- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Nehir bunu biz de yapıyoruz.Çok kolay ve lezzetli bir pasta.Yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Kahvaltı Poğaçası
Malzemeler;
750gr un
2,5 su bardağı (500ml) süt, ılık
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, küçük doğranmış
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket (2 tatlı kaşığı) instant maya veya 1 paketten biraz az yaş maya
içi: 200gr beyaz peynir + maydanoz
Hazırlanması;
1.Önce kuru malzemeyi karıştırın. Ekmek makinesinde yapacaksanız sütü ve yağı koyup üzerini tamamen kaplayacak şekilde kuru malzemeyi serpin.
2.Hamur programını seçin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olup olmadığını kontrol edip biraz süt veya un ilavesiyle kıvamı tutturup mayalanmasını bekleyin. (veya elde yoğurup 1 saat ılık ortamda dinlendirebilirsiniz)
3.Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir miktar açıp içine 1 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Hiç bastırmadan katlayın. Elinizi dik tutup poğaçanın tam ortasına bastırın. Böylece ağzı açılsın. Tüm hamur bitince üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 10 dakika tepside mayalandırın. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Eki Görüntüle 746567
Nehir bunu biz de yapıyoruz.Çok kolay ve lezzetli bir pasta.Yedikçe yiyesi geliyor insanın.
ben ne zaman peynirli poğaça yapsam peynir içinden akıyo, okadar da yuvarlıyorum. bütün tepsi peynir oluyosiz şimdi ağızları açık kalsın demişsiniz. akmıyo mu peynir,, nasıl oluyo?
Nehir çorba eklemişsin.Ben bir çorbakoliğim.Çorba olmazsa kavga çıkaracak kadar. Domates ve tavuk suyuna da bayılırım.Domates çorbasını aynı seninki gibi yaparız.Ben bir keresinde nane ve tel şehriye de eklemiştim.Değişik olmuştu.Mısır çorbası akşam vardı evde.Ama biz patates katmayız içine.Bizimki bu şekilde olur.Yoğurtlayıp yeriz.
Mercimeği de çok severim.Bizim mısır çorbası sulu olmaz.Katı pişmiş beyaz mısır düşün fasülyeli.Onu yoğurtlarız.Yoğurtsuz pek yenmez.Resmi sana göstermek için buldum.Resim alıntı canım.Birkaç çorba dışında pek çorbayla aram olmadıgı için eklemeyide gözden kaçırmışım canım farkettim tercih ettigim çorbalarımızdan eklediklerim mercimegim var birde onuda bulucam bakalım eklerim yoğurt çorbamı başta eklemiştim o vazgeçilmezim zatenEllerinize sağlık çok iştah açıçı lezzetli duruyor yoğurtlamı dedin daha bir güzel olduguna eminim canımcım
Mercimeği de çok severim.Bizim mısır çorbası sulu olmaz.Katı pişmiş beyaz mısır düşün fasülyeli.Onu yoğurtlarız.Yoğurtsuz pek yenmez.Resmi sana göstermek için buldum.Resim alıntı canım.