Nikâha gidip takı tak(a)mamak çok mu kötü?

Maddi durumum kötü. Ay sonunu zor getiriyorum. Arkadaşım kına ve nikah davetiyesi gönderdi. Ne yapay

• Takı olmazsa olmaz sadece kınaya git

OY: 36 31,3%
  • Takı olmasa da nikaha da kınaya da git, nikahta sıra bekler sadece öpüp kutlayabilirsin

OY: 59 51,3%
  • Sen gelme ulan ayı :)

OY: 20 17,4%

• Ankete Katılan
    115
Ben sıkışıķ zamanimda altın taktimda ne oldu? Düğünume gelmedi bile ve zor bi zamanda taktigimida biliyor. Durumunuz yoksa takmayin o kalabalikta göze bole gelmez

O sizin nikahınıza sebepsiz gelmediyse ya siz de gitmeyin ya da gidin eğlenip gelin

Gerçekten arkadaşınsa onun için önemli olan sadece yanında olman o gün gitmiş olman olur. Takı takıp takmamanla ilglenmemeli hepimiz insanız bırak takıyı bazen ekmek alacak paramız olmayabiliyor. Dert etme lütfn

Eğer arkadaşınız anlayışlı biriyse takı takmamanıza takılmamalı. Ve kınasına nikahına gittiğiniz için sevinmeli...

Benim düğünümde çok sevdiğim iki uç arkadaşım takı takmadılar maddi durumları iyi olmadığını bildiğim kişiler. Ben hiç sorun etmedm, mutlu günıümde yanımda olmaları yeterliydi benim için...

ben arkadaslarımın dugununde kınasında bırsey takmadım onlar da bana takmadı
ama evlendıklerınde ev hedıyesı neye ıhtıyacın var dıye sordum bırsey alıcam dedım aldım onlarda bana sordu hanı ozel gununde yanında olman en guzelı sonra zıyarete gıttıgınde hedıyenı alır gıdersın bence

Herkese çok teşekkür ederim.
Her yönüyle düşünmüş oldum verdiğiniz cevaplar sayesinde
Şu an kınaya gitmekte karar kıldım. Nikâha gitmeyi kınadan sonra düşünücem.
Çok teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz

Boyle seylere takilan biriyse, yani cogu insan gibi kime ne taktiysan sana o döner adetine bagliysa sizin bi sey takmamaniz sorun olmaz cunku o da size takmamiş.
Boyle adetlere takilmiyorsa zaten hic sorun yok
İki durumda da abes bi sey yok yani :) ben olsam gider tebrik ederdim

Duzenlemeyi okudum. Zaten o da gelmemis. Gercktn yakin olsydnz gelirdi diye dusunyrm. Sonrasinda da evine gidemeyeckseniz yine aymi seyi dusunuyrm:) bence kasmaya gerek yok. Gitmemek en mantiklisi. He caniniz cok istiyosa gidin gorun cikin taki zamanlarina kalmayin

O gun orda olmaniz cok daha onemli inanin :)
O gunun heyecaniyla ne gelin ne damat kim ne hediye etti hatirlamaz bile. Gidin bence. Arkadasinizi mutlu gununde yalnzi birakmayin.

Ya cogunluk hatirliyor biliyor musun :)
Cunku dugunun heyecanini yasamayip gelen takinin hesabina bakiyorlar.

Benim bi arkadasim bana zamaninda 100 lira takmis.
Sonra ben ona ceyrek taktim. Paraya ihtiyaci yoktu altini bozmayacakti birikim olarak duracakti. Hic dusunmedim birikime en iyi bu olur diye ceyrek aldim.
Ama o zamanlar ceyrek 100ün altinda tabi...

Herkese anlatmis. Morportakala gecen yil 100 taktim o bana bu yil taka taka ceyrek takti diye.

Benim haberim yok kim ne takti...

gerçekten arkadaş miydiniz ya :)
insan düşmanı olsa böyle arkasından konuşmamalı. çok acı gerçekten.
teşekkürler paylaşımınız için

gerçekten arkadaş miydiniz ya :)
insan düşmanı olsa böyle arkasından konuşmamalı. çok acı gerçekten.
teşekkürler paylaşımınız için

Aynen bu kisi hic bi kotulugunu gormedigim birisi. Ama bunu gercekten yapti. Evleneli kac yil oldu hala gorusuruz. Melek gibi biridir. Birlikte calisiyoruz hala. Hep eksigimizi kapatir. Kimin ihtiyaci olsa baskasinin vardiyasina gider bizi cikartir. Ama bu hareketi cok degisik geldi bana. Ama sonra baktim ki herkes taki icin yapiyor dugunu. Kizin dugunden temel beklentisi oymus. Ne diyebilirim ki...

Ben evlendigimde en yakin arkadasim 10 yillij dostum hatta o bekardi. Herseyime geldi ama taki takmadi.
Sonra oda evlendi bende onun herseyinde yaninda oldum, zarfa bi miktar para koydum ve onu koydum sepete :)
Maddi durumunuz el vermiyorsa aciklayin durumu, daha snra ev gormeye gittiginde makul bur hediye verirsin

Bende gecen en yakin arkadasimi evlendirdim sadece dedigi sey su hicbirsey takma birseye ihtiyacim yok sadece en mutlu gunumde yanimda olmani istiyorum he ben taktim cunku yuvalarina azda olsa katkim olsun diye Yakin olmasa gitmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…