Nişan atmak, sorumsuz ailesi sorunlar

Canım benim burda aileye suç atmak ya da atmamak önemli değil önemli olan ne biliyormusun maalesef senin nişanlın benim eşimin ailesinin durumu çok iyi ama benim eşim ailesinden tek kuruş almadan bizim düğünümüüzn üstesinden geldi ve gram eksiğimiz olmadan ve hiç destek almadan işini de kendi kurdu demem o ki sen aileye falan bulma suçu nişanlında ara suç aramayı da bırak hatta kaç kurtul burdaki insanlar da senin için söylüyor tavsiye istediğin için ailesi seni istese çok sevse yapardı bence onların bu işte gönlü yok nişanlının da olsaydı kenara üç beş kuruş atardı sevdiğimle evleneceğim diyerek ben psikoloji okudum ve bu süreçte sana tavsiyem bir destek Alman ancak öyle atlatabilirsin tabi ayrılmak istiyorsan sende kararsızlık gördüm bu da çok sevmenden nişanlının yaptıklarını değil ailesinin dedikleri yormuş seni tam aksi olması gerekirken
Şu an çalışıyor musunuz buradan mesaj atılıyorsa size bir şey sorsam olur mu beki fikriniz vardır

Bende bir yandan anneme bunu diyorum 5 yıldır çalışıyor bu çocuk kenarda niye 5 kuruşu yok. Ve maaşı da dolgun mesajda tam açıklayamıyorum kendimi yoksa nişanlıma da çok kızıyırum. Annem de diyor Senin bu kadar borcun var üstüne kenarda paran yok ne milletin kızının evine gidiyorsunuz istemeye diyor tabi daha ailesi bizi 1 kez bile aramadı bu olaylar oldu ama yakında ailem harekete geçecek ama evliliğe dair inancım güvenim kalmadı
Ailen ne yapmayı planlıyor? Harekete geçecekmiş Ya?

Evet biriktirdik düğüne 4 ay kala herşeyi biz tamamladık kendi düğün salonum kendi aldığım beyaz eşya ve çeyizler ailemin takacağı altında hazırdı ve az bir altın değil. Yani biz hazırdık
Canım siz çok güzel hazırlanmışsınız ama işte önemli olan erkek tarafının hazırlık yapması onlar gelin alıyor siz eve gelin almıyorsunuz bence bu şekilde siz herşeyi yaparsanız da bu adam yarın evlenince kumar borçlarını da senin ailene ödetir bu adam başınızı yakar aileni de yakma kendini de bak burdakiler şimdi bir kulağından girip bir kulağından çıkabilir gençsin seviyorsun ama en önemli şey seni büyüten ailen bu adam ilerde onlara huzursuzluk olur değmez bu hayatta herkes gider aile kalır

Ya ben anlamıyorum cidden. 23 yaşında, kumar borcu olan, kumarbaz bir adamla evlenmeye çalışıyorsunuz. Kumar çok sıkıntılı bir illet. Bulaşan bırakamıyor kolay kolay. Bırakanı ben duymadım. Bu mu yani hayat amacınız? 23 yaşında, kumarbaz bir herifle evlenmek. Beş para etmez ailesiyle muhattap olmak? Atın nişanı, bir kere bile düşünmeyin.

Canım benim burda aileye suç atmak ya da atmamak önemli değil önemli olan ne biliyormusun maalesef senin nişanlın benim eşimin ailesinin durumu çok iyi ama benim eşim ailesinden tek kuruş almadan bizim düğünümüüzn üstesinden geldi ve gram eksiğimiz olmadan ve hiç destek almadan işini de kendi kurdu demem o ki sen aileye falan bulma suçu nişanlında ara suç aramayı da bırak hatta kaç kurtul burdaki insanlar da senin için söylüyor tavsiye istediğin için ailesi seni istese çok sevse yapardı bence onların bu işte gönlü yok nişanlının da olsaydı kenara üç beş kuruş atardı sevdiğimle evleneceğim diyerek ben psikoloji okudum ve bu süreçte sana tavsiyem bir destek Alman ancak öyle atlatabilirsin tabi ayrılmak istiyorsan sende kararsızlık gördüm bu da çok sevmenden nişanlının yaptıklarını değil ailesinin dedikleri yormuş seni tam aksi olması gerekirken
Haklısın ablacım çoooook haklısın valla

60 bin borcu olan adam demek ki epey kumar oynayıcısı kimse öyle tek seferde bu kadar kaybetmiyor çünkü bu tarz bağımlılıklar böyle ilerlemez,muhtemelen oynamaya devam ediyor ya da ilk fırsatta edecek. Ailesi oğullarının ne mal olduğunu bildikleri için masraf yapmıyorlar bence nasıl olsa bu iş bozulacak boşuna paramız gitmesin diyorlardır. 60 bin lira borcu olan sürekli soruşturma geçiren bi evladım olsa olgunlaşsın diye 35 ine kadar düğün işlerine karışmazdım. @Kartaneleriii

Aileniz de yapmak zorunda değil. İçlerinden gelmiş yapılıyorsa ne ala yoksa mecbur değiller.
Kadının kendisi veya kocası hayatı boyunca çalışmış, kazanmış. İster 450 binlik eve yerleşir ister 450 bini çatır çatır sobada yakar. Ben ve siz dahil kimseyi de ilgilendirmez. Evlenecek olan nişanlınız ve sizsiniz. Çalışın nişanlınızla birlikte, kendinize eşya alıverin.
Tamam evlenecek olanlar onlar, ancak bir anne baba cocugu evlenirken bi işin de ucundan tutmak istemez mi, şunu da ben alıyım siz de baska bir ihtiyacınızı giderin demez mi? Hiç bişey yapmadan misafir gibi dugune giderek nasil içleri rahat edecek?
Benim çocuğum yeni bir hayat kurarken maddi bir yukun altina girerken amaaan bana ne kendileri yapsinlar ben mecbur muyum diyemem. Mecburiyet meselesi değil bu, konu sahibinin ve onun gibi evlenirken ailelerden destek bekleyenlerin beklentileri cok da yersiz degil bence

Canım senin bir psikiyatriye gözükmen gerekli bu klinik bir vaka ve sadece terapilerle değil ilaçlarla da tedavisi yapılıyor ve psikologların alanı değil ilaç vermek psikiyatrinin alanı
Ya biliyorum bende felsefe okuyorum psikoloji derslerimiz var.Ama doktora gitmek istemiyorum sadece kirpik yoluyorum saç, kaş falan değil konu dağılmasın diye buradan yazmak istememiştim :KK43:

Ya biliyorum bende felsefe okuyorum psikoloji derslerimiz var.Ama doktora gitmek istemiyorum sadece kirpik yoluyorum saç, kaş falan değil konu dağılmasın diye buradan yazmak istememiştim :KK43:
Bugün kirpik yolarsın ve zaman zaman zevk alırsın bu yaptığın hareketten sonra da pişman olursun ama bunu kendin çözemezsin doktora gitmen şart konu burda kirpik kaş ya da saç değil hepsi aynı şey çünkü bence ne kadar kısa sürede gidersen o kadar iyi 🙏

bende 20 bin düğün salonuna yeter anca bunun mobilyaları kuaförü gelinliği araba kiralaması balayı var dedim
Ya her şeyi anlarım da sizin yapacağınız balayından onlara ne? Kimse size 20 binlik salon tutmak zorunda değil. Bu konu dışında yerden göğe kadar haklısınız. Düğünü de ertelemeyin bence, direkt iptal edin. Kumar oynayan insandan iyi bir eş olmasını beklemek fazla iyimserlik olur.

Tamam evlenecek olanlar onlar, ancak bir anne baba cocugu evlenirken bi işin de ucundan tutmak istemez mi, şunu da ben alıyım siz de baska bir ihtiyacınızı giderin demez mi? Hiç bişey yapmadan misafir gibi dugune giderek nasil içleri rahat edecek?
Benim çocuğum yeni bir hayat kurarken maddi bir yukun altina girerken amaaan bana ne kendileri yapsinlar ben mecbur muyum diyemem. Mecburiyet meselesi değil bu, konu sahibinin ve onun gibi evlenirken ailelerden destek bekleyenlerin beklentileri cok da yersiz degil bence

Bence yersiz. Ailenin görevi çocuğunu büyütüp iyi bir eğitim almasını sağlamak. İş güç sahibi koskoca insanların evleniyorum hadi balayımı karşılayın, hadi bana eşya alın demesi çok garibime gidiyor. Neden içleri rahat etmesin ki düğüne gittiklerinde? Neden misafir gibi olsunlar? Şahsen benim çocuğum benden tek kuruş almadan güzelce düğün yapabilse ben gurur duyarım neden üzüleyim? Tam da mecburiyet meselesi aslında. Sanki mecburlarmış gibi beklenti içine girilmesi. Yaparlarsa evet güzel olur içlerinden gelmiştir ama yapmazlarsa da ayıplamam veya garipsemem. Ortada mecburiyet yok çünkü

Ne icin gorevden alindi? Su an calisiyor mu herhangi bir iste ? Evlenseniz zaten kimse hic bir ihtiyaci karsilamiyor sizin ailenizden baska e nisanlinizda calismadan zaten gecinmeniz imkansiz. Siz calisiyorsaniz da muhtemelen tek basiniza calisacaksiniz ve sorumluluk sadece sizde olacak. Kumar borcu hakkinda soylenen yalanlarda cabasi. Annesinin yaklasimini soylemiyorum bile. Ne yapmaniz gerektigi ortada. Hayirlisi olsun

Bugün kirpik yolarsın ve zaman zaman zevk alırsın bu yaptığın hareketten sonra da pişman olursun ama bunu kendin çözemezsin doktora gitmen şart konu burda kirpik kaş ya da saç değil hepsi aynı şey çünkü bence ne kadar kısa sürede gidersen o kadar iyi 🙏
Bilmiyorum çok araştırdım ben 21 yaşımdayım 2 yaşımda babamı kaybettim o zamandan beri tırnak yeme ve kirpik yolma var sadece.Yeni başlayan bir şey değil yani teşekkür ederim sosyal medyadan bir psikolog bulsam benim için iyi olur,çünkü artık kimseye güvenmiyorum onların beni içten dinleyeceğine inanmıyorum :KK43:

Ya cok enteresan senin ailende enteresan kumar borcu cikmis gorevden alinmis is yok guc yok sorunluluk almak yok ortada hicbirsey yok aile desen sorumsuz bencil ve sen hala ayrilmamissin ailende hala iyi cocuk diyor. Hakkinda sorusturma olan kumar borcu olan birine nasil iyi cocuk diyip hala daha evlenmeyi dusunebiliyosunuz? Yol yakinken donun hayatin kararmasin

Aileniz de yapmak zorunda değil. İçlerinden gelmiş yapılıyorsa ne ala yoksa mecbur değiller.
Kadının kendisi veya kocası hayatı boyunca çalışmış, kazanmış. İster 450 binlik eve yerleşir ister 450 bini çatır çatır sobada yakar. Ben ve siz dahil kimseyi de ilgilendirmez. Evlenecek olan nişanlınız ve sizsiniz. Çalışın nişanlınızla birlikte, kendinize eşya alıverin.
Ailesi hiç çalışmadı kayinvalidem hep evde oturdu kayinpederi de kendi babası emekli etmiş. Oturdukları evde dedelerinin yani kendileri bir şey çalışıp almamışlar ama genç insanlar

Bilmiyorum çok araştırdım ben 21 yaşımdayım 2 yaşımda babamı kaybettim o zamandan beri tırnak yeme ve kirpik yolma var sadece.Yeni başlayan bir şey değil yani teşekkür ederim sosyal medyadan bir psikolog bulsam benim için iyi olur,çünkü artık kimseye güvenmiyorum onların beni içten dinleyeceğine inanmıyorum :KK43:
Zaten bu hastalık genelde o yaşlardaki travmalarda ortaya çıkar ama ben ne söylesem yanlış olur canım benim üzülme hayat birgünlüktür o da bugündür o şekilde yaşa kendine biraz uğraş bul spora git ve kesinlikle psikolog değil psikiyatriye git insanlara güvenmeyi dene sosyal medya İnan gerçek hayattan daha kötü

X