Neden evlenilir?

Evlenmek icin illa asiri romantik olmaya gerek yok. O dizi karakterlerini hic sevmem zaten :)
Evlenmek hayati paylasmak demek ve bu ayri evlerde olmaz.

Sevgilin kendini dogrulamak icin genelliyor fakat her erkek kesinlikle böyle düsünmüyor. Odun, sirf cocuk oldun adetten diye erkekleri saf disi biraksak, normal erkekler beraber yasamayi sever. Beraber uyumak, uyanmaz, aksam tv keyfi, gezme keyfi,..

Sevgilinde fazlasi ile eksi'deki kendini issiz adam sanan, kendini cool sanan bir hava seziyorum. Insan sevdigi biri ile beraber yasamak ister ya. Ondan dolayi bence yaptigi sevmek degil. Seni sadece hayatinda bir yer verdi. Mutlu oluyor, egleniyor fakat sevmiyor.

Ondan dolayi ayril derim ondan. Görsün bakalim issiz adam nasil olunuyor.

Dediginiz gibi Almanya'da evlenmek hic populer degil ve bana sacmalik geliyor. 60 yasina geldigimde yanimdaki adam beni ne sekilde takdim edecek, bu da svegilim mi diyecek?

Insan seviyorsa, sevdiginden eminse, sorumluluk alma konusunda da kendine guevniyorsa evlenir bu kadar. Burda bir adamla tanistim, isi gucu yerinde, yasi da olgun, evlenmeye gerek yok gibisinden bir sey soyledi hemen ustunu cizdim. 10 yil 20 yil birlikte yasamak sacmalik bence cunku.

Ben dindar, muhafazakar vb degilim ama aile birligine inanirim. Birlikte yasamakta bir aile birligi, aile olma bilinci gormuyorum. Aile olmak evlenmeyle olur, bu kadar. Iki taraf da birbirine soz verir ve sozunu yerine getirir. Evlenmem diyen adama da guvenemem. Seni seviyorum ama yasal olarak soz veremem kusura bakma havasinda birine guvenemem yani kusura bakmasinlar cunku hic guven telkin etmiyorlar.

Toplumumuza baktığımızda bu sözlerin neredeyse tamamının yalan olduğunu görüyoruz.
Kadın romantik bakıyor ancak evlilik erkek için hizmetçi bulmaktan ve düzenli cinsel hayattan öteye gitmiyor genelde.
Darp, psikolojik şiddet, aldatma, çocuklarına sahip çıkmama, eşini birey yerine koymama da erkeklerde hayli fazla.

O yüzden boş sözler vermektense evlenmeyi düşünmüyorum demek bence saygıyı hak ediyor.

En yakın arkadaşımın sevgilisi aynen böyleydi .Allahım adam evlilik düşmanı .Ne yapsa ne etse evlenmiyor . Neyse 9 yılın sonunda ayrıldı çocuktan Araya peşpeşe 3 erkek sıkıştırdı (Bunları sen de yap diye anlatmıyorum :) ) Bu arada arkadaşım çok hoş hatundur . Neyse adam pişman oldu döndü .Ama kıskançlıktan geberdi bu arada . Benim arkadaş 650 kişilik yemekli alkollü devasa bütçeli inanılmaz şık bir düğünle evlendi.
Evlendi de ne oldu . 7 yıl oldu adam çocuk yapmıyor . Kızın yaşı oldu 40 . En son muhabbeti anlatayım sana . Arkadaşım eşine kendini kısırlaştıracaksın dedi. Benim menopoza girmeme 2 yıl kaldı kalmadı .Madem istemiyorsun madem biz ömrümüz boyunca çocuksuz kalıcaz sen de baba olma hakkından vazgeçeceksin dedi. EE çocuk istemeyen adam bunu neden kabul etmez ki .Etmedi .O zaman dedi ben kıbrısta donasyon ile hamile kalıcamçocuğu doğurucam ve seni boşayacam .
Demem o ki bu tarz adamlar çok zor ya çok zor ...
İyi düşün yaşın 28 3 yıllık ilişkiyi unutmak sana ne kadar zaman kaybettirir?
Ayrıca çivi çiviyi söker.

duruma en doğru empati senden geldi. Saydığın her cümle geçerli bizim için.Geliri çok çok iyi yani tek başına 5-6 ev geçindirebilir. Maddi kaygısı yok, birine bağlılığı yok. Gece hayatı vs yok kendi başına yaşamaya çok alışmış. Ailesi onu seviyor ama mesela onlara karşı bile tutuk. Bana aşık olmayabilir ama ailesine karşı da bana nasılsa öyle. Hatta ailemden daha yakınım sana diyor , doğru. Adamın kapasite bu. Ötesi yok. Olmaz da başkasına da. Zaten evlenirsem ayşe,fatma vs. farketmez demedi olursa seninle olur diyor. Ama tabi benim gibi duygusallık barındırmıyor bu planında.

Sallamasın hiçbir erkek evlenmek istemez mecbur kalmadıkça diye. Benim erkek arkadaşım ısrarcı oldu sürekli ben değil mesela. Bu genellemeyi sadece sizi teskin etmek için yapıyor.

Erkek arkadaşınız bana şu ekşici tiplere benziyor gibi geldi. "evlilik sadece erkeğe yük, nafakası, düğün adeti, cartı curtu" kafasında gibi. Halbuki evliliğe böyle basmakalıp bakan kişi karşısındaki kadını da özne olarak değil nesne olarak görüyor demektir, en azından bu konu hakkında.

Şimdi bir karar vermelisiniz, kesinlikle evlenmek istiyorum diyorsanız ne kadar zor olursa olsun ayrılmanız gerekir Yok ben bekar da takılırım ayrılmaya dayanamam diyorsanız bu konuyu kapatın ve kabullenin.

Hayat tercihler ve vazgeçişlerden ibarettir, doğru tercihi yapmanız dileğiyle.

evet evli arkadaşlarım rahat mı battı iyi b*k yedim diyor ama evlenmeden önce erkekleri bezdirme konusunda master yaptılar evlilik için baskıda :)

evlilik için baskı tamamen sosyal baskıdan kaynaklı. bu kadar zamandır birliktesiniz evlilik ne zaman? evlenirsin çocuk ne zaman. bi tane yaparsın ikinci ne zaman?? millet olarak birbirimizin mahrem hayatına karışmayı kendimize görev sayarız.
benim neden evlendiğime gelince; eşimin görevi sebebiyle uzaktan ilişki yürütmek durumunda kalıyorduk. çok da yürümüyordu ama birbirimiz için doğru insan olduğumuzu da biliyorduk. artık uzaklık canımıza tak ettiği için evlendik. ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz aynı şehirde olsaydık evlenmezdik yani en azından bi süre daha büyük ihtimalle çocuk felan düşünene kadar. zaten rahat yaşıyorduk öyle aile çevre kısıtımız yoktu. birlikte de yaşadık, dünyayı da gezdik. para pul ayırdımız da yoktu. zaten kıskançlık birbirini kısıtlama vs gibi bi hayatımız hiç olmadı.
birbirimiz için hala doğru insan mıyız sanırım evet hala öyleyiz güzel bir uyumumuz var. yine evlen deseler bu adamla mı evlenirdim? sanırım evlenirdim çünkü bir çok konuda aynı yönde bakıyoruz. ama evlilik olmasa da olurdu yani bilmiyorum karışık işler.
kısacası herkes kendi hayatıyla müsemma.. bir genelleme yapmak çok da doğru değil açıkçası..

Bu adam kendini seviyor, hem de çok seviyor aslında. Ne dediği hikaye. Rahatına düşkün, sorumluluk almak istemiyor. Epey de bencil. Yalnızlık korkusu yaşarsam evlenirim demiş açık açık. Hani yaşlandığını hissedip, elden ayaktan kesilme ihtimaline karşı bakacak birisi olsun diyor.

Hiç beraber yaşamayı teklif ettiniz mi? Tamam imza olmasın ama aynı çatı altında olalım dediğinizde tepkisi nasıl?

seven erkek evlenmek için can atar
her anında yanında olmka ister
5 senelik evliyim , 5 senedir eşim hep gündüz mesaj yazar aksam olsa da yanımda olsan diye
haftasonları iki gün birlikteyız
haftaiçi gunduz işte olacagız senı ozluyorum der

senın sevgilin rahatına alısmıs
çok sevse idi evlenirdi , hayatını senınle devam etme yoluna girerdi.
kusura bakmayın ama cok sevdiğini düşünmüyorum

hep anaç bir insan oldum çoluk çocuk istedim, istemesem evlenir miydim? sanırım hayır direnirdim epey, ama aile yapım evlenme birlikte yaşa olayına sıcak bakmazdı, ha bana da çok çok uzak bir fikir değildi ama itici motivasyonum çocuk isteği oldu

Uzun bir birlikte yaşama döneminden sonra evlendim
Evliliğin hissettirdiği duygular bambaşka, eşim hayat arkadaşım
Nikahımız kıyıldığı gün ilk aklıma gelen şey, artık ölebilirim, cenazem akrabalarımın elinde istemediğim bir yere gitmez oldu. Hayatı, kazancı, duyguları, cinselliği paylaşmak güzel bir duygu , ben bunları eşimden öğrendim, evlenelim baskısı ondan geldi, iyi yapmışım diyorum. Ama istemeyen birine bunları anlatmak zor, kabul ettirmek zor, yerinizde olsam sözümü eskitmem, seviyeyi de düşürmem, bu bahsi kapatır adamı terk ederim.

cımbızla tek tek yorum çekmeyeyim ama bana genel olarak sorunlu geldi kişi
kendini sevmiyor bir kere ve dahi bu ilişki uzak mesafe ilişkisi, aynı şehir olup hep görüşseniz çocuk isteğinizde olmasa ha dicem sevgili takılın gidin ama sürekli nasıl olur git gel insan usanmaz mı, evlilik pranga da değil ki olmazsa gider yani

Bu soruyu kadinlara sorarak erkek gozuyle "neden evlenilir"in cevabini alamazsin. Soruyu erkeklere sormak lazim aslinda. Cunku kadinlarin cogu asik olup evleniyor. Artik ayri kalmak istemedigi icin. Ben de bunlardan biriyim. Yaklasik 6 yildir evliyim ve 2 yil once ben de yalniz yasamayi dusunmeye basladim. Esimi seviyorum, ondan ayrilmak falan degil niyetim. Ama ne bileyim evli olup ayri yasamak isterdim dogrusu. Sebebi de artik evliligin sorumluluklarini tasimak istemiyor oluşum. Yoksa esimi hala seviyorum. Ayri yasayip, herkesin kendi hayati olmasi fikrine evlendikten sonra kapildim. Evlenmeden ve evliligin zorluklarini gormeden once boyle birseyi dusunebilecegim, isteyebilecegim aklima dahi gelmezdi. Sizin sevgiliniz bunu henuz daha hic evlenmemisken kesfetmis birisi. Ben burdan sizi sevmiyor sonucunu cikaramam. Sizi elbette seviyor. Ama kendi hayatini daha cok seviyor. Bunun icin ona kizamayiz. Evlilik cidden cok sorumluluk yukluyor insana. Karsindaki insan da bu sorumluluklari alamayacagini anlamis ve istemiyor. Sizden ayrilip gidip baskasiyla evlenecegine falan da ihtimal vermem. Belki cok sonra yaslanma korkusu ve yalnizlik korkusu cekmeye baslarsa biriyle evlenebilir.

Bu şaşırtıcıymış :)

Bizim sosyokültürel ortamımız birlikte yaşamaya el vermiyordu, ilişkinin bir sonraki seviyesi ya evlilik ya ayrılık olmalıydı. Çünkü birlikte yaşamak istiyorduk artık öyle haftada bir iki gün görüşmek yermiyordu. O yüzden evlendil diyeyim :)

Birlikte yaşama bir seçenek olsaydı evlilik belki biraz daha ertelenirdi sanırım.

Ayol bu ne biçim bir adam, evlensen bile onun bunun yanında sürekli mahcup eder seni bön bön tavırlarıyla. Şimdi belki ön göremezsin ama bir toplulukta el içine çıkarken yanında olmayan seni desteklemeyen bir insan ruhen tüketir seni, sadece bu huyu bile ömür törpüsü. Bu adam seni aynı evde yaşayacak kadar sevmiyor, tüm cesaretini topla ayrıl canım en fazla 6 ay 1 sene üzülürsün tüm hayatını kurtarırsın.

Bence böyle insanlar toplumdan tecrit edilmeli hiç sevmem sosyal becerisi zayıf sinek gibi tek başına takılan sorunlu insanları. Orda burda denk geliyoruz enerji emmekten başka fonksiyonları yok. Ayrılırsanız da yalnız mı ölür gider 3 ayda evlenir mi hiç ilgilenme, gitsin kimin evinde bayılırsa bayılsın.

ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter

Ya afedersin ama bana baygınlık geldi şu an...Şimdi bu zamana kadar hiç bir kadınla olmamış adamı ben adam edeyim hırsına kapılmış olabilirsin, bu konuda iyice düşün ve öncelikle kendine dürüst ol bence. Çok severek aşık olarak evlenilen evliliklerde bile hüsranlar oluyor, bu adamla evlenince nasıl olacak ki, evlilik hayat arkadaşlığı bana göre, ben hayat arkadaşım olsun diye evlendim mesela, ha %100 gene istediğim gibi değil yine de.

Hayata ortak bakış açısı çok önemli evlilikte, beraber gezmek tozmak tatile gidebilmek önemli. Sonuçta birbirinize arkadaşlık da yapıyorsunuz bir yerde.

3 yıl önemli değil, 3 yılına kıyamazsın derken bir bakmışsın yıllar geçmiş mutsuzsun.

Yan bilmiyorum yönlendirmek istemem ama bu adamdan aile babası olmaz gibime geldi. Benim eşim de çok iyi bir insan ama hala "baba" olma sorumluluğundan emin değilim o yüzden bebek yapmıyorum mesela. Bunlar önemli evlilikte.

Daldan dala atlamışım kusura bakma.

Fazla marjinal olmaya çalışınca böyle sonuçlar çıkıyor sanırım.

Çocuk istemeyebilirsiniz tamam bu normal ama yalnız kalmamak için evlenmeyin mümkünse birbirinizi sevdiğiniz aynı evi paylaşmak istediğiniz için evlenin yoksa sizin için hayat çekilmez bir hal olmaktan başka birşeye yaramaz.

2 seneaynı şeyler ve asla evlenmek istemiycek bir mucize olsun diye beklerken bu evlilik baskısı yüzünden terkedecek ve son . evlenmek istemeyen adam aslında pekte sevmiyor demek sonunda anladım malesef

Son düzenleme:
sevdiğim adamla beraber yaşamak için aynı şekilde eşimde öyle. Böyle bir derdi yoksa insanın neden evlenirki cidden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…