- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.081
- 36
Nikah, düğün gibi zamanlarda prenses gibi hissettirilmesi gereken kişi gelindir. Bu dönemde size anlayış göstermeyen, destek olmayan, extra stres yaptıran kimseyi kafaya takmayın. Içinizden nasıl geçiyorsa öyle davranın. Şahit olarak seçmek istediğiniz kişilerle ilgili size göre mantıklı bi sebebiniz var, herkesin bakış açısı farklıdır neticede.Merhaba yakında evleneceğim. Nikah şahidi olarak kimseyi kırmak istemediğim için nişanlım ile tanışmamıza vesile olan çok mutlu evliliği olan ve ayrıca bir ikimizin eski patronunu düşündüm. Fakat bu durumu en yakın arkadaşım ve kız kardeşime açıklamak istedim. Enerji olarak bu şeylere inanıyorum. Ve daha ciddiye alıyorum. Arkadaşım çok büyük tepki verdi. Nedimen de olmak istemiyorum dedi. Şahit olarak 4 kişi seçebileceğimizden nişanlıma madem sen patronunu ( onunla hala çalışıyorlar) ve eşini seç, bende arkadaşım ve kız kardeşimi seçeyim dedim. Bu şekilde de biraz anlamı değer kaybedecekti. Birer arkadaş seçelim birde anlamlı olsun diye patronumuz ve eşini seçelim dedik. Bu seferde ablam arkadaşını seçersen düğününe gelmem diyip telefonu kapattı. Yeteri kadar stresli olduğum içim baş edemiyorum. Size sormak istedim. Sizce nasıl ilerlemem lazım? Ya kız kardeşimi, en yakın arkadaşımı ve o da kendi iki arkadaşını seçecek. Bu şekilde bizim planımız tamamen değişecek. Ya da direkt eski patronumuzu ve eşini seçeceğim. Aramız açılacak. Benim için öncelik evli mutlu olması olduğu için diğer karara daha yakınım. Bilemiyorum. Aynı zamanda düğün sürecimde hiç bir desteği olmayıp şahit konusunda bu şekilde direnmeleri hiç samimi gelmiyor. Herşeyi kendim hallediyorum. Gelinlik Provalarıma kadar tek başıma gidiyorum. Ben çağırmadım sürece kimse teklif etmiyor. Bu durumda biraz canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım?
Bence patronu ve eşini çağır cidden bak. Şimdiye kadar yanında değil seni kendi başına bıraktı hiç samimi değiller hani nerde saygı? Kendileri benciller kendi istedikleri olsun diye sizin mutluluğunuzu düşünmüyor. tokatlicaksin öyleleriMerhaba yakında evleneceğim. Nikah şahidi olarak kimseyi kırmak istemediğim için nişanlım ile tanışmamıza vesile olan çok mutlu evliliği olan ve ayrıca bir ikimizin eski patronunu düşündüm. Fakat bu durumu en yakın arkadaşım ve kız kardeşime açıklamak istedim. Enerji olarak bu şeylere inanıyorum. Ve daha ciddiye alıyorum. Arkadaşım çok büyük tepki verdi. Nedimen de olmak istemiyorum dedi. Şahit olarak 4 kişi seçebileceğimizden nişanlıma madem sen patronunu ( onunla hala çalışıyorlar) ve eşini seç, bende arkadaşım ve kız kardeşimi seçeyim dedim. Bu şekilde de biraz anlamı değer kaybedecekti. Birer arkadaş seçelim birde anlamlı olsun diye patronumuz ve eşini seçelim dedik. Bu seferde ablam arkadaşını seçersen düğününe gelmem diyip telefonu kapattı. Yeteri kadar stresli olduğum içim baş edemiyorum. Size sormak istedim. Sizce nasıl ilerlemem lazım? Ya kız kardeşimi, en yakın arkadaşımı ve o da kendi iki arkadaşını seçecek. Bu şekilde bizim planımız tamamen değişecek. Ya da direkt eski patronumuzu ve eşini seçeceğim. Aramız açılacak. Benim için öncelik evli mutlu olması olduğu için diğer karara daha yakınım. Bilemiyorum. Aynı zamanda düğün sürecimde hiç bir desteği olmayıp şahit konusunda bu şekilde direnmeleri hiç samimi gelmiyor. Herşeyi kendim hallediyorum. Gelinlik Provalarıma kadar tek başıma gidiyorum. Ben çağırmadım sürece kimse teklif etmiyor. Bu durumda biraz canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım?
ikisi patronumuz oluyor zaten, asıl amaç mutlu evli yaşlı olması.Patronu anladim da eşi ne alaka? Patron tanistirdi diye sülalesini şahit yapmak zordunda degilsiniz. Ablanin senin arkadasini istememesi ne alaka?
ikisi patronumuz oluyor zaten, asıl amaç mutlu evli yaşlı olması.
Şöyle oluyorlar, ben gelir misin diyorum olur diyor. Evinden alıp evine bırakıyoruz. Haftaya bir daha gideceğim örnek veriyorum. Ben gelemeyeceğim haftaya diyor. Ablama söylüyorum ayrı bir bahane. Sonra ya tek gidiyorum ya da ablam annemi gönderiyor benimle. Zaten provalarım çok buruk geçti. O konuya hiç girmiyorum bile. Kurban psikolojisine girmek istemiyorum düğün öncesi
Kimseden duygusal bir beklentim yok. Fakat ilk gelinlik denemen de fotoğrafımı çekecek destek olacak birini tabiki arıyor insan. Siz bu kadar duygusuzsunuz diye herkesten aynısını beklemeniz çok sağlıklı değil. Bu şekilde duygusuz devam ederseniz hayatı herşeyi ile yaşamanız çok mümkün değil, robot değilseniz. Ya da tercih sizin tabi.Provaların buruk geçmesi??
Provada ne olmasını bekliyorsunuz ki? Filmlerdeki gibi arkadaşlarla gelinlik seçilip her provada hep birlikte gidilmez ki herkesin işi gücü var.
Çok fazla anlam yüklüyorsunuz her şeye bu düğün size eziyet olur böyle devam edersiniz
Kimseden duygusal bir beklentim yok. Fakat ilk gelinlik denemen de fotoğrafımı çekecek destek olacak birini tabiki arıyor insan. Siz bu kadar duygusuzsunuz diye herkesten aynısını beklemeniz çok sağlıklı değil. Bu şekilde duygusuz devam ederseniz hayatı herşeyi ile yaşamanız çok mümkün değil, robot değilseniz. Ya da tercih sizin tabi.
yakın akraba anne baba kardeş ve çocuklar şahit olamıyor diye biliyordum. ne saçma konular bunlar böyle kardeşim şahit olmuyor diye düüğüne gelmezse gelmesin kardeşlik böyle birşey mi ya
Bu msjı görmeden ablayı seç demiştim. Arkadaşa da bir kez daha pes dedimKonuyu açan kişinin ablasıyım.
Birde beni dinleyin sonra yargılayın.
Kendisini 7 yıl önce düğünümde şahit yaptım.
ve uyuz bir eşe sahibim çevremdeki herkes aaa sen kardeşini şahit yaptın o seni seçmedi arkadaşını seçti yorumlarını yapacak buna maruz kalmak istemedim.
İkincisi
Kanser hastasıyım ve küçük 2 yaşında bebeğim var elimden geldiği kadar sürecinde destek oluyorum fakat gelinlik provası için her zaman uygun olamıyorum aynı zamanda çalışıyorum.
Provaya hafta sonları gidiyor. hafta sonu çocuğumu bırakacak kimsem olmadığı için eşlik edemiyorum.
Kırıldığım nokta;
Arkadaşının üzülmesini dert edip önceliği ona vermesi ve bana abla arkadaşımı ve patronumu şahit yapacağım demesi
Hassas bir dönemden geçiyorum ve kimse benim ne hissedeceğim ve ne söylemlere maruz kalacağım ile ilgilenmiyor.
Gözden çıkarılan ben oluyorum.
Tabi kii önemli değil kimin şahit olacağı şahit olma meraklısı asla değilim.
Üstümden bir kamyon geçti oralara asla takılmam.
Kardeşimin beni bu kadar kolay görmezden gelmesine üzüldüm.