Nikah mı düğün mü ?

Şahsen içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın derim. Biz burda yapılan düğünlerden cok daha küçük bir düğün yaptık. En yakınlarımız ve sevdiklerimiz vardi. O kadar eğlenceli geçti ki, cok güzel oldu. Burda çoğu zaman kocaman salonlar tutulur 500 kişiden başlayan. Hem masrafı çok fazla hem hiç sanki o gelin ve damatin özel günü gibi degil. Samimiyet yok bana göre. Tabi herkesin kendi secimi. Kendi seçiminiz olduktan sonra sonradan pişman olacaginizi düşünmüyorum. Bunu da ekleyim: Borcsuz evlendik şükür. Bir gün için, düğün olsa bile, senelerce borç ödemek istemezdim
Zaten yeteri kadar fazla masrafımız var :KK43:
Çevremde bir kaç arkadaşıma söylediğim de ilk defa evleniyorsun tarzında yorumlar geldi saçma buldum gerçekten ama çevremdeki bazı insanlar gelmeye gerek bile yok 5 dakika için filan diyince bir acaba oldu aklımda gerçe onlarada eğer böyle düşünüyorsan gelmenize gerek bile yok dedim

Sizin ilerde "keşke" diyip demeyeceginizi siz bile bilmiyorken baskalari hiç bilemez.

Kendi adima soyleyeyim dugun hatta dugunler yaptik 2 tane oldu bizim. Merakli degildim düğüne, olmasaydi da olurdu bana göre ama aileler cok isteyip, dugunu ustlendikleri icin katilim gosterdik ve yaptik kirmamak adina yoksa yapmazdik.
Nikahta da taki töreni oluyor zaten illa dugun yapmaya gerek yok takı için. 👍
Açıkçası nişanlıma düğün için kimse yardım etmiyor ayrıca birde ailesine yardım ediyor bu yüzden biraz borcumuz olucak :) takı da bizim için önemli

Çevremde bir kaç arkadaşıma söylediğim de ilk defa evleniyorsun tarzında yorumlar geldi saçma buldum gerçekten ama çevremdeki bazı insanlar gelmeye gerek bile yok 5 dakika için filan diyince bir acaba oldu aklımda gerçe onlarada eğer böyle düşünüyorsan gelmenize gerek bile yok dedim

Sirf nikah diye gelmeyenler gelmesin zaten ne alaka? Eşimin kuzeni sade nikahla evlendi ve neredeyse buyuk bir nikah salonu bile doluydu hepimiz de takimizi taktik.
Gelecek olan nikaha da geliyor zaten, önemli olan göbek atmak degil hatir gönül işleri bunlar, özel günde yaninda olmak...

Sirf nikah diye gelmeyenler gelmesin zaten ne alaka? Eşimin kuzeni sade nikahla evlendi ve neredeyse buyuk bir nikah salonu bile doluydu hepimiz de takimizi taktik.
Gelecek olan nikaha da geliyor zaten, önemli olan göbek atmak degil hatir gönül işleri bunlar, özel günde yaninda olmak...
Kesinlikle size katılıyorum güzel dilekleriniz için teşekkürler :)

İyi akşamlar herkese öncelikle
Benim tatlı bir derdim var
Önümüzdeki sonbahara evleniyoruz inşallah şuan nişanlıyız
Ama nikah mı düğün mü yapacağız bir türlü karar veremedik aslında bizim gönlümüz nikahtan yana nişanlım nikah için kararlı ama ben emin olamadım
Söz ve nişanımız ayrı ayrı eğlenceli oldu.
Kınamı salonda yine eğlenceli düşünüyorum
Nikahta karar kılarsak nikah sonrası arkadaşlarımızla filan 30 kişi civarı tekneyle bogaz turu yapmayı planladık.
Aslında bende nikahtan yanayım ama ilerde keşke düğün de yapsaydım demek istemem açıkcası.
Sizce düğün mü nikah mı ? Fikir alışverişinde bulunabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden

Nikâh yaptım hiçte pisman olmadım valla 😂 düğün çok saçma geliyor bana heyecandan bidakkasini bile hatirlayamacagim şeye okdr para vermek aslında milletin parasıyla milleti eğlendirmek yerine nikah yapıp sonra eğlence yaptık arkadaş arasında deli gibi icip dans ettim 😂 sonra bi balayı oh mis

Ben hep derim: elalemin lafına bakıp iş yapsan batman garantili. Siz binbir borc içine girip evlenseniz acaba o boş konuşanlar gelip bir kuruş yardım eder mi? Kimseyi bulamazsiniz. Onun icin sizin icin en uygunu ve güzeli neyise onu yapın.

İyi akşamlar herkese öncelikle
Benim tatlı bir derdim var
Önümüzdeki sonbahara evleniyoruz inşallah şuan nişanlıyız
Ama nikah mı düğün mü yapacağız bir türlü karar veremedik aslında bizim gönlümüz nikahtan yana nişanlım nikah için kararlı ama ben emin olamadım
Söz ve nişanımız ayrı ayrı eğlenceli oldu.
Kınamı salonda yine eğlenceli düşünüyorum
Nikahta karar kılarsak nikah sonrası arkadaşlarımızla filan 30 kişi civarı tekneyle bogaz turu yapmayı planladık.
Aslında bende nikahtan yanayım ama ilerde keşke düğün de yapsaydım demek istemem açıkcası.
Sizce düğün mü nikah mı ? Fikir alışverişinde bulunabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden
Ben de bir süre aynı dilemmayla yaşayıp hiç düğünsever bir insan olmayarak düğün yapmaya karar kıldım. Sanırım aynı dönemlerde evleneceğiz. Hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Peki ben neden hiç düşünmezken böyle bir karar aldım derseniz de giyeceğim gelinliği 5 dk giymek istemedim. Çok özenerek seçtim gelinliğimi o nedenle de aşırı kalabalık olmayacak şekilde bir düğün yapacağız. Siz de başkasının değil de kendinizin tam ne istediğinizi bulmak için + /- lerini yazın bir kağıda bence, öyle daha doğru karar verirsiniz. Bu kadar düşünmezken ve düğün fikrine uzakken şu an düğün yapacağım fikrinden hiç pişman değilim ben mesela 🤗

Düğün yaptık aşırı pişman olduk.
Bir de biz evlenmiş 5 aydır aynı vde yaşıyorduk normal.
Bir anda aileler illede düğün dediler.
Ay o stres...
Koştur koştur gelinlik diktir düğün salonu vs. Saçmalıktı

X