Nevreste'nin Mutfağı

HAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
1 su bardağı siyah haşhaş
YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır...Yğlanmış tepsiye dökülür..175 derecede pişirilir..Ben genelde büyük tepsiye döküyorum ince olunca daha güzel oluyor:KK56:
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
birkaç damla limon kaynatılır:))ikiside ılkkken revaniye şerbet dökülür..Afiyet olsun:))
$Görüntü1088.jpg $Görüntü1089.jpg $Görüntü1090.jpg

HAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır...Yğlanmış tepsiye dökülür..175 derecede pişirilir..Ben genelde büyük tepsiye döküyorum ince olunca daha güzel oluyor:KK56:
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
birkaç damla limon kaynatılır:))ikiside ılkkken revaniye şerbet dökülür..Afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 609630 Eki Görüntüle 609631 Eki Görüntüle 609632

haşhaşı çok severım:KK53::KK53::KK19:

Nevoşumm ancak uğrayabildim gülüm teker teker baktım bazılarını bizim topikte paylaşmıştın zaten hepsi birbirinden güzel anlaşılan senin de müdavimin olucam beennn off yaaa ellerine sağlık arkadaşımmm :KK56:

meraba canım nasılsın görüşmeyeli,moralin keyfin nasıl?diğer topiğe yazdım ama buraya da yazim dedim.hangi aşamadasın şimdi?

Her şey birbirinden güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık:KK56:

Son düzenleme:
HAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
YAPILIŞI

ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
Eki Görüntüle 609630 Eki Görüntüle 609631 Eki Görüntüle 609632

Annemin yaptığı az daha kabarık oluyo üstünede boooll krema veya krem şantiii offf canım çekti amaaaa :KK56:

Nevreste , benim Malatyalı bir arkadaşım vardı annesi çok güzel bir içli köfte daha yapardı böyle dışı ıspanaklı içli köfte gibi içinde de patates bi de haşhaş bi de başka şeyler olurdu çok lezzetliydi onun tarifi var mı sende varsa paylaşırsan ilerleyen zamanlarda çok sevinirim ömrümde bir kere yedim ama tadını unutamadım:KK31:

Eki Görüntüle 608817 Eki Görüntüle 608816 Eki Görüntüle 608815 Eki Görüntüle 608814 Eki Görüntüle 608813 Eki Görüntüle 608811

BURMA TATLI 3yumurta 1.5 çay bardağı sıvı yağ 1.5çay bardağı süt 3 kaşık yoğurt 1.5 kaşık sirke 1paket kabartma tozu 6 bardak un
YAPILIŞI Hamur yapılır çok sert olmayacak nekadar yumuşak olsa okadar iyi açılır...Ceviz büyüklüğünde 70-80beze alınır..Onlar 5er-6şar küçük servis tabağı kadar nişastayla açılır..üst üste konur sonra büyütülür....Üzerine ceviz serpilir..Ortadan ikiye bölünür....ikiside ayrı ayrı oklavaya sarılıp büzülür,tepsiye dizilirÜzerine 1 paket margarin,1su bardağı sıvıyağ karıştırılıp dökülür..ve 175 derecede pişirilir....üzerine 6 bardak şeker,5 bardak su 1-2 damla limon kaynatılır..ve tatlı soğuk şerbet ılkıkken üzerine dökülür...AFİYET OLSUN...

bu tatlıyı yerken yanında ayran içmek çok güzel oluyor tuzsuz ayran tabii komik gelebilir ama çok güzel oluyor valla tavsiye ederim. bu tatlıya biz de Elazığda dolanger deriz :)

Son düzenleme:
Bunlar gerçek mii Aman Allahım ablaa ellerine sağlık hepsi harika olmuş yeni gördüm topiğini
şu hamur işleri olsada yesek valla:KK53::KK53:

Nevoşumm ancak uğrayabildim gülüm teker teker baktım bazılarını bizim topikte paylaşmıştın zaten hepsi birbirinden güzel anlaşılan senin de müdavimin olucam beennn off yaaa ellerine sağlık arkadaşımmm :KK56:
Sağol canım hoşgeldin:KK16:
Bende artık yaptıklarımı kendi topiğime koymaya karar verdim:KK34:
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Her şey birbirinden güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık:KK56:
Teşekkürler canım:KK16:
Annemin yaptığı az daha kabarık oluyo üstünede boooll krema veya krem şantiii offf canım çekti amaaaa :KK56:
Canım tarifte de belirttiğim gibi ben ince olsun diye büyük tepsiye döküyorum..Ama kalın olsun isterseniz bunu borcama veya küçük tepsiye dökeceksiniz:KK34:Teşekkürler:KK16:
Nevreste , benim Malatyalı bir arkadaşım vardı annesi çok güzel bir içli köfte daha yapardı böyle dışı ıspanaklı içli köfte gibi içinde de patates bi de haşhaş bi de başka şeyler olurdu çok lezzetliydi onun tarifi var mı sende varsa paylaşırsan ilerleyen zamanlarda çok sevinirim ömrümde bir kere yedim ama tadını unutamadım:KK31:
Evet canım patatesliyi bende yapıyorum...:KK56:
Ama haşhaşlı ile aram yok:KK34:Patatesliyi yapınca eklerim:KK56:

Ama içi şöyle patatesler haşlanır:KK56:
Tavada kıyma ve soğan kavrulur kavrulduktan sonra içine istenilen kadar salça ve baharat eklenir.Sonra patatesler rendelenip eklenir:KK56: tuz ilave edilir.Soğuyunca içli köfteler bu harçla doldurulur:KK56:
:KK34:
Ben kıyma olmadan daha çok seviyorum patatesliyi
bu tatlıyı yerken yanında ayran içmek çok güzel oluyor tuzsuz ayran tabii komik gelebilir ama çok güzel oluyor valla tavsiye ederim. bu tatlıya biz de Elazığda dolanger deriz :)
Aaa öyle mi hiç duymadım:))Tabi ki her yörenin farklı yemek kültürleri var:KK34:
Evet biliyorum uzun yıllar Elazığ'da yaşadım:KK16:Onların yemekleri de şahane olur:KK56:
Bunlar gerçek mii Aman Allahım ablaa ellerine sağlık hepsi harika olmuş yeni gördüm topiğini
şu hamur işleri olsada yesek valla:KK53::KK53:
Hoşgeldin canım beğenmene sevindim herzaman beklerim:KK56:
gece gece kendimden geçtim ağzım sulandı yaaa
hepsi çok güzel görünüyor :KK56::KK56:

Teşekkürler canım:KK16:

X