- 24 Nisan 2015
- 111
- 50
- 48
- 36
Yazımın neresinde genellemeye rastladınız, nerede kocamı kurtardım demişim bilemedim.Sizin durumunuz guzel bir ornek Allah daim etsin ama bu her zaman boyle olmuyor. Genelleme yapilamaz. Tam tersi de olabilirdi , siz ondan etkilenebilir ickiye baslayabilirdiniz. Allah size boyle nasip etmis, yani bu durumda esinizi kurtaran siz degilsiniz. Evet siz guclu durmussunuz, umitsizlige kapilmamissiniz, Allah da esinize hidayet vermis, belki sizi araci kilmis vesile olmussunuz ve isler yoluna girmis. Ama bu matematik problemi gibi her zaman ayni sonucu veren bir ornek degil.
Her evlilikte oyle olacak diye bir sey yok. Bu bayan kafasina takiyor, belli ki guclu duramiyor, aldirmamazlik edemiyor, ailesinden de cekiniyor, sessiz de kalamiyor. Su an nisanlisi da onun bu tavrindan dolayi uzaklasmis ondan. Siz belki bunu basarmissiniz ama bunu genelleyemeyiz. Konu sahibi iyi dusunup karar vermeli. Gormezden gelebilir mi? Zamanla umursamamayi basarabilir mi? Ailesine karsi savunabilir mi? Bazen pire icin yorgan yakilir unutmayalim.
Dini olcutlerine gore ne dusunuyor en iyi kendi bilir.Eger esinin bir damla bile icmesi, konu sahibi icin taviz vermek demekse ne kadar dayanabilir?
Ayrica konu sahibi nisanlisini ickiden kurtarmak zorunda degil, bu nisanlisinin kendi icinden gelen bir sey olmali.
Kimse bir evlilige , sunla evleneyim de onu kurtarayim bu huylarindan diye baslamaz. Evlilige guzel umutlarla baslanir. Bir cift icin peri masalina donusen sebepler baska bir cift icin dram olabilir.
Tamamen konu sahibi ve nisanlisinin konusup cozmesi gereken bir mesele. Verilen tavizler kimseyi mutlu etmeyecekse devam etmek iyi olmaz ki. Kimse kimseyi oldugu gibi kabul edemeyecekse yine sorun.
dileyecek tabiki helallikbharamlık bir durum yok ortada yaşam tarzlarındannbahswdiyoruz. Lütfen dini karıştırmayın. Din konuları yasak ayrıca. KapitoBir de özür dileseydin yahu...
İçki haramdır! Bir haramı normalleştirmenin alemi yok. İsteyen içsin. içki içmeyen eş isteyen birini garipsemek nedir?
Namaz kılıpta içkiyi normal karşılayan da pes doğrusu....
Yazımın neresinde genellemeye rastladınız, nerede kocamı kurtardım demişim bilemedim.
Neden bu kadar kötü düşünüyorsunuz, neden insanların açığını yakalamak, laf sokmak gibi bir tabiattasınız?
Kötüsü olacağı gibi iyide olabilir diye örnek verdim sadece.
Yalnızca bu konuda değil, hiç bir konuda kimse eşit değildir, hiç kimsenin olaylar ve durumlar karşısında ki tavırları aynı olmaz.
Evet benim avantajım ailemden yana sorun yoktu, eşimin içmesi ailem tarafından sıkıntı değildi.
dileyecek tabiki helallikbharamlık bir durum yok ortada yaşam tarzlarındannbahswdiyoruz. Lütfen dini karıştırmayın. Din konuları yasak ayrıca. Kapito
çoçuğumun arada iki tek atan babası var...İyi günler güzel insanlar. Ben ne yapmam gerektiği konusunda o kadar çaresizim ki ilk kez yazıyorum bu forma. Ben yaklaşık 7 aydır nişanlıyım ve toplamda 2 yıldır tanışıyoruz nişanlımla. Birkaç ay öncesine kadar herşey o kadar güzeldi ki bir kez olsun kavga etmedik. Yaşam tarzı olarak ben ve ailem bir nebze daha muhafazakarız. İlişkiye başlamadan önce içki konusundaki hassasiyetimi anlattım. Nişanlımdan 3 yıl öncesine kadar içen birisiymiş ve daha sonra bırakmış. Bana bıraktım ve artık içmem dediği için ben evet dedim. Gerçekten de içmiyordu ve bana olan sevgisi, saygısı hep çok güzeldi. Ancak bikaç ay önce aramız bozulunca içmiş ve devam ediyo. Ancak sürekli olarak içmiyo alkolik boyutta değil yani. Benim ailem duysa asla kabullenmez. Ben bile kabullenmekte zorlanıyorum. Ama çok seviyorum ve onun da aslında sevdiğini biliyorum. Ama niye böyle oldu anlamadım. Birşeyi yapma dememden hoşlanmıyo. O yüzden yapma demiyorum. En son bi süre konuşmayalaım dedi ve ikimizde düşünüyoruz. İlk başta gerçekten üzerimden biir yük kalkmış gibi "oh beee" demiştim. İçki mevzusu çok dert olmuştu çünkü içime. o an ayrılsak yüreğim çok ferahtı yani. ama gün geçtikçe onu çok sevdiğimi ve güzel anılarımı düşünüyorum. O kadar araftayım ki ne yapıcam bilemiyorum. Evlenince durum ne olur onu da kestiremiyorum. Çocuklarımı içki içen bi babayla büyütmek nasıl olur bi fikrim yok. Bana ne yapmam gerektiği konusunda akıl verirseniz çok mutlu olurum. İçimden mesaj atmak geliyo ama görüşmek istemediği için yazamıyorum da. ayrıca benim olayda bi suçum da olmadığını düşünüyorum ama çok seviyorumteşekkürler şimdiden hepinize :*
çok cahilsin keşke ölsen yazmak istediğim oluyor bazen ama kibarlıktan yazamıyorumİslam bir yaşam tarzıdır zaten
Şuanda alkolik değil ama siz içkisini kabul ettiğiniz an daha fazlası gelebilir, nasılsa kabul ettiniz çünkü, ne yaparsa yapsın onu kabul ettiniz, haftada 1'i kabul eden zamanla haftada 2'yi de kabul eder diye düşünür.
Normalde dövmeyecek aldatmayacak erkek bile içki etkisiyle dövebilir aldatabilir, içki bütün kötülüklerin anasıdır lafı boş denilmemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?