- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.681
bilmem ki hoşuma gitmedi
evet öp sev
Damak zevki tabi ki farklı olabilir kuzum dert etme Öperim de severim de kiii
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bilmem ki hoşuma gitmedi
evet öp sev
Canım ilk defa yapacam yaş pasta kremayı nasıl yapacam bide keki borcamda pişirirsem kolay çıkar mı ki ?Çikolatalı/muzlu yaşpasta
Malzemeler
Pandispanya için:
*4 yumurta,
*1 su bardağı şeker,
*1 yemek kaşığı kakao dahil,1 tepeli su bardağı un,
*yarım paket k.tozu
Kreması için;
*3 su bardağı süt,
*4 buçuk yemek kaşığı un,
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*40 gr. çikolata
*1 paket vanilya
Arası için;
*2 adet muz
Yapılışı;
*İlk olarak ortası için kremasını pişirip soğumaya bırakın.
*Sonra pandispanyayı hazırlayın.Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
*Un, kakao,ve kabartma tozu karışımınıda döküp tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp yağlanıp unlanmış yuvarlak bir fırın kabına dökün.
*200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
*Pandispanyayı temiz bir mutfak bezinin üzerine ters çevirin.
*Hafif soğuyan pasta kekini ortadan ikiye yavaşça kesin.
*Bir su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırıp kekinizi ıslatın.
*Kekin ortasına kremanın yarısını döküp üzerine muzları yerleştirin.muzların üstüne kalan kremayı dökün.
*En son pandispanyanın ikinci parçasınıda kremanın üzerine kapatın.
*Çikolata sosunuda hazırlayıp pastanın her yerine gezdirin.
Eki Görüntüle 696483
Canım ilk defa yapacam yaş pasta kremayı nasıl yapacam bide keki borcamda pişirirsem kolay çıkar mı ki ?
Bugün deneyecem olmazaa yarın hazırla yaparım:) peki çikolata sosu nasıl oluyo:)Canım yağ dışında bütün malzemeyi tencereye alıp pişiriyorsun en son kaynamaya başladığında yağını ilave edip eritiyorsun sıcağıyla eriyecek zaten sonra soğuyana kadar bayağı bi karıştırıyorsun eğer daha önce hiç denemediysen istersen hazır olanlardan tercih et canım ya da pudingle yap krem şantiyle yap aynı işlemi görüyor yaş pastalar için sonuçta hatta daha el emeği gibi olur ben puding pişirip arasına koyuyorum bazen:)Ben genelde borcamda yaparım herhangi bir sorunla karşılaşmadım biraz yanlarından bıçakla ayırıyorum sert olarak ters çevirip vuruyorum tatlım
Bugün deneyecem olmazaa yarın hazırla yaparım:) peki çikolata sosu nasıl oluyo:)
Kremam oldu inşallah bunu da yapacam :)Canım çikolata sosunu da tüm malzemeleri pişiriyoruz çikolata hariç ocağa koymadan bir karıştır sonra ocağın üzerinde muhallebi gibi pişir diğer çikolatayı benmari usulü eritip içine katman gerekir benmari usulü eritme şu şekilde oluyor
Benmari Usulü Eritme Yöntemi
Mikrodalga fırında eritme yönteminden daha fazla zaman alacak bir çikolata eritme yöntemidir. Fakat daha sağlıklı ve güzel bir yöntemdir. Herhangi bir sos tenceresine bir miktar su ekleyerek tencereyi ateşe koyun ve kaynatın. Çikolatayı başka bir kaba koyup, bu kabı kaynayan su dolu tencerenin üzerine koyun. (Çikolatanın içinde bulunduğu kabın alt kısımı kaynar suya temas etmemeli, çikolata suyun buharıyla erimelidir.) Çikolata tamamen eriyinceye kadar arada sırada karıştırın ve tamamen eridiğinde su dolu kabın üzerinden alıp, çikolata ılınınana kadar üzerini kağıt havlu ile kapatın.
Yaptın mı canım ne çabuk maşallah hamarat hatun seniKremam oldu inşallah bunu da yapacam :)
Yaptım canım:) kekimde fırında :) çikolata sosu soğuk mu olack sıcak mı canım:)Yaptın mı canım ne çabuk maşallah hamarat hatun seni
Soğusun canım kek hamur gibi olmasın sonra hafif ılındığında döküp dolaba kaldırabilirsinYaptım canım:) kekimde fırında :) çikolata sosu soğuk mu olack sıcak mı canım:)
Teşekkür ettim kuzum :)resmini ve sevdiceğimin yorumunu ve tabiki kendi yorumumu seninle paylaşacağım:)Soğusun canım kek hamur gibi olmasın sonra hafif ılındığında döküp dolaba kaldırabilirsin
Teşekkür ettim kuzum :)resmini ve sevdiceğimin yorumunu ve tabiki kendi yorumumu seninle paylaşacağım:)
Tarifi sen verirsinde biz sorun yaşarmıyız kuzum:)Beklerim canım benim inşallah çok beğenirsiniz sorun yaşanmaz
Tarifi sen verirsinde biz sorun yaşarmıyız kuzum:)
Canım hepsi çok güzel oldu sadece pandispanyam çıkmadı biraz parçalayarak yaptım ama tadı güzel gibi akşam tadacazOlsun kuzum herkesin damak zevki aynı olmayabiliyor bazen kullanılan undan bile farkediyor bir şeyler kullanılan yağlardan o yüzden önemli
Kuzum aslında yarın tatsanız daha güzel olur genelde ben pastaları 1 gün dolapta bekletirim olurda yumurta kokusu falan belli olur diye Ellerine sağlık nefis olmuştur canım çekti kızCanım hepsi çok güzel oldu sadece pandispanyam çıkmadı biraz parçalayarak yaptım ama tadı güzel gibi akşam tadacaz
Keşke yakın olsada göndersem :) sevdiceğim dayanamadı hemen istedi yedik bizde:) güzel olmuş :)) bayıldık hepimiz :)Kuzum aslında yarın tatsanız daha güzel olur genelde ben pastaları 1 gün dolapta bekletirim olurda yumurta kokusu falan belli olur diye Ellerine sağlık nefis olmuştur canım çekti kız
Keşke yakın olsada göndersem :) sevdiceğim dayanamadı hemen istedi yedik bizde:) güzel olmuş :)) bayıldık hepimiz :)
Hatta dün bi arkadaşımada ikram ettim eve gidince tekrar aradı yarın bi daha gelip yicem bitirmeyin diye:)Beğenmenize çok sevindim canım benim afiyet şeker olsun
Hatta dün bi arkadaşımada ikram ettim eve gidince tekrar aradı yarın bi daha gelip yicem bitirmeyin diye:)
Keşke yakın olsada göndersem :) sevdiceğim dayanamadı hemen istedi yedik bizde:) güzel olmuş :)) bayıldık hepimiz :)
Beğenmenize çok sevindim canım benim afiyet şeker olsun