- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #2.041
Bardak Kek
Malzemeler;
Kreması için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket (25 gram) kakao (ortalama 3 yemek kaşığı)
- 13 tane karton bardak
üzeri için:
- 1 litre süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz krem şanti
Yapılışı;
- Antep fıstığı
Yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt ve yağ ilave edip spatulayla karıştırıyoruz. Kabartma tozumuzu vanilin ve kakaoyu unun içine karıştırarak eleyip karışıma ilave ediyoruz. Artık kek hamurumuz hazır. Simdi karton bardaklarımızı tepsimize dizip kek hamurumuzu bardaklarımıza döküyoruz. Bardakları yarısından biraz daha az dolduruyoruz. Bardakları yağlamamıza gerek yok hatta nolur nolmaz deyip yağlamayın iste o zaman yapışıyor. Bardağın yapısından dolayı galiba. Bu ölçülerden 13 bardak kek çıktı. 160 derecede ortalama 25-30 dk pişiriyoruz. 20. Dakikadan sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Keklerimiz pişince ilk sıcağı geçtikten sonra bardakları yırtıp kekimizi çıkarıyoruz. Kekimizin üst kabaran kısmını kesip düzleştiriyoruz. Daha sonra çay kaşığı yardımıyla içini oyuyoruz. Artık kek bardaklarımız hazır. Gelelim kremanın yapılışına keklerinizi fırına verince o pişerken sizde bir yandan kremanızı hazırlayın çünkü soğuması lazım. Sütü, unu nişastayı ve şekeri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz. Soğurken arasıra karıştırıyoruz ki kabuk tutmasın. Kremamız soğuyunca toz krem şantiyi içine katıp mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Artık kremamız da hazır. İçlerini oyduğumuz kekelerimize bu kremadan bir kaşık yardımıyla dolduruyoruz. Doldurma işleminden artan kremayı krema poşetine ya da bir buzdolabı poşetine koyup keklerimizin üzerine sıkarak süslüyoruz. Son dokunuşu üstüne koyduğumuz antep fıstıkları ile yapıyoruz.
Denedigin basit bir tatli kurabiye tarifi var mi? Boyle 3-4 malzemeli? Bol yapip buzluga da atacagim.
Internette cok tarif var. Karar veredim.
5 Dakika KurabiyesiDenedigin basit bir tatli kurabiye tarifi var mi? Boyle 3-4 malzemeli? Bol yapip buzluga da atacagim.
Internette cok tarif var. Karar veredim.
Ne kadar güzel bir kek öyle,görünümüde çok hoş.
5 Dakika Kurabiyesi
Malzemeler;
Üzeri İçin:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Kırılmış fındık ve şeker
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri ile yoğurup yumurta sarısı aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Yuvarlayıp yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayıp 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çok basit bir tarif canım lezzetli de güzel buzluğa hiç koymadım kurabiye ama sanırım birşey olmaz inşallah memnun kalırsın
Evet görünümü mest ediyor insanı beğenmenize çok sevindim
Afiyet bal şeker olsun şimdidenKesin denerim bunu en kısa zamanda
Patatesli Çıtır Börek Tarifi
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak ezin. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve kimyon, karabiber,tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 642819
Afiyet bal şeker olsun şimdiden
Bu böreğe bende bayılıyorumAy kuzum benim bayılıyorum tariflerine yaa , ben bu böreği her sabah kipadan alıyorum bayılarak yiyodum artık haftasonu bizimkilere hazırlıycam , tüm hepsini denedin mi tariflerin kuzum ? bazen tariflerde ki malzemeler denk gelmiyor geçenlerde internetten kurabiye tarifi aldım yapim dedim tarifin gazabına uğradım .