• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah yaptiktan sonra dugunden önce

Neredeyse 1 yıl sonra yapılacak bir düğün için, nikahı şimdiden kıymanız çok büyük bir risk. Evli olacak ancak karı koca ilişkisi kurmayacak, ortak ev açmayacak mısınız ? Erkek arkadaşınız hayatını 1 yıl boyunca bekar bir erkek gibi yaşamaya kalkarsa ne olacak ? Forumda daha önce bu durumu yaşayıp, konu açan bir üye olmuştu mesela.

Ya sizin hayatınız nasıl olacak bu 1 yıllık bekleme süresinde ? Kendi aileniz elalem ne der deyip, bekarken yaptığınız pek çok hareketinizi de kısıtlayacak gibi duruyor. Buna hazır mısınız ?

Erkek arkadaşınızın ve sizin evlilik dışında tayin imkanınız yok mu?

Yani davet eden var mı o da önemli 😅 davet yoksa boşa düşünmeye de gerek yok, davet varsa gidin, kocanız değil mi kime ne ya? Düğünden önce aynı eve girmeyecek misiniz?

Muhafazakar aile yapısıyla ne alakası var yahu? Nikah kıyılmış kocanız olmuş artık. Muhafazakar aileler düğün yapıp tepinmeden karı koca olmuş saymıyor mu? Ne saçma sapan şeyler 🫠
Tabu ki öyle değil ama onların aile yapısını tam olarak bilmediğim için farklı görüşleri merak ettim. Bu tarz seyler belirtilmediğinde aile yapısına göre değişir gibi cevaplar geliyor. Düğüne 1 yıl belki biraz daha fazla bir zaman var o sebeple bu durumda daha sonra yine kalabileceğimi düşündüğüm için merak ediyorum

Neredeyse 1 yıl sonra yapılacak bir düğün için, nikahı şimdiden kıymanız çok büyük bir risk. Evli olacak ancak karı koca ilişkisi kurmayacak, ortak ev açmayacak mısınız ? Erkek arkadaşınız hayatını 1 yıl boyunca bekar bir erkek gibi yaşamaya kalkarsa ne olacak ? Forumda daha önce bu durumu yaşayıp, konu açan bir üye olmuştu mesela.

Ya sizin hayatınız nasıl olacak bu 1 yıllık bekleme süresinde ? Kendi aileniz elalem ne der deyip, bekarken yaptığınız pek çok hareketinizi de kısıtlayacak gibi duruyor. Buna hazır mısınız ?

Erkek arkadaşınızın ve sizin evlilik dışında tayin imkanınız yok mu?
Benim ailem hiç ama hiç kısıtlamaz. Hatta annem nasıl gençsin biraz partilere git dediğini bilirim. Annem sadece oradayken ileride bana bir şey soylenip üzülmemi istemediği için oradayken dikkat etmemi istiyor. Kalbim kırılmasın diye.
Karşımdaki insan zaten şuan bile ilişki dinamiklerine uygun davranıyor. Birde tayin işimiz biraz sıkıntılı ikimizin kurumu da göndermek istemeyebilir bu sebeple dava gibi süreçler olursa diye şimdiden işlemleri başlatalım diye yapıyoruz eğer bi ihtimal sorun olmazsa nikahtan 1 ay sonra tayin alırsak evli olarak yasariz ama olmama ihtimali daha yüksek. Ayrılma ihtimalini düşünürsek de ne ailem ne ben boşanmayı kötü bir olay gibi görmüyoruz. Ailem yönünden oldukça rahatım ama yine de tavsiyeniz için çok teşekkür ederim 🙏

Yani ailesiyle yüz göz olmamanız iyi olurdu.
Biz de nikah düğünden önce oldu ama nikahı baz aldığımız için beraber yaşadık. Öncesinde de memleketlerine çağırdılar beni; gittiğimde annesi sormadan aynı odayı hazırlamıştı. Muhafazakarlardır da ama biz değiliz. Dedikodumu etseler de umrumda olmazdı, biz zaten sevişiyorduk yani, kalkıp bunun lafını etseler evet kime ne der geçerim.
Umrumda da olmaz. Bence sizde takılmayın ona da şimdiden gidip kalırsanız evlenince de kalmanızı beklerler. Mesafe ayarını tutturmanız zor olur.
En güzeli bir otelde konaklamak olabilirdi beraber bana göre neticede kocanız yani

Tabu ki öyle değil ama onların aile yapısını tam olarak bilmediğim için farklı görüşleri merak ettim. Bu tarz seyler belirtilmediğinde aile yapısına göre değişir gibi cevaplar geliyor. Düğüne 1 yıl belki biraz daha fazla bir zaman var o sebeple bu durumda daha sonra yine kalabileceğimi düşündüğüm için merak ediyorum
Erkek ailelerin hiç böyle tabuları yok. Bunu kız aileleri takıyor. Ya düğünden önce karı koca gibi olurlarsa da erkek tarafı düğün yapmazsa gibi paranoyalara kapılıyorlar. Bence tabusu olan sizin anneniz gibi geldi bana. Erkek tarafı niye taksın ki bunu?

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı
Düğüne daha çok var birdahaki kışa ancak düğün yapacağız.
Yaşadığınız toplumda eş ailesinde düğün öncesi kalmak sıkıntı çıkaracaksa tabi ki kalmayın. Saçma sapan muhabbetlere dahil olmazsınız böylece

Erkek ailelerin hiç böyle tabuları yok. Bunu kız aileleri takıyor. Ya düğünden önce karı koca gibi olurlarsa da erkek tarafı düğün yapmazsa gibi paranoyalara kapılıyorlar. Bence tabusu olan sizin anneniz gibi geldi bana. Erkek tarafı niye taksın ki bunu?
Ben tabi yerine tabu yazmışım. Onun dışında eski konularima bakarsanız farklılıkları anlayabilirsiniz erkek arkadaşım normalde bizimle tatile gelir bende kalır ben onda kalırım ve annem bunların hiç birine karışmaz biz sevgiliyken eve çıksak yine karışmazdı tek düşündüğü bir kaç yıl sonra sorunlar yaşanırsa ve orda kaldığım için canımı sıkacak bir şey söylenirse diye endişeli. Yani aslında şuan değil de gelecek için bende gerçekten bu şekilde oluyor mu bunun lafı sözü yapılır mı ileride bu konu canımı sıkar mi diye merak ediyorum. Yoksa şuan kimse zaten bana bir şey demez beni de çok sevdiklerini düşünüyorum ama ileride annem söylemişti demek de istemem o yüzden burada farklı fikirler almak istedim

Biz de bazı sebeplerle nikahı düğünden çok önce yapmak zorunda kaldık. Keşke o sebepler olmasaydı da nikahı önceden kıymamış olsaydık diyorum hala. Kolay bir şey olmuyor, evlisin soyadın değişiyor iş hayatında bu yüzden herkes biliyor ama beraber yaşamıyorsun falan saçma sapan şeyler oluyor. Tam eş gibi olmuyorsun ama tam nişanlı gibi de değil öyle arafta bir şey.

'Zaten düğün yapmadan gerdeğe girdi' diye sağda solda anlatacak insanların alnında damga yok maalesef, aileyi iyice tanımadan hüküm vermemek lazım. Benim görümcem anneme eltimin dedikodusunu yapmıştı, biz eşimle çıkıyorduk daha, dedikodu potansiyeline bak hizaya gel

Cünkü hala nisanda Imam nikahi kiyip "olmazsa bosanirsiniz" diye " öylesine" nikah kiyip bosananlar oluyor. O yüzden hocalar bile artik bu konuda uyariyorlar.

Resmi nikah ama konu sahibinin, resmi nikah oylesine kiyilmaz ki. Olmazsa düğün olunca da boşanilabilir. 🙄

'Zaten düğün yapmadan gerdeğe girdi' diye sağda solda anlatacak insanların alnında damga yok maalesef, aileyi iyice tanımadan hüküm vermemek lazım. Benim görümcem anneme eltimin dedikodusunu yapmıştı, biz eşimle çıkıyorduk daha, dedikodu potansiyeline bak hizaya gel
Zaten eğer o tip bir aileyse konu sahibinin şu an sorduğu sorudan daha büyük problemleri var demektir 🙄 nikahlı kocasıyla aynı odada kalmasına laf eden nefes alsa laf eder.

Biz de bazı sebeplerle nikahı düğünden çok önce yapmak zorunda kaldık. Keşke o sebepler olmasaydı da nikahı önceden kıymamış olsaydık diyorum hala. Kolay bir şey olmuyor, evlisin soyadın değişiyor iş hayatında bu yüzden herkes biliyor ama beraber yaşamıyorsun falan saçma sapan şeyler oluyor. Tam eş gibi olmuyorsun ama tam nişanlı gibi de değil öyle arafta bir şey.
Evet tam olarak böyle hissediyorum aslında bu ben benim bulunduğum çevre ve ailem içi geçerli değil ama karşı tarafın ne düşündüğünü bizi eş olarak mı nişanlı olarak mı gördüğünü merak ediyorum ve onların yanında ona göre davranmak istiyorum 🥲

Zaten eğer o tip bir aileyse konu sahibinin şu an sorduğu sorudan daha büyük problemleri var demektir 🙄 nikahlı kocasıyla aynı odada kalmasına laf eden nefes alsa laf eder.
Öyle oluyorlar gerçekten, allahtan 1200km var arada yoksa çok işim vardı

Nikahin neden evlilik sayilmadigini hala anlamiyorum ama onemli olan anlam vermek değil. Muhafazakarlarsa ve sonradan laf duyarim canimi da sıkar diyorsaniz kalmayin.
Bende aslında bunu tam olarak anlayamadım.yani belki evlilik olarak görüyorlardir bilmiyorum. Zaten bana karşı çok iyiler kalmamı isterler ya da şuan bir sıkıntı olmaz ben ilerisi için canım sıkılır mı onu merak ediyorum. Benim aile yapım çevrem çok daha farklı ne karşı tarafı üzmek ne de üzülmek istemiyorum. Onlara göre yanlışsa kalmam ya da ileride sorun olacaksa. Cevaplara göre bir sorun olmadığını düşündüm onlara sorsam zaten sorun değil derler o yüzden kalacağım sonuçta evli olmuş oluyoruz 😅

Yani davet eden var mı o da önemli 😅 davet yoksa boşa düşünmeye de gerek yok, davet varsa gidin, kocanız değil mi kime ne ya? Düğünden önce aynı eve girmeyecek misiniz?
Gireceğiz de ikimizde farklı şehirlerdeyiz ailesi de farklı şehirlerde o yüzden bilmelerine gerek var mı diye düşünmüyor değilim 😅

Evet tam olarak böyle hissediyorum aslında bu ben benim bulunduğum çevre ve ailem içi geçerli değil ama karşı tarafın ne düşündüğünü bizi eş olarak mı nişanlı olarak mı gördüğünü merak ediyorum ve onların yanında ona göre davranmak istiyorum 🥲
Nişanlı gibi davran, bazı zamanlarda taktik kullanmak iyidir. Mesafeli görün iyice tanı samimiyetlerine güven sonra koyversen de olur. Baştan çok samimi olunca kendini kurtarma şansın olmuyor, mesafeli başlamanın faydası olur zararı olmaz. Kendine tanımak için zaman vermiş olursun

Her zaman bütün aile olmuyor içlerinden 1 2 kişi çıksa yetiyor herkese

Back