- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
Canım bu yağı eskiden kullanırlardıHatırlar mısın bilmem benim annem kullanmazdı ama akrabalarımızın kullandığını hatırlıyorum ben
Bizim orda bu kurabiye tüm pastane ve unlu mamül satan yerlerde satılır..Evde de eskiden çok yapılırdı ama artık pek yapılmıyorÇünkü bu yağı pek kimse kullanmıyorHer markette satılmıyor. Sen nerden bulabilirsin bilmiyorum:44:Ben bile zor buldumAma sıvı değil katı bir nevi margarin ama içerisinde su yokÖzelliği bu diğer margarinlerde su bulunuyor
Canım bu yağı biliyorum tadını hatırlamam ama genelde anneannemde görürdüm içlerinde çiçekler olurdu vita diye ama kaplarını hatırlıyorum şimdikiler gibi ince uzun değil sıvıyağ olanları geniş kısa. Margarinini bilmiyorum ama eskiden baya kullanılan yağlarmış biliyorum. Şu margarinde su olayına katılıyorum hangi marka aldıysam su var eritmek için koyuyorum ocağa nasıl patlıyor çatlıyor sıçrıyor yağ hiç öyle olur mu eskiden olmazdı ve böyle fıkır fıkır kaynıyor su kaynıyormuş gibi bariz belli su olduğu bizim kullanıyorum genelde ama sana mı alsam acaba ne alsam yaa :26: