Nedir kayinvalidemden çektiğim :(((

Evet işte siz baştan hata yaptınız iş yaptıracaktınız kayınvalideye.kalk anne sağlığın açısından da oturmak olmaz kalk şu işi de sen yap deyip önüne işi koyacaktınız.Siz resmen pamuklara sarmışsınız.Ben öğretmenim kayınvalidem bir haftalığına bana geldi.Okula gidip geliyorum bakıyorum ev bıraktığım gibi.ne çamaşır katlanmış ne yemek yapılmış.Bir gün 39 derece ateşlendim acillik oldum yatıyorum eşim ne yiyelim diye sordu dışardan söyleyecekti kalınvalidem elinde kumanda herhalde gelin kalkıp bir yemek yapar dedi.ben cinlendim sen ne vicdansız ne merhametsiz bir kadınsın elin ayağın tutuyor kalkıp oğluna bir çorba yapsana dedim.Kolumda serumla kadın benden iş bekliyor.Ben çıldırınca ne bileyim senin bana ihtiyacın olmuyordu ki her işini kendin yapıyordun yine yaparsın sandım dedi.Halbuki diğer gelinin evinde mutfaktan çıkmaz gelin bide çalışmıyor yani evde.Bulaşığını yıkar yemeğini yapar evi süpürür.Çünkü o gelini bunları yaptırmış zamanında.

5 kardeslermis .bu isin kızi erkegi olmaz hepsinin annesi hepsini doğurdu. Her cocugunda 1 ay kalsa 4 ay sonra sana sıra gelir .hak hukuk budur. Daha 25 yaşındasın. Nasıl baslarsa öyle devam eder. Benim başına gelse rest çekerdim boşarsa boşasın kocam diye düsünürüm.kac sene bu şekilde dayanacaksin. 3 4 yıla tahammülün kalmayacak psikolojin sagligin bozulacak. Degmez.

Eli ayağı tutmaz tabi ki bakılır da galiba sizin yaşınız da küçük diye tüm yükü size yüklemişler. evliliğinizin en güzel zamanlarına yazık olmuş.

Eşiniz de anlayışsız sanırım, kavga çıkmadan halledilebilecek gibi görünmüyor. Bu bencil insanlar 5 sene baktı Allah razı olsun diyecek insanlar değiller, kötü gelin olacaksınız ama sağlığınızdan, gençliğinizden olmanızdan iyidir.

Anneniz, babanız var mı? Bir süre yanlarına gitme ihtimaliniz var mı? Evde anne oğul kalsınlar bakalım o zaman da mı boş oturacak?

Kayınvalidenizin maaşı var mı? Eşiniz o maaşı alıp kullanıyor mu? Eğer maaş eşinize veriliyosa o yüzden göndermek istemeyebilir.

Tabi diğerleri bulmuşlar analarına bakan bir gelin. Onda kalsın, kendilerinin keyfi bozulmasın. Oh ne ala.. Valla hiç çekmenize gerek yok. Mutlaka diğerlerine yollayın kv. Dengesiz insanla bir gün bile haram geçiyor.

67 yaşında kaynanam merdiven siliyor para kazanıyor. Şükür böyle biri değil. Böyle annelik olmaz. Torununa beddua etmek nedir. Gerçek olsa suçluluk dahi hissetmez. Ay ne çirkef ka
Kocası ölünce sarcak kimse bulamamış kızcağıza sarmış bence .
Kocası da bunun çenesinden ölmüştür

Ben elden ayaktan düşmediği sürece kayınvalidemle yaşamayı kabul etmezdim.
Sanırım eşiniz en küçük evlat. Bütün herşeyi onun üzerine yıkmışlar. Siz bu hayata kv kaprisi çekmeye mi geldiniz? Size yazık. Ben olsam herkes sırayla bakacak, ben artık bakmak istemiyorum dersiniz. Eşiniz zaten yüzünüze battaniye fırlatıldığını görmüş. Anacı bir tip değilse hak verir.

Kayınvalidenizden çektiğiniz kadar kocanızın da suçu var. Bir insan eşine destek olmayacaksa niye evlenir ki? Suratına battaniye atılmasına nasıl ses çıkarmaz?

65 yaşında kadını azarlamasın tabi ki ama insan bir uyarır. Madem birlikte yaşıyorsunuz bir denge kurmaya çalışır. Böyle pasif karakterli erkeklere katlanamıyorum.

Herşeyi geçtim de nasıl bir insan torununa beddua edebilir ki?

Senin yerinde olsaydım araya girmezdim. Eşimin söylemesini sağlardım. Çünkü belli ki ailede en küçük sensin ezmeye çalışıyorlar.

Her çocuğunda birer ay dönüşümlü kalması kadar saçma bir şey olamaz.

Nasıl olacak yani bir ay doldu, hadi süren bitti öbürüne mi git denilecek sürekli.
Bu kalıcı bir çözüm değil.

Kendi evi var anladığım kadarıyla,kp ölmeden nerde yaşıyordu bu kadın?
Yoksa da bütün çocuklar birleşip ev ayarlacak ,ihtiyaçları karşılanacak bir şekilde.

Bunu da ancak eşiniz tüm kardeşleri ile konuşarak yapabilir , ama o memnun demek ki.

Eşinize artık ayrı yaşamak istiyorum deyin net bir şekilde, gereksiz ayrıntılara girmenize gerek yok (kv öyle yapıyo böyle yapıyo gibi).

Eşiniz size ilk neden diye soracak.

Çünkü çekirdek aileniz ile tek yaşamak için bir nedene ihtiyaç yok, en doğal hakkınız ve olması gereken bu.

20 yaşında evlenmis hayati anlamadan kv taşınınca da tecrubesizliginden ses çıkaramamış konunun temeli bu. Tabi ki çözüm önerisi olamaz.
Konuyu eşiyle konusacaj ve çözüm bulunamazsa baba evine dönmekten başka çare yok gibi...yıllarca çekmek istemiyorsa tabi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…