Nişan Alışverişinde terkedildim

Canım benim Allah seni kurtarmış işte. Bir de sessiz biriyim diyorsun inan ki bunlar senin başını yerdi. Sen aileni aylarca uğraşıp ikna etmişsin, o seni mahçup etmiş. Senin baban ilk başta istemediği halde evine gelen misafirine ne kadar efendice davranmış onun ailesi rezillik çıkarmış. Bütün hayatını bu terbiyeden görgüden yoksun insanlarla geçirebilir mıydın? Kendini biraz olsun seviyorsan bu adamla sakin bir daha iletişime geçme. Defolsun gitsin hiç düşünme bile.

Bence sen daha ziyade verdiğin emeklere ve ailenin durumuna üzülüyorsun çünkü anlattığın kadarıyla bu adam 1 damla gözyaşına değecek biri değil. Gerçekten çok ucuz atlatmışsın, yeterince yıpratmışsın kendini, artık nasıl büyük bir tehlike atlattığının farkına var. Umarım bundan sonra seni ve aileni hak eden biri çıkar karşına.. hersey insanlar için bu da aşılmayacak bir konu değil

Ailenizde sizde naif insanlarsiniz belliki.Boyle cirkef ve sacma insanlarla ömür gecmezdi zaten.Her seye bir bahane bulup,kavga cikarirlar sizin en güzel gunlerinizi mahvederlerdi.Gercekten uzulmenize bile degmez.

Baban onun ağzını yırtıp kovalamamis ya ben de buna şaşırdım. Ne terbiyesizmis. Kuzeniniz ana avrat mi sövmüş ne yapmış yani? Size değer verse bin bir eziyet de görse üslubunca cevap vermesi gerekirdi. İnşallah özür dilesin de barışalım gibi bir düşünceniz yoktur. Daha nişan olmadan ortalığı böyle yıkan adam neler neler etmez. Evlerden ırak.

Inanmiyorum ya herşey hazir nişan günü geçti mi peki ?

Artık bir zahmet şu,kaynanayi,gorumceyi,kuzeni bilmemneyi koluna takipte nisan,bohca alisverisleri yapma saçmalığı bitsin. Ne olur.

Gülüm bak ben de evlendim,boyle birsey yaşamadım. Neden mi? Ben ve esim gittik,perdelerimizi seçtik. Ben ve esim internetten mobilyalarımızı seçtik. Daha dogrusu ben seçtim,esime mail attım. O da aldı.
Nişan kiyafetini bakmaya diye çıkıp,aldık. Kaporasini verdik. Tadilata gircekti elbise. Ben biraz zayifim da.

Esimin annesinin yanina gittik. Delirdi :) aaaa acelecii neden aldınız bir gorseydik dedi. Bende anne fotosunu çektik gösteririm dedim. Sonra esimle ben gezmeye gittik,hiç unutmam. Annesi aradi,esim aynen sunlari söyledi

-Anne ne kabarigi yaaa ? Kabarık mabarik istemiyorum ben. Ben begendim elbiseyi. Aldik zaten. Kapadı

Kadina bakar misin? Elbise alınmış,kaporasi verilmiş tadilat olcak hala kabarik nişanlık diyor. O nisan alisverisi de oyle cumbur cemaat olacak is degil. Her kafadan ses cikar. Altin ve bohca alinacakti galiba. Bırak herkes kendi serefine neyi yakistiriyorsa onu alsin. Victoria secretmi alır pazardan mi gecelik alır onun serefine kalmis. Nisan da saat mi takar ceyrekmi yine onlara kalmış. Bitsin artik boyle seyler yaaa ciddiyim.

Bak esimin annesi demiski,gidin bohca icin seçin. Ben neyin ne oldugunu bilmiyor muyum? Cok iyi biliyorum. Ne aldim biliyor musun 1 tane sort atlet takimi 1 tanede 30 tl di ucuz bir sutyen.

:)
Esim eve gidiyor annesi şok oluyor bu neeee hic bise almamissiniz falan diyor. Ben napcaktim orda gorgusuz gibi onu bunu mu alcaktim yoo. Gitmis kaynana onu bunu koluna takip butun carsiyi alip nevresimine kadar getirmis bana. Sonra whatsaptanda altinlarin fotosunu yolladi 3 tane ayri set coook utandim. 2.si guzelmis diyebildim. Geldi onu takti
Biraz uyanik olmaz lazım boyle islerde :)
Evlendim hala aliyorum gözümü toprak doyuracak zaar. Ama boyle cumbur cemaat olmaz bu isler. Ayrica teyzesi terbiyesizin tekiymis. O kim oluyor yani genclerin isine çomak sokuyor. Nisanlinin hicmi aklı fikri yokta boyle eski usul devam ediyor. Uzak dur bu adamdan ve aileden. Ailesinin ağzına bakan saygısız bir cocuk
Ne demek bagirmak?
Ay babana ve annene cok üzüldüm
Onlar haketmiyorlar boyle seyleri. Sen aklını kullan gözünü aç ve bidaha bunlarla muhattap bile olma
Madem aramadilar hatalarini fark etmediler kendilerini hakli görüyorlar
Gitsin hadi kendi tarafindan memleketinden birini bulsun
Anladigim kadariyla 10 gomlek fazlasin bu oglana.
Sessiz sakinliginle.
Sessiz olmamak lazim

Sizi doğuran büyüten insanlara hakaret etmişler, aşağılayıp bağırmışlar, hala üzülüyor musunuz?hüş mi onurunuz, değeriniz, kıymetiniz Yok

Bak canım bu kişi daha babanı ilk kez gördüğünde bile gözün e girmeye calismaliydi.Carsida onun akrabaları veya senin kuzenin bir şey mi dedi gülüp geçmeli senin istediğini yapmalıydı.Cirkef gibi babanın karşına dikilip cak cak konusmamaliydi.Sakin ama sakın kendinden ödün verme.Cehenne kadar yolu var de geç.Allah bizim için hayırlı olanı bizden çok daha iyi bilir.Şer gibi görünen bir şeyde hayır da gizli olabilir.Sakin ol,sakin bu cirkef için aileni ezme .Bu da geçer ,şukredersin inan bana..İlerde çoluk çocuğun varken en ufak bir şeyde cinnet geçirip seni ailene getirmesinden iyidir.

Şimdi biraz acı çekersin belki ama sonra olmadığına dua edersin canım .

Burdaki yorumlarin hepsi güzel ve Dogru. Burdaki hanimlar da tecrübeli. Evlilik yolunda daha ilk adimlar atılırken tatli telas dedigimiz seyler yaşanırken böyle terbiyesizlik olacak is degil
En cok babana üzüldüm amcaya selam söyle kurtuldugunuza bir sadaka versin amcam.
Ve bir evin tek kizisin sanırım
Baban seni bugunlere bu hanzodan hakaret duy diyemi getirdi gülüm?

Öncelikle mezhep farklılığı ailelerin vetosu için çok saçma bir neden büyütmeye gerek yok.
Canım şuan canın çok yaniyordur ama benden sana söylemesi bu adamla ömür geçmez kendi kuzeni gelmişken senin kuzeninin gelmesine laf etmiş , yetmemiş ikna ile olmuş bir beraberlikte tartışma çıkarmış yetmemiş teyzesi eşyaları götürmüş sesini çıkarmamış. İnan sevgi bu değil . Şimdi üzül ama geri dönerse affetme . Evlenince onun bunun aklıyla her şeyde karşı karşıya kalırsınız sizi biraz onemsese kuzeninize de saygı duyar en önemlisi sizi uzmeyi bırak ihtimali olan şeyleri bile engellemeye çalışır.
Belki o da seviyordur ama sevme şekli yanlış .ömür boyu bu tip şeyler yaşamak istemiyorsanız sakın en ufak bir adım atmayın yalvarsa donmeyin. Rabbime dua edin acinizi dindirsin iyilerle karşılaştırsın . Gidin ailenizle oturun konuşun sizi böyle insanlarla muhattap ettiğim için üzgünüm benim içinde bitti diyin . Ailenize sarılın yeniden ayağa kalkın . Rabbim onlara da kendileri gibi birini nasip etsin

Kusura bakmayın ama ailecek kuzenini gömmüşsünüz. Ağzınızı açıp iki kelime diyemediniz mi? Ihale onun üstüne kalmış. O yokmuş gibi yaparız bir daha göndermeyiz.... burada çok haksızsınız.

Bitmesi iyi olmuş da Asıl sebep bence başka bir şey. Böyle bitirme sebebi olamaz.

Bukadar saçma bir konu ile evlilik den vazgeçen adamın aklında başka şeyler vardır

Siz siz olun ailenizi kimseye ezdirmeyin
Bakınız nişanlınız yaptıgı gb koruyun tüm bireyleri
Giden kadar gelen de olur hayatınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…