- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- Konu Sahibi nehirnil111
- #2.061
Beklerim her zamanDeneyince mutlaka haber veririm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Beklerim her zamanDeneyince mutlaka haber veririm
Beklerim her zaman
Çıtır çıtırr hmmm çok lezzetli dimiBu böreğe bende bayılıyorumKuzum geneli denendi bir kaç kaçan vardır çok beğendiğim henüz denemediğim denemek için ayrılan ayrıca zaten tarifler alıntı ben herkesin deneyip beğendiği tarifleri ekliyorum için rahat olsun kuzucum bir kaç siteden alıntıdır yorumlara bakarak deniyorum
Puf Pasta
1 tane kakaolu pastaban (sade pastaban da olabilir)
Kreması;
2 paket krem şanti
1 paket kremole(muzlu)
3 su bardağı süt
Pastabanı ikiye ayırın, çay bardağının ağzı ile pastabana bastırıp yuvarlaklar oluşturun.(ortalama 19-20 tane oluyor) Kestiğiniz yuvarlak parçaların üzerine hazırladığınız kremadan kaşıkla kubbe biçiminde koyun.kremayı paylaştırdıktan sonra,elinizi hafif ıslatıp kremaya kubbe şekli verin. pastabanın kenarlarından kalan parçaları elinizde ufalayıp, kremalı küçük pastaların üzerine serperek,borcama veya servis tabağına sıralayın
Kreması:3 su bardağı sütün içine 1 paket kremole ve 2 paket krem şantiyi boşaltıp mikser ile çırpın, sonra buzdolabında 10 dakika bekletin.
Pastabanı kendinizde hazırlayabilirsiniz:
Malzemeler;
4 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
Tüm malzemeyi derin bir kapta çırpın, fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine malzemeyi dökün.170 derece Isıttığınız fırında pişirin
Eki Görüntüle 664485
Çıtır çıtır sirke ona acayip bir çıtırlık veriyor canım patatesli içi olana özellikle bayılıyorum annem ıspanaklı da denedi ama aynı tadı alamadım sankiÇıtır çıtırr hmmm çok lezzetli dimi
Tamam canım benim sağolasın.
Yemesi de kolay dimien çok bayıldığım pasta ben bunu minik köstebek diyorum :)
Aynen canım , sadece patateslisi güzel , sade lorlu ve otlu denedim bende o kadar beğenmemiştim.Çıtır çıtır sirke ona acayip bir çıtırlık veriyor canım patatesli içi olana özellikle bayılıyorum annem ıspanaklı da denedi ama aynı tadı alamadım sanki
Yemesi de kolay dimi
Aynen canım , sadece patateslisi güzel , sade lorlu ve otlu denedim bende o kadar beğenmemiştim.
Evet yemesi çok güzel bi de kimse anlayamıo tipine bakınca nasıl yapıyosun falan diyorlar , yemesi çok güzel
yok canım denemedim , denerim en yakın zamanda :) bende yapmayı seviyorum ama yıkamayı hiç sevmiyorum bulaşıkları , tonla bulaşık çıkıyor :):):)Yemeyi çok sevdiğimden yemek yapmakta bana oldukça keyif veriyor hele pastalarda tatlılarda falan kendimi kaybediyorum çok keyifli bir poğaça işlerine bayılıyorum pratik ama leziz Sen şerit poğaça tarifimi denedin mi bakem bir dene vazgeçilmezlerinden olacak
Evet mutfakta bir çalışma yaptıktan sonra bırakıp kaçasım var evlenince bize kalacak hadi şimdi anneye kardeşe devrediyoruz ama Dene öneririm canım kaç poğaça tarifi yaptıysam bu tattan vazgeçemedim puf puf oluyor çok lezzetli yalnız tuzunu biraz daha ekle tariftekine göre ben öyle yapıyorumyok canım denemedim , denerim en yakın zamanda :) bende yapmayı seviyorum ama yıkamayı hiç sevmiyorum bulaşıkları , tonla bulaşık çıkıyor :):):)
5 Dakika Kurabiyesi
Malzemeler;
Üzeri İçin:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Kırılmış fındık ve şeker
Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri ile yoğurup yumurta sarısı aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Yuvarlayıp yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayıp 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çok basit bir tarif canım lezzetli de güzel buzluğa hiç koymadım kurabiye ama sanırım birşey olmaz inşallah memnun kalırsın
Evet görünümü mest ediyor insanı beğenmenize çok sevindim
Yukarıda balböceği arkadaşıma yazdığım tarifi kesinlikle öneririm harika bir tadı var zaten vazgeçilmezin olacak sadece biraz tariftekinden fazla tuz koymanı öneririm daha iyi oluyor orada 1 çay kaşığı diyor ya sen onu 1 tatlı kaşığı yap meselaTesekkur ederim.
Bir de hic pogaca yapmadim. Basit yumusacik olacak ayrintili bir tarif var mi?
Kek konusunda uzman oldum. Simdi sira pogaca denemelerimde.
Çıtır çıtır sirke ona acayip bir çıtırlık veriyor canım patatesli içi olana özellikle bayılıyorum annem ıspanaklı da denedi ama aynı tadı alamadım sanki
Yemesi de kolay dimi
Evet ilk gün ki gibi kalmıyor ama yine de lezzeti aynı canım tabi ilk sıcak olarak daha güzelŞerit poğaçadan bahsediyorum poğaça olarak gördün mü onuda canımBen de yapmistim patatesliden. Cok guzel oldu. Yalniz ertesi gun citirligi gitti.
Evet ilk gün ki gibi kalmıyor ama yine de lezzeti aynı canım tabi ilk sıcak olarak daha güzelŞerit poğaçadan bahsediyorum poğaça olarak gördün mü onuda canım
Rica ederim canım ne demek inşallah memnun kalırsın sendeGordum 16. Sayfada. Deneyecegim. Cok tesekkurler. Sonucu yazarim.
Tutkum canım benim beğenmene çok sevindim afiyet bal şeker olsunkuzucum puf pastayı denedim, burdaki pastabanlar farklı olduğu için,kendim yaptım..
harika ötesi oldu..
çok teşekkürler tarif için
Hata veriyor.sayfa yok.Birbirinden güzel 30 kurabiye tarifi oylarınızı bekliyor
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/anne-kurabiyeleri.782721
Canım tekrar denermisin....Hata veriyor.sayfa yok.