Nevreste gece topiğinin birçok sayfasını inceledim ama henüz bitiremedim herşey çok güzel ellerine sağlık.
Tabi paylaşımda bulunan diğer arkadaşlarında ellerine sağlık.
Topiği gezdim gezdim çok acıktım sonra anladım ki gece yarısı gezilecek bir topik değilmiş
Doğumdan sonra birçok tarifini denemeyi düşünüyorum foto eklerim
ACELE MANTI
Eki Görüntüle 608845 Eki Görüntüle 608846 Eki Görüntüle 608847 Eki Görüntüle 608848 Eki Görüntüle 608849 Eki Görüntüle 608850 Eki Görüntüle 608851 Eki Görüntüle 608852
HAMURU:2 Yumurta,2 çay bardağı su,tuz aldığı kadar un
İÇİ:Kıyma,soğan,maydonoz ve istenilen baharat
ÜZERİ İÇİN:Yoğurt,sarmısak
SOSU İÇİN:2 Kaşık yağ,nane,pul biber,salça
Tarife gerek yok galiba
nevreste dün bunu yaptım iş çıkışı ama baya büyük kaçtı elimden. bide hamuru az yoğurmuşum çok az oldu. içim arttı bolca bugünde allah izin verirse normal mantı yapacam
Teşekkür ederim canım
Her zaman beklerimRabbim size de doğumunuz da kolaylık versin Paylaşımlarınızı bekliyorum
Sağolasın.Allah seninde evlatlarını sana bağışlasın
Ben de yemek yapmayı çok severim.Çok becerikli olduğum söylenemez ama yinede denediklerimden fotolar eklerim.
Sağol canım allah razı olsun
Seviyorsan mutlaka güzel şeyler yapıyorsundurSevgin içine giriyor daha ne olsun Beklerim canım
Evet canım çok pratik tavsiye ederimNevrestem özellikle bu ecele mantı çok pratik görünüyor kesinlikle deneyeceklerim arasında.
Evet seviyorum yemek yapmayı ama özellikle eşim ve kendim için yapıyorsam iki kişilik yemeklerim daha güzel oluyor.
Eki Görüntüle 662542
Nevoş patates böreğini yaptım resimi kötü çekmişim idare ettadı çok güzel ama beğendim
MALZEME:
kuru veya dondurulmuş iç bakla
asma yaprağı
bulgur
yarma (dövülmüş buğday)
bulgur ve yarma aynı ölçüde olacak
kuru soğan
biber ve domates salçası
dereotu,maydanoz(arzuya göre)
pul biber
tuz
kemikli parça et
baharat(arzuya göre)
Yeşil mercimek ( arzuya göre )
SOS:
domates sosu
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Bakla kuru ise kaynatılıp haşlanır,ben dondurucudan çıkardığım için, biraz kaynar suda beklettim..Soğanlar doğranır sıvıyağda biraz sotelenir,bulgur,buğday yıkanır tencereye eklenir...mercimek eklenir Salça,bakla,tuz,biber,baharat,maydanoz,dereotu eklenir biraz daha kavrulur..Yapraklar açılır içine birer tane bakla koymak üzere iç koyulur ve sarılır...Tencerenin asma yaprağı serilir üzerine kemikli parça etler yerleştirilir,sarmalar dizilir...Sarmaların üzerine bir kaş tereyağ koyulur,bir tabak veya dolma kapağı koyulur (sarmalar açılmaması için)kaynar su eklenerek önce harlı ateşte kaynatılır sonra kısık ateşte pişirilir...
Pişen sarmalar domatesli sos veya sarımsaklı sos ile afiyetle yenilir......
Eki Görüntüle 663300
SARMISAK AŞI
750gr taze sarımısak
200 gr kuşbaşı et
500gr yoğurt
2çorba kaşığı un
1 su bardağı nohut
2 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, nane, su
YAPILIŞI
Önce et ve nohut tencereye içine tuz ve su ilave edilip konur. Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt ve un iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır. Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı nane süslenip servis yapılır.Eki Görüntüle 663405 Eki Görüntüle 663406 Eki Görüntüle 663407 Eki Görüntüle 663408 Eki Görüntüle 663409 Eki Görüntüle 663410 Eki Görüntüle 663411 Eki Görüntüle 663412 Eki Görüntüle 663413 Eki Görüntüle 663415 Eki Görüntüle 663414
Içli köfte
ellerine saglik canim
sunuma bak bayildim ellerine saglik
tarifini alabilirmiyim
ellerinize saglik
ben diyetteyim ama
ellerine saglik nevosum
diyetteyim diyorum siz napiyonuz
SARMISAK AŞI
750gr taze sarımısak
200 gr kuşbaşı et
500gr yoğurt
2çorba kaşığı un
1 su bardağı nohut
2 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, nane, su
YAPILIŞI
Önce et ve nohut tencereye içine tuz ve su ilave edilip konur. Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt ve un iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır. Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı nane süslenip servis yapılır.Eki Görüntüle 663405 Eki Görüntüle 663406 Eki Görüntüle 663407 Eki Görüntüle 663408 Eki Görüntüle 663409 Eki Görüntüle 663410 Eki Görüntüle 663411 Eki Görüntüle 663412 Eki Görüntüle 663413 Eki Görüntüle 663415 Eki Görüntüle 663414
Öğlen görünce hemen bugün denemek istedim.Ufak kızım yoğurtlu çorbalara bayılır,kesin bunu da çok sever diye düşündüm ama taze sarımsak yok evde hem kokar eşim de yemez yarın iş var diye.Eti çözdürmek için çıkarınca nohutuda suya koyayım derken meğer nohutta kalmamış haberim yok.Neyse malzemelerini mecburen biraz değiştirerek yaptım.Nohut yerine buğday,sarımsak yerine de kara lahana saplarını doğradım.Emzirdiğim için nohutlu yiyemeyecektim zaten.Ben çok beğendim daha gelmedi eşim bakalım nasıl bulacak.
Teşekkürler,ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canımİşte olay budur bak yeni bir yemek çıkartmışsın Ama sarmısak kesinlikle kokmuyor tavsiye ederim birde öyle dene
Afiyet olsun
Teşekkür ederim
Sarımsak denince kokuyor diye düşünmüştüm.Kokmaması güzel, o zaman haftaya da tarifin özüne sadık kalıp deniyim.
Yok canım kokmuyorTamam yaparsan beğenip beğenmediğini söyle
Afiyet olsun canımBizim damak tadımıza çok uygun.
Eşim ikinci tabağı istedi ,çok beğendi.tekrar teşekkürler canım.
Yapınca tekrar paylaşırım.
Jaledagilimmmm
Muhteşemsinnnn
Nefis görünüyolar ya
ahhh benn ne ettiğimi bilsemm
yiyip yiyip kilo alıcam die uğraşıyorum işte