NİŞAN ATMAK İSTİYORUM..

mühendisim. :) 4 yıldır çalışıyorum . desteğiniz için çok teşekkür ederim..

24 yasinda üni bitirip ismi buldun? Kusura bakma ama sok oldum. Nasil bir çalisan mühendis, "kezban" dedigimiz kiz tipi ile ayni sekilde düsünebiliyor? Mühendissin ve çatlakli evi nasil kabul ediyorsun? Deprem ülkesinde bide?

Sonra yok annemi aramadi, yok bohça felan dertleniyorsun üstelik. Mühendis ve yikik, dökük aile apartmanina razi? Mecburmu ev alinmasi, iki kisi çalisiyorsunuz en güzel kiralik dairede olabilirdi.

O kadar sok oldum ki, bana bu taraf gerçekçi bile gelmiyor ama biliyorum ki var. Egitimli fakat cahil kesim. Cünkü bu yaptiklarin kusura bakma, cehalettir.

Merhaba kızlar.. 28 yaşındayım. inişli çıkışlı ,zor bir ilişkiyi nişanla taçlandırdık (!). Aslında en başlarda güzel gidiyordu. ikimizde çok mutluyduk . Ailem nişanlımı oğlu gibi seviyordu., Nişanlımın ailesi özellikle annesi para konusunda o kadar sıkıntılı ki şimdi burada uzun uzun anlatmak istemiyorum. Annesi annemi bir kere bile aramıyor. Şimdi diyeceksiniz ki annen arıyor mu? Evet .. inanın annem elinden gelen sıcaklığı ben mutlu olayım diye gösterdi. Kendi aile apartmanlarından daire almamız için bizi o kadar zorladı ki vee sonuç yıkık dökük , duvarları çatlakla dolu bir ev aldık nişanlımın annesi yüzünden . evin tapusu yok, amcasının evini aldık. ev amcasının üstüne bile değil zaten. içi leş gibi her yer berbat . tadilata ihtiyacı var ama en ucuz en kolay nasıl yapılır onun derdinde kayınvalide . Ayrıca hiçbirşey yapmadığım halde yüzüme bile bakmayan eltimde aynı binada olucaz.
annem duvardaki 2 parmak çatlakları gördü nasıl üzüldü. Neden böyle bu ev diye sordu kayınvalidem de'' Depremden öncede vardı . üstüne kat çıkılırken oldu '' deyip üstünü kapattı. ben nişanlımı çok sevdiğim için katlanıyorum bazı şeylere. onun da kazandığı belli sonuçta. ne yapacaksak birlikte yapalım istiyorum. ama gel gelelim artık nişanlıma da tahammül edemiyorum. o kadar aksi, küfürbaz , huysuz , kıskanç bir adam oldu ki. artık dayanamıyorum.
annemin el emeği yaptığı bohçaya bile geçen gün laf etti. gösteriş meraklısıymışız. annem o bohçaya aylarca emek verdi. ama kendi annesi bohça için 1000 lira verdi elime onla herşeyi halletmemi istedi. kendi bohçamı kendi cebimden yaptım ben. durumları yok , mahçup olmasınlar diye. ilk etapta bohçamın bir kısmını aldım 950 tl tuttum. bana 50 liranın hesabını yaptı ,resmen geri istedi. şok oldum. sonra bohçanın kalan kısmını annem ben üzülmeyeyim diye hep kendi tamamladı.
bakın bana şimdi çul çaput senin için ne kadar önemlliymiş diyeceksiniz. inanın öyle değil. burda anlatmak istdiğim; bir insanın durumu olmayabilir ama yeterki gönüller bir olsun. yeterki tatlı bir çift sözü olsun , ilgisi ,alakası olsun. yok ama yok..
bunun lafını ettiğim zaman nişanlım hemen annesine diyo ariyacaksın 5 dk içinde arıyor. ama kendi içinden gelerek değil. annem ondan kaç yaş büyük. ne bayramda ne kandilde.
herşey bir yana ben nişanlımın canavara dönüşmesine de artık tahammül edemiyorum. herşey kavga , herşey küfür. giydiğim tshirte kadar batıyor gözüne. ben tükendim.. kavga etmeden anlatmaya çalışıyorum gene yok. ailem çok üzülecek diye ani karar vermek istemiyorum. nişan atmak nasıl karşılanacak bilmiyorum. tabiki evlenip boşanmaktan çok daha iyi ama kafam çok karışık.Etrafımda ki örneklere bakıyorum da herkes ne kadar mutlu , etrafımdaki kızların kayınvalidesi gözlerinin içine bakıyor . arkadaş gibiler. gelinlerinin üstüne titriyolar. ben böyle hayal etmemişti...
ama ben galiba nişan atmak istiyorum. benimle benzer durumları yaşayan hanımlar manevi desteklerinizi bekliyorum.
not: yazım veya noktalama hatası yaptığımın farkındayım. iş yerinden yazıyorum hızlı hızlı. lütfen kusura bakmayın
Küfür hakaret şimdi varsa sonrası daha da kötü olacak
Herkesin degerleri var imkanlar içinde yapılır olur saygı diyalog yoksa evlilik saglam oluşmaz
Söz nişan tanımak içindir olmuyorsa olmuyordur üzülen incinen olacaktır zaman telafi eder

24 yasinda üni bitirip ismi buldun? Kusura bakma ama sok oldum. Nasil bir çalisan mühendis, "kezban" dedigimiz kiz tipi ile ayni sekilde düsünebiliyor? Mühendissin ve çatlakli evi nasil kabul ediyorsun? Deprem ülkesinde bide?

Sonra yok annemi aramadi, yok bohça felan dertleniyorsun üstelik. Mühendis ve yikik, dökük aile apartmanina razi? Mecburmu ev alinmasi, iki kisi çalisiyorsunuz en güzel kiralik dairede olabilirdi.

O kadar sok oldum ki, bana bu taraf gerçekçi bile gelmiyor ama biliyorum ki var. Egitimli fakat cahil kesim. Cünkü bu yaptiklarin kusura bakma, cehalettir.
ben kiraya çıkmak için yalvardım resmen. bilginiz yalvardım. ama kv diğer oğluma ev aldım bu oğluma da almam lazım. eşit olması lazım deyip saçma sapan konuştu. nişanlıma kredi çıkmadı. kiraya çıkarsanız hakkımı helal etmem diye diye beynimizi yedi. ben kiralık ev bile bulmuştum....

Neeeee :oha: :eek::KK12:

Mühendis ve çalışan bir kadınsınız ama zihniyetiniz ilkokulu bile zor bitirmiş köy kızı zihniyeti.

Yazık...
Köy kızı diye söyleme eskide kaldı o bilmeyen köy kızları onlar seni beni cebinden çıkarır.

ben kiraya çıkmak için yalvardım resmen. bilginiz yalvardım. ama kv diğer oğluma ev aldım bu oğluma da almam lazım. eşit olması lazım deyip saçma sapan konuştu. nişanlıma kredi çıkmadı. kiraya çıkarsanız hakkımı helal etmem diye diye beynimizi yedi. ben kiralık ev bile bulmuştum....

bile bile ateşe yürümek diye sizin yaptığınıza deniyo🤦

Olabilir.
Bu adamla zaten ayrıl barış bir ilişkiniz varmış.
Tamamen bitirmek yerine neden evlilik dışı gebe kalmış ve evlenmeye mecbur kadın gibi davranıyorsunuz?

Denk değilsiniz işte.

mühendisim. :) 4 yıldır çalışıyorum . desteğiniz için çok teşekkür ederim..

canım bunu havalı havalı yazmışsın ama içten içe bir üyenin de dediği gibi, kör bir zihniyetle yaşıyorsun ve kendini değersiz görüyorsun, şimdi git bir aynaya bunu 3 kere tekrarla ve ben neden kendime böyle bir insanı ve aileyi layık görüyorum de.

Bos yere kv'deni suçlama. Bu nisanlinin suçu. Hepsi. O seni dinlemedi, O aile apartmani diye diretti. Yalvarmayacaktin iste. Rest çekecektin. Ki o bile yetmez, adam küfürlü bir insan, seni ciddiye almayan bir insan. Bu konuda rest çeksen, baska konularda üste çikardi. Annesi ile ille ayni apartmanda kalmak isteyen zihniyetten ne beklenilir ki?

Ki sorun sadece bu degil. Isini eline almissin, egitim almissin ve bir erkegin seni "kabul etmemesi" aklinda. Sen böyle isen, yurdumun egitim almamis, köy yada kirsal kesimde yasayan kizlarimiz, kadinlarimiz nasil olsun? Yazik, cidden yazik.

Merhaba kızlar.. 28 yaşındayım. inişli çıkışlı ,zor bir ilişkiyi nişanla taçlandırdık (!). Aslında en başlarda güzel gidiyordu. ikimizde çok mutluyduk . Ailem nişanlımı oğlu gibi seviyordu., Nişanlımın ailesi özellikle annesi para konusunda o kadar sıkıntılı ki şimdi burada uzun uzun anlatmak istemiyorum. Annesi annemi bir kere bile aramıyor. Şimdi diyeceksiniz ki annen arıyor mu? Evet .. inanın annem elinden gelen sıcaklığı ben mutlu olayım diye gösterdi. Kendi aile apartmanlarından daire almamız için bizi o kadar zorladı ki vee sonuç yıkık dökük , duvarları çatlakla dolu bir ev aldık nişanlımın annesi yüzünden . evin tapusu yok, amcasının evini aldık. ev amcasının üstüne bile değil zaten. içi leş gibi her yer berbat . tadilata ihtiyacı var ama en ucuz en kolay nasıl yapılır onun derdinde kayınvalide . Ayrıca hiçbirşey yapmadığım halde yüzüme bile bakmayan eltimde aynı binada olucaz.
annem duvardaki 2 parmak çatlakları gördü nasıl üzüldü. Neden böyle bu ev diye sordu kayınvalidem de'' Depremden öncede vardı . üstüne kat çıkılırken oldu '' deyip üstünü kapattı. ben nişanlımı çok sevdiğim için katlanıyorum bazı şeylere. onun da kazandığı belli sonuçta. ne yapacaksak birlikte yapalım istiyorum. ama gel gelelim artık nişanlıma da tahammül edemiyorum. o kadar aksi, küfürbaz , huysuz , kıskanç bir adam oldu ki. artık dayanamıyorum.
annemin el emeği yaptığı bohçaya bile geçen gün laf etti. gösteriş meraklısıymışız. annem o bohçaya aylarca emek verdi. ama kendi annesi bohça için 1000 lira verdi elime onla herşeyi halletmemi istedi. kendi bohçamı kendi cebimden yaptım ben. durumları yok , mahçup olmasınlar diye. ilk etapta bohçamın bir kısmını aldım 950 tl tuttum. bana 50 liranın hesabını yaptı ,resmen geri istedi. şok oldum. sonra bohçanın kalan kısmını annem ben üzülmeyeyim diye hep kendi tamamladı.
bakın bana şimdi çul çaput senin için ne kadar önemlliymiş diyeceksiniz. inanın öyle değil. burda anlatmak istdiğim; bir insanın durumu olmayabilir ama yeterki gönüller bir olsun. yeterki tatlı bir çift sözü olsun , ilgisi ,alakası olsun. yok ama yok..
bunun lafını ettiğim zaman nişanlım hemen annesine diyo ariyacaksın 5 dk içinde arıyor. ama kendi içinden gelerek değil. annem ondan kaç yaş büyük. ne bayramda ne kandilde.
herşey bir yana ben nişanlımın canavara dönüşmesine de artık tahammül edemiyorum. herşey kavga , herşey küfür. giydiğim tshirte kadar batıyor gözüne. ben tükendim.. kavga etmeden anlatmaya çalışıyorum gene yok. ailem çok üzülecek diye ani karar vermek istemiyorum. nişan atmak nasıl karşılanacak bilmiyorum. tabiki evlenip boşanmaktan çok daha iyi ama kafam çok karışık.Etrafımda ki örneklere bakıyorum da herkes ne kadar mutlu , etrafımdaki kızların kayınvalidesi gözlerinin içine bakıyor . arkadaş gibiler. gelinlerinin üstüne titriyolar. ben böyle hayal etmemişti...
ama ben galiba nişan atmak istiyorum. benimle benzer durumları yaşayan hanımlar manevi desteklerinizi bekliyorum.
not: yazım veya noktalama hatası yaptığımın farkındayım. iş yerinden yazıyorum hızlı hızlı. lütfen kusura bakmayın

İçinde şüphe varsa hiç evlilik adımı atma. Ailem üzülmesin diye ani karar vermek istemiyorsun ama evlilik olurda bu durumlar yaşanırsa sen de ailen de daha çok üzüleceksiniz. Nişanlınla aranızda sevgi saygı varsa katlan derdim. Ama yoksa hiç boşa umutlanma.
Ben de nişan attım, saygı içerisinde ayrıldık o ayrı, ama yine de üzülüyor insan bu durum yasanmayabilirdi diyorsun. Şimdi evliyim ve mutluyum ve bazı şeyler bana tecrübe oldu.

Allah herseyin hayırlısını nasib etsin.

Aynı yaşlardayız, ben de mühendisim. Bizden genelde daha analitik düşünmemiz beklenir, ki gördüğümüz dersler ve çalışma hayatı da bizi buna zorluyor. Sizin bu tavrınıza ekstra şaşırdım şimdi. Çevremde asgari ücretle çalışan mühendisler de var, çok iyi yerlerde çok iyi paralar kazananlar da var. Ama hiçbiri, ne erkek ne kadın, yıkık dökük bir evde kaynana ısrarı için oturmuyordur. Kendine bu saygısızlığı yaptırmıyordur. En azından dışarıdan ben öyle görüyorum duyuyorum. Bunları söylememin sebebi yanlış anlaşılmasın, kendinizi geliştirip çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Ucu açık bir alan mühendislik. Çevreniz de olur, geliriniz de olur. Daha huzurlu mutlu bir yaşantı kendi elinizde. Gencecik yaşınızda kendinize bunları yaşatmayın.

Nişan atmak olayını bence gözünüzde çok büyütmüşsünüz. Eğer bir şeyler ters gidiyorsa nişan atmak en doğal hakkınız.
Emin olun ilk başta bir acabalar dolanacak kafanızda ama sonra düşünceleriniz netleşince "iyi ki yapmışım" diyeceksiniz.
Birçok insan sevgili , nişanlı ya da evli olarak bu süreçlerden geçiyor. Öncelik sizsiniz neyi hakkediğinizi düşünüyorsanız o konuda adım atmaktan çekinmeyin. Emin olun ailenizde en büyük destekçiniz olacaktır.

çok üzüldüm. ama şimdi mutluysanız sizin adınıza sevnirim..
Ben cok mutmuyum ikinci bahar derlerya onu yasiyorum ikinci evliligimi yapdim rabbim boyle bir es herkeze nasip eylesin iyice dusunun oyle karar verin ama hayat sizin hayatiniz biraz olsun el ve hareketlerinden anlarsiniz hayat devam edip etmicegini o kisiyle ben hep dedim bu evliligin sonu yok ben goremiyorum

nişanı atmak istediğinizi söylediğinizde annenize, sizden daha çok sevineceğini düşünüyorum. Kadın da rahat bir nefes alır emin olun. Sırf siz mutlu olun diye her şeye katlanmış kadıncağız.

Her şeyi geçtim 2 parmak çatlak olan evde çocuğunuzla nasıl yaşayacaksınız?? Çocuk olduktan sonra ilk düşüneceğiniz şey güvenli, deprem riski olmayan bir ev olacak. Kendi canınızı önemsemiyorsunuz gelecekteki evladınızın canını düşünün.
zaten şimdiden küfür, hakaret başlamış. En nazlanıp el üstünde tutulacağınız zamanda itilip kakılıyorsunuz. Emin olun anneniz nişanı atmanıza sevinir o insanlarla akraba olmak istemediğine eminim, siz seviyorsunuz diye sesini çıkarmıyor. Yaşınızda da hiç bir şey yok, yol yakınken dönün

X