🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
🌺Günaydın kızlarrrr🌺
Birazdan yola çıkıcaz kayınvalidemler yazlıkta kızımızı çok özlemişler çağırıp duruyorlar 1 aydır gidememiştik bugün oraya gidicez nasipse bugün evde pek iş yapamıcam akşama döneriz tahminimce
Ben de arabaya binip bir yerlere gitmeyi çok özledim. İnşallah kurtulacağım panik ataktan

🌺Günaydın kızlarrrr🌺
Birazdan yola çıkıcaz kayınvalidemler yazlıkta kızımızı çok özlemişler çağırıp duruyorlar 1 aydır gidememiştik bugün oraya gidicez nasipse bugün evde pek iş yapamıcam akşama döneriz tahminimce
Günaydın canım.
Bende 8 gibi uyandım işleri bitirdim, yarım saat kitap okudum su an oturuyorum Kk da takılıyorum, bir topikte bir yazı gördüm size de atayım çok hoşuma gitti uyguladım gerçekten işe yaradı

İş Hayatı ve Zaman Yönetimi

Havaalanının içerisinde bir uçak bakım merkezinde Kalite ve Uçuş Emniyeti Müdürü olarak görev yapıyorum. Oldukça fazla parametrenin ye aldığı ve hataya yer olmayan bir iş kolu olduğu ve ben de tüm prosesslerin düzgün yürüdüğünden emin olması gereken kişi olduğum için iş saatlerimi verimli bir şekilde kullanmak için bazı yöntemler geliştirdim.

Ne kadar çok iş yaparsa o kadar iyi mantığını bir kenara bırakarak gün içerisinde kafası kesik tavuk misali ordan oraya koşturmak yerine “Pareto Prensibi” ni hayatıma soktum. Bu prensibi iş-başarı temelinde yorumlarsak “Yaptığın işlerin %20’si başarının %80’inin oluşturuyor.”

Burada ilk adım olarak öncelikleri belirlememiz gerekiyor.

• Acil ve önemli işler
  • Acil fakat önemli olmayan işler

• Acil olmayan önemli işler

• Acil olmayan ve önemsiz işler
Her gün kendime bir “en önemli iş” seçiyorum ve günün kaosuna dalmadan önce tamamlamak için elimden geleni yapıyorum. Biliyorum ki, yapamazsam beynim onu iyice büyütecek ve ben bırakın o işi bitirmeyi, yapmam gereken diğer şeyleri de yarım yamalak bir konsantrasyonla yapmaya çalışacağım. Çok net söyleyebilirim ki, hiçbir işi yapmanın yorgunluğu bitmemiş işlerin insana yüklediği ağırlığı geçemez.

Günün en önemli işini, 50 dakikalık çalışma seansları ve 10 dakikalık molalarla tamamladığımda (bu işin türüne göre 2 seans olabildiği gibi 5 seans da olabiliyor) diğer işlerime geçiyorum. Güne bunu yaparak başladığımda, bir şey başarmış olmanın verdiği tarifsiz duyguyu gün boyu yaşıyorum.

Diğer küçük işler içinse çoğunlukla 10, 20, 30 tekniğini kullanıyorum. Yapmam gereken maksimum 4 işi yazıp yanlarına 10, 20, 30 yazıyorum. Telefonumun kronometresini 10 dakikaya ayarlayıp listemdeki ilk işe konsantre oluyorum. Bu tekniği hayata ilk geçirdiğimde 10 dakika neye yetecek diye düşünmüştüm (birçoğunuzun aklından geçirdiği gibi). Oysa uzun süre ses çıkmayan kronometrenin bozuk olduğundan endişelenerek telefonu kontrol ettiğimde yalnızca 4 dakika geçmiş olduğunu gördüm. Evet dört. Sanırım zaman algımın başka bir boyut kazandığı andı bu. İşte bu yüzden dakikaları hiçbir zaman küçümsememeyi ve bir işi yapmak için “birkaç saat boşluğum olduğunda yaparım” yanılsamasına bir daha düşmemeyi öğrendim.

Tekniğe dönersek, listenizdeki ilk işe 10 dakika ayırdıktan sonra kronometrenin sesiyle birlikte her ne yapıyorsanız bırakıyor ve listedeki 2. işe geçiyorsunuz. 10 dakika ona ayırıp, 3. ve 4. iş için de aynı şekilde devam edip listenizdeki ilk işe dönüyor ve bu defa kronometreyi 20 dakikaya ayarlıyorsunuz. Uzun zamandır aklınızda dönüp dolaşan o iş için yarım saatin (konsantrasyon dolu 10+20 dakika) size yettiğini fark edip şaşırabilirsiniz. Yetmiyorsa da üzülmeyin, her birine ayıracak bir 30 dakikanız daha var. Yine bitmemiş olursa, her bir iş için yüksek konsantrasyonla tam 1 saat çalışarak yol katetmiş olmanın tadını çıkarın ve ardından bir tur daha yapın.

Hangi tekniği kullanırsanız kullanın, zaman yönetiminin kilit noktası konsantrasyondur. Örneğin bir yazı yazmaya çalışırken onu 2 e-mail, 3 whatsapp mesajı, 1 telefon konuşması gibi etkinliklerle bölerseniz günü bitirip iki kelimeyi bir araya getiremediğinizi farkedebilirsiniz. Konsantrasyonunuz bir yerden bir yere geçtiğinde normalde harcayacağınız enerjinin neredeyse iki katını boşa harcamış olursunuz.

Zaman yönetimi size kaliteli işler getirdiği gibi keyif çatacak vakit de bırakır. Bundan sonra “zamanım yok” cümlesini kullanırken, bir daha düşünün, var olanın hakkını gerçekten verebildiniz mi?

Benim çok işime yaradı, İnşallah sizlerin de işine yarar :) Niloyatospikk Niloyatospikk N Narinkimse M -Misk-

Modum düşüktü daha da düştü biz gidiyoruz görümcemler de ailecek gitmişler bu koronadan kaçış yok eninde sonunda olucaz galiba biz bunu hadi ben neyse anneme babama geçecek diye korkuyorum kalabalık ortamlara girmeyim dedikçe üstüme üstüme geliyorlar ya eniştenin fabrikada da çok vaka var üstelik öyle olmasa o kadar korkmucam kendi de oldu atlattı

Modum düşüktü daha da düştü biz gidiyoruz görümcemler de ailecek gitmişler bu koronadan kaçış yok eninde sonunda olucaz galiba biz bunu hadi ben neyse anneme babama geçecek diye korkuyorum kalabalık ortamlara girmeyim dedikçe üstüme üstüme geliyorlar ya eniştenin fabrikada da çok vaka var üstelik öyle olmasa o kadar korkmucam kendi de oldu atlattı
://
Maskeni sürekli tak uzak durmaya çalıs dicem ama küçük kızın vvar ne kadar uzak durabilir ki Allah yardımcın olsun niloyacım

Ayetel kürsilerini oku niloya korkma yaklaşma kimseye ne derlerse desinler

Vajinada mantar mı canım eğer öyleyse her wc ye girdiğinde sirkeyle yıka benim ara ara olur hep sirkeyle buldum çözümü
Evet orada😏
Sirke hangi sirke üzüm sirkesi var bende sulandırıp mı kullanıyoruz canım?

Kayınvalideler uzak mı?
Maalesef kaçış yok galiba, inşallah olursak da hafifinden atlatalım.
Maske mesafe hijyen bu kurallara dikkat edersek azami fayda görürüz diye düşünüyorum.
İyi eğlenceler.:)

Evet orada😏

Kayınvalideler uzak mı?
Maske mesafe hijyen bu kurallara dikkat edersek azami fayda görürüz diye düşünüyorum.
90 km canım
Kendimize geçse neyse annem şeker tansiyon astım bronşit hastası sık sık gidiyorum annemlere de artık bi hafta gitmem olur da bana geçerse diye

Wc de ben maşrapanın yarısına su yarısına üzüm sirkesi koyuyordum canım onunla yıka benim senede bikaç kez olur çözümü öyle buldum yoksa içeri girerse mantar daha tehlikeli baştan önlemi al canım kaşınma da geçicek farkedeceksin maşallah diyeyim doktora gitmeden hep bu şekilde atlattım

90 km canım
Kendimize geçse neyse annem şeker tansiyon astım bronşit hastası sık sık gidiyorum annemlere de artık bi hafta gitmem olur da bana geçerse diye

Wc de ben maşrapanın yarısına su yarısına üzüm sirkesi koyuyordum canım onunla yıka benim senede bikaç kez olur çözümü öyle buldum yoksa içeri girerse mantar daha tehlikeli baştan önlemi al canım kaşınma da geçicek farkedeceksin maşallah diyeyim doktora gitmeden hep bu şekilde atlattım
İçerde değil şükür :) yüzeysel.

Annenlerde maske takarsın gittiğinde olmadı.

İçerde değil şükür :) yüzeysel.

Annenlerde maske takarsın gittiğinde olmadı.
Tamam canım yüzeysel oldu mu daha kolay sirkeli suyla bol bol yıka ben bunu eltim ameliyat olduğunda duymuştum jinekolog ameliyattan sonra sirkeli suyla yıkamasını söylemişti mikrop kapmaması için ona öyle söylemişti ordan aklımda kaldı ben de denedim faydasını gördüm inşallah sana da iyi gelir

Evet orada😏

Kayınvalideler uzak mı?
Bende de vajinal mantar vardı ben doğal elma sirkesi aldım arkadaşım evde yapıyor bende yapmayı düşünüyorum :) işte sulandırıp taharet aldım pamuklu iç çamaşırı kullandım kuru tuttum kısa sürede geçti

Bende de vajinal mantar vardı ben doğal elma sirkesi aldım arkadaşım evde yapıyor bende yapmayı düşünüyorum :) işte sulandırıp taharet aldım pamuklu iç çamaşırı kullandım kuru tuttum kısa sürede geçti
Sağol canım ya.
Ben hep pamuklu kullanırım zaten de. Antibiyotik işte sebebi birini de diş için içtimdi. 2 defa içtim ikisinde de kaşıntı başladı. Neyse geçer inşallah hemen.

X