Nedir bu akrabalardan çektiğim ?

Benim de gittiğim okulları falan beğenemezlerdi ay orası çok kötü falan derlerdi. 21 yaşında mühendis oldum çenelerini kapattılar. Çekemeyen, becermeyen başkalarının yapmaya çalıştıklarını ve yaptıklarını beğenmez beğense de söylemez ve burun kıvırır. Mesela bizim oturduğumuz bölgede genelde kızlarını okutmayıp evde otuttururlardı zamanında. Biz 4 kız okuduk hepimiz çok iyi yerlere geldik, gelmeye devam ediyoruz şimdi de ortaokulda okulu bırakıp bana burun kıvıranlar şimdi açıktan liseye başlamış :KK70: Bitirince de üniversite okuyacaklarmış.. Pehhhh.

Yanı uzun lafın kısası kıskananlar çatım çatım çatlar ve senin yolunda engel olurlar. Onlara inat çalışmaya devam et ki ilerde seni görünce sussunlar sen konuş..

Tebrik ediyorum sizi. İnsallah benimde emeklerim boşa gitmez.

Bence şuan dert edeceğin en son şey destek değil köstek olanlar..
Hatalarının farkına varman ve bunları telafi etmeye çalışman kendine yapabileceğin en güzel iyilik olmuş.İnsanlar aşağılamayı,kötü konuşmayı severler.Ama bilmezler ki başkalarını aşağılayarak kendi açıklarını kapatamazlar.
Sen inan ve o sınavda elinden gelenı yap.Onların çenesini kapatmak için değil,kendin için.
Bu arada şuan en önemli aşamadasın.Sakın yarıştan kopma.Kalan sürede konuları halletmişsen günde bir deneme,bir de çıkmış sorulardan oluşmuş bir deneme çöz.Yanlışlarını işaretle ve hafta sonunda hepsine topluca bak.
Zamanı iyi kullanmaya çalış.Sayısalcıysan sözel kısma da vakit ayıracak kadar zamanı iyi kullan.
Allah yardımcın olsun umarım hakettiğini elde edersin.
Bu sefer olmazsa sakın ama sakın canını sıkma.Yeter ki insanların çenesi kapansın diye herhangi bir yeri yazıp gitme.Otur çalış,seneye tekrar gir.
Unutma birşeyi istiyorsan olana kadar bekle ve pes etme.Bu arada denemelerin nasıl?
Cok dogru soylemissiniz ben bu saatlerde sürekli test cozerdim morlim bozuldu kitaba bakasim dahi gelmiyor. Ama kendime cekiduzen vermem lazim.
Malesef sayisalci degilim. Bölümüm esit ağırlık ama senelerdir matematik dersi almadigim icin 10 netten öteye gidemiyorum. Sozelim cok iyi cok şükür turkce 35 netten inmiyorum.

O akrabalar herkeste var malesef.benimde amcam mimar olacağımı öğrendiğinden beri okulla ilgili bişey sormaz :KK76: ama kızı 2 yıllık uni Kazandı diye heryerden duyuru yapıyor veya başka akrabaların tanıdıkların Okuduğu bölümleri falan söylüyor onları övüyor.onun övmesiyle okumadım onun övmesiyle başarılı olmadım dolayısıyla cokta tın :KK47:
Bir ben değilim yani bunlari ceken en iyisi bende kafaya takmiyim bosa vakit kaybettiriyolar .

amin canım ben üniversiteyi de kazandım atamam da oldu
şükürler olsun inşallah sende istediğin bölüme gidersin
o yüzden üniversite sınavını kazanana kadar bir de özellikle atamama kadar bana da yarı şaka yollu yarı ciddi bu laflar geliyordu o yüzden iyi anlıyorum seni
Bi yandan hirslandiriyo bunlar insani ama bi moral bozukluğu da oluyor ya .

Cok dogru soylemissiniz ben bu saatlerde sürekli test cozerdim morlim bozuldu kitaba bakasim dahi gelmiyor. Ama kendime cekiduzen vermem lazim.
Malesef sayisalci degilim. Bölümüm esit ağırlık ama senelerdir matematik dersi almadigim icin 10 netten öteye gidemiyorum. Sozelim cok iyi cok şükür turkce 35 netten inmiyorum.
Canım sakın matematiği yapamıyorum diye bırakma.Ygs matematiği kolaydır. Bende matematik özürlü bir insan olarak hiç beceremezdim ama oturdum ygs matematiğe çalıştım.Matematik konu sayısı az.Otur günlere böl konuları ve çalış.İnanki zor değil.Sadece gözünde büyütüyorsun.O 10 neti çok rahat ikiye katlayabilirsin.

Aslin da akillarinca gaz veriyorlar.Bakma oyle dediklerine dayi amca yegeninin istermi kotulugunu.

Ben de şu anda evli çocuklu kpss çalışıyorum zar zor. Geçen sene çalışmadan aldığım puanla atanıyordum şehir dışına. Eşim kabul etmediği için istanbul dışı seçemedim ve atanmadım. Gelmiş bir akrabamız bana övüyor yeğenlerini. Öyle okudular , öyle okudular, hemen de atandılar, çok zekiler diyor. Atandıkları yer ücra bir köy okulu,ben her gün ne yemek yapayım, çocuğu okula birakayımla uğraşırken; onların yemekleri önlerine konmuş çalışsınlar diye, dersaneye gidip benden daha düşük alıp atanmışlar. Alakamız yok.

Hiç kıskanmam da. Çok da sevindim kızlar için. Allah herkese emelini nasip etsin hayırlı bir şekilde.En güzeli evlenmeden hallettikleri için çok da güzel ve akıllıca bir şey yapıyorlar. ama kadının bana bunları "e sen de bir şey olamadın" a getirip imalı imalı anlatması öyle saçma ki. Sinir oluyor muyum? Evet. Takıyor muyum? Hayır. Herkes kendi şartları içinde değerlendirilir ve nasibinde varsa olur. Sen önüne bak. Hayat senin hayatın. Hiç moralini bozmalarına izin verme.

Kan baginin getirisinden cok götürüsü olduguna inandigimdan hadlerini bildir derim.

Babaannem rahmetlik, kardeşime 'sen mi tıp kazanacaksın hıh 'demişti . Kızın içine nasıl batmış anlatamam ve sonuç kazandı ama bu söz onu yıldırmadı hırslandırdı.

İnsanların ne dediğini boş ver de sen hazır mısın sınava?
Ancak bu şekilde cevap verebilirsin onlara.

her ailede var öyle şeyler dert etme.
motivasyonunu düşürecek insanları düşünme.. çünkü onlar seni düşünmeyip moralini bozabilmişler..

Sinava az kalmis canim moralini bozma. Sen egitimine devam edince kapak olur. Hepimizle az cok boyle ugrastilar hasetlerinden...

Sen benim kardeşim olabilir misin:)))
Benim kardeşimde aynen bu durumda. Hatta onu babamlarun liseden alıp oalye kayıt ettirmelerinide ben sağladım. Bu yüzden bana senelerce kin kustu. Ama şuan onun iyiliği için bunun daha iyi olduğunu anladı.
Hep desteğim ona. Sınava çok az kaldı boş çenelerden çıkan lafları onlara yedirmenim en güzel yolu iyi bir puan almak.
Sen bırak onları gül ve geç. Elindeki tlfn yada bilgisayaruçı yavaşça yere bırak ve kitabını eline al:)

X