Neden yemeğe değil de çaya çağırmışım

Bazı insanlar yok sayıldığında ne yapacaklarını şaşırır. Onu görmezden gel bazen aa süper ya benim yerime düşünen biri var beyin bedava diye geçiştir boşver konuşsun dursun boş beleş takılsın kendi çapında

" Ne kaa pimpiriklisin " cevabını almıyor musunuz ?

Valla virus varken o verecegim cayi da vermem kimse kusura bakmasin
Ama madem cagirdiniz,virus onemli degil sizin icin
O zaman evet yemek daha hos olurdu. Ha mecbur musunuz ? Degilsiniz tabii.
Kucuk gorumce kac yasinda? “Senden bir bardak su da gormedik tatlim o nolacak peki?”denilebilecek bir yastaysa pek munasip olurdu bunu demeniz hani

ben de olsam yemege cagirirdim, ama caya da cagirilir neden cagirilmasin,
zaten biim kulturde cay dedigin kisirla kekle servis edildigi icin yemekten cok farki yok bile.

ben bir de esimin kardesini cagiriyorsam esimle konusurum oncesinde, sizde boyle degil belki ama, esinizin gorumce hakli demesi beni sinir etti, hani ya aslinda yemege cagirsak daha iyi mi olur gibisinden yaklasabilirdi. Siz her seyi en ince ayrintisina kadar dusunmekten sorumlu kisi misiniz ki.

gorumcenin yasi yasi kac diyesim geldi.

Küçüğü iyice bir yerine oturturum. Benim yanımda kimse öyle rahat konusamaz. Başkasının evi hakkında yorum yapmak kimin haddine.

böle laf sokan insanlara yemege çagirmazdim..
eşime şöle derdim ben yemege çagirrim şu an müsait degildim derdim.

nedeni çok basit? keyfim öyle istedi.... bu ne ya, sana ne ister yemeğe çağırırım ister çaya deseydiniz. tabii uygun bir dille.
ne kadar münasebetsiz insanlar var ya.

Çayı bulmuşta bunuyo.
Çok bile idare etsin çayla işte..

Bu virüs zamani uzaktan gelen görümce evde toplandik, evime davet filan. Ayni ulkede mi yasiyoruz acaba? Ortalikta bu koronadan hergün insanlar ölüyor hala fazls mi rahatiz anlamiyorum. Instgrmda da goruyorum misafirler davetler filan. Kusura bakmayin ben o kisimda kaldim.

Gayet güzel cevap vermişsin bence hatta "Yemeğe de çağırırım canım kaçmıyo ya diye de cevap verebilirdiniz." Bu tarz ortamlarda lafınızı kibar bir şekilde özellikle gülümseyerek söyleyin Gülümseyerek sokulan laf kadar etkili bişi yok kavga ortamı doğurmaz insanı şapşala çevirir cevap vermek istersin ama karşındaki lafı gülümseyerek söylediği için ne söylesen aptal durumuna düşersin.Seviyenizi bozmayın ve bir gün yeri gelip te çaya çağırdığında "insan çaya değil yemeğe çağırır canım" diye gülümseyerek söyleyin.Gereksiz gerginlik yaratmayın yaptığı yanlışta olsa kardeşler birbirini tutar diğeri zaten uzaktaymış aranızı bozmaya gerek yok
Mutlaka "ilişkileri kopar hiçbiriyle görüşme" diyenler olacaktır çok çok zarar verilmediği sürece ilişkilerin koparılmaması taraftarıyım.Mesafeli bir şekilde akraba ilişkileri gayetde güzel bir şekilde yürütülebiliyor

Ha çay ha yemek zaten tek çsy vermiceksin ikramlar da var ikisinde de karnın doyuyor. Önemli olan düşünüp çağırmak bence.

Valla çok uğraştım ben baktım kimse takmıyor bende saldım ne yazık ki. Millet rahat rahat gezsin diye evde oturacaksam gerek yok dedim

Siz gibi düşünüyorum burada "1 yıl daha çıkma evden sen" diyen gördüm. Maalesef virüs bitmez burada bile bu kadar kurallara uymayan insan varken.
Virüsün kendi kendine ülkeyi terketmesini falan bekliyorlar.
Bir tek ben evde oturursam ne olacak ki diyenlere sözüm, en azından birilerinin vebalini almayacaksınız yetmez mi?

Ayy anacım niye boylesiniz kız kardeşiniz böyle bisey dese ağzının payını verirsiniz var sayın o da sizin kız kardeşiniz. Ben olsam sen sus küçük görümce gel yemeğe yardıma madem derdim gülerdim o da gelirse gelirdi gelmezse lafını alıp otururdu biraz rahat olun lütfen herşeyi üstünüze almayın

kaç yaşında bu "küçük görümce "?

Ikrami yedirmeyi severim.

Ama su milettin, dugunde, cenaze de, sunnet de, nisan kina vb., misafirlikte, hasta ziyarwtinde vs vs.. yani tek dusundukleri sey bogaz. Yani bir cay kahve yapilsa, karsilikli oturulup uzun uzun sohbet edilse daha hos degil mi ya?

Yemekli misafir demek, oncesinde o an ve sonrasinda hengame demek. Ev sabibi oturup 2 hatir soramiyor ki. Karin 3 5 lokma ile doyar. Misafirlik baska birsey bence.

Ben olsam sanane ister çaya ister yemeğe istersem hiç cağirmam sanami sorcam derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…