Hayirli aksamlar,
ben bu corona konusuna farkli yaklasiyorum. Tabiki risk grubundaki kisiler icin ve kronik hastalar icin bu corona ölümcül olabilir. Ama dünya medya sayesinde öyle bir hal aldiki, sanki coronadan ibaret hayatimiz. Insanlar coronadan baska hastalik yokmus gibi davranmaya basladi. Ben grip olarak görüyorum. Evet hala ilaci yok, evet cabuk yayiliyor ama onca kisi gecirdi ve atlatti. Her sene influenza griplerinden zaten onlarca insan ölüyor. Ama bu normal. Hayat bu. Yasamak ve ölmek. Tabiki yakinini kaybetmek cok aci birsey. Ama bu hersekilde öyledir, ister trafik kazasi, ister corona ister kanser ister bambaska biseyden doalyi. Kayip herzaman acidir. Ve bu koronayi herbirimiz er ya da gec gecirecegiz. Öyle yada böyle. Grip olarak... bazi bünyeler daha hassas bazilari daha direncli.
belkide tam da simdi sükür etmeliyiz.corona bi yana kalsin insanlar aclik cekiyor, eziyet cekiyor savas alaninda yasiyor, ve daha nicr problemler var. Sadece medya yüzünden bukadar korkar olduk coronadan. Yoksa herkez normal grip olarak görecekti.
evet taninmayan herseyden korkar insan oglu... ama bu böyle. Yasamayi unutmamak lazim. Korkudan disari cikmayip, kendini deli edip ve piskolojik sorunlar yasysn onca insan varki su an. Oysa bu telas niye? Evet her hastaliktan korkulur, can tatli gelir insana. Ama hayat devam ediyor. Kurallar el verdiigince ve hijYene dikkat etmekten baska ne gelir elden? Simdi aslinda güzelleri görme zamani. Bize sunulan nimetleri... en kötüsü ne olabilir?? Ölüm? Öyle yada byöle tadacak herbiirmiz. Ama normal sartlar altinda karantina sürecinden ve bazi semptomplar haricinde gelip gececek. Ona bakilirsa, bi bardak su icerken de ölebillirz... yemek yerken boggulabiliriz. Kalp krizi gecirebiliriz. Artik sadece korona ölüm sebebiymis gibi davranilmasi canimi skiyor .... hayat güzel yasamaya deger. Korkarak üzülerek hic bir yere varamayiz ve asil böyle hastaliklara yenik düseriz. Güzel düsünelim dua edelim ve yasama sevincimizi kaybetmeyelim. Herkes gecirmeli ki bu hastaliigi insanligin , normal hayata dönebilelim yine. Asil insanlara yayilmasa böyle yillar boyu cekeriz. Bilmem anlatabildimmi:) saglicakla kalin. Piskolojimiz önemli... her doktor hemfikir bunla. Saglam piskoloji, saglam bir bagisiklik sistemi demektir.