- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.741
Denersen yorumunu beklerim canım sizin beğenmeniz benim için artı mutlulukTamam canım. Bayram için bunu mutlaka yapacam çok beğendim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Denersen yorumunu beklerim canım sizin beğenmeniz benim için artı mutlulukTamam canım. Bayram için bunu mutlaka yapacam çok beğendim
Özelden de konuşmuştuk canım. Tatlı olarak unu yapmaya karar verdim. Hatta öncesinde deneme amaçlı yapar foto da atarımDenersen yorumunu beklerim canım sizin beğenmeniz benim için artı mutluluk
Patetesli borek harika oluyo baska bi internet saydasinda gorup yapmistim.herkeze tavsiye ederimPatatesli Çıtır Börek Tarifi
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak ezin. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve kimyon, karabiber,tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 642819
Aa evet canım Tamam beklerim bende bayrama yapıcam evde tatlı olsun baklava yapmıycazÖzelden de konuşmuştuk canım. Tatlı olarak unu yapmaya karar verdim. Hatta öncesinde deneme amaçlı yapar foto da atarım
Patetesli borek harika oluyo baska bi internet saydasinda gorup yapmistim.herkeze tavsiye ederim
Üfff bu tam benlik.Ellerine sağlık Nehir.Harika tarifler eklemişsin.
Sağol canım beğenmene çok sevindim magnum gibi bir tadı var bu lezzetin ama benim gibi büyük borcama yapma ince oluyor ortaboy bir borcam tercih edilmeli ya da büyüğe yapılacaksa malzemeler iki katına çıkartılmalı
Hayır yok Söylediniz ve merak ettim şimdi uygun bir tarif bulup denemeliyimTariflere göz gezdirdim fakat gözümden kaçtı mı bilmiyorum höşmerim tarifiniz var mı acaba ??
Hayır yok Söylediniz ve merak ettim şimdi uygun bir tarif bulup denemeliyim
Ben de ilk defa yapacağım da denenmiş bir tarif bulmam lazııım
Özelden yazıyorum
Rica ederim ne demekTeşekkür ediyorum :))
Ellerine sağlık canım afiyet şeker olsunnehircim senin sodalı börek ile patatesli çıtır böreğini tekardan yaptım bayramın ilk günü bitti hepsi.
aşkıma bir tepsi patatesli börek yapıp götürdüm bayıldı canım
tarif için teşekkürler, herkese tavsiye ederim.
bu cahide sultana bayılıyorum ben kesinlikle onun ezo gelin çorbasını denemelisin canım evdekiler bayıldı ve ilk kez ezo gelin yapmıştım .