- 16 Ağustos 2010
- 293.024
- 602.886
- 43
canım tariflerin çok güzelmiş çok hamaratsın maşallah bana pilav konusunda öneride bulunur musun ? hiç kıvamını tutturamıyorum lapa lapa oluyo yapışıyo pirinçler:26:
Merhaba canım hoşgeldinÇok teşekkür ederim
Canım ben pilavı ıslatmadan yapıyorumBelki tarifim ilginç gelebilir Birde canım her pirinç farklı olabiliyor..Bazı ririnç 1 bardak su ile diri olurken,bazıları ise 1 bardak su ile lapa olur yada kıvamında o yüzden beğendiğin pirinci değiştirmemeni tavsiye ederim birde su ölçüsünü eğer lapa oluyorsa azaltmanıHer defasında aynı ölçüyü kullanmanı
PİRİNÇ PİLAVI
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı şehriye(isteğe bağlı)
2 su bardağı +yarım su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle pirinç iyice nişastası gidene kadar yıkanır daha sonra süzgeçte bekletilir(suda bekletilmez)
Daha sonra teflon veya çelik bir tencereye sıvı yağ eklenerek şehriye pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağı eklenir(tereyağını önce ekleyince yanıyor ve pilavın rengi kahve rengine dönüyor)daha sonra pirinçleri ekleyerek kavuruyoruz..Pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavuracaksın.Daha sonra soğuk su ekliyorumKaynayınca altını kısıyorum..Kapağı mutlaka kapalı olmalı..Daha sonra suyunu çekince bakabilirsin diri olmuşsa üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsin.. Sonra kapağı kapalı 10-15 dakika bekletilmeli..Pilavı servis edeceğin zaman karıştırıp servis edebilirsin. AFİYET OLSUN
NOT:Eğer ıslatarak yapmak istiyorsan 1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı su kullanacaksın..Sade şehriyesiz pilav yapacaksan beyaz olsun istiyorsan suyuna 2-3 damla limon damlatabilirsin..Lapa olmasını başta iyice yıkayarak engelleyebilirsin.Birde tencere çok derin olmasın yayvan olursa lapa olmaz.