Nedir bu akrabalardan çektiğim ?

Önce seni görmezden gelirler sonra sana gülerler sonra seninle savaşırlar ve sonra sen kazanırsın.

Amann hiç takma benim amcam da benim için bi elinde cımbız bi elinde ayna ne üniversitesi demişti..ve ben üniyi bir tane bile ders bırakmadan gayet başarılı bitirdim..umrumda bile olmadı söyledikleri hala da değil :)

Sınava az kalmış bunlara takılıp moralini bozma.Gereksiz şeyler bence.Motivasyonunu azaltmaktan başka bir şeye yaramaz. Bir de herkesin her dediğine takılırsak hayat geçmez.En iyi cevabı sınav sonucunuzla verirsiniz.

inadına başar inadına daha çok çalış intikam soğuk yenir sonra keyfini çıkarırsın...

onlar kendi yapamadıklarını başkasının yapmasını istemeyen tipler oluyor genelde. mesela kuzenim çok iyi bir mühendislik bölümünü kazanmıştı ama kazandığı üniversite öyle istanbuldakiler izmirdekiler falan gibi popüler bir üniversite değildi. akrabalardan biri kızı aramış o üniversitede okuyup da ne yapacaksın orada okunur mu hiç falan kızın hevesini kırmaya çalışmış. bunu yapan da liseyi zor bitirdi :) şimdi kuzenim mezun oldu o "beğenmedikleri" üniversiteden ve 3 binden fazla bir maaşla çalışıyor. ben üniversiteyi kazandığımda ise arayıp tebrik eden bile doğru düzgün olmamıştı. yani onun bunun dediklerine bakacak olursan hayatta hiçbir şeye karşı hevesin kalmaz. ağzı olan bilip bilmeden konuşuyor. eğer gerçekten istiyorsan okumayı inanıyorum ki çok güzel sonuçlar alırsın. sen kendine inan, güven yeter.

Denemeden kazanacak puanı alıyor musun matematiği halledebildin mi?

Eklentiler

• 10981612_1617091208520477_254910262993122630_n.jpg
    83,3 KB · Görüntüleme: 49
inanır mısın hepimiz yaşamışızdır bu sorunu, kulak asma elinden geleni yap bak bende duydum aynı lafları ama şuan üniversitedeyim..

Eğer gerçekten çalışıp çaba gösteriyorsanız dersaneye boşa gitmeyip öğreniyor ve orada öğrendiklerinizi tekrar ediyorsanız kendinize de inancınız varsa bunu onlara okulu kazanarak kanıtlayabilirsiniz. Lisede dersler iyi olmayınca yani alt yapı kötü olunca örgün kazanmak biraz zorlaşıyor ama imkansız değil siz onlara kulaklarınızı tıkayacaksınız. Benim dayım da aynı şeyi dedi annem babam ayrıldığı sene ortaokula başladım ve derslerim iyi değildi ama lisede açıldım özellikle lise 2 de sözel bölüme girince kendimi gösterdim okul 2. si oldum. Maddi nedenlerden dersaneye gidemedim dayım bildiği halde ben yardımcı olayım gitsin demedi şehir dışı kazandım ama gidecek durumum yoktu tek annem çalışıyordu açıköğretim yazdım yime yapamaz lafları ama yaptım. Matematiğim ömrümce iyi olmamasına rağmen hem çalışıp hem dersaneye gidip 70 aldım. Diğer dersleri de çok çalışıp verdim ve onur belgesiyle üniversiteyi bitirdim açıköğretim de olsa. Şimdi çalışıyorum o diyenler sus pus kaldılar her ailede çıkar böyle çalışın kazanın ama az zaman kaldı bence artık biraz dinlenin.

Bir de daha önce de konu açmışsınız matematiğim iyi değil 15 net yapmak istiyorum diye bu yüzden sözel derslere çalışmayı bile bırakmışsınız tamam da dersaneye gidiyorum demişsiniz burada metametikten gitmiyor musunuz dersaneye en kötü dersiniz neyse ondan gitmeniz gerekmez mi. Gidiyorsanız neden 15 net çıkarsam yeter diyorsunuz sözeli bırakıyorsunuz. Eğer mattan sadece 15 net yaparsanız ve mat çalışmak için sözeli de çalışmadığınızdan oradan da soru kaybederseniz pek parlak sonuç almazsınız. Benim matım da kötüydü deraneye gittim açıköğretim sınavında 70 aldım mesela yazdığım gibi yukarıda. Siz açıköğretim mi düşünüyorsunuz?

Ben lise 1 de sınıfta kaldım :)) Bunu nişanlım falan bilmiyor hatta herkes unuttu :)))
Çok fırlama bir ergenlik geçirdim aklım bir karış havadaydı eee arkadaş ortamlarını çok severdim eğlenceli de bir tiptim derken lise 1 de kaldım.. halbuki ortaokul hayatım boyun hep örnek öğrenciydim taktirler havalarda uçuruyordu ailem sülalem şoka girdi :))))) Ben bile bu kadarını kendimden beklemezdim Ama eskiden sınıf geçmek şimdiki gibi kolay değildi derkennnnnnnn :))) Hayatım kabusa döndü ertesi sene okuldan aldılar çok iyi bir okuldaydım aylarca araştırıp vermişlerdiler beni oraya.. sonra ortamdan uzaklaştırmak için abuk sabuk bir okula verdiler beni..
annem sağolsun hiç bir şey demedi de babamın bakışları bile iğneleyiciydi.. bir ortamda konuşmaya çekinmeye başlamıştım ki biri benim yüzüme bunu vuracak diye.. örneğin matematik bende çok iyidir Allah tarafından verilmiş küçük yiğenim soru sorduğunda milletin yanında göstermek istemezdim ki arkamdan kötü düşünecekler diye.

Sonra deli gibi hırs yaptım zaten kendimden bir yaş küçüklerle okumak çok koydu onunda katkısı babamın pskolojik baskısı kendimi hiç gibi hissettiriyordu.. işte hırs yaptım o gittiğim liseyi çok iyi dereceyle bitirdim ama kimse dikkate almadı tabi :))) damgayı yediğim için :)))))

Sonra dershaneye gönderdiler ama hiç umutları yoktu benden farkındaydım. Sırf göndermek için gönderdiler.. derslerim iyiydi ama hiç biri bilmiyordu çünkü hoppa zıppa olduğum için :))
Üniyi kazandım şoka girdiler Üni de bitti hem de hiç alttan dersim kalmadan hemen çok iyi bir işe başladım girer girmez babamdan fazla maaşla başladım.. şimdi sürekli eve para veriyorum, para kazanıyorum.. dik duruyorum, güçlüyüm :))) millet sınıfta kaldığımı unuttu resmenn Ben bile unuttum.. :))) İyi ki de kalmışım yoksa hayatta hırslanıp şuan ki konumumda olmazdım :)))) Belki senin için de en iyisi olacaktır :)

Yaniiiiiii başarırsan herkesi susturursunn.. o yüzden tıka kulaklarını sen sınavına odaklan boşver milleti :)))

Hahaha banada yapamaz dediler iki tane üniversite bitirdim dillerini bi taraflarina soktum sende basar utandir onları

Sınava sadece 9 gün kaldı pek ilerleme katedemem ama ne yaparsam kar olur. Tesskurler önerin için :)

Aslin da akillarinca gaz veriyorlar.Bakma oyle dediklerine dayi amca yegeninin istermi kotulugunu.
Ben gaz verdiklerini düşünmüyorum sırf kıskançlık zaten okumamdan da yana değillerdi.

Umarım ygs iyi geçer de hepsinin çenesi kapanır.Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…