- 15 Ekim 2016
- 22.627
- En iyi cevaplar
- 1
- 129.887
- 598
Simdi cekip gitsen ve o buna razi gelirse insanin ici acir hic mi degeri yoktu diye dusunmez misin... bazen kirilma noktasi yasanmali bisiylerin degismesi icin bence zaten ya o yola girersiniz ya da biter ...boyle surumcemede yasamaktansa netlik daha iyi olmali ayrica şu söze çok inanirim "bir insanin varliginda degil yoklugunda gercek degeri anlasilir" cidden erkekler bu sekilde anliyor benceDaha once 10 kez ayrilma oldu ama fiilen basaramadik bunda aliskanlik buyuk rol oynuyor . Ama artik bicak kemige dayandigi icin simdi cekip gitsem o da ses etmez
Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
Çok tatlısınız.Allah ayırmasın inşallah.Biz çok sevdiğimizden evlendik.
Ara ara beraber tatile gittiğimiz ya da bazen aynı çatının altında yaşadığımız oluyordu ama bize yetmemeye başladı.
Mesela Ramazan bayramı sabahında ilk birbirimizle bayramlaşmak istedik.
Malum beraber bile yaşıyor olsan dini ritüllerde illa ki çekirdek aileyle beraber olunuyor.
İşte ben bu adamın çekirdek ailesi olmak istedim.
Kocam da hep der her düştüğünde ben kaldırmak istedim diye. Aşırı sakarım ya elimi keserim ya da düşerim.
Cocuk oldum olasi dusunmedim, ileriye kesin diyemem ama simdilik dusunmuyorum gercekten."Seni oyalamak istemiyorum." "Özgürsün." Bunlar içinde kaybetme korkusu olan bir adamın edebileceği sözler değil. Gerçekten size karşı büyük bir bağlılık hissetse, size "sen bilirsin, gidebilirsin." Gibi imalarda bulunmaz.
"Zamanla.." bunu demek çok zor olmamalı onun için. "Belki zamanla fikrim değişir, gitmeni istemiyorum." "Bir şans verelim." Çabalar yani.. Ama sizin için bu kadar kendinden ödün veremeyecek bir insansa zaten onunla evlenmemelisiniz. Belki de bu konu da bu kadar ısrarcı olması Allah'ın sizi bu durumdan korumasıdır. Hayırlısı değildir.. Siz ki bu düşüncesini bilmenize rağmen tam 3 yıl buna çabalamışsınız. Ama o hiç istifini bozmamış..
Ayrıca ben çocuk düşünmeyen tarafın da sevgiliniz olduğunu düşünüyorum. Bence ilk yorum da bulunan kendisiydi. Yani her ne kadar düşünmüyorum desenizde siz birgün anne olmak istemeyeceğinizden emin olabilir misiniz? Sizin böyle bir hakkınız var. Buna karar vermek kimsenin harcı değil. Kendi özgürlüğünü düşünmekten sizi her şeyden kısıtlıyor aslında. Hepsini iyi düşünmelisiniz.
Benden onceki 6 sevgilisi de boyle demis ama hala bekar . Aramaya devam etsin ne diyimSenden ayrilir biriyle zink diye oyle bir evlenir ki sasar kalirsin.Bence insan asktan evlenir.
İnanin bana ifade edis tarzi cekici gelmiyor oyle olsa burada konu acar miydim? Cok kirginim buradaki yorumlarla beraber yaram desiliyor ama objektif bakis acilari icin bile isteye actim konuyuErkek arkadasın kendine güvenmiyor, ya da mükemmelliyetçi bir yapısı var ya yanlış karar verirsem diye karar alamıyor, ayrıca tüm bunları anlatış tarzı çok bencilce ve incitici ; ama zaten sana bu özellikleri çekici geliyor.
Serhat Yabancı'nın Her Aşk Tatlı Başlar adlı kitabını ne olur al oku, neden onu seçtiğini başına neler geleceğini anlayacaksın. Ayrıca kendini tanıma fırsatı elde edeceksin. Karşılaşacağın gerçekler hoşuna gitmeyebilir.
Sevgiyi , aynı evde yaşamayı vs geçersek bence evlilik kadını koruyan bir oluşum. Ölüp bittiğini de görsen erkeklere güven olmuyor günün birinde çocuklarla ve 5 parasız bırakıp gidebiliyorlar. Belki o imza da buna engel olmuyor ama en azından yasal hakların oluyor.
Evlenmek için onun seni ikna etmesi gerekir, 3 yıl insan hayatı için çok kısa 3 yılımı verdim deyip hayatını mahvetme.
Demislerdir belki.Isterse 20 olsun.Bence sen evenmek istedigin icin zaman kaybetme.Adamin hayati paylasmaya niyeti yok.Benden onceki 6 sevgilisi de boyle demis ama hala bekar . Aramaya devam etsin ne diyim
Guzel temennileriniz icin tesekkur ederim , sanirim artik kendime kotuluk etmekten vazgececegim...Bir insan birlikte olduğu kişi içine siniyorsa bir an evvvel kavuşmak beraber olmak bir hayatı paylaşma umuduyla sever ve evlenir.5 yıllık ilişkim vardı hiç bi zaman evlenelim falan hayaller kurmamıştım ciddi olarak görüşüyorduk ama bi engel vardı demekki ikimiz de istememişiz ki nişanlanıp 9 gün kavga ettik 1,5 ayda bitti.Aradan 1 sene geçti duydum adam nişanlanmış şu an 2 yıl geçti ben de 1 günlük sözlüyüm :) Ortak arkadaş vesilesi ile tanıştık.Birkaç gün telden yazıştık buluştuk sonra Ve akşamına evlenmeye karar vermiştik 58 günde baya yol kattettik.1 ay sonra nişanımız var kısmetse eylülde düğün.Demem o ki bir erkek evlilikten bahsetmiyorsa ağırdan alıyorsa içine sinmeyen bişey vardır kendisi bile farkında değildir büyük olasılık.Aynı bizim yaşadığımız şey gibi.Evlilik düşünüyorsanız sizinle sadece yalnız kalmamak adına evlenmeyi son çıkış olarak düşünen biriyle zamanınızı harcamayın.İnşallah çok mutlu olacağınız birisiyle evlenir mutlu olursunuz
Başkalarına "düşünüyoruz bakalım" dediğine göre doğru olanın ne olduğunun farkında. Ama ısrarla kabul etmiyor.. Ya da milletin dırdırıyla uğraşmak istemiyor.Cocuk oldum olasi dusunmedim, ileriye kesin diyemem ama simdilik dusunmuyorum gercekten.
Evliligi Ona sordugumde yani sakin bi animizda sorunca ya da baskalari sordugunda “bakicaz dusunuyoruz “ diyor. Ama ben ofke nobetine girersem basliyor tabi “sana kotuluk etmek istemiyorum boyle hiddetlenmene sebep olmak istemiyorum” diye
emin ol bin beter sekilde saydimBaşkalarına "düşünüyoruz bakalım" dediğine göre doğru olanın ne olduğunun farkında. Ama ısrarla kabul etmiyor.. Ya da milletin dırdırıyla uğraşmak istemiyor.
Ama eğer ben böyle bir ayrılık yaşayacaksam, bu asla sakin bir ayrılık olmazdı. Ben onun bu düşüncesine saygı falan duyamazdım çünkü. Beni buna mecbur bıraktığına kızardım. Eşimi düşünüyorum da, böyle bir şey olsa çıldırırdım.. Çizgimden çıkardım. Ben sana aşık olmuşum, seni sevmişim sen nasıl beni mecbur bırakırsın? Seninle evlenmek istediğim için bana bunları yaşatıyorsun. Ben "o adamı" buldum diyorum, bu ne demek biliyor musun? Ben yanında gelinliğimle kolunda yürümek istiyorum. Sen beni gelinin olarak istemiyorsun. Gidebilirsin diyorsun. Senin kaybetme korkun nerede? "Ya giderse" demiyorsun. Bir "Belki"n bile yok benim için. En ufak bir korkun yok. Sadece tercihimi yapar giderim senin için durum bu. Aptalsın sen.. Bu güzel şeyi batırdın. şimdi başka birisinin karısı olmam canını acıtmayacak bile. Çünkü sen beni hiç gerçekten istemedin."
Tabi ben bayağı argo konuşurdum..
Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .
Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.
Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.
Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.
ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter
Ama ayrılma düşüncesiyle konuşmanız gerekiyor bunu. Gerçekten bitecegini anladıgında yine tepkisi aynıysa demek ki sizi başka bir adamın karısı olarak düşünebilecek kapasite de seviyormuş..emin ol bin beter sekilde saydim
Sovdum sonuc hala bu rezilligi kendime reva goruyorum beyin bedava lafi bana uyuyor salak ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?