Nevreste'nin Mutfağı

dışarda kıyamet kopuyo, haber akışında mesajı fırtına soslu diye okudum o yüzden, acaba ne ki bu dedim, fırında sosluymuş

Son düzenleme:
Tamam canım teşekkürler herzaman beklerim
Sende eklersen sevinirim

ahh bir zamanlar ev hanımıykene çok güzel yemekler yapardım ama şimdi çalışıyorum yemek felan hak getire
benimde vardı koca bir tepsi baklavam resimleri bulursam eklerim

GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı sirke
3 kase un
Tuz
Aldığı kadar su
İÇ MALZEME
Beyaz peynir, maydonoz(İÇç istenilen şekilde hazırlana bilir)
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır...Hamur çok sert olmayacak.Yarım saat üzerine bir kapat kapatılarak mayalandırılır...Sonra hamur 3 parçaya ayrılır,her parça ince bir şekilde açılır üzerine eritilmiş margarin veyahut tereyağı eritilip sürülür..Sonra rulo şeklinde sarılıp diğer hamura geçilir..3bezede açılıp yağlandıktan sonra Hamur 2 parmak kalınlığında kesilir..Üzerine bastırılır ve iç malzemesi konur,kapatılır,üzerine yumurta sarısı sürülür..İsteğe bağlı çörek otu ve susam serpilir.175 derecede pişirilir...Afiyet olsun:))

İkizgilim lütfen 'aldığı kadar un - kulak memesi kıvamında hamur' deme tamam mı Ölçü ver vatandaşa:86o,ben oluyorum özellikle)
Bardak,kaşık ölçüsü falan
Zaten gördüğüm kadarıyla unu hep ölçülü paylaşmışsın tariflerinde..

Canım aslında pek ölçülü değilimdir Ama bazı tariflerde ölçü kullanmak zOrundayız yoksa tutmuyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…