nişan atmak üzereyim. ne yapmalıyım bilmiyorum yardım edin :(

İçki çok insanda kötü etki yapıyor.
Şahsen ben kati kabul etmemki sevdiğimde bende dine bağlı kişiler olduğumuz için bizim için o konu problem olmuyor.
Senin için problemse görüş ve fikrini sor hep böyle olacaksa o kaçacak sözden sen kovalayacaksan hiç başlamadan bitirmeniz en iyisi olur.

sana bi örnek vereyim . teyzemi ananem damat adayının ailesi namazında niyazında kendisi memur düzgün bir adam diye vermiş.

trakyada içmeyen adam az... sonra ne mi oldu bu adam alkoliğin ağa babası çıktı. 3 kuruş borç için senelerce kaçtı ortada bıraktı 3 çocuğunu karısını. sonra geri döndü içip içip dövüyo teyzemi ama öyle böyle içmiyo ağzından köpük gelip konaya girene kadar içiyo.

aileside birgün ekmek alıp vermiş insan değil yanyana evleri.

ben hepinize çok teşekkür ederimm gerçekten. Böyle farklı fikirleri okumak çok iyi geldi. Beni arayana dek sabredip onun tavrına göre bir yol izleyeyim diyorum. Umarım o da ilişkiyi kurtarmak için bir orta yol bulmak ister. aksi takdirde zor zaten :/

KArışmanız çok yanlış. Sizin için bırakacağını zannetmeyin. Elbet birgün tekrar içmeye devam eder. Sizden gizli saklı yapar belki o daha bile kötü. Ben de alkol kullanan birisyle evlenmek istemezdim ancak insanları da değiştiremezsiniz. O içmeyi tercih ediyordu siz içmemeyi. Bu yüzden de çok farklı düşünen iki insansınız ve evlenmek zorunda değilsiniz. Bence bırakıcam bıraktım vs bile dese ben olsam ayrılırdım. Bu alkolden vazgeçmediğinden değil farklı düşünce yapısında 2 insan olduğumuzdan dolayı olurdu.

muhafazakar yapıda iseniz içki gibi bir konuda müsamahalı olamayacağınızı düşünüyorum.
ben de prensip olarak alkol kullanan insanlarla samimi olmayı tercih etmiyorum.
komşumdur ama merhabadan ileri gitmem mesela.
nişanlın her kafası bozulduğunda ya da canı istediğinde içki içecek, bunu hazmedebilecek misiniz? içinize sinecek mi?
çocuklarınıza içki kötüdür içmeyin diyemeyeceksiniz bile, çünkü baba içiyor olacak.
alkolik olmayabilir ama içki içen biriyle ben asla evlenmezdim.

Sigaradan midem bulanıyor sigara içen birini de öpemem küllüğü öper gibi bu nedenle kafa yapıma uygun biriyle flört ettim, evlendim. Hatta biri benden hoşlandığını söylediği zaman sigara içiyor musun diye soruyordum içiyorsa hiç konuşma fırsatı bile vermiyordum Sizin de eğer kafa yapılarınız uymuyorsa boşuna sakız gibi uzatmayın

Güzel arkadaşım içki konusu benimde hoşuma gitmeyen bişe. Seni çok iyi anlıyorum özellikle ailenden ötürü kuşkularını ama bide şu var madem nişanlın içmeyi bi dönem bıraktı tekrar bırakır. Sen olaylara pozitif yaklaş dua et karşılığını inşallah alırsın. Birde sana tavsiyem susma yazmaktan korkyorum deme yaz ara hatta yüzyüze görüş mesajda sakın arayı düzeltmeye kalkma susarak biyere varılmıyo ya tamamiyle bitirirsin yada konuşarak uzlaşırsınız o yüzden ben susarak zamna bırakmayı hiç bir zaman tavsıye etmemişimdir. Susmak çözüm değil

Baskasinin icip icmedigi beni ilgilendirmez. Hatta yakin akrabalarimizdan icki kullanan insanlar var kendi tercihleridir beni baglamaz ama eşim olacak kisinin icki icip icmemesi cok farkli bir durum.

Bende asla icki icen bir es istemezdim. Cunku bir yuva kurarken insanlar hayata kendi bakis acilariyla bakan insanlarla yuva kurmali ki sorun cikmasin. Siz icki meselesine bu kadar duyarliyken onun icki kullanmasi evinizde sorun olur. Biraktim demis ama tekrar baslamis ki bu evlendikten sonrada icki icecegine bir sinyal bence.

Baslamadan bitir derim Ben ,simdi boyleyse evleninve 10 katini dusun.valla Allah in sevgili kulusun bak evlenmeden Nisan asamasinda gercek yuzunu gostermeye baslamis.evlenince Ben iuyi ederim diye dusunme hic edemezsin.bitir yol yakinken sevgi yetmiyor inan herzaman...

Benim eşimde içmez içki. Ben ićerdim kızım olmadan önce,özel günlerde,uygun ortamlarda,hatta balayında ben Becherovka'ları şarapları içerken eşim bir damla dahi içmedi,banada karısmadı çünkü asla kendimi kaybedecek,saçmalayacak şekilde içmem.
Babamda içki içerdi ama asla kendini kaybedip,dağıtmazdı. 2 kadeh içer tadında bırakırdı,dolayısıyla kimseye bir zararı yoktu babamın içtiği içkinin.
İçmek var içmek var, alkolizm boyutunda zaman,mekan farketmeden dağıtacak kadar içiyorsa, haftanın 5 günü alkol alınan ortamlarda takılıyorsa,arkadaş çevresi bu tarzsa evet sorun yaşarsınız ama ayda yılda bir kendini bilerek içiyorsa size bir zararı olmaz.

Sizin icki konusunda hassasiyetleriniz oldugunu cikardim yazinizdan. Yani kendini kaybetmeyecek kadar icmesi de sizin icin sorun olacak gibi geldi bana. Ben de ayni bu fikirdeyim, kendim tek damla bile icmiyorum,bizim evimizde babam alkol kullanir ama hickimseye rahatsizlik vermez dozunu bilir. Kimse kimseye karismaz, icki icen insanlara karsi onyargim yok yine de dedigim gibi hassasiyetim oldugundan ben evlenecegim insanin hic alkol almamasini tercih ediyorum. Onceki iliskimde sevgilim alkol alan bir insandi, benim icki konusundaki dusuncelerimi ogrenince bir daha icmemeye soz vermisti. Ancak her kavgamizda, tartismamizda hep asiri alkol aldigini gordum. Sebep olarak da kavgamizi gosteriyordu. Demek istedigim su ki ; bir insan sadece baskasi istedi diye icmiyorsa, birgun icki icme olasiligi yuksek. Suanki iliskimde en bastan hassasiyetinden dolayi hic icki icmeyen biriyle birlikteyim. Allaha sukur huzurluyum cunku bakis acilarimiz , hassasiyetlerimiz ayni. Gonul ferman dinlemez biliyorum ama kendine daha uygun birilerinin karsina cikmasini dilerim.

Bir de özür dileseydin yahu...
İçki haramdır! Bir haramı normalleştirmenin alemi yok. İsteyen içsin. içki içmeyen eş isteyen birini garipsemek nedir?
Namaz kılıpta içkiyi normal karşılayan da pes doğrusu....

Bence bu sebepten ayrilman hos olmaz..Sonucta her insanin zevkleri mutlu oldugu seyler farklidir.Icki zarar vermiyecek boyuttaysa ailesine onun sevdigi seyi elinden alman bencillk ve hakszilk olr .Hem herseyide ailelerin bilmesine gerek yok dıye düşünüyorum.

Ickiden öcü gibi korkan kadinlari anlayamiyorum. Daha gecenlerde hafizmiymis neymis adam asiri dinine düskün ama karisini aldatiyirdu okuduk. Yani icki icmeyecek = cok ahlakli cok düzgün olacak diye bir durum yok.

Bence günümüzde normallestirilen icki degil de tecavüzler, hirsizlik ve ahlaksizlik. Ickiden cooooook daha önemli sorunlarimiz var.

ben de diyordum 11 sayfa ne güzel dine karışmadan tartışılmış,illa biri çıkıp yapacak bunu!!!!!
konu sahibi arkadaşım gayet kibar bir şekilde açıkladı durumu,içki içen birinden özür dilenmez ne demek,nasıl bir saygısızlıktır.konu sahibi içki içmem,eşim de içmesin isterim diyor,içki içmek haramdır günahtır tartışması yoktu zaten,ki bu sadece kişiyi bağlar..sizin gibi farklı görüşten ve yaşayıştan insanlara karşı saygısız değil kendisi.
anlamamışsınız ki yazdığım hiçbirşeyi.ben içmeyen eş istemesini garipsemedim,içki içen insanla çocuk nasıl demesini garipsedim.birbirimizi anladık zaten.saygılıyız çok şükür her görüşten insana,karşı saygı gördükçe!!!!!!!!!!!!!
namaz kılıp da normal karşılayan da sizi hiç ilgilendirmez insanları yargılama hakkına sahip değilsiniz.herkes kendinden sorumlu bu hayatta..

Alkol sizin için önemli bir kriter ise yola çıkmadan sonlandırmalısınız
Alkolun boyutuda önemli aşabileceğiniz bir durum ise çok seviyor iisem ondada istek var ise başarılabilir ama sırf sizin zorlamanız ile olacak ise tekrar başa dönmeniz mümkün
tabi ben içmemesinden yanayım tercihim bu yönde olurdu

İçki içen bir baba kelimesi biraz saçma oldu bence benim babamda içerdi ama bize hiçbir zararı olmadı dovmedi sovmedi annemde arada bir içmesine hiç karışmadı şimdi benim esimde içmez güzel birşey tabi bende icmem ama senin için çok sorunda bu mesela baştan tavrını koy adam zaten sana konusmayalim demiş biz nisanliyken nelerden kavga ettikte eşim bir kez olsun konusmayalim demedi buda bana saçma geldi doğrusu iyice oturup düşünün ikinizdede bitmiş bence birşeyler

içkiyle alakalı herzaman söylediğim bir söz var
AĞZIYLA İÇİYORSA SIKINTI YOK AMA BAŞKA YERİYLE İÇİYORSA ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…