• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Hani formal, belli mesaisi olan bir iş değil ya bu. Evin durumuna, büyüklüğüne göre falan değişiyor ya. Canı istediği zaman geliyor, işi bitince gidiyor. Küçücük evin neyini temizleyecek 6 saat zaten. Ayrıca 6 saat yarım gün olmaz, yarım gün 4 saattir. Birine sabah, birine öğleden sonra giderler günü tamamlarlar. Yarım gün deyip 6 saat çalıştırmak asıl sömürü sanki. 2 saat daha durur tam gün parası alır.
Ben tam gün alıyorum 2500 tl veriyorum sigortasını da ödüyor kendi

Yazdığının yarısı boşa gidiyor zaten, boşver

ay artık hepsi boşa gidiyor sanki
yıllar geçtikçe sorunlar daha içinden çıkılmaz oluyor
iyileşmesi gerekirken daha kötüye gidiyor
hele okumuş çalışan kadınların basiretsiz konuları
içim şişti
hastanede barkod kesen eleman yorulmaz mesela
en çok da onlar surat asıyor ilginç
Benim çevrem aşırı fakir veya cimri olabilir bilemedim
ya da sadece çok tembel benim gibi
Ben düzenli alıyorum da düzenli dediğim öyle 5 gün 8 saat değil. Haftada bir yarım gün geliyor, siliyor süpürüyor derleyip topluyor gidiyor. Bana aylık 3000 liraya mal oluyor bu, ama haftasonu bir günümü temizliğe ayırmamış oluyorum. Bitiyor mu, bitmiyor tabi ki. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü vs yine bizde.
hiç bir kuvvet bana haftasonu iş yaptıramaz
iki gün boş boş otursam bile yapacağım bi şey varsa cuma bitecek haftasonu sadece bana kalacak
hele eşi çocuğu varsa çalışan kadının haftasonunu temizlikle yemesine akıl sır erdiremiyorum
ailenle vakit geçirsene yahu
Bütçem yetse, konuya yazan herkese hamam+masaj ısmarlardım.

35+ mük hediye
Bana çok ucuz geldi bilmiyorum demek ki 750 tl ona büyük para ki katlanıyor. Üzüldüm ne olursa olsun temizlik işi kolay değil. Özel bi hizmet ederinin 750 tl olduğunu düşünmüyorum.
kamuda o kadar almıyoruz yuh artık

yarınkı dersim sanayi devrimi sonrası kadın
bence direk burayı okutayım çocuklara
geçen 200 yıl ve arpa boyu ilerleme

Çocuk büyüdükçe o üzüntü artarak kaygı ve korkuya dönüşüyor 😥
Valla çocuk olmadan özelde okuturuz diyordum şimdi yok 🤣
ay artık hepsi boşa gidiyor sanki
yıllar geçtikçe sorunlar daha içinden çıkılmaz oluyor
iyileşmesi gerekirken daha kötüye gidiyor
hele okumuş çalışan kadınların basiretsiz konuları
içim şişti

en çok da onlar surat asıyor ilginç

ya da sadece çok tembel benim gibi

hiç bir kuvvet bana haftasonu iş yaptıramaz
iki gün boş boş otursam bile yapacağım bi şey varsa cuma bitecek haftasonu sadece bana kalacak
hele eşi çocuğu varsa çalışan kadının haftasonunu temizlikle yemesine akıl sır erdiremiyorum
ailenle vakit geçirsene yahu

35+ mük hediye

kamuda o kadar almıyoruz yuh artık
Evim 2 katlı 6 7 kadınla anlaştım bu fiyatı verdiler hep yarım gün gel her gün asgari vereyim dediğimde bile bulamıyorum gelen cam silmez kapı silmez bu abla her işi yapıyor ne yapayım canımdan önemli değil ki ben 3000 3500 isteyen gördüm

Şurda 3-4 sene önce (yanilmiyorsam) evler daha alinabilir durumdaydi. Özellikle korona zamani kapis kapis alindi.
Evi olan herkes zengin oldugundan ev sahibi degil. Şuan ki ekonomik sartlarda tabi ki kira odememek rahatlatir ama durumu çok çok iyi yapmiyor evet.
Eskiden daha da kolaydı ev almak. Koronada bize eşimin babası ısrar etti alın ben öderim dedi ama kiramızın 3 katıydı ödemeleri ve eşim işsizdi cesaret edemedik. Annem almıştı 2000 tl teyzem ödenmez o para diyordu 🤣 2000 tl baya iyi bir paraydı herhalde. Babam ev aldığında 600 tl taksidi varmış kiralar 400 civarındaymış. Korona öncesinde ev fiyatları birden fırlamıştı. Bu balon söner deniliyordu. Biz sonra kredi çekecektik 2021 2022 eşimin maaşından fazla ödeme çıkmıştı 15 miydi. Bi kaç sene önce 10 bin maaş bile vaov bi paraydı. Ben kocası memur olup durumumuz iyi diyip 3 çocuk yapan bile tanıyorum

Eskiden daha da kolaydı ev almak. Koronada bize eşimin babası ısrar etti alın ben öderim dedi ama kiramızın 3 katıydı ödemeleri ve eşim işsizdi cesaret edemedik. Annem almıştı 2000 tl teyzem ödenmez o para diyordu 🤣 2000 tl baya iyi bir paraydı herhalde. Babam ev aldığında 600 tl taksidi varmış kiralar 400 civarındaymış. Korona öncesinde ev fiyatları birden fırlamıştı. Bu balon söner deniliyordu. Biz sonra kredi çekecektik 2021 2022 eşimin maaşından fazla ödeme çıkmıştı 15 miydi. Bi kaç sene önce 10 bin maaş bile vaov bi paraydı. Ben kocası memur olup durumumuz iyi diyip 3 çocuk yapan bile tanıyorum

Her sey cok kisa surede degisti ya. Biz de tek maaştik yani esim calisiyordu sadece ve yeterliydi bizim icin cunku cocukta yok.
Eşim IT yoneticiydi global bir şirkette iyi kazaniyordu ama som yillarda işin karsiligina denk gelmiyordu maas bizce, biz de göç ettik.( baska bir cok nedenden)
Suan bakiyorum insanlar 100bin maasi bile cok iyi diyor hicte iyi degil ama herkes alamiyor. Fiyatlar maaslar algimi yitirmistim 😃

Son düzenleme:
Eviniz kaç metrekare?
250 ama arkadaşımın evi 2+1 o bile bulamıyor hep 2000 tam gün yarım 1250 1500 tl işi de kötü. Anca Suriyeli afgan kabul ediyor 1000 tlyi gider fabrikada çalışırım diyorlar. Eşimin babaannesine sadece bakılacak 1+1 evde günlük gel otur yemek yap diyoruz asgari ücretli bulamıyoruz gelen 2 ayda gidiyor ki huysuz değil oturur tüm gün tv izler yediği de bi tarhana ya da haşlama et. Bakıcı arıyorum haber salıyorum yok yani.

250 ama arkadaşımın evi 2+1 o bile bulamıyor hep 2000 tam gün yarım 1250 1500 tl işi de kötü. Anca Suriyeli afgan kabul ediyor 1000 tlyi gider fabrikada çalışırım diyorlar. Eşimin babaannesine sadece bakılacak 1+1 evde günlük gel otur yemek yap diyoruz asgari ücretli bulamıyoruz gelen 2 ayda gidiyor ki huysuz değil oturur tüm gün tv izler yediği de bi tarhana ya da haşlama et. Bakıcı arıyorum haber salıyorum yok yani.
Bu hesapla ben sizden yaklaşık 2 kat daha fazla para ödüyorum. Matematik konuşur.

Bana çok ucuz geldi bilmiyorum. Demek ki 2500 ona büyük para ki katlanıyor. üzüldüm ne olursa olsun temizlik işi kolay değil. Özel bir hizmet edenin emeğinin karşılığının 2500 lira olduğunu düşünmüyorum 😂
Bana çok ucuz geldi bilmiyorum demek ki 750 tl ona büyük para ki katlanıyor. Üzüldüm ne olursa olsun temizlik işi kolay değil. Özel bi hizmet ederinin 750 tl olduğunu düşünmüyorum.

Her sey cok kisa surede degisti ya. Biz de tek maaştik yani esim calisiyordu sadece ve yeterliydi bizim icin cunku cocukta yok.
Eşim IT yoneticiydi global bir şirkette iyi kazaniyordu ama işin karsiligina denk gelmiyordu maas bizce, biz de göç ettik.( baska bir cok nedenden)
Suan bakiyorum insanlar 100bin maasi bile cok iyi diyor hicte iyi degil ama herkes alamiyor. Fiyatlar maaslar algimi yitirmistim 😃
Bize de yetiyordu eşim işsizken herhalde maaşım 2600dü asgariden bi tık yüksekti şuan yeni giren bizde 27 alıyor. 900 tl kiramız vardı ve çıksak 1000 1100 tlye kiralık ev vardı. Muhtaç değildik. Biz 2 kardeş okurken babam kamuda işçiydi ikimizin kirasını ödüyordu 3. Çocuğuna bakıyordu. Ev kredisi vardı. Gayet normal yaşıyordu.

Bu hesapla ben sizden yaklaşık 2 kat daha fazla para ödüyorum. Matematik konuşur.

Bana çok ucuz geldi bilmiyorum. Demek ki 2500 ona büyük para ki katlanıyor. üzüldüm ne olursa olsun temizlik işi kolay değil. Özel bir hizmet edenin emeğinin karşılığının 2500 lira olduğunu düşünmüyorum 😂
Ben piyasa fiyatını veriyorum ama asgari ücretin günlüğünü vermiyorum. Hiçbir yerde görmedim 750 tl alanı. Kendi belirledi kabul ettim. O yüzden şaşırdım.

Ben piyasa fiyatını veriyorum ama asgari ücretin günlüğünü vermiyorum. Hiçbir yerde görmedim 750 tl alanı. Kendi belirledi kabul ettim. O yüzden şaşırdım.
İşte ben piyasa fiyatının iki katını veriyorum bu hesapla. Neyi anlamakta zorlandınız?

İşte ben piyasa fiyatının iki katını veriyorum bu hesapla. Neyi anlamakta zorlandınız?
350 tl mi piyasa fiyatı? Daha da bir şey demiyorum. Metrekare başına almıyorlar ücreti. Böyle bi hesap hiç duymadım. Bıraksa 750tlden tekrar bulabilirseniz konuşuruz hesabı

350 tl mi piyasa fiyatı? Daha da bir şey demiyorum. Metrekare başına almıyorlar ücreti. Böyle bi hesap hiç duymadım. Bıraksa 750tlden tekrar bulabilirseniz konuşuruz hesabı
Bulabiliyorum. Çünkü dediğim gibi evim küçük ve işi az. Hatta 500’e gelmeye razı bu gelen önceki 500 alıyordu çünkü. Ama en başta da dediğim gibi emeği hiçe saymam hak yemem.

Metrekare hesabı tabi ki yapılmaz, ama size önceki mesajlarımda da yazdım bu formal, kuralları sınırları olan bir iş değil. Doğal olarak sizin koskoca 250 metrekare evinizin işiyle benim sizin evinizin 3’te birinden de küçük evimin işi aynı değil. Ve ben sizin gibi cam kapı sildirmiyorum. Ağır iş yaptıracaksam ayrıca ücretini ödüyorum.

Yazdıklarınız beni rahatsız etti o yüzden uğraşıyorum. Öyle her önünüze gelene hak yiyen, emek sömüren insan muamelesi yapamazsınız.

Aynen öyle. İşte o yüzden çalışmadan aynı değeri gören kadından çıkarıyorlar bütün hırslarını.
Çalışmayan kadınlar! En kral sizsiniz. Yeyin kocanızın parasını çatır çatır 😄😄
Yo benim çoğu arkadaşm evine yardımcı alıyor ben de dahil, aynı şey olmuyor, iş hayatı hem sosyallik hem de maddi hem de manevi açıdan insanı tatmin ediyor,hepsi bir yana kizimn iş yerime gelince masama oturması yüzündeki gülümseme ve gurur bambaşka, ona güzel örnek olmak bambaşka... arkadaşlarina kuzenlerine annemin iş yeri, annemn masası diye anlatırken gururu bambaşka, ona güzel rol model olmak paha biçilmez

Yaşadığım şehrin temizlik whatsap grubu var. şehrin batısı ve doğusu ayrı grup. Temizlik isteyenler de temizliğe gidenler de aynı grupta. Grubun kuralları var. Fiyat fiks belli. Perşembe şu ilçede tam gün birini arıyorum yazıyosun mesela. 3-5 dk ya hemen biri çıkıyor. Birinden şikayet mi geldi, gruptan atılıyor hemen. Bir araştırın belki sizin yaşadığınız şehrin de vardır.
Çok iyi sistemmiş ya. İzmir’de olduğunu zannetmiyorum ama. Siz nerdesiniz?

Eşimin babaannesine sadece bakılacak 1+1 evde günlük gel otur yemek yap diyoruz asgari ücretli bulamıyoruz gelen 2 ayda gidiyor ki huysuz değil oturur tüm gün tv izler yediği de bi tarhana ya da haşlama et. Bakıcı arıyorum haber salıyorum yok yani.
Babam kemoterapi görüyor 1+1 evi var kendi ihtiyaçlarını şükür görüyor yemek kahvaltı falan hazırlayacak yatili kadına 37 bin veriyoruz

Sana çok ilginç bir şey söyleyeyim bunu çalışan anneler de yapıyor. Arkadaşım sabah işe giderken oğlunu okula bırakıyor, öğle arasında alıyor eve getiriyor, yemeğini yediriyor, etüde götürüp tekrar işinin başına geçiyor. Akşam da alıp eve geliyor.
İlginç değil biliyorum.
Benim çevremde çocuğunu bezden kurtardiktan sonra sırf cocuk bakmak zor geldiği için. Eve en yakın kreşe yazdırıp birde üstüne servise veren ev hanımları var .bu kisilere bakarsak ben evin tüm yükünü üstlendiğim icin kendimi onlardan daha fazlaymış gibi görebilirim.

3 çocuğumun 3 unude kendi bir başıma büyüttüm. Ailemden çok uzak sayılmam ama hasta oldugumda kendi kendime bir taş çorbami yapıyorum .diyeceksin kı sana bir suprizim var bende yapıyorum.

Ben kendi evimde sadece ev hanımı değil. Evin kısmen babası da olduğum için çok yorgun hissediyorum.

Mesela gelinimiz tek cocukla öyle bir anlatıyor ki .sanki benim işimin 3 katı yükü var .
.aynı anda hem anaokuluna hem ortaokul hem ilkokula gittikleri dönem oldu .hepsi bambaşka saatler hepsinin çıkışları farklı okulları farkli vs.

Sadece bunlar da değil. Herkesin hayatı kendine zor hepimize kolaylıklar diliyorum.

Bu da biz kadınların kabahati bence. Adam işten bunalıp çalışmak istemese makbul olmuyor. Erkek evde kalıp çocuk baksa yadırganıyor. Algılarımız erkeğin evi geçindirmesi doğrultusunda gelişmiş. En modernimizde bile bu düşünce var. Haliyle çocuklar da evde anne himayesinde kalıyor.
Eğer eşim çocuğa bakmak konusunda kendine güvenseydi, en azından süt izni sürecinde onun ücretsize ayrılmasını isterdim ki teklif de ettim. Başka bir arkadaşımla karşılaştım geçen tayin işini halledemeyince kocası özel sektördeki işinden çıkıp gelmiş bebişlerine bakıyor kız da süt iznini kullanıyor. Destekledim ben de yaptığı tercihi eminim ona da laf eden olmuştur ücretsize sen ayrılsaydın diye..

Maddi imkanlari cook cook iyi olanlar evde yoruluyorum diye işe gitmez tencere. 😄 işe gitmek istiyordur o ayri ama maddi imkani olan evde yorulmaz.

Kuzenim bekarken calisiyordu evlenip ülke degistirdi esinin yanina tasindi ve o ülkede calismadi bir tane de cocuğu var. Evine duzenli yardimci geliyor yemekler hazirlaniyor vs her imkani oldu. Bi ev bi araba var demek" cook cook" iyi maddi imkan demek degil. Dogum sonrasi milletin perişan oldugu ilk 1-2 ay o şıkır şıkırdı.

Kimisi calissa da bu imkanlari olmaz ya da evde otursa da olmaz. Her şey paraya bakiyor bi yerde.
Maalesef ulke ekonomisinde şuan biz açlık sınırında falan saylıyoruz yazdıklarınla tekrar tokat gibi çarptı bu yüzüme :confused:

Back