🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
:bicak: ama ben balık yimemmmm ve sevmem :KK47:
Sana inanamıyorum😱hele balık sevmeyenlere hiç inanamıyorum 😁 balık sevilmez mi bir de deniz balığı ooo üşenmesem haftada 3 gün yerim koronadan önce de dışarıda hep yerdik ımmm mis mis bi dene 😘omega 3 bak balıkçı kocam ne zamandır balık getirmiyor yeter bu nee bee dedim masaya vurdum yumruğumu :KK70: pazardan parayı uzattım tuttum hamsileri 😁

🌟Günaydın🌟
Güzel bir gün olsun inşallah
Verimli olmak adına kaç gündür kitap okuyamıyorum bugün kitap okusam daha iyi olur. Pek iş yapmak istemiyorum ama yine biraz işlerim var. Yarın şu aktüel ürünleri olan bir markete ne ürünler geliyor bir gördüm içim gitti korona var nasıl gideyim 9'da ben gidene kadar biter geçen hafta buradaki yakın bir şubede 40 kişiye yakın kişi varmış 😱görevli sanki açılış yaptık dedi neden önlemlere uymuyorlar az kişi almıyorlar içeri anlamıyorum.
Sağlıklı olalım ve bugün de evimizde oturalım. Gezmek ne kelime markete gitmeye korkar oldum buradaki vakaları duyunca 😔1 haftada çok hızlı artış oldu. Evde aktivite yapmak için bugün ip alıp örgü öreyim diyorum. Evdeki yarımlar bitmeden ip almak 😁ipler çok hoşuma gidiyor yumoş yumoş çok modelli bişey yapmıyorum ama iyi geliyor örmek aslında ondan da bıktım bi kış çok örmüştüm azı karar çoğu zarar diye atalarımız boşa dememişler. Ne yapsak ne aktivite bulsak bilmiyorum. Punch yapmak şu sıra moda dediğim markete de geliyor iğnesi falan sosyal medyada görüyorum çok hoş kareler yapıyorlar. Güne Bismillah diyelim dün kızartma yaptım ocağın demirlerini tellemem gerekiyor. İyi hoş şu kızarma da sonrası temizlik biraz zor, yorucu ve isteksiz oluyor. Güzel bir gün diliyorum.

Dışarı çıktım işlerim için her yerde korona korkusu bi kişinin daha korona olduğunu duydum gel de iş yap böyle haberler duyunca yatmak istiyorum 😪iş yapmak istemiyorum moralim kötü bugün şimdi ailem karantinada salı günü karantinaları bitecek bu sefer yine aileme bize bulaşma korkusu korkarak görüşmek çok üzgünüm ben bugün 😔

Hayirli aksamlar,

ben bu corona konusuna farkli yaklasiyorum. Tabiki risk grubundaki kisiler icin ve kronik hastalar icin bu corona ölümcül olabilir. Ama dünya medya sayesinde öyle bir hal aldiki, sanki coronadan ibaret hayatimiz. Insanlar coronadan baska hastalik yokmus gibi davranmaya basladi. Ben grip olarak görüyorum. Evet hala ilaci yok, evet cabuk yayiliyor ama onca kisi gecirdi ve atlatti. Her sene influenza griplerinden zaten onlarca insan ölüyor. Ama bu normal. Hayat bu. Yasamak ve ölmek. Tabiki yakinini kaybetmek cok aci birsey. Ama bu hersekilde öyledir, ister trafik kazasi, ister corona ister kanser ister bambaska biseyden doalyi. Kayip herzaman acidir. Ve bu koronayi herbirimiz er ya da gec gecirecegiz. Öyle yada böyle. Grip olarak... bazi bünyeler daha hassas bazilari daha direncli.
belkide tam da simdi sükür etmeliyiz.corona bi yana kalsin insanlar aclik cekiyor, eziyet cekiyor savas alaninda yasiyor, ve daha nicr problemler var. Sadece medya yüzünden bukadar korkar olduk coronadan. Yoksa herkez normal grip olarak görecekti.
evet taninmayan herseyden korkar insan oglu... ama bu böyle. Yasamayi unutmamak lazim. Korkudan disari cikmayip, kendini deli edip ve piskolojik sorunlar yasysn onca insan varki su an. Oysa bu telas niye? Evet her hastaliktan korkulur, can tatli gelir insana. Ama hayat devam ediyor. Kurallar el verdiigince ve hijYene dikkat etmekten baska ne gelir elden? Simdi aslinda güzelleri görme zamani. Bize sunulan nimetleri... en kötüsü ne olabilir?? Ölüm? Öyle yada byöle tadacak herbiirmiz. Ama normal sartlar altinda karantina sürecinden ve bazi semptomplar haricinde gelip gececek. Ona bakilirsa, bi bardak su icerken de ölebillirz... yemek yerken boggulabiliriz. Kalp krizi gecirebiliriz. Artik sadece korona ölüm sebebiymis gibi davranilmasi canimi skiyor .... hayat güzel yasamaya deger. Korkarak üzülerek hic bir yere varamayiz ve asil böyle hastaliklara yenik düseriz. Güzel düsünelim dua edelim ve yasama sevincimizi kaybetmeyelim. Herkes gecirmeli ki bu hastaliigi insanligin , normal hayata dönebilelim yine. Asil insanlara yayilmasa böyle yillar boyu cekeriz. Bilmem anlatabildimmi:) saglicakla kalin. Piskolojimiz önemli... her doktor hemfikir bunla. Saglam piskoloji, saglam bir bagisiklik sistemi demektir. ❤️

Hayirli aksamlar,

ben bu corona konusuna farkli yaklasiyorum. Tabiki risk grubundaki kisiler icin ve kronik hastalar icin bu corona ölümcül olabilir. Ama dünya medya sayesinde öyle bir hal aldiki, sanki coronadan ibaret hayatimiz. Insanlar coronadan baska hastalik yokmus gibi davranmaya basladi. Ben grip olarak görüyorum. Evet hala ilaci yok, evet cabuk yayiliyor ama onca kisi gecirdi ve atlatti. Her sene influenza griplerinden zaten onlarca insan ölüyor. Ama bu normal. Hayat bu. Yasamak ve ölmek. Tabiki yakinini kaybetmek cok aci birsey. Ama bu hersekilde öyledir, ister trafik kazasi, ister corona ister kanser ister bambaska biseyden doalyi. Kayip herzaman acidir. Ve bu koronayi herbirimiz er ya da gec gecirecegiz. Öyle yada böyle. Grip olarak... bazi bünyeler daha hassas bazilari daha direncli.
belkide tam da simdi sükür etmeliyiz.corona bi yana kalsin insanlar aclik cekiyor, eziyet cekiyor savas alaninda yasiyor, ve daha nicr problemler var. Sadece medya yüzünden bukadar korkar olduk coronadan. Yoksa herkez normal grip olarak görecekti.
evet taninmayan herseyden korkar insan oglu... ama bu böyle. Yasamayi unutmamak lazim. Korkudan disari cikmayip, kendini deli edip ve piskolojik sorunlar yasysn onca insan varki su an. Oysa bu telas niye? Evet her hastaliktan korkulur, can tatli gelir insana. Ama hayat devam ediyor. Kurallar el verdiigince ve hijYene dikkat etmekten baska ne gelir elden? Simdi aslinda güzelleri görme zamani. Bize sunulan nimetleri... en kötüsü ne olabilir?? Ölüm? Öyle yada byöle tadacak herbiirmiz. Ama normal sartlar altinda karantina sürecinden ve bazi semptomplar haricinde gelip gececek. Ona bakilirsa, bi bardak su icerken de ölebillirz... yemek yerken boggulabiliriz. Kalp krizi gecirebiliriz. Artik sadece korona ölüm sebebiymis gibi davranilmasi canimi skiyor .... hayat güzel yasamaya deger. Korkarak üzülerek hic bir yere varamayiz ve asil böyle hastaliklara yenik düseriz. Güzel düsünelim dua edelim ve yasama sevincimizi kaybetmeyelim. Herkes gecirmeli ki bu hastaliigi insanligin , normal hayata dönebilelim yine. Asil insanlara yayilmasa böyle yillar boyu cekeriz. Bilmem anlatabildimmi:) saglicakla kalin. Piskolojimiz önemli... her doktor hemfikir bunla. Saglam piskoloji, saglam bir bagisiklik sistemi demektir. ❤️
Çok haklısın canım insan sevdiklerini kaybetme ve onlardan ayrılma korkusunu düşününce kötü hissediyor dediklerin çok doğru katılıyorum. Bu akşam mutfakta Hikmet Anıl Öztekin dinledim motivasyonumu artırdı. Sana da bunun için teşekkür ederim. Uzun süredir bu yazarlardan uzak kalmışım.

🎈Tünaydın🎈
Verimli bir gün olmasını dilerim. Hayırlı Cumalar
Dün sündüklük üzerimde olsa da 1 2 saat yatmam dışında yine işlerimi yaptım çok şükür akşam da mutfak dolaplarının yarısını sildim mutfağım küçük de olsa ikiye bölüyorum silerken bir günde bitirmiyorum. Yağ silme inanılmaz zor geliyor ama kolları sıvadım giriştim. 1.5 saate yakın mutfakta kalmışım. Eğer üşengeçlik varsa mutlaka motivasyonunuzu artıracak videolar izleyin iş yaparken açtım hem dinledim hem yaptım. Bir anda iş bitiverdi oh be kurtuldum yağlardan dedim. Anlayamadığım mutfakta ocaktan uzakta olan bir yüzey bile yağ olabiliyor nefret ediyorum bu durumdan. Mutfaktaki yağlar giriştim darısı vücuttaki yağlara :KK70: ona da girişiyorum ama her seferinde çikolata aşkı ile son buluyor. Bunun için de uzmana danışıcam karşı koyamamak için ne yol izlemeliyim diye... Dün marketten eşime aldığım Browniyi de evde dayanamayıp yedim. Ne kadar kötü bir huy böyle değil mi? Çikolata kavanozuna abanmak konusunda artık eşim mücadeleyi bıraktı. Bu da dert mi demeyin sigara alışkanlığı gibi bişey mi bilemiyorum. Böyle yemeye devam edersem hem kilolarım artacak hem de şeker hastası olucam Allah muhafaza çünkü içlerindeki doğal şeker değil annem meyve yediğinde şeker oranını ölçüyor sorun yok marketten aldığı bir büskiviyi yediğinde ölçtüğünde değerleri fırlattığını söyledi. Konu nereden nereye geldi. Bugün dışarıda işlerim var biraz kargoya gidicem. Sonra eve gelip mutfakta kalan yerleri yapıcam inşallah. Kitap ve Kuran okumayı sabah erken kalktığımda yaptım ardından kızım uyanana kadar yine şekerleme yaptım tabii ki 😁ama biraz daha kitap okumalıyım yeterli sayfaya ulaşmadım. Cildimi temizleme konusunda rutini oluşturdum aksatmıyorum. Her akşam yatmadan evvel temizleyip kremimi sürüyorum. Ne çok uzattım yahu şuan çay içiyorum da bir yandan da kadınlar hani günlük bilmem kaç kelime tüketirletmiş ya günde sanırım onu da yapmaya çalışıyorum 😁eşim işten gelince ona aşırı dır dır yapmayalım dimi😁şunu ekleyeyim son olarak o an canınız iş yapmak istemiyorsa bırakın biraz sonraya bırakın ama illa o yapılması gereken bir iş ise sizi motive edecek bi müzik olur yahut bir video açın ve Bismillah deyip başlayın. Oluyor oluyor 😁biraz gayret bugün çok sündüğüm dediğim zaman akşam bir bakıyorum bu işleri ben mi yapmışım. Daha yazmayım dimi yeter daaa😁kaç kelime oldu 😁mutlu ve sağlıklı bir gün olsun evet korona var ve hayatımız biraz zor geçiyor ama unutmayalım verimli tarlalar hep konfor alanımız dışındadır. Öğreneceğimiz şeyler var demek ki hayatta... Bazen hayatta yaşadığım zorluklara bakınca bana kattığı değerleri farkediyorum. Üzülüyorum yıpranıyorum belki ama mutlaka birşeyler öğreniyorum ders çıkartıyorum. Çok uzattım yarım saat sonra evden çıkmam gerekiyor. Şu sıra minik kızım da bana eşlik ediyor anneannesi karantinada salı günü bitiyor çok şükür bugün de yarı bayram diyelim kardeşimin karantinası bugün son buluyor. Sevdiklerimizin hep yanımızda olduğu güzel günler dilerim. 🤗

Ooooo cok güzel yazmissin:) verimli baslamis günün ne güzel♥️
Cok hosuma gitti bu yazin.
kurani ve kitabi sabahtan okumak ne güzel. Bende iste daha da erken kalkabilsem keske.8 den önce kalkamiyorum ve o vakit oglumda uyandigindan kendimce vakit ayirmis olmuyorum...

ama bakalim ins olur :)

bende dün camlari sildim. Üc sepet camasir dürdüm, ütüledim.
Simdi de bi makina camasir astim digeri de calistirdim.
Ev sildim süpürdüm.
yemek yapip, oglumu banyo edip uyutacagim.
Aksama yazarim yine ins:)

kurani ve kitabi sabahtan okumak ne güzel. Bende iste daha da erken kalkabilsem keske.8 den önce kalkamiyorum ve o vakit oglumda uyandigindan kendimce vakit ayirmis olmuyorum...

Ev sildim süpürdüm.

Ev sildim süpürdüm.
Canım aslında kitap ve Kuran okuma aktivitemi akşam sessizlikte yapmak istiyorum daha verimli olacağını düşünüyorum. Fakat kızım çok zor uyuyor gündüz uyutmasam bile akşam uyuyakalayım da annem dinlensin demiyor 😁akşam tam 1.5 da uyudu sağlıklı olsunlar da ne yapalım 😁şuan burada bir yağmur yağıyor astıklarım ıslandı😁2 saat kadar dışarıda işlerim vardı onları hallettim şimdi kahvem ve ben 😁senin de ellerine sağlık canım çamaşır dürmek ütülemek bi dürme makinası icat edemediler😁evi süpüren robot çıktı darısı dürme makinasına 😁sabah biraz şekerleme yaptım ama 😁çok şükür şeker fabrikasına dayanmadan uyandım 😁

Kahvem, yumaklarım ve temizlik fırçam ben geldim :temizlik:
Yeni bir fırça aldım da 😁
Yumaklar da yumoş yumoş kış girdi örelim bişeyler 😁
Şimdi aldığım sütü kaynatıcam ve yoğurdum bitiyor mayalamam gerekiyor. Tavuk aldım tavuğu düdüklüye koyayım tavuklu pilav yapayım dedim aparatif eşim gelince yemesi için. Bu hafta mesaide akşam 10da geliyor 1 tabak pilav üstü tavuk iyi gider diye düşündüm. Hadi bakalım işlere gevşeklik yok mu şuan var ayy azcık yatsam ne iyi olur diyorum. Hatta uyku bile çöktürdü😁yağmur havası ama çok güzel yağıyor otur yağmur sesini dinle ne kadar güzel.
Bugün deprem oldu İzmirde aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum 😔umut ediyorum güzel günler gelecek inşallah 🤲🏻

Eklentiler

• IMG_20201030_161608.jpg
    IMG_20201030_161608.jpg
    174,1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20201030_155549.jpg
    IMG_20201030_155549.jpg
    167,6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20201030_153158.jpg
    IMG_20201030_153158.jpg
    279,8 KB · Görüntüleme: 27
Ben de bugün temizlik çamaşır bulaşik derken akşam oldu..
Okuyacaklarimi okudum hala okuyorum hem yürüyorum gene eokuyorum zamandan tasarruf etmek için.. kilerim kaldı orayı bide yatak örtülerini degistiricem..
Yeni bir kitaba başlayacağım hem.❤️

Ben de bugün temizlik çamaşır bulaşik derken akşam oldu..
Okuyacaklarimi okudum hala okuyorum hem yürüyorum gene eokuyorum zamandan tasarruf etmek için.. kilerim kaldı orayı bide yatak örtülerini degistiricem..
Yeni bir kitaba başlayacağım hem.❤️
Beğendiğin kitapları paylaşırsan sevinirim canım ellerine sağlık senin de 🤗
Ben de şimdi yemeğe geçicem biraz da yarım işlerim var. Daha kitap da okumam gerekiyor bi o kitaba bi o kitaba geçiyorum görsen daldan dala elimde kaç tane yarım kitap var 😊

Beğendiğin kitapları paylaşırsan sevinirim canım ellerine sağlık senin de 🤗
Ben de şimdi yemeğe geçicem biraz da yarım işlerim var. Daha kitap da okumam gerekiyor bi o kitaba bi o kitaba geçiyorum görsen daldan dala elimde kaç tane yarım kitap var 😊
Ben okuduklarımi bi daha okuyorum çünkü bilgi dayalı bazıları.. yarim biraktigim var kalbimdeki sizi diye.. farklı hayatlarra yaşayan iki kişinin aşkını anlatıyordu.. biri dindar diğeri rahat bı hayatta..
Yeni kitablarimda var bakalım hangisine başlayacağım🤩

Ben okuduklarımi bi daha okuyorum çünkü bilgi dayalı bazıları.. yarim biraktigim var kalbimdeki sizi diye.. farklı hayatlarra yaşayan iki kişinin aşkını anlatıyordu.. biri dindar diğeri rahat bı hayatta..
Yeni kitablarimda var bakalım hangisine başlayacağım🤩
Ben de bende iz bırakan kitapları kitaplığımda tutuyorum 🤗bazen okuyorum. Dediğin kitaba da bir bakayım ama şuan hali hazırda elimde 4 5 kitap yarım durumda bende de alma hastalığı var genelde kişisel gelişim okumayı daha çok seviyorum. Araya roman da katıyorum ortaya karışık😁şuan roman olarak Şeker Portakalı elimde

• Muhteşem
Reactions: H M
Ben de bende iz bırakan kitapları kitaplığımda tutuyorum 🤗bazen okuyorum. Dediğin kitaba da bir bakayım ama şuan hali hazırda elimde 4 5 kitap yarım durumda bende de alma hastalığı var genelde kişisel gelişim okumayı daha çok seviyorum. Araya roman da katıyorum ortaya karışık😁şuan roman olarak Şeker Portakalı elimde
AA o çok güzelmiş beğendin mi sende? Bendede var o kitabciya gitsem doldurur gelirim.

AA o çok güzelmiş beğendin mi sende? Bendede var o kitabciya gitsem doldurur gelirim.
Şeker Portakalı mı evet çok güzel yaramaz bir velet var Zeze çok güzel okumak istiyorum ama konsantre olarak okumak istiyorum şu bikaç gündür aileme koştururken onu elime alamadım zihnim de dağınık şu sıra 😊

• Beğen
Reactions: H M
X