arkadaşlar merhaba bende nisan annesi olcam allah izin verirse, sizlere bu testlerle ilgili bazı sorular sormak istiyorum. Benim ikinci bebişim şu an 15 ci haftamdayım ve geçen hafta bana bazı testler yapıldı idrar ve kan tahli verdim. İlk önce şunuda belirteyim ben bu testleri ingilterede bir hastanede yaptırdım,eşimin işi gereği 1 yıllığına buraya geldik türkiyede ankarada oturuyorum. Burda sistem okadar farklı ki türkiye'dekinden, ilk bebeyimde orda her ay ulturason takibi yapılıyordu burda sadece anormal bir durum olmazsa, sadece 2 kere ulturasona sokuyorlar. Yeni geldim buraya bir ay kadar oldu ve gelmeden ankara'da kan tahlillerimi yaptırdım daha 10 haftalık falandı ve ulturasona girdim, ama burda bütün tahlilleri yeniden yapmak istediler onlara bakmadılar bile neyse kısa keseyim sanırım çok uzattım yaptıkları testler neydi tam olarak bilemiyorum dillerini anlamakta güç oluyo tabi, dün doktora gittik doktor bilgisayardan sonuçlara baktı göremedi sonuçlar için hastaneyi aradı her şey normal değerlerde dedi ulturasonda bebek gayet iyi görünüyo dediler ama bu gün hastaneden aradılar ve yaptıkları testte sanırım bu ikili test dedikleri şeymi bilmiyorum 250 değer seviyeleriymiş galiba, benimki 185 falan çıkmış bu yüzdelik oranda kaçta kaç oluyo bilmiyorum ama, telefonde eğer istersek bu testlerin daha ileri tetkiklerini yaptırabileceğimizi söylemişler eşime. Benim kafam karıştı doğrusu bu daum sendromuyla ilgili galiba ya burda herşey türkiye'dekinden okadar farklıki eve ebeler geliyo sizin herşeyiniizi takip ediyolar ve sizi takip eden bir doktor oluyo vs....şimdi arkadaşlar ben napıyım karar veremedim ben aynı zamanda hipo troid hastasıyım 5 yıldır ilaç kullanıyorum, ve hamileliğim boyunca da takip ediliyorum değerlerim normal ilaçlarımı ihmal etmiyorum şimdi ne dersiniz napıyim arkadaşlar?