• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah yaptiktan sonra dugunden önce

ssusam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
693
1.221
33
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı
Düğüne daha çok var birdahaki kışa ancak düğün yapacağız.

Nikah nikahtır sonuçta evli olacağız görüşüne katildim ve nikahtan sonra eşim nerede kalırsa orada kalacağım 😅 Hepinize yanıtları için çok teşekkür ederimm.

Son düzenleme:
Nikahtan sonra adam nişanlınız değil nikahlı kocanız oluyor. Bana bu yeterli ama ülkemizde iki göbek atmadan, Ayşe teyzenin gelinliğinizle ilgili dedikodusunu dinlemeden evliliğinin resmiyet kazanmadığını düşünen bir kesim olduğu için siz de onlardansanız annenizi dinleyin

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı
İkiniz de kamu personeli misiniz ?

Nikahtan sonra adam nişanlınız değil nikahlı kocanız oluyor. Bana bu yeterli ama ülkemizde iki göbek atmadan, Ayşe teyzenin gelinliğinizle ilgili dedikodusunu dinlemeden evliliğinin resmiyet kazanmadığını düşünen bir kesim olduğu için siz de onlardansanız annenizi dinleyin
Ben şuan bile pek umursamıyorum annem de normalde umursamaz ama aile yapılarımız gerçekten zıt olduğu için böyle şeylere dikkat etmem gerektigini söylüyor bende bu yuzden farklı görüşleri merak ediyorum

Arkadaşında kal, düğüne çok vakit var fazla laubali olmanı önermiyorum. Dedikodu kısmını düşünmezdim ben olsam, mesafeyi koruma kısmını düşünürdüm.

Ben nikahlarimiz kiyildiktan sonra bir cenaze icin esimin evinde ailesi ile kalmistim. Sorun olmadi. Ama emin degilseniz arkadasinizda kalmaniz daha garanti

Nikahtan sonra kocanız oluyor kendisi? Kocanla aynı çatı altında kaldın diye laf söz olacak diye mi çekiniyosun? Bu zihniyetteki millet naparsa yapsın. Düğün yapıp göbek atıp biz bu akşam gerdeğe giriyoruz duyurusu yapmanız mı gerekiyor?

Ben şuan bile pek umursamıyorum annem de normalde umursamaz ama aile yapılarımız gerçekten zıt olduğu için böyle şeylere dikkat etmem gerektigini söylüyor bende bu yuzden farklı görüşleri merak ediyorum

Benim cevremde o kadar dedikoducu, degisik zihniyette insan yok cano ama annen sizin cevrenizi biliyor ki konusuyor. Bence anneni dinle, arkandan konusurlarsa canin sıkılabilir.

Nikahin neden evlilik sayilmadigini hala anlamiyorum ama onemli olan anlam vermek değil. Muhafazakarlarsa ve sonradan laf duyarim canimi da sıkar diyorsaniz kalmayin.

Cünkü hala nisanda Imam nikahi kiyip "olmazsa bosanirsiniz" diye " öylesine" nikah kiyip bosananlar oluyor. O yüzden hocalar bile artik bu konuda uyariyorlar.

Back