• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Kitap Okuyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
...Onunla yeni bir ilişkide beraberiz. Kitabımızı okumaya devam ederek. Sayfa sayfa sevgimizi beslemeye çalışarak, karşımızdakini her sayfada daha iyi tanıyarak...:asigim::asigim:
Öncelikle yeni ufuklarda mutluluklar dileyerek, bir sonraki ilişki kitabınız olarak tavsiyede bulunmak isterim:
Oruç Aruoba / İle

her depresyonu kitaplarla atlattım ben.
yeterki ne okuyacağını bil.

beni bulunduğum ortamdan uzaklaştırıp bambaşka dunyalara goturdugu ıcınmıdır bılemem ama okumadan uyuyamıyorum..
keske bu alıskanlıgımı okumayı ılk ogrendıgım gunden bu yana yapsaydım...
kesınlıkle ama kesınlıkle kıtapsız bır hayat dusunemıyorum

Kitap okumak benim için başka bir boyuta geçmek gibi,o an yaşadığım andan soyutlanmak.
Bazen sayfaları su gibi okumak,bazen bir cümleye takılıp binbir türlü anlam çıkarmak.
Gözyaşım,umudum,üzüntüm,hayalim,kimi zaman gerçeğim kitap okumak..

zevk aldığım için,uyku problemim olduğu için,kafa mı dağıtıyor onu okurken düşüncelerden daha uzak kaldığım için.

Okudugum kitaplar genelde kendimi geliştirmek amacli oluyor.

Bir problemle karşilaşiyorsam uzun zaman icinden cikamiyorsam sorun cozecek(kismende olsa) kitaplar almaya calişiyorum..
Cocuk,aile,islam gibi....

Arada eglenceli kitaplarda aliyorum komik ve egitici olanlardan :)

hani olur ya bazen okumayi yarida kesersiniz işte o an kitap cazibesini yitirmiş demektir sonunu getiririm ama suresi belirsizlerden olur.

Bazende oyle olurki kitab i bitirmeden kalkmam gozlerim acir başim agarmaya başlar..

Sanirim benim kitap konusunda ortam yok...

kitap okumaktan zevk aldıgım ıcın cok severım okurken hep hayal kurarım okudugum kıtapla ılgıı

Sessiz bir film oynuyor beynimde...buda cok hosuma gidiyor..dinlendirici oluyor..:lepi:

Neticede bilgilenmekte büyük bir faktör...:jeyyar:

OKUMAYI SEVIYORUMMMMMM....:kahve:

öğrenmek için okuyorum...merak ediyorum,nedenler,niçinler kafamda dönüp durdukça konuyla ilgili yayınları okumak beni rahatlatıyor...
bazen de kafamı rahatlatmak için roman okurum,düşüncelerden kurtulmak için iyi bir yol öneririm...

kitap niye okuruz ve kitap okumaktan beklentilerimiz nedir, hayatımıza ne gibi etkileri vardır, düşüncelerinizi öğrenmek istedim arkadaşlar

Hayatımın hiç bir döneminde sadece vakit geçirmek için okumadım.kitap okuduğumda aldığım mutluluk beni bir dahakine itti. Kitap okumayı çok seviyorum. Biri bittiğinde ben şimdi ne okuycam diye endişeleniyorum bile.Kitaplar ufkumuzu genişletiyor. Bazen onların içine girip kendimizi ordaymış gibi hissetmemize neden oluyor.bizi sosyalleştiriyor.Kimisine göre boş zaman değerleniyor. Yani çok şey varkitaplarda.Birde hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? Etrafımızdakilerede yardımcı olmamız cabası. sanırım ben onlardan hiç vazgeçemiycem.Birde azıcık ucuz olsa harika olur.Sevgilerimle...:kahve:

okumak inattır en fazla...

hocamla ne zaman derin tartışmalara girsem gülümseyerek yüzüme bakar ve "deniz niye hırpalıyorsun

kendini;güneşin altında yeni birşey yok" derdi...evet,mavi semanın altında söylenmemiş pek az şey

vardır ama okumak o söylenmemiş pek az şeyi muhayyelleştirip peşine düşme inadıdır en fazla...her

kitapta şaşırmayı arıyorum; ya en bildiğimiz ama hiç adlandırmadığımız duyguların,durumların ya da

duruşların sarsıcı anlatımını ya da rutin içinde devinen hayatın en gizil yanlarını ama en çok da

sarsılmayı,hırpalanmayı,şaşırmayı arıyorum...her seferinde,yeniden ve çok yoğun olarak...

ayrıca önceki sayfalarda arkadaşlar yakaladıkları yazarları nasıl fetişleştirip tüm kitaplarını yiyip

yuttuklarını anlatmışlar,okurken tebessüm ettim bana o duyguyu en fazla Jane Austen yaşatmıştı...15

gün içinde deli gibi tüm Austen külliyatını hatmetmiştim...şimdi bu dünyanın en harika kadın yazarının

arşivini kitaplığımda görmek de bana ayrı bir zafer duygusu veriyor(ben bir de böyle fetih duygusuyla

okuyorum romancıları-onun tüm kitaplarını bitirdim demek bana kanrtıcı bir zafer duygusu veriyor)

Kitap okurken kendimi herşeyden soyutlayıp okuduğum kitabın içinde yaşamaya başlarım. Bu şekilde okumak beynimi rahatlatır, sorunlarımdan uzaklaştırıp zihnimi tazeler okuduğum her kitaptan illaki bana yardımı dokunacak bilgiler edindiğime inanırım. İnsan psikolojisini yeniler, bazen aradığım huzur sayfalarda gizlidir. Kelime hazinesini geliştirir, çok kitap okuyan insanın her konuyla ilgili hiç değilse söyleyecek bir cümlelik bilgisi mutlaka olur.

ya ben ortaokulda turkçe hocamız sayesınde alıştım kıtaplara ve ıpek ongunun kitaplarıyla başlangıç yaptım çokda ısabetli bır seçim yapmşım.mutlaka elımn altında okuyacağım bır kıtabım bulunur.bazen konuları bambaşka olan 2 tane kıtabı bıle okuyabılırım.kıtap okurken kıtaptan bırşeyler öğrenmek bana zevk verıyor.

7yaşındayken ansiklopedi okurdum atomun yapısı falan sallıo demeyın okul hayatına 4yasında basladım belki onun etkisi olmuştur her tarzda her düşüncede kitap okurum.ama şu sıralar daha çok haftalık kitap okuyorum ki bu da benim seçtiğim kitaplar değil ama mükemmeller.hatta birini tavsiye edebilirm zevk alarak okuyacağınız bir kitap yazarı yavuz bahadıroğlu kitabın ismiyse biz osmanlıyız 7den 77ye herkesin okuması gereken bi kitap begenecegınıze emınım

İçinde bulunduğum sosyal çevrenin dışına çıkabilmemi sağlayan,ALTIN ANAHTARLAR dır KİTAPLAR. O değerli anahtarlarla yaşadığım çemberin dışına çıkabilir, biryerlere gider-dönerim. Her dönüşümde içinde bulunduğum çemberin biraz daha genişlediğini farkederim. Her KİTAP yepyeni bir keşiftir. Düşünüyorum da KİTAPlarım olmasa Bulunduğum çember ne kadar dar olurdu. Aman Tanrım beni sıkar boğardı. KİTAPların varolması için En Önce Değerli YAZARLARI ve A dan-Z ye emeği geçen herkesi Ayakta Alkışlıyorum. Emeklerine Sağlık.

Allahım kendim gibi insanların olduğunu görmek çok mutlu etti beni a.s
Ben de bi yazar keşfettiğim zaman bütün kitaplarını alıp aynı o şekilde sıraya dizerim, arkalarını okuyup önce şunu sonra bunu okurum diye.

Beni de etti, ben de böyleyim...
Keşfettiğim yazarların tüm kitaplarını alırım, kütüphane de onları ayrı yere dizerim, o ayrı bir mutluluktur benim için...
Geçen internetten sipariş verdim, aynı yayınevi ve aynı yazar, sekiz tane tam...
Geldi kitaplar, açtım paketi, yayınevini arayıp teşekkür ettim, çalışma arkadaşım yıllık kitap siparişi mi dedi yok dedim biter bunlar bir ayda...
Sonra baktı hepsi aynı yazar dedi, evet dedim yazarı sindiricem, aldım kokladım hepsini, sayfalarında gezindim, tarih attım üzerlerine.....
Yazara mail attım, cevap gelince daha bir mutlu oldum...
Sonra hepsinin isimlerini küçük kağıtlara yazdım, Allah'ım dedim hangisinden önce başlamalıyım yönlendir beni, sonra birer birer seçip açtım kağıtları...
Arkadaşım şaşkınlıkla izledi beni, ne kadar deli olduğumu çıplak gözle gördüğü için şaşırmıştı...
Kendimi kaybettiğim için tanımlayamadı beni...
Ama insan kendi gibileri ne güzel anlıyor işte...

Son düzenleme:
okumayı çok seviyorum nerde olursam olayım bi dergi falan görürsem bakarım kitap okuyunca kafam dağılır huzur bulurum..
herkese de tavsiye ederim

Back