Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nevosum sen naptin kiz manti,sarma,börekler,icli köfte icim gitti valla pcye yapisdim resmen
topicin hayirli ugurlu olsun marifetli kankam
Canım beğendin miÇok sağol canımHerzaman gel beklerim ama sen şimdi daha çok acıkırsın
Sağol canımnevoşum hayırlı olsun topiğin cnmm
kiz nasil begenmem nereler döktürmüssün öyle zaten acim kiz
HAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
1 su bardağı siyah haşhaş
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır...Yğlanmış tepsiye dökülür..175 derecede pişirilir..Ben genelde büyük tepsiye döküyorum ince olunca daha güzel oluyor
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
birkaç damla limon kaynatılır:))ikiside ılkkken revaniye şerbet dökülür..Afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 609630 Eki Görüntüle 609631 Eki Görüntüle 609632
haşhaşı çok severım
Bende börektede güzel oluyor
HAŞHAŞLI REVANİ
3 Yumurta
3 fincan yoğurt
3 fincan şeker
3 fincan un
3 fincan irmik
1 fincan sıvı yağ
1 paket kabarma tozu
1 su bardağı siyah haşhaş
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır...Yğlanmış tepsiye dökülür..175 derecede pişirilir..Ben genelde büyük tepsiye döküyorum ince olunca daha güzel oluyor
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
birkaç damla limon kaynatılır:))ikiside ılkkken revaniye şerbet dökülür..Afiyet olsun:))
Eki Görüntüle 609630 Eki Görüntüle 609631 Eki Görüntüle 609632
Eki Görüntüle 608817 Eki Görüntüle 608816 Eki Görüntüle 608815 Eki Görüntüle 608814 Eki Görüntüle 608813 Eki Görüntüle 608811
BURMA TATLI 3yumurta 1.5 çay bardağı sıvı yağ 1.5çay bardağı süt 3 kaşık yoğurt 1.5 kaşık sirke 1paket kabartma tozu 6 bardak un
YAPILIŞI Hamur yapılır çok sert olmayacak nekadar yumuşak olsa okadar iyi açılır...Ceviz büyüklüğünde 70-80beze alınır..Onlar 5er-6şar küçük servis tabağı kadar nişastayla açılır..üst üste konur sonra büyütülür....Üzerine ceviz serpilir..Ortadan ikiye bölünür....ikiside ayrı ayrı oklavaya sarılıp büzülür,tepsiye dizilirÜzerine 1 paket margarin,1su bardağı sıvıyağ karıştırılıp dökülür..ve 175 derecede pişirilir....üzerine 6 bardak şeker,5 bardak su 1-2 damla limon kaynatılır..ve tatlı soğuk şerbet ılkıkken üzerine dökülür...AFİYET OLSUN...
Sağol canım hoşgeldinNevoşumm ancak uğrayabildim gülüm teker teker baktım bazılarını bizim topikte paylaşmıştın zaten hepsi birbirinden güzel anlaşılan senin de müdavimin olucam beennn off yaaa ellerine sağlık arkadaşımmm
Teşekkürler canımHer şey birbirinden güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık
Canım tarifte de belirttiğim gibi ben ince olsun diye büyük tepsiye döküyorum..Ama kalın olsun isterseniz bunu borcama veya küçük tepsiye dökeceksinizTeşekkürlerAnnemin yaptığı az daha kabarık oluyo üstünede boooll krema veya krem şantiii offf canım çekti amaaaa
Evet canım patatesliyi bende yapıyorum...Nevreste , benim Malatyalı bir arkadaşım vardı annesi çok güzel bir içli köfte daha yapardı böyle dışı ıspanaklı içli köfte gibi içinde de patates bi de haşhaş bi de başka şeyler olurdu çok lezzetliydi onun tarifi var mı sende varsa paylaşırsan ilerleyen zamanlarda çok sevinirim ömrümde bir kere yedim ama tadını unutamadım
Ben kıyma olmadan daha çok seviyorum patatesliyi
Aaa öyle mi hiç duymadım:))Tabi ki her yörenin farklı yemek kültürleri varbu tatlıyı yerken yanında ayran içmek çok güzel oluyor tuzsuz ayran tabii komik gelebilir ama çok güzel oluyor valla tavsiye ederim. bu tatlıya biz de Elazığda dolanger deriz :)
Hoşgeldin canım beğenmene sevindim herzaman beklerimBunlar gerçek mii Aman Allahım ablaa ellerine sağlık hepsi harika olmuş yeni gördüm topiğini
şu hamur işleri olsada yesek valla
gece gece kendimden geçtim ağzım sulandı yaaa
hepsi çok güzel görünüyor
günaydınnnnn topikk hayırlı olsunnn arada resim yüklerim bende
Teşekkürler
Tamam bakliyorum