Haklisiniz bunlari takmamak lazim ama iste dediginiz gibi sinir oluyor insan. ben elimden geleni yapıyorum olur veya olmaz bu nasip isi.insallah olur da herkes utancindan yerin dibine girer. Sizinde allah Gönlünüze gore verir insallah.Ben de şu anda evli çocuklu kpss çalışıyorum zar zor. Geçen sene çalışmadan aldığım puanla atanıyordum şehir dışına. Eşim kabul etmediği için istanbul dışı seçemedim ve atanmadım. Gelmiş bir akrabamız bana övüyor yeğenlerini. Öyle okudular , öyle okudular, hemen de atandılar, çok zekiler diyor. Atandıkları yer ücra bir köy okulu,ben her gün ne yemek yapayım, çocuğu okula birakayımla uğraşırken; onların yemekleri önlerine konmuş çalışsınlar diye, dersaneye gidip benden daha düşük alıp atanmışlar. Alakamız yok.
Hiç kıskanmam da. Çok da sevindim kızlar için. Allah herkese emelini nasip etsin hayırlı bir şekilde.En güzeli evlenmeden hallettikleri için çok da güzel ve akıllıca bir şey yapıyorlar. ama kadının bana bunları "e sen de bir şey olamadın" a getirip imalı imalı anlatması öyle saçma ki. Sinir oluyor muyum? Evet. Takıyor muyum? Hayır. Herkes kendi şartları içinde değerlendirilir ve nasibinde varsa olur. Sen önüne bak. Hayat senin hayatın. Hiç moralini bozmalarına izin verme.
Normalde lafın altında kalan biri degilim ama nedense cevabını veremedim. Ben en guzel cevabi kazanarak vermeliyim.Kan baginin getirisinden cok götürüsü olduguna inandigimdan hadlerini bildir derim.
Sınava sadece 9 gün kaldı pek ilerleme katedemem ama ne yaparsam kar olur. Tesskurler önerin için :)
Ne güzel bi bolum kazanmis keşke zamanında çok çalissaydim da bu kadar sıkıntı cekmeseydim bende. Hırs yaparak en iyisini yapmış kardesiniz.Babaannem rahmetlik, kardeşime 'sen mi tıp kazanacaksın hıh 'demişti . Kızın içine nasıl batmış anlatamam ve sonuç kazandı ama bu söz onu yıldırmadı hırslandırdı.
İnsallah kazaninca kapanacak ağızları.sen sınavı kazanarak onların ağzını kapat.......
Sozellerden hazırım matematikte idare eder :/İnsanların ne dediğini boş ver de sen hazır mısın sınava?
Ancak bu şekilde cevap verebilirsin onlara.
Sizle konuştuktan sonra moralim düzeldi takmıyorum şimdi :)her ailede var öyle şeyler dert etme.
motivasyonunu düşürecek insanları düşünme.. çünkü onlar seni düşünmeyip moralini bozabilmişler..
İnsallah utandiracağim.daha çok çalış. hırslan. herkesi utandır. sonrada sen onlara laaffff sokkkk.
Moralimi sayenizde bozmuyorum artik insallah güzel şeyler olur :)Sinava az kalmis canim moralini bozma. Sen egitimine devam edince kapak olur. Hepimizle az cok boyle ugrastilar hasetlerinden...
Haklisiniz simdi başlayacağım derseSen benim kardeşim olabilir misin:)))
Benim kardeşimde aynen bu durumda. Hatta onu babamlarun liseden alıp oalye kayıt ettirmelerinide ben sağladım. Bu yüzden bana senelerce kin kustu. Ama şuan onun iyiliği için bunun daha iyi olduğunu anladı.
Hep desteğim ona. Sınava çok az kaldı boş çenelerden çıkan lafları onlara yedirmenim en güzel yolu iyi bir puan almak.
Sen bırak onları gül ve geç. Elindeki tlfn yada bilgisayaruçı yavaşça yere bırak ve kitabını eline al:)
Hadi insallah :) güzel özet oldu bu :)Önce seni görmezden gelirler sonra sana gülerler sonra seninle savaşırlar ve sonra sen kazanırsın.
İnşallah kazanirim dualarinizi bekliyorum.akraba akreptir der çok sevdiğim bi arkadaşım, gelip iğneyi batırıp giderler. sen en güzel cevabı başarın ile vermelisin arkadaşım
Lys matematiğinden korkuyorum açıkçası ama hayalimdi hukuk (tabi vazgectim). eger matematigim iyi olsaydı hic düşünmeden yazardım.Ygs matematiği pek de ağır bir matematik değil kuzenim de girecek oradan biliyorum.Yapabildiğini yaparsın.LYSde tmden girersin muhtemelen .Hukuk tm3'e alındı yani sözel ağırlıklı oldu mesela.
Lys matematiğinden korkuyorum açıkçası ama hayalimdi hukuk (tabi vazgectim). eger matematigim iyi olsaydı hic düşünmeden yazardım.
Güzel orneksiniz bana :)Amann hiç takma benim amcam da benim için bi elinde cımbız bi elinde ayna ne üniversitesi demişti..ve ben üniyi bir tane bile ders bırakmadan gayet başarılı bitirdim..umrumda bile olmadı söyledikleri hala da değil :)
Haklisiniz bosuna moralimi bozmamaliyim az kaldi.Sınava az kalmış bunlara takılıp moralini bozma.Gereksiz şeyler bence.Motivasyonunu azaltmaktan başka bir şeye yaramaz. Bir de herkesin her dediğine takılırsak hayat geçmez.En iyi cevabı sınav sonucunuzla verirsiniz.
İnşallah :)inadına başar inadına daha çok çalış intikam soğuk yenir sonra keyfini çıkarırsın...
Böyle örnekler insanı daha da hirslandiriyor :) insallah olacakonlar kendi yapamadıklarını başkasının yapmasını istemeyen tipler oluyor genelde. mesela kuzenim çok iyi bir mühendislik bölümünü kazanmıştı ama kazandığı üniversite öyle istanbuldakiler izmirdekiler falan gibi popüler bir üniversite değildi. akrabalardan biri kızı aramış o üniversitede okuyup da ne yapacaksın orada okunur mu hiç falan kızın hevesini kırmaya çalışmış. bunu yapan da liseyi zor bitirdi :) şimdi kuzenim mezun oldu o "beğenmedikleri" üniversiteden ve 3 binden fazla bir maaşla çalışıyor. ben üniversiteyi kazandığımda ise arayıp tebrik eden bile doğru düzgün olmamıştı. yani onun bunun dediklerine bakacak olursan hayatta hiçbir şeye karşı hevesin kalmaz. ağzı olan bilip bilmeden konuşuyor. eğer gerçekten istiyorsan okumayı inanıyorum ki çok güzel sonuçlar alırsın. sen kendine inan, güven yeter.
Bu sinav iki aşamalı olduğu icin bu sinav da tercih yapmayacağım. Haziranda lys olacak ona göre artık belli olacak.matematikte 10 net yapabiliyorum sadeceDenemeden kazanacak puanı alıyor musun matematiği halledebildin mi?