Neden evlenilir?

Çok ucu açık bir soru :)
Ama kendimce şöyle söyleyeyim

Herşey dört dörtlük yolunda da gitse, çok mutlu olsan da bekarlık sultanlık bence

Ha bir de ek olarak mutlu da olmayabilirsin, herşey dört dörtlük de gitmeyebilir

Daha once 10 kez ayrilma oldu ama fiilen basaramadik bunda aliskanlik buyuk rol oynuyor . Ama artik bicak kemige dayandigi icin simdi cekip gitsem o da ses etmez
Simdi cekip gitsen ve o buna razi gelirse insanin ici acir hic mi degeri yoktu diye dusunmez misin... bazen kirilma noktasi yasanmali bisiylerin degismesi icin bence zaten ya o yola girersiniz ya da biter ...boyle surumcemede yasamaktansa netlik daha iyi olmali ayrica şu söze çok inanirim "bir insanin varliginda degil yoklugunda gercek degeri anlasilir" cidden erkekler bu sekilde anliyor bence

Erkek arkadasın kendine güvenmiyor, ya da mükemmelliyetçi bir yapısı var ya yanlış karar verirsem diye karar alamıyor, ayrıca tüm bunları anlatış tarzı çok bencilce ve incitici ; ama zaten sana bu özellikleri çekici geliyor.

Serhat Yabancı'nın Her Aşk Tatlı Başlar adlı kitabını ne olur al oku, neden onu seçtiğini başına neler geleceğini anlayacaksın. Ayrıca kendini tanıma fırsatı elde edeceksin. Karşılaşacağın gerçekler hoşuna gitmeyebilir.

Sevgiyi , aynı evde yaşamayı vs geçersek bence evlilik kadını koruyan bir oluşum. Ölüp bittiğini de görsen erkeklere güven olmuyor günün birinde çocuklarla ve 5 parasız bırakıp gidebiliyorlar. Belki o imza da buna engel olmuyor ama en azından yasal hakların oluyor.

Evlenmek için onun seni ikna etmesi gerekir, 3 yıl insan hayatı için çok kısa 3 yılımı verdim deyip hayatını mahvetme.

Bir insan birlikte olduğu kişi içine siniyorsa bir an evvvel kavuşmak beraber olmak bir hayatı paylaşma umuduyla sever ve evlenir.5 yıllık ilişkim vardı hiç bi zaman evlenelim falan hayaller kurmamıştım ciddi olarak görüşüyorduk ama bi engel vardı demekki ikimiz de istememişiz ki nişanlanıp 9 gün kavga ettik 1,5 ayda bitti.Aradan 1 sene geçti duydum adam nişanlanmış şu an 2 yıl geçti ben de 1 günlük sözlüyüm :) Ortak arkadaş vesilesi ile tanıştık.Birkaç gün telden yazıştık buluştuk sonra Ve akşamına evlenmeye karar vermiştik 58 günde baya yol kattettik.1 ay sonra nişanımız var kısmetse eylülde düğün.Demem o ki bir erkek evlilikten bahsetmiyorsa ağırdan alıyorsa içine sinmeyen bişey vardır kendisi bile farkında değildir büyük olasılık.Aynı bizim yaşadığımız şey gibi.Evlilik düşünüyorsanız sizinle sadece yalnız kalmamak adına evlenmeyi son çıkış olarak düşünen biriyle zamanınızı harcamayın.İnşallah çok mutlu olacağınız birisiyle evlenir mutlu olursunuz

Çok tatlısınız.Allah ayırmasın inşallah.

Her insan belli bir dönem böyle düşünebilir.Ama o düşünceden vazgeçirecek,evliliği düşündürecek biri karşısına çıkar mutlaka.Bence seni yeteri kadar sevmiyor.Sensiz yaşayamayacak kadar değil yani duyguları.Sonuçta onu bırakma ihtimalini de düşünerek sana evlenmek istemediğini söylüyor.Yerinde olsam böyle biriyle zaman kaybetmezdim.Unutursun elbette gözünü korkutma.Yuva kurmak,aile olmak senin de hakkın.Seninde karşına seni sevecek,önünde diz çöküp evlenme teklif edecek birisi olacak.Niye böyle biriyle ömrünü heba edesinki.Insan hayata bir kere geliyor.

Cocuk oldum olasi dusunmedim, ileriye kesin diyemem ama simdilik dusunmuyorum gercekten.

Evliligi Ona sordugumde yani sakin bi animizda sorunca ya da baskalari sordugunda “bakicaz dusunuyoruz “ diyor. Ama ben ofke nobetine girersem basliyor tabi “sana kotuluk etmek istemiyorum boyle hiddetlenmene sebep olmak istemiyorum” diye

İnanin bana ifade edis tarzi cekici gelmiyor oyle olsa burada konu acar miydim? Cok kirginim buradaki yorumlarla beraber yaram desiliyor ama objektif bakis acilari icin bile isteye actim konuyu

Biz niye evlendiiiikkk
Kim evlendirildi la bizi ehehe şaka şaka

Sevdiğimiz için evlendik
Beraber uyuyup uyanmak
Tüm zamanımızı beraber geçirmek bizim ilişkimizde eşim zorluyordu hatta hadi evlenelim karim ol artık herkezin içinde evet diyelim falan filan
Ve bebislerimiz olsun büyük bir aile olalım istedik 5 yıldır evliyiz 1 buçuk yılda sevgili şuan 3 kişiyiz ve ailemiz yavaş yavaş büyüyecek

Biz niye evlendiiiikkk
Kim evlendirildi la bizi ehehe şaka şaka

Sevdiğimiz için evlendik
Beraber uyuyup uyanmak
Tüm zamanımızı beraber geçirmek bizim ilişkimizde eşim zorluyordu hatta hadi evlenelim karim ol artık herkezin içinde evet diyelim falan filan
Ve bebislerimiz olsun büyük bir aile olalım istedik 5 yıldır evliyiz 1 buçuk yılda sevgili şuan 3 kişiyiz ve alemiz yavaş yavaş büyüyecek

Guzel temennileriniz icin tesekkur ederim , sanirim artik kendime kotuluk etmekten vazgececegim...

Başkalarına "düşünüyoruz bakalım" dediğine göre doğru olanın ne olduğunun farkında. Ama ısrarla kabul etmiyor.. Ya da milletin dırdırıyla uğraşmak istemiyor.
Ama eğer ben böyle bir ayrılık yaşayacaksam, bu asla sakin bir ayrılık olmazdı. Ben onun bu düşüncesine saygı falan duyamazdım çünkü. Beni buna mecbur bıraktığına kızardım. Eşimi düşünüyorum da, böyle bir şey olsa çıldırırdım.. Çizgimden çıkardım. Ben sana aşık olmuşum, seni sevmişim sen nasıl beni mecbur bırakırsın? Seninle evlenmek istediğim için bana bunları yaşatıyorsun. Ben "o adamı" buldum diyorum, bu ne demek biliyor musun? Ben yanında gelinliğimle kolunda yürümek istiyorum. Sen beni gelinin olarak istemiyorsun. Gidebilirsin diyorsun. Senin kaybetme korkun nerede? "Ya giderse" demiyorsun. Bir "Belki"n bile yok benim için. En ufak bir korkun yok. Sadece tercihimi yapar giderim senin için durum bu. Aptalsın sen.. Bu güzel şeyi batırdın. şimdi başka birisinin karısı olmam canını acıtmayacak bile. Çünkü sen beni hiç gerçekten istemedin."

Tabi ben bayağı argo konuşurdum..

emin ol bin beter sekilde saydim
Sovdum sonuc hala bu rezilligi kendime reva goruyorum beyin bedava lafi bana uyuyor salak ben

ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter

bir kısım yorumları okudum, hepsini okuyamadım
bana erkek arkadaşınız ya size aşık değil, ya da aşık olduğunun farkında değil gibi geldi
asla çocuk için, artık yaşım geldiği için, gelinlik giymek istediğim için vs evlenmedim
hatta bunları hiç düşünmedim bile evlenmeden önce
eşimin de bunlar yüzünden evlendiğini zannetmiyorum
bize biraz aileler baskı yaptı artık evlenin diye (6 senedir birlikteydik) ama biz de dünden razıymışız demek ki :)
20 küsür senedir eşimle birlikteyim, benim eşim de öyle aşırı romantik vs bir adam değildir, hatta ben de değilimdir
şimdi yaşantımızı uzun uzun yazmayayım ama inanın bir erkek de çocuk, yaş vb. şeyler dışındaki şeyler için evli olmak ve evli kalmak ister
ilişkinize objektif bakmayı deneyin derim

bir de, gerçekten evlilik için kavga etmeyin, diyorsunuz ya "Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım". sizi böyle hissettirecek hiçbir şey yapmayın. inanın sizin söylemleriniz, çabalarınız sonucu evlenseniz de evlenmeseniz de ileride pişman olursunuz.

emin ol bin beter sekilde saydim
Sovdum sonuc hala bu rezilligi kendime reva goruyorum beyin bedava lafi bana uyuyor salak ben
Ama ayrılma düşüncesiyle konuşmanız gerekiyor bunu. Gerçekten bitecegini anladıgında yine tepkisi aynıysa demek ki sizi başka bir adamın karısı olarak düşünebilecek kapasite de seviyormuş..

Evlenmeyen erkek yoktur seninle evlenmeyen erkek vardır.

Senelerce aynı kadınla sevgili olup, "yaa çok seviyoo ama evliliğin kendisi ona göre değil"e kadını bir güzel inandırıp, ayrıldıktan sonra 3-6 ayda evlenen o kadar çok erkek gördük ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…