Yazdigim her sey hem es adayinizla ilgili hem sizinle. Kenarda birikmisiniz olmali ikinizin de ayri ayri. Kendi kazandiginiz parayla ceyizinizi almalisiniz,nisanliniz da aynen bu sekilde. Dugun salonunda siz evleneceksiniz kredi cekecekseniz beraber cekmelisiniz,esyayi da beraber almalisiniz. Calisan bir insansaniz paranizin kontrolu neden annenizde? Daha okulunuz bitmemis ,ama iki yildir nisanlisiniz. Nisan neden yapilir oncelikle iki tarafli buna idrak etmelisiniz. Adam kumarbaz,siz ailesinin aldigiyla almadigiyla mirastan gelen eviyle ilgileniyorsunuz normal degil bu davranisiniz.
Ve en onemlisi hayatinda en azindan bir gun calismis birisi “20 bin neye yeter anca dugun salonuna” demez. Para hesabi bilmiyorsunuz sanirim,ortada karsilikli fedakarliklar yapan bir cift bile yokken (ustelik biriniz ogrenci digeriniz hakkinda sorusturma olan bir kumarbaz iken) dugun salonu ve esya derdine dusmussunuz,hayattaki oncelikleriniz farkli sanirim. O yuzden anlasamadik sizinle.
Ben 30 yasinda evlendim. Cunku evlenecek maddi manevi olgunluga anca ulastik kari-koca. Evimizi de arabamizi da kendimiz aldik,esyamizi da kendimiz aldik,dugunu de kendimiz yaptik. Kimsenin bir lira katkisi yoktur,izin de vermem ben,niye ben evleniyorum diye annem bana esya alsin ne munasebet?