• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Kitap Okuyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Babamı yaklaşık olarak 7 ay önce kaybettim. Beni kitapların büyülü dünyasına soktuğu için, ona yürekten teşekkür ettim mi, hatırlamıyorum.. Bu başlık bir fırsattır.. duygularımı yazıp salayım sanal aleme..

Başlangıçta kitap okumak, benim için adeta bir zorunluluk, bir ödevdi. Okumayı öğrendiğim andan itibaren; babamın seçtiği kitapları okumaya başladım.

Ama biraz tuhaf bir şekilde..

Babam kitabı seçer, bana verirken de yazarı ve kitapla ilgili bir kaç kısa açıklama yapar ve en önemlisi kitabın sayfasına bakarak, kaç günde bitirmem gerektiğini söylerdi.

Tıpkı bir kütüphanedeymişçesine; ilk sayfaya, başlama tarihi/bitecek tarih notlarını düştüğü bir kağıdı koyardı.. Ben de büyük bir stres altında okurdum.

Ama iş bununla da bitmezdi.. Kitabı gününde "teslim" ettiğimde.. sınav zamanı gelmiş olurdu. Babam koltukta, ben karşısında ayakta.. bir sessizlikten sonra, rastgele açtığı bir sayfadan bi'kaç satır okur ve devamında neler olduğunu sorardı. Kazanırsam ödül, kazanamazsam ceza..

Ortaokula geldiğimde, klasiklere başlamıştık bile..

İşte kitap okuma maceram böyle başladı..

Ve artık; benim için bir tutkudur, vazgeçmeyeceğim bir alışkanlıktır kitap okumak.. Yeri gelmişken; babamın ruhu şad olsun.. Bana bir "tutku" ya nasıl sahip olunacağını öğrettiği için binlerce teşekkürler.. a.s.

Son düzenleme:
Allahtan babacığına rahmet, Sevenlerine sabır ve sağlıklı uzun ömür diliyorum.
Çok duygulandım canım. Bir babanın evladına bırakabileceği güzel bir miras.
Ruhu şadolsun.
İncelikli cevabınız ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Gerçekten de belirttiğiniz gibi, bana bırakılan en güzel "miras" bu..
Size de, sevdikerinizle beraber, sağlıklı, uzun, mutlu ve bol okumalı bir yaşam diliyorum.. a.s.

benim için ruhumu bedenimi dinlendirme yöntemi insanın telaffuzunu güçlendirir hafızayı açar insanlarala bağlarını kuvvetlendirir ya ben acıkcası kitap okumayı seviyorum

kitap okumayı çok seviyorum ilk okuldan beri okumayı öğrendiğimden beri kitap okurken film gibi gözümde canlanıyor adeta yaşıyorum kitap okumayı herkese tavsiye ediyorum terapi gibi

Kitap okumak ufkumu genişletip ruhumu dinlendiriyor,ayriyeten kelime haznenizi ve düzgün konuşmanızı da geliştirdiğine inanıyorum.

hiç düşünmemiştim şimdiye kadar...
sanırım tek çocuk olmanın verdiği sonsuz can sıkıntısını yenebilmek için henüz okula gitmeden önce sökmüştüm okumayı... (bunun tek sakıncası okulda fişleri heceleme kısmında oldu, allahtan seviye tespit sınavıyla 2. sınıfa aldılar da fazla uğraşmadım...)
ondan sonra kitapsız günüm geçmedi diyebilirim.
herkes bana hep kitap hediye etti...
hala da en sevdiğim hediyedir.
en büyük keyfim, kitapçıdan yeni alınmış 4-5 tane kitapla ve bir fincan sıcak kahve ile oturmak, cicilerimi incelemek, okuyacağım sıraya göre dizmektir.
ardından bol miktarda çikolatayla yatağa girip gece boyunca kitapları devirmek gelir. sabah olduğunda kitabım bitmemişse mümkün olduğunca o günün işlerini iptal etmeye çalışırım...
benim problemim biraz aç gözlü olmam kitap konusunda...

öyle her kitabı okumam zaten okumak istediğim kitabın içeriğine bakarım hayata gecirebileceksem bana bir şeyler verecekse,uygulayabileceksem okurum.büyük bir kitabın sadece iki satırını bile yaşamıma katıyorsam değmiştir benim için okumaya.

.........en büyük keyfim, kitapçıdan yeni alınmış 4-5 tane kitapla ve bir fincan sıcak kahve ile oturmak, cicilerimi incelemek, okuyacağım sıraya göre dizmektir.
ardından bol miktarda çikolatayla yatağa girip gece boyunca kitapları devirmek gelir. sabah olduğunda kitabım bitmemişse mümkün olduğunca o günün işlerini iptal etmeye çalışırım...

Çok sevdim cevabınızı.. a.s.
Hatta gidip cici kitaplarıma dokunmak geldi içimden.. Açgözlülük konusunda hem fikiriz.. Yazdıklarınızdan sonra düşündüm de.. Açgözlülük ve hırs, kendimde olmasına izin vermediğim özellikler.. Böyle olan insanları da yanıma yaklaştırmadım hiç.. Ama dedim ya düşündüm de.. Kitap ve öğrenme konusunda iflah olmaz bir açgözlüyüm.. Şu anda 7 tane yeni kitabım var (aynen sizin gibi sıraya soktum)
Ama 2 gün önce bitirdiğim ve hemen ardında okumaya başladığım kitaplardan o kadar çok etkilendim ki; en kısa sürede her iki yazarın da bütün kitaplarını alıp sıralamayı yeniden yapmam lazım.. :roflol:

Bu konuyla ilgili komik bir de anım var.. Geçen sene bir edebiyat dergisinde, Milan Kundera hakkında bir yazı okuyordum. Okuduğum bir paragraf beni deliye çevirdi. O zamana kadar sadece bir kitabını okumuş olduğum Kundera'nın kitaplığımın bir bölümünü doldurmasına karar verdim ve hiç unutmam 9 kitabını birden aldım.

Kasa sorumlusunun bakışın hiç unutamam.. "Hepsi Kundera mı?"

Sonra başladım okumaya.. Bir ay sonra Prag daydım..

bazı kitaplar beni oldugum yerden uzaklastırıyo, hatta okumayı bıraktıgımda bi yere gitmişimde donmusum gibi hissediyorum bu yuzden cok seviyorum kitap okumayı, oturdugum yerden mekan ve zaman yolculugu gibi yerimseniben :kahve:

her konu hakkında bir fikrim,zengin düşüncelerim olsun diye.
bunun yanında yaşayamadığım , yaşamayacağım yada yaşamadığım olayları kitaplarda yaşıyorum...
kitap okumaya başladığımdan beri rüyalarım da çok değişti :))bol maceralı rüyalar görüyorum artık :))

goblenci .!.:
en büyük keyfim, kitapçıdan yeni alınmış 4-5 tane kitapla ve bir fincan sıcak kahve ile oturmak, cicilerimi incelemek, okuyacağım sıraya göre dizmektir.

püsküüt .!.:
Bu konuyla ilgili komik bir de anım var.. Geçen sene bir edebiyat dergisinde, Milan Kundera hakkında bir yazı okuyordum. Okuduğum bir paragraf beni deliye çevirdi. O zamana kadar sadece bir kitabını okumuş olduğum Kundera'nın kitaplığımın bir bölümünü doldurmasına karar verdim ve hiç unutmam 9 kitabını birden aldım.

Allahım kendim gibi insanların olduğunu görmek çok mutlu etti beni a.s
Ben de bi yazar keşfettiğim zaman bütün kitaplarını alıp aynı o şekilde sıraya dizerim, arkalarını okuyup önce şunu sonra bunu okurum diye.

Benim kitaba eşlik eden muhteşem ikilim antep fıstıklı çikolata ve koladır :) Boş vakit bulduğum an başlarım, bitirene kadar ara vermemek için elimden geleni yaparım. Annemle vaktinde çok papaz olduk sabahlamalarım yüzünden. İnsan gibi normal saatlerde oku gözünü bozacaksın diye çok kavga etti benimle ama huy işte. O da fakültede yurttayken yatakta küçük el feneriyle okurmuş, ona çekmişim demek ki.

Benim kitapla tanışmam yaklaşık 7-8 yaşlarındayken annemin Çarli'nin çikolata fabrikası isimli kitabını benim için alıp eve getirdiğinde gerçekleşti. Kendisine de bikaç kitap almış, benimkini koydu sehpanın üstüne, hiçbişey de söylemedi bak sana aldım oku falan diye, kendi açtı kitabını okumaya başladı. Meraklanıp baktığımı hatırlıyorum neymiş diye. Sonra okumaya bi başladım, hala en sevdiğim kitaplardandır :) Hemen ardından yaramaz kızlar serisini almıştı bana. Sonra ortaokulda bi yandan Stephen King ve Dean Koontz ikilisiyle korkarken bi yandan da evdeki kitaplıkta bulduğum Budala, Suç ve Ceza Goriot Baba gibi kitapları okuyordum. Şimdi onları tekrar okuduğumda o zamanlar konulara pek öyle hakim olamadığımı farkettim, anlamadığım kısımlar olmuş baya ama hiiç farkında değildim bayıla bayıla da okuyodum a.s

Okulda tenefüs aralarında bile harıl harıl kitap okuduğumu hatırlıyorum. Hala da öyleyim. Hep yanımdadır o anda okuduğum kitabım. En sevdiğim mekanlar koccaman kitapçılar. Her seferinde bütün dükkanı alasım geliyor. Param ne kadarına yeterse cüzdanı sıfırlayıp dönüyorum :) Böyle akşam kitap okuyacağımı düşünüp kendi kendime heyecanlanıyorum bana acaip bi mutluluk veriyor. Hayatta bana en fazla zevk veren şey bu sanırım.

Bazıları çok güzel anlatmışlar o duyguyu, ben tam beceremiyorum. İhtiyaç desem değil ama böyle bağımlılık gibi bi garip. Köpeğim Çiko kitaplarımı parçalamayı ne kadar seviyorsa ben onun bin katı seviyorum işte okumayı :) Miniğime kızdığım nadir anlardır o kitapları parça pinçik gördüğüm anlar :1rolleyes: Niye okuyorum diye hiç düşünmedim, ama bayılıyorum okumaya işte a.s

Zaten şu forumda bi seferde ilk defa bu kadar cümle kurdum sanırım :) bütün kitapseverlere de sonsuzz sevgiler a.s.

püsküüt ve fragola, sizleri tanıdığıma gerçekten çok sevindim... aynı frekans kolay kolay yakalanmıyor insanlarla...
ne büyük zevktir değil mi, yeni alınmış ve hemen okunmuş bir kitabı, daha büyüsünden kurtulmadan, en iyi anlaşacaklarını düşündüğümüz diğer kitapların arasına oturtmak...
ayrıca ben de tüm kitapseverleri saygıyla selamlıyorum...

Son düzenleme:
bu kitabı neden okumam gerek diye sorarım kendime
ama neden kitap okuyorum gibi genel bi soruyu hiç sormadım
çünkü yaşam biçimi benim için.beslenmek uyumak gibi
kendimi bildim bileli okurum.alışkanlık ve bana çok doğal gelen bi davranış

yeni bi kitap aldığımda mutlaka koklarım
kapağını sayfalarını
elimi gezdiririm her yanında
bi nevi önsevişme yaşarım kitabımla
yanıma alıp uzanırım. bi süre izlerim kitabı
ve içime sindirdikten sonra, artık benim bu kitap dedikten sonra da okumaya başlarım
canım yeni bi kitap çekti şimdi...
kitap severlere sevgiler

Son düzenleme:
Kendimi bildim bileli okurum ben,
Kitap ayrı bir dünyadır benim için,
Yazmayı sevdiğim için belki de hoşuma gidiyor yazılanları okumak,
Yazarın dünyasına girmek,
Hayallerin içinde kaybolmak büyüler beni...

Aklıma bi'şey geldi şimdi, son eklenen mesajları okurken..

Ne kadar öngörülü olmaya çalışırsam çalışayım, görüş açımın derecesini ne kadar arttırmaya çabalarsam çabalayayım başka hiçbir şey yoktur ki; bir kişinin yazdıklarını izleyerek -adeta hecelerden oluşan bir patikada minik adımlar atmak gibi- o kişinin kalp ve akıl kapısından içeri girebilmeyi başarabileyim..

Yazmak bir itiraftır.. Yazılanı okumak bir sırrı paylaşmaktır..

bende kendime neden sorusunu hiç sormayanlardanım
ama kitap okumamın sebebi belki de
başka dünyalara yolculuk etmek, gülerek, ağlayarak, üzülerek hatta
kızarak heyecanla sayfaları çevirmek, birşeyler öğrenmenin, yaşam
binama yeni tuğlalar eklemenin hazını yaşamaktır.

bende okumayı severlerdenim her kitap ayrı bir dünya ayrı bir yasam kendi hatalarımız düzeltmek adına sükretmek baska yasamları kınanamak birazda onlara hak vere bilmek okumak cok güzel bence

merhaba arkadaşlar, en iyi doslarımız kitaplar, dünyayı ayağımıza evimize elimize kadar getiriyorlar...

slm benim kitap kurdu çıtırlarım sizi görmek çok güzel ben kitap okumanın ne kadar büyük bir zevk olduğunu eline aldığın kitabın seni bir anda gökyüzünün masmavi sonzuzluğunda dolaştırdığını uçsuz bucaksın denizlerde yanıda bir balıkla yüzdürdüğünü başka kimsenin sana veremeyeceği dünyanın en zengin hazinelerinden daha zengin bir hazineyi o kitapta bulacağını sevgili canım eşim sayesinde öğrendim.19 yaşında evlendim ve ozamana kadar kitabı sadece dekor niyetine elimde taşır dururdum ama içini hiç merak etmezdim.ama şimdi elime aldığım bir kitapta neler bulacağımı onun bana neler vadettiği düşününce bile kalbimin deli gibi atmasına mani olamıyorum.kitabı yazan kisi ne kadar sanatçıysa okitabı okuyan insanda o derece sanatçıdır bence çünkü sanatçı ruhu olmayan insan asla o kitaptaki hazineyi çözemez.hepinizi öpüyorum canlarım

Back