• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes alamıyorum..

bu konuda birebir kendimi gördüm bende aileme kredi ödüyorum ve daha fazlasını istemeye çalışıyorlar :KK14:

ama sen zaten çok çok gereksiz borçlar ödemişsin onca kredi içinde arabayı yükseltmek evin üst katını yaptırmak anneye kardeşe para göndermek :KK35: keşke bu kadarına da taviz vermeseydin ayrıca evlenmişsin hala yüzsüzlük yapıyorlar :KK43:
'bu zamana kadar yaptıklarım helali hoş olsun ama artık benden bişey beklemeyin benimde bir düzenim var artık ve başka ödemelerimde var ' diyip mesafeni koy bence :KK51:

Öyle deyince sen benim dayanağımsın diyor, beni çıkış yolu Görüyor. Üzülüyorum ve de çooook. Hem annem diyorum canımı bile veririm hem de diyorum zaten Fazlasıyla Yaptım. Benim de Hayatım Olmalı.

Vay be ne anneler var ! Benim annem babam verir ben onlara geri ödemeye çalıştığımda 'kızım biz senden para falan istemiyoruz' deyip cebime geri tıkıştırırlar .. Ne zaman başım sıkışsa hemen yardıma koşarlar .. Daha çok siz annenize annelik yapmışsınız .. Sıkmayın canınızı ve kendinizi ezdirmeyin , anneniz bildiğin kurnazlık yapıyor .. Biraz da oğlu sizi yaptığınızın binde birini yapsın !

Merhaba arkadaşlar
Sizden dışarıdan bir gözle bakmanızı istiyorum benim sorunuma. Ben üniversiteyi bitirdim hemen çalışmaya başladım. Bizim evimiz başkasının üzerine verilerek kredi çekilmişti, babam bankalardan kredi çekemediği için ( önceki borçlarından dolayı), evi üzerine alarak bizim adımıza kredi çeken şahısa bir süredir kredi taksitlerini ödeyemediğimiz için birikmiş borç vardı. Velhasıl ailem için ilk krediyi çektim ve bu birikmiş borcu ödedim. Aynı zamanda annem çok istediği için araba aldım. Arabayı aileme verdim kendim hiç kullanmadım. Bu şekilde hem kendi çektiğim krediyi hem de evin devam eden borcunu ödedim. Daha sonra baktım olmuyor, evin başkasının üstünde olmasından ailem rahatsız, gittim tekrar kredi çektim ve evi üstümüze aldım. Bu şekilde iki kredi ödemeye devam ettim. Tabi bu meblağlar az değil ve kredilerden birinin vadesi 10 yıl. annem hep evin üst katını yaptırmak ve orada oturmak isterdi ve ben tekrar yüksek miktarlı kredi çekip ( az olan miktarlı olan krediyi ödeyerek) evin üstünü son model yaptırdım. Benim maaşım normal bir memur maaşına göre çok yüksek olduğu için bunları yapabiliyorum bu arada.

Daha sonra kardeşim Arabanın modelini yükseltmek istedi ve ben yine az kalan krediyi yatırarak kredi çektim ve araba aldım onlara. Ben başka bir Şehirde Yaşadığım için araba kullanmayı bile öğrenemedim.

Neyse çok uzattım biliyorum Ama 10 ve 7 yılboyunca ödeyeceğim kredilerim var. Ve yine bana iyi miktarda para kalmıyor değil. Gelelim soruna ben evlendim 1 yıl önce ve eşim bunları hiç sorun etmedi hatta beni takdir etti. Onları mutlu etmişsin dedi. Biz evlenince yurt dışına gittik 5 ay. Orada harcamamız çok oldu ki zaten ailem evlenirken beş Kuruş yardım etmedi. Istemedim zaten. Her neyse şu an biraz kredi kartı borçlarımız var ve eşimin Arabasının kredi borcu. Yani beş Kuruş kenara bişey atamıyoruz. Ayrıca demeyi unuttum, evlenmeden önce kardeşime Okuduğu için her ay 500 tl gönderiyordum ve anneme de en az 300 tl. Kardeşim okulu bitirdi. Para göndermeme gerek kalmadı ama şu an sürekli borç ödediğimiz için anneme göndermiyorum, sorun şu ki annem bana düşman kesildi. Telefonlarımı açmıyor, eşimi sevmiyor, benim her günümü ağlatarak geçirtiyor. Neymiş benim her şeyim eşim olmuş, o kendine hiç bir şey alamaz olmuş. Böyle annelik olur mu kızlar. Ben çalıştığım halde her gün iyi giyinmem gerekirken her alacağım şeyi bin defa düşünüyorum. Dedim ona anne biraz geçsin kredi kartları bitsin sana göndereceğim ama 2 gün tamam dese, üçüncü gün laf sokuyor. Çok Gücüme gidiyor ve ayrıca bu şekilde beni eşim de gördüğü için konuyu biliyor ve çok utanıyorum. Babam emekli aslında . Sadece kişisel ihtiyaçları ve gezme için beni bu hale getiriyor. Olunca zaten vereceğim, ben çok vicdanlı bir insanım. Hesaplarımız ekside. Yokken ne yapabilirim.

Çok uzun yazdım biliyorum ama anne bedduası da almak istemiyorum, içten ile soğudum ondan, atsan atılmaz, kötü olmak küsmek istemiyorum. Bana akıl verin kızlar, hiç annemle küs kalmadım ki ben
bu dunyada ne kadar verıcı olursan etrafındakılerde o kadar alıcı olur. aılen bıle olsa alıstırmayacaksın, sana mı guvenıp ev aldılar , araba aldılar, artık evlısın senın oncelıgın esın ve kendı evının gıderlerı olmalı. aılenın zaten kendılerıne bakacak durumu varmıs.
bence hıc kafana takma, annenede he de gec...

Ben olsam kredisini odedigim arabayi ellerinden alir satar kendi borclarimi kapatirdim. Evi almissiniz birde yeniden yaptirmissiniz. Daha ne olsun. Siz fazla fazla yapmissiniz masallah..hic uzulmeyin
aynen güzel demişsiniz. bence de.

siz daha ne yapacaktınız. ben babama araba alacağım dedim, alamadan evlendim. buna üzülüyorum. siz ise bunları bunları yaptım diye sevinin. eğer düzelmiyorlarsa, annenizle görüşmemek mümkün değil fakat kırgınlığınızı anlaması için kısa bir süre görüşmeyin

bir süre anneni arama, sadece babanla görüş. annene mesafe koy. bir zaman sonrada yüzyüze ve yalnızken anne iliğimi sömürdün yeter artık de. Eşime mahcup oluyorum senin tavırlarından beni ne duruma düşürüyorsun de. ve tepkisine göre tavır al. Bu konuya Benim annemler bana dünyaları verir, karşılık aramazlar diye yazanlarda can sıkmaktan başka bir şeye yaramıyor

Çok şükür eşim çok iyi bir insan. Annemin beni saatlerce ağlatmasına rağmen çok kötü Şeyler söylemiyor ona. Artık psikolojiyi o kadar bozdum ki hep iç sıkıntım var. Acaba diyorum evlenmese miydim. Onlar hep mutlu olurdu herhalde.

Artık bu durumdan sonra dünya görüşüm baştan aşağı Değişti. Insanın bu Dünya'da annesi böyle yaparsa başkaları neler yapmaz. Bir de diyor ki: sen şukadar ödeme yapıyorsun, sana şu kadar kalıyor. Ne yapıyorsun o parayı, kocana mı veriyorsun!!! Sevmedi gitti damadını. Eşim anne demiyor ona çünkü annesini kaybettiği için diyemiyor. Belki zamanla Demişti, diyebilmem için içimden gelmesi gerek Demişti. Ben de SAYGI duydum. Zorla dedirtecek halim yok. 35 yaşında adam bunun için kavga mı çıkarayım. Bu da sorun anneme göre. Çok huzursuzum.
maaşınız üzerinden plan yapıyorlar. müsaade etmeyin. sınırınızı çizin. kocamla yiyoruz deyin mesela. müdahale edemeyecekleri bir şey söyleyin. çocuk olunca zor olacak o yüzden gezip tozuyoruz deyin. kalbi kırılacak diye korkmayın. kalbini kıracağınız bir şey değil çünkü bu. sizi hâlâ baba çatısında gördükleri için böyle söylüyorlar. koca çatısında olduğunuzu anlamaları lâzım. o zaman size para hesabı sormazlar.
bu arada işinizi merak ediyoruz hakikaten

genelde erkek tarafı hep böyle tripler atar hazır paraya alıştıkları için ama... Bu sefer durum tersi olmuş bundan sonra benim bi ailem var bende geçindirmek zorundayım ailemi diyeceksiniz ve kestirip atıcaksınız yeter bu kadar destek olduğum şimdiye kadar diyeceksiniz...ve sakın borç bittikten sonrada para vermeyin artık alıştımı öyle gider eşinizin anlayışlı olduğuna bakmayın şimdilik ilerde problem olurki haklıda....

İnşallah o aldığınız araba ve yaptırdığınız ev kendi üzerinizedir.
Arabayı kardeşimin üstüne aldım zaten. Ev ipotek olduğu için benim Üzerimde. Borcu biter bitmez hemen devredeceğim, çünkü bunu ayrıca sorun Yaptılar özellikle kardeşim.

Ben hiç birşey istemiyorum, tek istediğim annemin mutlu olması. Benim iyi günlerimi karaya çevirmemesi. Konuştum kaç defa anlamıyor!! Kocan bizden değerli olamaz diyor.

Işime gelince burda söylersem çok açığa Çıkabilirim, Tanıyan olabilir. Kusura bakmayın arkadaşlar.

Arabayı kardeşimin üstüne aldım zaten. Ev ipotek olduğu için benim Üzerimde. Borcu biter bitmez hemen devredeceğim, çünkü bunu ayrıca sorun Yaptılar özellikle kardeşim.

Ben hiç birşey istemiyorum, tek istediğim annemin mutlu olması. Benim iyi günlerimi karaya çevirmemesi. Konuştum kaç defa anlamıyor!! Kocan bizden değerli olamaz diyor.

Işime gelince burda söylersem çok açığa Çıkabilirim, Tanıyan olabilir. Kusura bakmayın arkadaşlar.

Keşke arabayı kardeşinin değilde babanın üzerine alsaydın evide sakın devretme. Alım satım masrafını bahane et bir sürü para annenler ödeyebiliyorsa o zaman babanın üzerine devredersin. Bune yaa araba senin paranla alınıyo niye kardeşinin üzerine veriliyor. Sen okurken aylık 500 TL yardım aldın mı bak kardeşin almış sayende. Evin anladığım kadarıyla üst katını sen yaptırdın onu kendi üzerinde tut diğer katıda babanın üzerine devredersin olmadı.

Back