• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan atmak üzereyim. ne yapmalıyım bilmiyorum yardım edin :(

Adam sizi pek istemiyo gibi geldi. İçki içenlere öcü muamelesi yapan birini ben de istemem mesela ama o başka sebepten istemiyor sanırım

BİZİM AİLEDE DE İÇKİ İÇİLİR. KARDEŞİM DE İÇER. EŞİ MUHAFAZAKAR BİR AİLE KIZI. EVLENMEDEN ÖNCE KARDEŞİME "DIŞARIDA ARADA SIRADA İÇ AMA EVE İÇKİ SOKMANI İSTEMİYORUM" DEDİ. VE KARDEŞİM DE BU İSTEĞİ YERİNE GETİRDİ. DÜĞÜNLERDE, AİLE TOPLANTILARINDA, ARKADAŞ ORTAMINDA (AMA EVLERİNİN DIŞINDA) ARA SIRA İÇER. VE GELİNİMİZ KAŞINI KIRIŞTIRMADI 6 YILDIR. KARŞILIKLI ANLAYIŞ GÖSTERDİLER BİRBİRLERİNE.

SİZİN OLAYINIZA GELİNCE; İÇKİ KONUSUNDAKİ FİKİRLERİN BELLİ. ELBET BİZE SAYGI DUYMAK DÜŞER.

ANLADIĞIM KADARIYLA NİŞANLININ AZ YADA ÇOK İÇMESİ DEĞİL, BAŞLI BAŞINA İÇKİ İÇİYOR OLMASI SİZİN İÇİN SORUN.

3 YIL İÇMEMİŞ SONRA YİNE BAŞLAMIŞ. ŞİMDİ TEKRAR BIRAKSA BİLE (YEMİNLER EDERK BIRAKSA BİLE)YENİDEN BAŞLAMAYACAĞINDAN EMİN OLAMAZSINIZ.

NE BİLEYİM, AZICIK MÜSAMAHA GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ ACABA? HANİ AYDA YILDA 1-2 KEZ İÇSE, İSTERSENİZ KARDEŞİMİN YAPTIĞI GİBİ İÇKİYİ EVE HİÇ SOKMASA, ÖZEL GÜNLERDE DIŞARIDA İÇSE. SİZ SES KABULEDEBİLİR MİSİNİZ?. HEM SEVDİĞİNİZ ADAMDAN DA AYRILMAMIŞ OLURSUNUZ.

İyi günler güzel insanlar. Ben ne yapmam gerektiği konusunda o kadar çaresizim ki ilk kez yazıyorum bu forma. Ben yaklaşık 7 aydır nişanlıyım ve toplamda 2 yıldır tanışıyoruz nişanlımla. Birkaç ay öncesine kadar herşey o kadar güzeldi ki bir kez olsun kavga etmedik. Yaşam tarzı olarak ben ve ailem bir nebze daha muhafazakarız. İlişkiye başlamadan önce içki konusundaki hassasiyetimi anlattım. Nişanlımdan 3 yıl öncesine kadar içen birisiymiş ve daha sonra bırakmış. Bana bıraktım ve artık içmem dediği için ben evet dedim. Gerçekten de içmiyordu ve bana olan sevgisi, saygısı hep çok güzeldi. Ancak bikaç ay önce aramız bozulunca içmiş ve devam ediyo. Ancak sürekli olarak içmiyo alkolik boyutta değil yani. Benim ailem duysa asla kabullenmez. Ben bile kabullenmekte zorlanıyorum. Ama çok seviyorum ve onun da aslında sevdiğini biliyorum. Ama niye böyle oldu anlamadım. Birşeyi yapma dememden hoşlanmıyo. O yüzden yapma demiyorum. En son bi süre konuşmayalaım dedi ve ikimizde düşünüyoruz. İlk başta gerçekten üzerimden biir yük kalkmış gibi "oh beee" demiştim. İçki mevzusu çok dert olmuştu çünkü içime. o an ayrılsak yüreğim çok ferahtı yani. ama gün geçtikçe onu çok sevdiğimi ve güzel anılarımı düşünüyorum. O kadar araftayım ki ne yapıcam bilemiyorum. Evlenince durum ne olur onu da kestiremiyorum. Çocuklarımı içki içen bi babayla büyütmek nasıl olur bi fikrim yok. Bana ne yapmam gerektiği konusunda akıl verirseniz çok mutlu olurum. İçimden mesaj atmak geliyo ama görüşmek istemediği için yazamıyorum da. ayrıca benim olayda bi suçum da olmadığını düşünüyorum ama çok seviyorum :KK43: teşekkürler şimdiden hepinize :*
arada içmek başka bişey alkolik olup kendini kaybedecek şekilde içmek başka bişey.size kalmış bişey hayatınızda hiç alkol istemiyorsanız o yöne doğru hareket edin.benim babamda alkol alırdı oturur beraber içerdik çocukken fakat ben bundan hiç kötü anlamda etkilenmedim çünkü benim babam alkol aldığında huzursuzluk vermezdi.şuanki durumumda alkol içmem hiç.özetle insanın evinde içilsin yada içilmesin kişinin içeceği varsa içer.

kimseye içki içme diye bir yaptırımda bulunamazsın, tıpkı kimsenin sana başını kapatmayacaksın vs.diyemeyeceği gibi.
bu senin haddine değil.siz birbirinize göre değilsiniz.seviyor olabilirsin ama bu şekilde evlenirsen boşanırsın.
kendi düşünce yapında birisini bul o zaman

Benimde kabul etmekte zorlanicagim bi nokta icki.
Ben iyi dusunurdum.

Sorun ettiğiniz mevzu içkinin haramlık boyutuysa hiç taviz vermeyin bile. Burada benim eşim de içiyor ama hiç kırıp dökmüyor diyenler, "benim eşim de içiyor ama hiç günah olmuyor" diyemeyeceğine göre başkasının aklıyla kendinizden taviz vermek öncelikle kendinize saygısızlık olur.

Fakat asıl takılmanız gereken verdiği sözde durmaması. İçki içer tövbe eder bir daha içmez eyvallah ama edilen sözü çiğnemek ne acıdır ki hep tekerrür eder.

Bence önemli bir konu. ben en başta sorarım eğer içiyordum bıraktım dese bile hiç başlamam. siz en başta bu insanla nişanlanmakla hata yapmışsınız, için de içkinin haram olduğu sıkıntısını taşımıyorsa bırakmaz. dini hassasiyeti yoksa olmaz yani. bırakın aramasın daha iyi. sakın arama, içkiye tevbe etmedikçede barışma bence. sana söz vermesin, Allah a versin sözü.
evleneceğin insanla yaşam tarzının uyması önemli. bazı insanlar onun içkisinden namazından sana ne diyorlar kendleri rahatsız olmadığı için. ama ben şahsen rahatsız olurum ve bunu en başta belirtirim o şartla devam ederim.

kimseye içki içme diye bir yaptırımda bulunamazsın, tıpkı kimsenin sana başını kapatmayacaksın vs.diyemeyeceği gibi.
bu senin haddine değil.siz birbirinize göre değilsiniz.seviyor olabilirsin ama bu şekilde evlenirsen boşanırsın.
kendi düşünce yapında birisini bul o zaman
niye haddine olmasın ki, o şartla nişanlanmış. erkek de kabul etmeseydi o zaman, ben içkimi içerim deseydi,kızda onunla bi yola girmezdi.
mesela tesettür konusunda da erkek başta tesettüre girsersen evlenirim dediği zaman kız ister kabul eder isterse reddeder bu o 2 kişiye bağlıdır ve herkese göre değişir.
hadlik bi durum yok bence

İcki icip icmemek sorun degil de sizin sinirlariniz onemli burada. Hic hoslanmadiginizi soyluyorsunuz, evde ya da disarida ictiginde hep rahatsiz olacak sabretmeye calisacaksaniz bir gun bir yerde patlarsiniz. Once seviyorsunuz diye tahammul etmeye calisacaksiniz belki, ama evlilik bu illa ki baska sorunlar yasayacaksiniz ve bu daha da gozunuze batmaya baslayacak. Ben arada sirada icen bir insanim, esim benden daha cok icerdi, hic garipsemezdim ama icince sacma sapan davranir cidden komik duruma duserdi. Baslarda seviyorum diye gulerdim haline ama sonra o gozdeki perde kalkinca nefret ettim bu halinden. Sizin icin kesinlikle sorunsa gormezden gelmeyin.

niye haddine olmasın ki, o şartla nişanlanmış. erkek de kabul etmeseydi o zaman, ben içkimi içerim deseydi,kızda onunla bi yola girmezdi.
mesela tesettür konusunda da erkek başta tesettüre girsersen evlenirim dediği zaman kız ister kabul eder isterse reddeder bu o 2 kişiye bağlıdır ve herkese göre değişir.
hadlik bi durum yok bence

sorun en başta zaten. birinin haddine olmaması, diğerinin de tutamayacağı sözler vermesi.

Bir arkadaşım çok severek ve aynı durumla evlendi çok da zorluk yaşadı. Kaldıramayacağını bir durumsa ayrılandaha hhayırlısı dır.

Hemen sonlandır derim yol yakınken. İçmeyeceğim dese de belli ki ilk bahanede yine içecek o yüzden boşuna vakit kaybetme. Sevgi, aşk vs bunlar evlilikte hayata aynı pencereden bakmadıktan sonra yok olup gidiyor ve olan size oluyor. Hele ki bu durumu ailenizden saklayarak sakın evlenmek gibi bi hataya düşmeyin

Babam her aksam icer hemde cok icer ama daha ne ses yukseldi evde ne baska bi huzursuzluk liminitini doldurunca kimseye caktirmadan gider yatar.
Ben gectigimiz yaza kadar ictim. Bilerek sarhos olup dagittigimda yeterli deyip masadan kalktigimda oldu. Durduk yere icmiyorum ben artik dedim oysa butun cevre sosyal icici... artik tek icmeyen benim
Her alkol icen öcü degil alkollü ortamlardada kimseyi kötü yola düsürmüyoruz.
Ayrilmayin ya da ayrilin demiyorum sadece diger tarafdan bilgi aktariyorum.
hayirlisi olsun...

İyi günler güzel insanlar. Ben ne yapmam gerektiği konusunda o kadar çaresizim ki ilk kez yazıyorum bu forma. Ben yaklaşık 7 aydır nişanlıyım ve toplamda 2 yıldır tanışıyoruz nişanlımla. Birkaç ay öncesine kadar herşey o kadar güzeldi ki bir kez olsun kavga etmedik. Yaşam tarzı olarak ben ve ailem bir nebze daha muhafazakarız. İlişkiye başlamadan önce içki konusundaki hassasiyetimi anlattım. Nişanlımdan 3 yıl öncesine kadar içen birisiymiş ve daha sonra bırakmış. Bana bıraktım ve artık içmem dediği için ben evet dedim. Gerçekten de içmiyordu ve bana olan sevgisi, saygısı hep çok güzeldi. Ancak bikaç ay önce aramız bozulunca içmiş ve devam ediyo. Ancak sürekli olarak içmiyo alkolik boyutta değil yani. Benim ailem duysa asla kabullenmez. Ben bile kabullenmekte zorlanıyorum. Ama çok seviyorum ve onun da aslında sevdiğini biliyorum. Ama niye böyle oldu anlamadım. Birşeyi yapma dememden hoşlanmıyo. O yüzden yapma demiyorum. En son bi süre konuşmayalaım dedi ve ikimizde düşünüyoruz. İlk başta gerçekten üzerimden biir yük kalkmış gibi "oh beee" demiştim. İçki mevzusu çok dert olmuştu çünkü içime. o an ayrılsak yüreğim çok ferahtı yani. ama gün geçtikçe onu çok sevdiğimi ve güzel anılarımı düşünüyorum. O kadar araftayım ki ne yapıcam bilemiyorum. Evlenince durum ne olur onu da kestiremiyorum. Çocuklarımı içki içen bi babayla büyütmek nasıl olur bi fikrim yok. Bana ne yapmam gerektiği konusunda akıl verirseniz çok mutlu olurum. İçimden mesaj atmak geliyo ama görüşmek istemediği için yazamıyorum da. ayrıca benim olayda bi suçum da olmadığını düşünüyorum ama çok seviyorum :( teşekkürler şimdiden hepinize :*

Kendi profilimi gördüm sanki :) canım ben de evlenmeden önce senin gibi düşünerek hareket ettim. Icki icen biriyle yapamazdim ne kadar iyi mükemmel olursa olsun. Ben de böyle asla içmem diyen birine şans vermiştim. Baslarda gerçekten icmiyordu ama gun gectikce icsem ne olacak. Yani ben evlendikten sonra evimde oturup iki kadeh içemeyecek miyim demeye başladı? halbuki en baştan anlatmistim ben ona.

Sonra o zaman ben senin için doğru insan değilim. Inat edip de birbirimizin haytindan çalmaya gerek yok dedim ve bitirdim. Tabii ki de cok üzüldüm günlerce ağladım. Ama zamanla geçti. Şimdi kendi kafama inancima düşünceme göre biriyle evliyim ve onu çok seviyorum :)

Sen de kararini evlendikten sonra bu konuya katlanabilir misin ona göre ver. Ben katlanamayacgmi biliyordum ve ona göre hareket ettim. Allaha şükür hiçppişman olmadim

İçkinin azı çoğu olmaz hem haram hem sağlığa zararlı ben olsam ayrılırdım bırakmazsa tabii

Back