan. Hiç zorlama.

Sizi böyle nikah günü bırakır da bu deli bosverin önünüze bakın. Daha sütten kesilmemiş bu

😀😀😀
Gerçekten ne yapmalıyım diye soruyor musun? Seni ikna etmeye yönelik cümleler yazmaya bile üşendim. O kadar ayan beyan ortada durum.
yok ikna edilmek istemiyorum sadece insan evet diye hak verecek insanları görünce mutlu oluyor

Şahsen nişanlım bana kararsızım dese hemen ayrılırım ne demek kararsızım bir insan neden kararsız olur beni sevmiyordur doğru kişi olduğumu düşünmüyordur yada aklını kurcalayan başka biri vardır başka hangi neden kararsızlığa sebep olur ki. Yok evlilik gozunu korkutuyormus uok bilmem ne bunlar isin bahanesi insan sevdiği insanla bir yuva kuracağı için korkar mı??
Psikolojisi de bozuk bence çğnkü ne ayrılabildi ne evlenebildi ben cesur bir karar alıp bitirdim yoksa böyle düğüne kadar sürüklerdi yanında beni ve belki bir travma yaşatarak bırakırdı

Merhaba üç buçuk yıllık bir ilişkim var evlilik sürecine çok zor girdik nişanlanırken kararsızdı teklif ederken kararsızdı düğün tarihi alındı hala kararsızım kafayı yiyeceğim tarzı şeyler söylerken bir yandan da diğer süreçlerde olduğu gibi kaybetmemek için gitmeme de izin vermedi ne zaman ayrıldım o zaman kafasına dank etti harekete geçti bu süreçte bana defalarca bahaneler buldu anneme taktı ve beni çok yordu üzdü ayrıldığımda ise kaybetme korkusu yaşayıp gitmemi istemedi manipülasyonlara beni ikna etti ama düğün yeri tutulmasına rağmen yaşadığı kararsızlık benim bu evlilikte mutlu olmayacağımı gösteriyor en son olarak sağlık raporu almadan önce beni aradı ve kararsızım kafayı yiyeceğim dedi sağlık raporu da almaya gelmedi ve hali ile çok korkuyorum çevremde herkes mutsuz olacağımı doğru kişi olmadığını söylüyor ve bana senin davranışlarından da kaynaklanıyor dedi kendisi fakat madem öyle Kişiler değişmez buna rağmen neden düğün yeri tutuldu dediğimde birşey demiyor susuyor çok yoruldum ve tükendim ve hayırsız olduğunu düşünüyorum düğüne iki aydan az bir süre var evlenmek istemiyorum ama doğru karar mı bilmiyorum bana her konuda güvenen ailem artık açıkça istemiyoruz ama sen bilirsin diyor ve nişandan Sonra aileler arasında hiç iletişim de olmadı aileme de saygısızlık yapıyor lütfen evlenmek istemiyorum sizce doğru karar mı ona sorduğumda sorun sen değilsin ben sürekli düşünerek seni de kendimi de yordum benim mücadelem kendimle gibi cevaplar verdi ben doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum evlenince böyle depresif ve sürekli kararsız olan biri beni mutsuz
benim arkadasimin da evlendigi kisi cok kararsiz birisiydi, en sonunda iki tarafin aileleri de devreye girip cocuga ayar cektiler, ne yapiyorsun diye kizdilar, arkadasim da evlendi. adam hala kararsiz ama. arkadasim da durumu kabullendi. arkadasim zaten evliligin boyle bir sey oldugunu dusunuyor/ya da dusunmek istiyor. siz eger bir sekilde evlenirim ve onun tarzina alisirim derseniz olabilir belki ama sizi rahatsiz edecek bir sey ise bu yola girmeyin derim. ayrica etrafinizdakiler de dogru degil diyormus, ailenize de saygisizlik yapiyormus. buradan bakinca ayrilmaniz dogru bir karar gibi duruyor. ayrica benim tecrubem daha farkliydi, ilk tanistigimiz zamandan beri esim cok istekli ve kararliydi. birisi tarafindan istenmek, arzu edilmek cok guzel bir sey. bunlari siz neden yasamayasiniz ki?
Evlilik olmuş artık nasıl kararsız oluyor ne yapıyor mesela

Merhaba üç buçuk yıllık bir ilişkim var evlilik sürecine çok zor girdik nişanlanırken kararsızdı teklif ederken kararsızdı düğün tarihi alındı hala kararsızım kafayı yiyeceğim tarzı şeyler söylerken bir yandan da diğer süreçlerde olduğu gibi kaybetmemek için gitmeme de izin vermedi ne zaman ayrıldım o zaman kafasına dank etti harekete geçti bu süreçte bana defalarca bahaneler buldu anneme taktı ve beni çok yordu üzdü ayrıldığımda ise kaybetme korkusu yaşayıp gitmemi istemedi manipülasyonlara beni ikna etti ama düğün yeri tutulmasına rağmen yaşadığı kararsızlık benim bu evlilikte mutlu olmayacağımı gösteriyor en son olarak sağlık raporu almadan önce beni aradı ve kararsızım kafayı yiyeceğim dedi sağlık raporu da almaya gelmedi ve hali ile çok korkuyorum çevremde herkes mutsuz olacağımı doğru kişi olmadığını söylüyor ve bana senin davranışlarından da kaynaklanıyor dedi kendisi fakat madem öyle Kişiler değişmez buna rağmen neden düğün yeri tutuldu dediğimde birşey demiyor susuyor çok yoruldum ve tükendim ve hayırsız olduğunu düşünüyorum düğüne iki aydan az bir süre var evlenmek istemiyorum ama doğru karar mı bilmiyorum bana her konuda güvenen ailem artık açıkça istemiyoruz ama sen bilirsin diyor ve nişandan Sonra aileler arasında hiç iletişim de olmadı aileme de saygısızlık yapıyor lütfen evlenmek istemiyorum sizce doğru karar mı ona sorduğumda sorun sen değilsin ben sürekli düşünerek seni de kendimi de yordum benim mücadelem kendimle gibi cevaplar verdi ben doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum evlenince böyle depresif ve sürekli kararsız olan biri beni mutsuz ederdi sizce
Kafayı yiyecek ne varmış? Otursun şimdi yesin kendi kendine kafasını.Ben de eşimle evlenme kararı verirken çok kararsızdım onu seviyordum ama acabalarım vardı.Sonra sağdan soldan duydum ki herkes bekarlıktan evliliğe geçerken böyle küçük çaplı korkular yaşıyormuş.He dedim tamam bu korku öyle bir korku değil.Siz bence en doğru kararı vermişsiniz korkuyorum emin değilim diye sağlık raporu bile almaya gitmeyen adam gitsin kendine ruh sağlığı raporu alsın.Bundan sonraki hayatında lazım olur.

Ve ertesi gün de ailene anlatma gider hallederiz konuşuruz düzeltiriz ne gerekirse yaparız biz neleri aşmadık ki dedi aynı adam bana ben psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum git gelleri var ve arkadaş da olmuyor çalıştığı yerde kimseyle sadece işte görüşüyor dışarda görüşmek söz konusu olduğunda güven duymuyor çok garantici ve yordu şu an annesi de kendisi de kötüyüz diyerek ikna etmeye çalışıyorlar ama kesinlikle istemiyorum zaten çğnkü aynı konuda ben defalarca yara aldım siz ayrıldı sanıyorsunuz ama hayır şu an beni ikna etmeye çalışıyor sen doğru kişisin ben sadece sorunum kendimle mücadelem kendimle diyor hatta ailene söylemeseydin gider herşeyi çözerdik bile dedi gitti sanıyorsunuz ama gitmiyor net insan gider ama kararsız olan ne yapacağını bilmiyor işte
Sorununu kendi başına halletsin,sana yansıtmasın o zaman. Sen psikolog musun? Psikiyatrist misin? Sorunu olan doktora gitsin. Hala ne yapsam,etsem diye kararsızlık yaşıyorsun ya sanada inanamıyorum yani. Rabbim ne güzel erkenden göstermiş sana her şeyi. Belanı mı arıyorsun? Aklını peynir ekmekle mi yedin? Bak bunların hepsi bahane. BA-HA-NE Seven insan,değer veren insan bir öyle bir böyle olmaz. Delikanlı gibi evet ben istiyorum der,istediği şeyin de sonuna kadar gider. Evlenince düzelir falan sanma sakın. 2 katı daha beter olur her şey. Bütün hayatını böyle git gelleri olan,çocuk gibi pofpoflanacak,şımarık,ne istediğini bilmeyen biriyle geçirmek istiyosan buyur evlen. Ek olarak adam saygısız. Hem ailene hem de yaptığı bu hareketlerle sana karşı saygısız olduğunu göstermiş gayet. Oyuncak etmiş daha işin başında her şeyi. Evlenince kocam çok ilgisiz,çok saygısız diye hayıflanma sakın. Bile bile lades demiş olacaksın çünkü her şeye. Yatıp kalkıp şükret her şeyi görmüşsün şimdiden. Umarım gerekli derside çıkarırsın.

Yoo tam aksine, siz saniyorsunuz ki gitmemeyi secti, halbuki adam kalmamayi secmis. Yani kelime oyunu butun bunlar ama neticede nikah randevusuna gelmemis. Dana ne yapsin anlatmak icin. Kabullenmeyen sizsiniz.

Kafayı yiyecek ne varmış? Otursun şimdi yesin kendi kendine kafasını.Ben de eşimle evlenme kararı verirken çok kararsızdım onu seviyordum ama acabalarım vardı.Sonra sağdan soldan duydum ki herkes bekarlıktan evliliğe geçerken böyle küçük çaplı korkular yaşıyormuş.He dedim tamam bu korku öyle bir korku değil.Siz bence en doğru kararı vermişsiniz korkuyorum emin değilim diye sağlık raporu bile almaya gitmeyen adam gitsin kendine ruh sağlığı raporu alsın.Bundan sonraki hayatında lazım olur.
Bir de ilk kez bir erkeğin kayınvalidesine taktığına şahit oldum annem müdahale etmediği halde ilerde annen müdahale edecek biz de mutsuz olacağız diyordu kendi annesi ise herşeye karışan bir tip soğuk nevale ve oğlunu bir güzel doldurdu bunu da biliyorum oğlu bana ilerde çocuğa iyi bakabileceksin değil mi diye sordu daha ortada evlilik yok bir şey yok düğüne iki ay kalmış hiçbir şey yok bir düğün yeri var bana bunu soruyor orda iyice emin oldum annesinin doldurduğundan annesi nişandan sonra da ortalığı karıştırdı ve annemi bir kez aramadı ona rağmen ailem hep sen en doğru kararı verirsin dediler ben zaten istemiyordum ve birşey olsun öyle bir laf etsin ki kestirip atayım dedim ve oldu sağlık raporu almaya gelemedi o an ayrılarak en doğru kararı vereceğini anladım ve hemen babam arayarak bitirdik bu işi şu an kafamı karıştırmak ve ikna etmek için uğraşıyor ama nafile ben üzüldüğüm zaman umursamayan beni bu derece defalarca inciten biriyle evleneceğime bekar kalır hayatı yaşarım evlilik doğru kişi ile olursa güzel yoksa anlamsız bir imza

Sorununu kendi başına halletsin,sana yansıtmasın o zaman. Sen psikolog musun? Psikiyatrist misin? Sorunu olan doktora gitsin. Hala ne yapsam,etsem diye kararsızlık yaşıyorsun ya sanada inanamıyorum yani. Rabbim ne güzel erkenden göstermiş sana her şeyi. Belanı mı arıyorsun? Aklını peynir ekmekle mi yedin? Bak bunların hepsi bahane. BA-HA-NE Seven insan,değer veren insan bir öyle bir böyle olmaz. Delikanlı gibi evet ben istiyorum der,istediği şeyin de sonuna kadar gider. Evlenince düzelir falan sanma sakın. 2 katı daha beter olur her şey. Bütün hayatını böyle git gelleri olan,çocuk gibi pofpoflanacak,şımarık,ne istediğini bilmeyen biriyle geçirmek istiyosan buyur evlen. Ek olarak adam saygısız. Hem ailene hem de yaptığı bu hareketlerle sana karşı saygısız olduğunu göstermiş gayet. Oyuncak etmiş daha işin başında her şeyi. Evlenince kocam çok ilgisiz,çok saygısız diye hayıflanma sakın. Bile bile lades demiş olacaksın çünkü her şeye. Yatıp kalkıp şükret her şeyi görmüşsün şimdiden. Umarım gerekli derside çıkarırsın.
Yok kararlıyım arkadaşlar sadece bir psikolog sitesine attığım mesajı buraya uzun uzun yazmaktan üşendiğim için kopyala yapıştır attım o zaman daha ayrılmamıştım şimdi ipleri tam kopardım beni hak etmiyor bana aşkla bakacak evlenmek için can atacak biri lazım yoksa da sağlık olsun ama evet aklımı peynir ekmekle yemedim :)

Düğün günü nikah salonuna gelmez bu adam bu kararsızlıkla…Vaktinizi ve ömrünüzü heba etmeyin bence. Demek ki evliliğe hazır değil.
Evet annesi başından beri çok güzel işledi çok problemli bir kadın bu kadar korkuyorsa nedeni biraz da annesi annemi bir kez arasa biraz güzel bir ortam yaratsa farklı olabilirdi şimdi hiç üzülmesinler

Ailesine kabul ettirememis seni belli ki aile kafasini karistirmis bu cocugun. Kendi uygun bulduklari kisiyle evlendirsinler ogullarinida mutsuzluk nedir o zaman gorsunler. Bu seferde sucu sana atar benden vazgecti yari yolda bıraktı diye. Ne asalak sunepe insanlar var ya afedersin ama 3,5 senede seni taniyamadiysa bosver ya adammi yok allahaskina

Yoo tam aksine, siz saniyorsunuz ki gitmemeyi secti, halbuki adam kalmamayi secmis. Yani kelime oyunu butun bunlar ama neticede nikah randevusuna gelmemis. Dana ne yapsin anlatmak icin. Kabullenmeyen sizsiniz.
Ben kabullendim o dakikadan itibaren kabullenmeyen o ikna etmeye çalışan o benim nerdeyse son bir yılım onun beni ikna etmeleri ile geçti netim istemiyorum diyecek kadar cesur biri değil

Bir b.ku begenmeyen,begenmemekle beraber o b.ku baskalarina atmak icin cabalayan,cevrenizde oldugu surece de basinizin etini yiyen bu adamdan kurtulmussunuz..
E iyi de olmus..
Bunu bize sormana dahi gerek yoktu.

Ailesine kabul ettirememis seni belli ki aile kafasini karistirmis bu cocugun. Kendi uygun bulduklari kisiyle evlendirsinler ogullarinida mutsuzluk nedir o zaman gorsunler. Bu seferde sucu sana atar benden vazgecti yari yolda bıraktı diye. Ne asalak sunepe insanlar var ya afedersin ama 3,5 senede seni taniyamadiysa bosver ya adammi yok allahaskina
Evet ama o da adam olup ben bu kızı seviyorum kaçıramam demedi demekki o yüzden zaten sürekli Allah’ın sevgili kuluymuşum diyorum

Yok kararlıyım arkadaşlar sadece bir psikolog sitesine attığım mesajı buraya uzun uzun yazmaktan üşendiğim için kopyala yapıştır attım o zaman daha ayrılmamıştım şimdi ipleri tam kopardım beni hak etmiyor bana aşkla bakacak evlenmek için can atacak biri lazım yoksa da sağlık olsun ama evet aklımı peynir ekmekle yemedim :)
Heh çok güzel o zaman çok sevindim. Kimse böyle bir çocuğu adam etmekle uğraşarak hayatını heba etmemeli çünkü.

Heh çok güzel o zaman çok sevindim. Kimse böyle bir çocuğu adam etmekle uğraşarak hayatını heba etmemeli çünkü.
Kesinlikle biz çok değerliyiz ve doğru kişi bizi herşeyimizle sarıp sarmalayacak geleceğe şu an ımutla bakıyorum tüm belirsizlik bitti :)

Kesinlikle bahane biliyorum zaten romantık de değildi çiçek almayı da bilmezdi bu adamlar evlilikte aşırı monoton oluyorlar tek düze sıkıcı heyecansız evlilik istemem

X