Nikâha gidip takı tak(a)mamak çok mu kötü?

Maddi durumum kötü. Ay sonunu zor getiriyorum. Arkadaşım kına ve nikah davetiyesi gönderdi. Ne yapay

• Takı olmazsa olmaz sadece kınaya git

OY: 36 31,3%
  • Takı olmasa da nikaha da kınaya da git, nikahta sıra bekler sadece öpüp kutlayabilirsin

OY: 59 51,3%
  • Sen gelme ulan ayı :)

OY: 20 17,4%

• Ankete Katılan
    115
Nikahına bı arkadaşını davet ettim ve durumunu biliyordum.
Bişey takmanı istemiyorum sen gel yeter dedim.
Oda sağ olsun eşini çocuğunu almış gelmişti.
Bı arkadaşım daha vardı ona da takı takma sakın ha dedim. Arkadaşım gene kendini zorlaya zorlaya 100 TL taktı. Hatta takarken al kız bu taktığını demiştim de gülüşmüştük.
Kısacası takı hiç önemli değil.
Hatta bana takı takmayacak olan ilk arkadaşım takı kuyruğunda olmayacağı için bekleme odasına gelmişti önce çok da güldük eğlendik.
Nikah masasında da gözlerim onu aradı özellikle el salladım. Gelmesi yeterli.

Benimde arkadaşımın bir ay sonra düğünü var çeyrek dahi takamiyorum taksitle aldığım bir yerden ona tabak takımı aldım çok mutlu oldu mesela 400 tl ama ben ayda 30 TL odeyecem o şekilde hem beni sarsmayacak hem arkadaşımın çok işine yarayacak bisey oldu

Bizde de oluyor zaman zaman ev hediyesi götürüyoruz. Sıkıntı olmıyor. Zaten arkadaşın seni sen onu bilirsiniz. Arkadaşlık bunu gerektirir.

Bence takının önemi yok, önemli olan vefalı olmak. Benim çeyrek taktığım 2 arkadaşım vardı biri 22 yıllık çocukluk arkadaşım, diğeri fakülteden onun düğününe gidemedim ama doğudaydım gelme durumum zordu giden bir arkadaşa havale edip göndermiştim. Ama ikisi de düğünüme gelmediler. Onlar gelmedi diye düğünüm eksik kalmadı. Ben arayıp mesaj atmamasına daha çok kırıldım çocukluk arkadaşımın. Bence insan o gün sevdiklerini değer verdiklerini görmeyi daha çok istiyor.

maddi durumun iyi dahi olsa, o sana gelmemiş, bir hediyede vermemiş, takı takmamalısın...

Onlar size taktılarsa şahsen ayıplarım... düğünüme gelmeselerde takımı taksınlar.

Düğünede kınayada git.Bence sonradan taksitle falan ufak bişey alıp evine git elden taksitle yapılan avm ler var..

Ben düğüne gidip takı takmıyorum , hiç de gocunmuyorum. Etim ne budum ne, her evlenene yüz lira taksam otobüse binmeye param kalmaz çünkü 27 yaşındayım, mutemadiyen evleniyor etrafimdaki herkes :))
Hiç de rahatsız olmadım. Beni çagiran zaten güler yüzüm için, mutlu anını paylaşayım diye çağırıyordur. O şunu taktı, ben bunu takayım geyiği yapanlar genelde akrabalardir,onlarla da ailem ilgilenir zaten, beni bağlamaz.
Yani git saril derim ben
Evet derken videosunu çek, nikahtan bir hafta sonra gönder çok güzeldin diye falan,mutlu olur hem

Şu o bana taktı bu bana taktı ben de takmalıyım muhabbetini hiç anlamıyorum. Durumu olan, gönlünden gelen takar istediğini. Bence istiyorsanız gidin arkadaşınızın güzel gününde yanında olun

Takı fazla bana göre bukadar samimiyete.
Ama evinizde havlu tülbent gb küçük kullanışlı eşyalardan bir hediye hazırlayıp kına da verebilirsiniz

Nikahta kim bana takı taktı inan hiç hatırlamıyorum. Videoyu da o bölümleri sıkıcı diye atlar öyle izlerim. Çok içinde kalacaksa evine hediye götürürsün takı takamamistim dersin. Davete icabet et

Siz konuyu eksik yazmissiniz diger sayfalarda okudum.sizin ne dugune nede kinaya gelmemis ustelik biseyde soylememis.bence siz de gitmeyin

Sen gelme ulan ayı Çok tatlısınız, bence gidin kim ne takmış inanın kimse ona bakmıyor ama gitmezseni ayıp olur insanlar bekliyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…