Neden yemeğe değil de çaya çağırmışım

ben hayatımda 1 kez cenaze evinde bulundum, ve hiçbirini tanımadığım misafirleri ağırlamam gerekti. insanlıktan bu kadar nefret ettiğim bir gün daha hatırlamam. cenaze sahibi odasından çıkamayacak kadar kötüydü, gelenlerin tek derdi 'hmm kıymalı pide kalmamış mı neyse bi tane daha peynirli yiyeyim, eeee kızım ayran da getir.'. nasıl kinlenmişsem unutamıyorum 1 yıldır, pardon konu sahibi dağıttım az ama...

Görümcene cok gıcık oldum onane cevabını verseydin keske ama haklı uzaktan gelen birisini kuru caya cağırmak bizde de tuhaf. Corona vakti çağırma diyenler olmustur ama zaten o kalabalığa giripte eve almamakta mantıksız

Eskiden bu bilinçsizliğe üzülüyordum ben
Şimdi inşallah bir kişi pozitiftir de herkese bulaştırmıştır diyorum

Biz dedemin cenazesinde, kazanla sarma sardik annanemin goz yaslari ile birlikte. Bogazinda kalsin hepisinin dedim

Valla sehirlerarası yolculuğu acmayacaklardı o zaman bu milletin cokta mantıklı insanlar olmadığını biliyordur devlet büyükleride. Sadece işe gidip gelmeler serbest olsaydı bu yolculuk seyahat cok sacma oldu.

Evime birini çayamı yemeğemi çağıracağıma ben karar veririm, canım nasıl isterse öyle yaparım. Kimseden icazet almaya gerek duymam. Sizde böyle yapın. Soran olursa ben böyle uygun gördüm dersiniz. Buna eşinizde dahil. Ablasını yemeğe çağırmak istiyorsa restorantlar açıldı, versin sipariş ağırlasın yada girsin mutfağa yapsın.

Aranız iyiyse bence de yemeğe çağırmalısınız çay çok basit bence. Aslında arkanızdan konuşmamış ne düşünüyorsanız yüzünüze söylemiş biraz dan dun patavatsız herhalde.

Annem yapayalnız kaldı ben hala gitmedim. Bekliyorum korona bitsin. Çocuklarım dışarı çıkmıyo bekliyorum korona bitsin. Millet yemeğe gezmeye toplantılara başladı sanırım benim çocuklarım güneş yüzü görmeden yaz bitecek. Annem daha çoook camda balkonda bi ses duyayımda kafayı yemeyim diye bakınacak
İkinci olarakta kalmaya çağır diyen görümceye ne o ne çabuk sıkıldın da ablanı oraya buraya yollayacak yer aroyosun der sustururdum gerisini kendi düşünsün

Korona varken gezen insanin aklından şüphe ediyorum olduki geldi yemeğe alirsin almazsin
Çayı bulmuş ona dua etsin amaç görüşmek sohbet etmek hayret vala

Iyide caydada insan zaten kac cesit hazirliyor tatlisi tuzlusu yemekten daha zahmetli.. bence cevabini ver gorumcene bi sonraki patavatsizliginda.. senin gonlunden o gecmis yani kime ne? Ben daha cok severim kek borek bos ver onlari, beni cagir

Aslında cevap çok basit ondan sonra bir daha kolay kolay bir şey diyemez. " Sen niye herşeye maydanoz olmak zorundasın bırak ta kararı ben vereyim ".

Ister yemeğe çağırırım ister çaya kimseyi ilgilendirmez. Davet etmişsin ya oda yeter. Insanlar birine karışma hakkini kendine nasil hak görüyor anlamıyorum, terbiyesizlikten baska birşey değil yaptığı. Ayrıca corona varken keşke hiç gitmeseydiniz. Oda ne cesaret gelmişse taa uzak yerlerden gezmelere. O görümceye bir dahaki sefere haddini bildirin. Bağırıp kızmak değilde gülerek lafını söyle ardından kahkaha at birşey söylememiş gibi

Bence de uzaktan gelen birine programı uygunsa yemeğe eğer vakit kısıtlı ise çaya davet ederdim. Ama bunların laf edilmesi hiç hoş değil. Belki yemekte maharetli değil çay hazırlıklarına çok iyisiniz o şekilde ağırlamak istediniz. Kimseye bu noktada laf söyleme hakkı düşmez.

kadinlar arasinda gecen esinizi ilgilendirmeyen konulari sikayet gibi anlatirsaniz suclu siz olursunuz. Herseyi eslerinize sikayet etmeyi birakin artik. Cocuk gibi ablan bunu dedi annen sunu yapti bence itici oluyor. Onemli konular olmadikca sikayet etmeyin

" Ne kaa pimpiriklisin " cevabını almıyor musunuz ?
Alıyorum ama ben şu an idari izindeyim (kronik hastaligim var) ve cevabım da bu sekilde oluyor.
Devlet bana evde kal diye izin vermiş ben de oyle yapıyorum verilen hakki suistimal edemem diyorum
İnsanlardaki fazla rahatligi anlamiyorum markette bile (mecburen gittigimde) sosyal.mesafe yok maske takan nadir.

Iyide caydada insan zaten kac cesit hazirliyor tatlisi tuzlusu yemekten daha zahmetli.. bence cevabini ver gorumcene bi sonraki patavatsizliginda.. senin gonlunden o gecmis yani kime ne? Ben daha cok severim kek borek bos ver onlari, beni cagir
Ay valla izmirdeysen benide çağıra bilirsin bacım valla bende çok severim öyle seyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…