Nikâha gidip takı tak(a)mamak çok mu kötü?

Maddi durumum kötü. Ay sonunu zor getiriyorum. Arkadaşım kına ve nikah davetiyesi gönderdi. Ne yapay

• Takı olmazsa olmaz sadece kınaya git

OY: 36 31,3%
  • Takı olmasa da nikaha da kınaya da git, nikahta sıra bekler sadece öpüp kutlayabilirsin

OY: 59 51,3%
  • Sen gelme ulan ayı :)

OY: 20 17,4%

• Ankete Katılan
    115

Dross

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
392
428
Selamlar

Biraz kafam karışık. Maddi olarak ay sonunu zor getirdiğimiz bir dönemdeyiz eşimle. O yüzden 50 lira 100 lira bile olsa takı takacak durumda değilim. Ciddi bir borcumuz da var yakında ödemeye başlayacağımız.

Muhabbetim olan bir arkadaşım kına ve nikah davetiyesini yolladı. Sevdiğim biri gerçekten o güzel anlarında yanında olmak isterim. Ama su an icinde bulunduğum maddi durumumdan haberi yok. Normalde daha iyi bir maddi durumdayken su an sikisiktayim ve ilerde daha da büyük bi borç ödemem başlayacak. Yani başkasından borç almak da istemiyorum.

Şimdi direk aklıma sadece kınaya gitmek geldi. Ama nikaha da gitsem diye düşündüm. Bu nikâh aşaması için fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Nikâha gelip takı takmayan arkadaşınız için ne düşünürsünüz?
Arkadaşım kötü niyetli biri değil ama su anki maddi durumumu da bilmiyor. Ve onu önemsemediğimi düşünmesini istemem. Ama onu o günde görmek de istiyorum.

Ne yapabilirim :/
Belki aklıma gelmeyen bir fikir burdan çıkar
Sevgiler :)

Düzenleme: Sorulduğu için yazıyorum. Arkadaşım benim kınama da nikahima da gelmemişti. Sonradan bir açıklama da yapmamıştı ama ben kötü düşünmedim açıkçası. Karşılıklı düşünmediğim için kendi açımdan soruyorum. Sevdiğim bir arkadaşım (çok yakın değiliz ve uzun zamandır görüşemiyoruz) daha sonra evine gidip hediye alma ihtimalim de olmayan birinin nikahına takı olmadan gitmek nasıl olur? bunu danışıyorum efendim :)

Son düzenleme:
Kinaya ve nikaha gitsenz daha sonra da evine gittiginzde kucuk de olsa bir hediye alma imkaninjz olursa orda aciklarsinz durumu, ama hediye imkanimda yok dersenuz isterseniz sadece kinaya gidin...benm arkadasim gelmisti yanlis hatirlamiyorsam birsey takmadi ama umurumda degil cok eglenmistik cok mutlu olmustum gorunce :)

Bence değil.. ama arkadaşınızı bilmiyorum.
Ben bana düğünde kim ne takmış hiç bilmem ama bi arkadaşım herkesin ona ne taktığını konuşur hatta geçen o bana şunu taktı bende ona şunu takıcam dedi.
Çok çok çirkin bir davranış ona da söyledim.
Evliliği ticaret gibi görenlere uyuz oluyorum.
O gün sevdiğim insanların mutlu anıma şahitlik etmesi yeterli benim için.. takı falan umrumda bile değil.

Benim arkadaşlarım da takı takmadı daha sonra evime hediye alıp geldiler. Böyle çok da güzel olmuştu hatta. Siz de öyle telafi edersiniz ne olacak ki sanki? Nikah demek takı demek değil, sevdiklerimizle birlikte olmak, eğlenmek demek bence.

Ben 2 çocuk arkadaşımın herşeyine katıldım, düğünlerinde takımı taktım. Onlar benim sadece nişanıma geldi takı da takmadılar. Gayet mutlu olmuştum sonra ne kınama ne düğünüme geldiler. Gelip sadece yanımda olsalardı takmazdım mutlu olurdum ama hem takılara hem verdiğim değere üzüldüm şahsen ve hayatımdan ikisini de çıkardım.
Demek istediğim maddi durumun olmayabilir veya o an müsait değilsindir ancak arkadaşının yanında olmalısın mutlaka. Düğünden sonra evine küçük bir hediye alıp götürürsün durumunu da anlatırsın. Takılcağını düşünmüyorum emin ol orada takı takmamak değil arkadaşınjn yanında olmamak utanılıcak bir durum.

takı olayını o an önemsemeyebilirler, ama sonradan düğün kasetinden takı sırasını izleyip kim ne takmış bakıyor insanlar.burada kimse önemli değil demiş ama çok da inanmıyorum bizim millette takı önemlidir, sen umursamasan annen umursar,halan teyzen yengen birinden biri umursar kim ne takmış diye bakar..yeri gelince o da aynısını takar.
vehasılıkelam tamamen empati kurup konuşacağım siz ben gibi omak zorunda değilsiniz.bana yakın arkadaşımın nikahına girip, o sıraya girip bir şey takmadan geçip gitmek ayıp gelir kendim için.o nedenle sadece kınaya gider, durumu düzeltince evine takımı da alıp giderdim.

Arkadaşınız aşırı anlayışsız biri değilse sorun olmaz. Ekonominin hali ortada. Eskiden her düğünde en az çeyrek takılırdı. Şimdi çeyrek bile el yakıyor.

O size zamaninda ne taktiysa aynisini takin bence cunku borc gibi oluyor boyle seyler.mesela bizim arkadaslarimiz var biz evliyken ceyrek baya ucuzdu bize taktilar.su an baya borcumuz olmasina ragmen bizde ceyrek taktik.yani ben boyle seylerin karsilikli olmasini beklerim.

Sahsen ben davet ettigim kimseye karsi bir beklenti icine girmedim. Biz dügünümüzü takiya güvenip yapmadik zaten. Bence davetlere katilin. Arkadasiniza önceden taki durumunuz olmadigini da söyleyebilirsiniz. Utanilacak birsey degil ya.

Geçmiş konularınıza baktım da araştırma görevlisisiniz ve doktora için Singapur’a gidecekmişsiniz ailecek. Böyle bir durumda arkadaşınız farklı düşünebilir, o size bir şey takmış mıydı evlenirken?

Son düzenleme:
Benimde arkadaşımın düğünü var yakın bir zamanda .borç içindeyim , üçün beşin hesabını yapıyorum bu aralar.işten de ayrıldım .
Para takıcam .yani düğünde gidip takı sırasında orda durup utanmaktansa biraz daha zorlanırım daha iyi. Ki arkadaşım beni biliyor ve takmamamı da söylemesine rağmen .

Sizin düğününüze katılıp takı takmış miydi?

Arkadaşım benim kınama da düğünüme de gelmemişti. Bir sebep de belirtmedi sonradan. Yine de kötü düşünmedim. Denk getiremedi herhalde diye düşündüm.

Açıkçası karşılıklı düşünmüyorum ben. Durumum olsa yine de takı takmak isterdim. O gelmediği halde gitme isteğim de karsilikliliga bakmadığım için zaten.

Danıştığım konu herhangi bi sevdiğim arkadaşımın nikahında takı olmadan katılmam çok abes olur mu olmaz mi noktasında. Daha sonra evine gidebileceğim kadar da sık görüşmüyoruz ki hediye götüreyim. Görüşmeyeli de yazışmayalı da epey oldu aslında. O yüzden hem bu özel anında yanında olmak istiyorum hem de uzun aradan sonra görmek istiyorum.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…