NEDEN EV İŞLERİ BENİM SIRTIMA ZİMMETLİ?

Çalışırken sorumluluk paylaşmayan eşiniz siz şu an evdeyken hiç yardım etmez. Çeşit çeşit yapmayın bir yemeği 2 günlük yapın bir gün arayla yiyin, basit şeyler yapın geçin neden kendinizi yorup adamı buna alıştırıyorsunuz ki. Sorumluluk almayı kendi düşünemiyorsa görev atayın. Farkındaysanız yardım etmek, destek olmak demiyorum çünkü bir evin işi orada yaşayan kişilerin sorumluluğundadır.

ikinizde çalışıyorsunuz, size yardım değil iş bölümü gerekli. eşinizin bunu anlaması lazım önce. bıkmadan, yılmadan her gün iş verin. ay ben yemek hazırlarken şu çamaşırları halletsene, şu banyoyu bi temizlesene vs. yapamam diyecek kadar yüzsüz olursa, yok ben yıllardır yapıyorum senide tanıyorum kesinlikle senin yapabileceğin bir iş diye ısrarcı olun. güzel yapamasa bile ellerine sağlık mis gibi olmuş deyin. bunlar işe yaramazsa bir cinnet her şeyi çözer. düzeni değiştirmek için eskisini yıkmanız lazım. yardım kavramını aklınızdan silmekle başlayın.

Şuan çalışmıyorum fakat yine de evin tüm işleri benim sırtımda değil. Çünkü neredeyse her gün ev işlerinin, evde yaşayan herkesin sorumluluğu olduğunu hatırlatırım.

Eşimin yapmasını istediğim işlere elimi dahi sürmem. Örneğin; banyoda sabunlukta sabun biter, ellerimi şampuanla yıkarım yine de doldurmam. Marketten alınacaklar olur, market alt katta yine de inip almam. Öğle arası gelip eşim alır.

Ama yemek işi bendedir o elini sürmez. Sadece bulaşıkları dizer, sofra kurup kaldırır. Eğer yapmayacak gibi olsa hiç gocunmadan şunu yap derim. Haftada en az iki dışarıdan sipariş veririm yemek yapmaktan sıkıldığım için.

Dünyaya birilerine hizmet etmek için gelmedik ya. Herkes üzerine düşen görev neyse yapacak. Yok öyle adam yayılacak kadın önüne yemeği koyacak. Ütüsünü yapacak birde üstüne çocuk bakacak.

İsteklerinizi ısrarla talep edin hatta onlar yapana kadar elinizi ne yemeğe ne de işlere sürün. Görev paylaşımı yapın. Onun görevini asla üstlenmeyin. Tek bir kere dahi hadi bu seferlik ben yapayım derseniz , o iş size kilitlenir

o işi azaltmak lazım o zaman

biliyorsun evdeyim

evde hem çocuk hem kedi var ama her gün evi silmek süpürmek asla benlik olmadı

sonuçta sabah çıktınız akşam geldiniz

eviniz o arada nasıl dağıldı

ya da dağınıklık adı altında seni rahatsız eden ne

ben çalışma odasında KK da takılırken salonda akşam içtiğimiz çayın bardakları var

bu mu rahatsız eden

sabah kalktım kahvaltı hazırladım yedik tabaklar tezgahta

öğlene tekrar bir şeyler hazırlayacağım ama o iki tabak iki bıçak iki çatal bana batmayacak

akşam yemeği sonrasında yıkanır tüm bulaşıklar

çalışma zamanında evde hiç iş yapmazdım evet yardımcım vardı haftada yarım gün gelirdi ama onun dışında da ne ev süpürürdüm ne lavabo ovardım

evde 3 kişiyiz sabah çıkar akşam gelirdik hatta bazı günler spor vs akşam 8 de gelip oğlum 9 da uyurdu

evdeki kedi en kirletici unsur tüyü dökülebilir

siz zaten iki yetişkin evi nasıl kirletip dağıtıyorsunuz

herkese yazarım sana da yazayım

çamaşırları sabah at

eve geleceğin saate bitecek şekilde ayarla eve geldiğinde as

sizin orası sıcak zaten ertesi gün de biriniz toplar diğeriniz yemek yapar ya da erken gelen kim ise o yemek yapar

ev işinde en zor olan kafayı yorması

ay şurası kirli kaldı hissi

bırak kalsın

hep yazarım yine yazayım burada okumuştum, "camlar temiz olsa ne olacak ekmek mi banacağız" yazmıştı bir arkadaş kulakları çınlasın

evimde cam ve kapılar en son Kasım ayında silindi bunu dert neden edineyim

dağınıklık dediklerinin niteliği önemli fazla eşyaları azaltmak önemli

bir de galiba giyip tekrar giyerim diye bırakılanları giymeyi unutmamak önemli

yani atıyorum akşam eve geldim duş yaptım üstüme bir tişört giydim

11 de pijamamı giyip yattım sabah işe gittim geldim

eve gelince dolabı açıp yine bir tişört giydi isem dağınıklık kaçınılmaz

ya önceki tişörtü direkt kirliye atacaksın ya da dün ben ne giymiştim deyip bulup giyeceksin (tabii eş için de geçerli)

benim evimdeki dağınıklık kağıt

odamın birinde yerler dahi kağıt

zira evden çalışınca dosyalama sıkıntısı oluyor

yatak odasında yatağın üstünde pijamalar var başka hiçbir şey yok ki şifonyerde iki krem bir mini çöp saç kurutma makinesi ve fırça var, bunlar hep var dağınıklık dediklerin ne biraz daha açmak lazım galiba

Benim eşim yardımcı oluyor zaten damdan orada anlatmak istediğim şey işi organize etmek.
Yani temizlik mi yapacak haydi yapalım.
Yemek mi yapılacak tamam yapalım.
O süreç.
Devamlı olması.
Evimde 2 kuşum var akşama gidince süpürge açmam gerekiyor salona.
Salona tutunca şöyle bir eve de tutuyorum 2-3 günde bir.
Ee çamaşır ütü bulaşık hiç bitmeyen bir süreç.
Hafta sonu gelince tuvalet ov, banyo yıka, balkon yıka.
Alışverişe git.
İnan oturup dinlenmeye vakit yok.
Yoksa ev akşamdan düzenli kalır.

Sabahtan sadece kahvaltı bulaşığı kalır.

siz çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyorsanız işi bırakın.
eş, çocuk, para fazla böyle adamlara.
Yahu niye işi bıraksın. Koca bırakılır iş bırakılmaz. O Kadının sigortası. Yarın adam kadını bırakıp gitse ya da ölse ne olacak? İş bırakılır mi iş bilmeyen asalak bir koca yüzünden

Yaşınız kaç? Evlenmeden önce bu tür şeylerin konuşulması lazım zaten.
Malesef Türkiyede bu düzeni kırmak zor olacak, artık anca bizim torunlar fln rahat eder
Kadın yemek yapar, kadın misafir ağırlar, kadın temizlik yapar, kadın çamaşır bulaşık yılar. Zaten ülkemizde kadın olmak zor, birde evlenirken bu işleride yapacağız diye ek birşey imzalıyoruz gibi bütün bunlar kadının üstüne kalır. Çünkü bizden farklı olarak uzvu 10 cm fazla olan erkek birey ailesinden oyle görmüştür..
Ama neden evlenmeden önce konuşmadınız bunu? Her erkek aynı değil çünkü

Evlilikle alakalı en sinir olduğum konudur bu:Tartışmasını çok yaptım.Paranı vermeyeceksin o zaman.Beyefendi evi tek başına geçindirecek.Çamaşırını yıkama,ütüsünü yapma.Yemeği kendine kadar yap.Bunları yapınca "bencil" derler ama umursama.

Bazı insanlar da dağınıklıktan yana düxensizlik var aslında. Mesela biz de 2 kişiyiz ama dağınık değildir topludur yani bana göre öyle ben pek takmadığım için mesela şimdi kalkacağım dışarı çıkacağım geldiğimde yemek yapar otururum hatta şuan küçük odam taşınacağız diye dağınık çarşamba pazarı gibi sorun yok toplamadım bş ara girer her şeyi kolilerim.. Eşim yardım eder o ayrı yani evde olduğunda yorgun olmadığı zamanlarda yapmazsa ben diyorum hayatım şunu kaldırır mısın bnu koyar mısın diye daha dün yemeği o yaptı mesela yani yemek desemde kızartma sen durur musun başında dedim bende oturdum başka yemek vardı onu yedim . Bazen erkekleri güncellemek gerekiyor arada hatta bazen alışana kadr sık sık söyleyin..

Durun zaten boşanma vakaları aldı başını gitti :110: evlenmeden önce alınması gereken sorumluluk bunlar, eşinizi de ona göre seçmeliydiniz, evlendikten sonra bu hale geldiyse siz yine de çağırın yardımcı kadını mecbur parasını verecek. Eşler bu konularda birbirine yardımcı olmalı.

Tüm yorumları okudum
Evim küçük iki kedi ve 4 biz haliyle çabuk kirleniyor ve dağılıyor. Haftada bir temizlik bize yetmiyor çünkü kedi var. Onlar da olmasa bu hayat çekilmez çok seviyorum iki kedimi de Ama işlere yetişemiyorum. Fibromiyalji düzen istiyor diyet istiyor kendime bakmaya zamanım kalmıyor ki. Bunaldım. Bu halimi gören eşim bir hafta mutfağa girdi. Kızımı öyle bir yormuş ki onu al bunu getir şunu yap çocuk bıkmış. Kızım için tekrar işleri elime aldım adam beni görür görmez bırakıverdi hiç bir şey yapmıyor . Söylüyorum sen yap çocuğa fazla yüklenme diye.Nerdeee zor iş tabi tek başına kolay mı mutfak Ha sadece mutfakla ilgilendi bir hafta Temizliği asla üstlenmiyor
İşim yok bir yıldır bu hastalıkta çıkmak zorunda kaldım. Şimdi pişmanım ama çıkmadaydım kesin kapardım coviti. Şimdi de parasızım çalışınca kocama vermiyorum tabi ki. Ama şu an oaram olmadığından yardımcım da yok ve iş de bulamıyorum İş bulmak da zorlaştı.
Bittim ama ciddi ciddi işler beni nasıl yoruyor. Bırak yapma demiş nir arkadaş denedim kedi olunca o fazla uUn sürmüyor Çok tüy oluyor dayanılmaz oluyor iki günde bir makine tutmak gerekiyor koltuk altı üstü her yere yutmak gerekiyor Evinde hayvan besleyenler bilir bizde temizlik anca akşama kadar dayanır
Eskiden kim işten erken gelirse yapardı yemeği gene nir düzen vardı asam yaş ilerledikçe elini eteğimi çekiyor işlerden Onda da şeker var ve uyuyup kalıyor çoğu zaman. Ben onun diyetine öi yeteyim kendi diyetime mi bakayım ! Benimli ona uymuyor onun yediği bana çocuklar desen ilimize de uymuyor. Maddi olarak da birimi tutamıyorum şimdilik işim yok ve İş de bulma ümidim kalmadı çok zor artık iş bulmam millet eleman çıkarıyor basıl bulabilirim inkansıza yakın. En son küstük kocamla şu an konuşmuyoruz Adam rahat etti küsünce hiç iş yapmıyor kendi kendine yiyor mutfağı kirletip çıkıyor kovasım geliyor evden zor tutuyorum kendimi valla yatıyor tv karşında akşama kadar Ben se sabahları dayanılmaz ağrım ile uyanıyorum akşama kadar da geçmez geçmiyor 😔 dr un verdiği ilaçlar bende ağır yan etki yaptı bıraktırdı dr İlaçlık da değil bu hastalık zaten Yaşam tarzımı kökten değişmeliyim her konuda yemek aktivite psikolojik vs herşey değişmeliYapamıyorum ki şu sırtıma yüklenmiş ahiret yükü gibi işlerden😔

Benim eşim yardımcı oluyor zaten damdan orada anlatmak istediğim şey işi organize etmek.
Yani temizlik mi yapacak haydi yapalım.
Yemek mi yapılacak tamam yapalım.
O süreç.
Devamlı olması.
Evimde 2 kuşum var akşama gidince süpürge açmam gerekiyor salona.
Salona tutunca şöyle bir eve de tutuyorum 2-3 günde bir.
Ee çamaşır ütü bulaşık hiç bitmeyen bir süreç.
Hafta sonu gelince tuvalet ov, banyo yıka, balkon yıka.
Alışverişe git.
İnan oturup dinlenmeye vakit yok.
Yoksa ev akşamdan düzenli kalır.

Sabahtan sadece kahvaltı bulaşığı kalır.

işte o çamaşır ütü bulaşık işini azaltmak önemli

mesela ne ütüleniyor evinde

çok ciddiyim ütüyü en son ne zaman elime aldım bilmiyorum

en fazla gömlek ütülenir onu da giymeyiveriyorum, hadi bazen ortam gerektirdi giydik diyelim bu da bir gömlek ütüsü olur lazım olunca ütülerim, 10 dakika sürmez

dan dan yazıyorum seni biliyorum çünkü kendinden eve, eşyaya zaman aktarma diyorum özetle

kuşlar tüy döktü eee, yarın yine dökecek

yani kuşların salondaki tüyü neden her gün süpürülmeli mesela

yani iki günde 3 günde süpür

kedi her yerde ama her gün ev süpürmüyorum

yerdeki tüyü süpürsem yatakta yataktakini süpürsem koltukta olur o tüyden kurtuluş yok ki

her gün sıkan, boğan iş yemek yapmak, bulaşık kaldırmak

bunlara itirazım yok zira yaşam için yemeliyiz

ama bu akşam yedik ille de bu akşam toplanmayıversin

bugün yorgunum diyebilin sen ya da eşin, kimin toplaması önemli değil bu yazdıklarım hep siz içerikli zaten

yani o bulaşık tezgahta hatta masada kalsa ne olacak ki

misal akşama bezelye pilav yapalım yanına da cacık

bir bezelye tenceresi, bir pilav tenceresi çıktı bulaşık (bence pilavı iki günlük yap, yarın da yanına bir şey yaparsın, bu akşam o tencere bulaşık da olmaz)

bir pirinç ölçtüğün kap, bir de karıştırma kaşığı çıktı pilavdan bulaşık, ben bardak ile ölçüyorum mesela bir kupa bir kaşık kirlendi

bezelyenin tenceresi, kapağı, salça koyduğumuz kaşık, patates doğradığımız bıçak, karıştırma kaşığı kirlendi hadi bir de bunları bir tabağa doğrayalım onu da ekleyelim

cacık yaptık bir büyük kase, bir bıçak bir de yoğurt koyduğumuz kaşık

servis edelim, 2 kaşık, 2 çatal, 4 tabak (pilav bezelye aynı anda yan yana servis edelim) 2 de kase

2 su bardağı, 2 çay bardağı, arada da bir şeyler içelim hatta 4 bardak daha

10 bardak, 5 tabak, 5 kaşık, 2 çatal, 2 bıçak, 2 küçük 1 büyük kase bir de kapağı ve tenceresi çıktı

bunları o gün hiç yıkamasak o tabaklar kaşıklar masada kalsa hayatımızdan ne eksilir

evet duyuyorum ee ertesi gün de biz yıkayacağız diyorsun evet ertesi gün de siz yıkayacaksınız ama o akşam bulaşıkları kaldırmalıyım diye içinden dürten his olmayınca aman canım isterse kaldırırım istemezse sonra diye düşününce gerginliğin azalacak

evet ağır işsizim, evet canım çalışmak istemiyor evet stres topu olarak seni buldum galiba

kusuruma bakma:KK47:

Öncelikle geçmiş olsun. Ben eşler çalışıyorsa haftalık yardımcı tutma taraftarıyım. Hem bu sayede başka bir kadın da kendi parasını kazanmış oluyor. Ancak eşlerden biri evdeyse cinsiyetten bağımsız olarak evdeki iş yükünün çoğunun onda olması çok doğal ve adaletli. Çünkü iş bölümü dışarıda çalışan-içeride çalışan olarak yapılmıştır. Dışarıda sabahtan akşama kadar çalışan birisinin, eve gelince temizlik yemek yapmasını beklemek olmaz. Tabii ki bu ortalığı dağıtsın, içeceği bir suyu ayağına istesin, kirlileri sepete atmasın şeklinde değil.

Evi özenli kullanması gerekir her iki tarafın da. Ama silme, süpürme, çamaşır, ütü gibi ana kalemler evde “çalışan”da olmalı. Eşinizdenözenli olmasını, bulaşık makinesi boşaltma, çamaşır katlama gibi işlerde yardım etmesini isteyin ama kendinizi de doldurmayın. Evdeyseniz işlerin çoğunun sizde olması adaletli.

Bu zamana kadar temizliğin ve düzenin sizde olduğu bir sistem oluşturduysanız bundan sonra hemen değişimesini beklemeyin. Yavaş yavaş yavaş küçük küçük :) Sen yap sen et diyip eline tutuşturun. Ha yok hiç ilerleme yoksa cinnet geçir. 😏

Ben durumunuz uygunsa bir de robot süpürge almanızı öneririm. Ben kullanmıyorum ama alma planım var. Kullanan arkadaşlarımın istisnasız hepsi çok memnun, bazı tipleri hem süpürüp hem siliyormuş. Hiç değilse iş yükünüzün bir kısmı düşer.

o işi azaltmak lazım o zaman

biliyorsun evdeyim

evde hem çocuk hem kedi var ama her gün evi silmek süpürmek asla benlik olmadı

sonuçta sabah çıktınız akşam geldiniz

eviniz o arada nasıl dağıldı

ya da dağınıklık adı altında seni rahatsız eden ne

ben çalışma odasında KK da takılırken salonda akşam içtiğimiz çayın bardakları var

bu mu rahatsız eden

sabah kalktım kahvaltı hazırladım yedik tabaklar tezgahta

öğlene tekrar bir şeyler hazırlayacağım ama o iki tabak iki bıçak iki çatal bana batmayacak

akşam yemeği sonrasında yıkanır tüm bulaşıklar

çalışma zamanında evde hiç iş yapmazdım evet yardımcım vardı haftada yarım gün gelirdi ama onun dışında da ne ev süpürürdüm ne lavabo ovardım

evde 3 kişiyiz sabah çıkar akşam gelirdik hatta bazı günler spor vs akşam 8 de gelip oğlum 9 da uyurdu

evdeki kedi en kirletici unsur tüyü dökülebilir

siz zaten iki yetişkin evi nasıl kirletip dağıtıyorsunuz

herkese yazarım sana da yazayım

çamaşırları sabah at

eve geleceğin saate bitecek şekilde ayarla eve geldiğinde as

sizin orası sıcak zaten ertesi gün de biriniz toplar diğeriniz yemek yapar ya da erken gelen kim ise o yemek yapar

ev işinde en zor olan kafayı yorması

ay şurası kirli kaldı hissi

bırak kalsın

hep yazarım yine yazayım burada okumuştum, "camlar temiz olsa ne olacak ekmek mi banacağız" yazmıştı bir arkadaş kulakları çınlasın

evimde cam ve kapılar en son Kasım ayında silindi bunu dert neden edineyim

dağınıklık dediklerinin niteliği önemli fazla eşyaları azaltmak önemli

bir de galiba giyip tekrar giyerim diye bırakılanları giymeyi unutmamak önemli

yani atıyorum akşam eve geldim duş yaptım üstüme bir tişört giydim

11 de pijamamı giyip yattım sabah işe gittim geldim

eve gelince dolabı açıp yine bir tişört giydi isem dağınıklık kaçınılmaz

ya önceki tişörtü direkt kirliye atacaksın ya da dün ben ne giymiştim deyip bulup giyeceksin (tabii eş için de geçerli)

benim evimdeki dağınıklık kağıt

odamın birinde yerler dahi kağıt

zira evden çalışınca dosyalama sıkıntısı oluyor

yatak odasında yatağın üstünde pijamalar var başka hiçbir şey yok ki şifonyerde iki krem bir mini çöp saç kurutma makinesi ve fırça var, bunlar hep var dağınıklık dediklerin ne biraz daha açmak lazım galiba
Teşekkür ederim iki kedi ile temizlik gün aşırı gerekiyor Ama gerçekten gerekiyor Çünkü tüyler havada uçuşur yapmasam. Ağzımıza girer. Adamın umru değil bu durum. Kedi tüylü koltuğa pat oturur o pijamayla yatar. Yapmasam aynı yatakta ben de tüt içinde yatacağım. Aşırılık değil benim ki zorunluluk.
Temizlikçi asla tutmaz parasına kıyıp da. Benim paramla tutuldu hep eskiden temizlikçi.
Ahhh iş bulabilseydim ahhh :KK43: Gene bundan iyi olurdum.

Tüm yorumları okudum
Evim küçük iki kedi ve 4 biz haliyle çabuk kirleniyor ve dağılıyor. Haftada bir temizlik bize yetmiyor çünkü kedi var. Onlar da olmasa bu hayat çekilmez çok seviyorum iki kedimi de Ama işlere yetişemiyorum. Fibromiyalji düzen istiyor diyet istiyor kendime bakmaya zamanım kalmıyor ki. Bunaldım. Bu halimi gören eşim bir hafta mutfağa girdi. Kızımı öyle bir yormuş ki onu al bunu getir şunu yap çocuk bıkmış. Kızım için tekrar işleri elime aldım adam beni görür görmez bırakıverdi hiç bir şey yapmıyor . Söylüyorum sen yap çocuğa fazla yüklenme diye.Nerdeee zor iş tabi tek başına kolay mı mutfak Ha sadece mutfakla ilgilendi bir hafta Temizliği asla üstlenmiyor
İşim yok bir yıldır bu hastalıkta çıkmak zorunda kaldım. Şimdi pişmanım ama çıkmadaydım kesin kapardım coviti. Şimdi de parasızım çalışınca kocama vermiyorum tabi ki. Ama şu an oaram olmadığından yardımcım da yok ve iş de bulamıyorum İş bulmak da zorlaştı.
Bittim ama ciddi ciddi işler beni nasıl yoruyor. Bırak yapma demiş nir arkadaş denedim kedi olunca o fazla uUn sürmüyor Çok tüy oluyor dayanılmaz oluyor iki günde bir makine tutmak gerekiyor koltuk altı üstü her yere yutmak gerekiyor Evinde hayvan besleyenler bilir bizde temizlik anca akşama kadar dayanır
Eskiden kim işten erken gelirse yapardı yemeği gene nir düzen vardı asam yaş ilerledikçe elini eteğimi çekiyor işlerden Onda da şeker var ve uyuyup kalıyor çoğu zaman. Ben onun diyetine öi yeteyim kendi diyetime mi bakayım ! Benimli ona uymuyor onun yediği bana çocuklar desen ilimize de uymuyor. Maddi olarak da birimi tutamıyorum şimdilik işim yok ve İş de bulma ümidim kalmadı çok zor artık iş bulmam millet eleman çıkarıyor basıl bulabilirim inkansıza yakın. En son küstük kocamla şu an konuşmuyoruz Adam rahat etti küsünce hiç iş yapmıyor kendi kendine yiyor mutfağı kirletip çıkıyor kovasım geliyor evden zor tutuyorum kendimi valla yatıyor tv karşında akşama kadar Ben se sabahları dayanılmaz ağrım ile uyanıyorum akşama kadar da geçmez geçmiyor 😔 dr un verdiği ilaçlar bende ağır yan etki yaptı bıraktırdı dr İlaçlık da değil bu hastalık zaten Yaşam tarzımı kökten değişmeliyim her konuda yemek aktivite psikolojik vs herşey değişmeliYapamıyorum ki şu sırtıma yüklenmiş ahiret yükü gibi işlerden😔

rahatsızlığınızın en büyük sebebi bu stresiniz zaten

kızınız kaç yaşında

bulaşık makinem bozuldu geçen yaz tamirde iken eşim ve oğlum yıkadılar bulaşıkları 10 yaşındaki oğlum bayıldı o işe

pandemide babası ile mutfağa girdi pide dahi yaptılar

hamurları oğlum açıyor

ben o kadar açamıyorum, ben onun gibi hamur yoğuramıyorum

hatta ben yoruluyorum ama o yorulmuyor, çocuk diyoruz ama onun bedensel gücü bazı konularda daha dayanıklı

evde kedi de varmış süpürgeniz nasıl bir şey

aylardır büyük süpürgeyi çıkartmadım dyson var

onu gezdiriyoruz yetiyor ama o koltukları vs süpürmüyorum kedinin uyuduğu koltuğunu arada çektiriyorum o kadar

her gün ev süpürmek yerine kedileri tarasanız eldiven ile bazı mevsimlerde çok döküyorlar, tüy değiştiriyorlar ona çözüm yok ama mesela bizimki bu sıralar tüy dökmüyor

mamaları kaliteli değilse değiştirmenizi tavsiye ederim

yukarıda yazdım pandemi öncesi haftada yarım gün yardımcım gelir temizler giderdi

yerdeki tüy vs de topaklanmazdı

mükemmeliyetçiliğinizi sağlığınız için azaltın, halı varsa kaldırın en azından yazın kaldırın, evde derlenecek toplanacak denilen şeyleri azaltın

yatakların örtüsü vs varsa kaldırın, akşam aç sabah ser uğraşmayın

mutfak işi zor ve sürekli ona çok önerim yok ama fırını ve düdüklü tencereyi etkin kullanın

mesela dün iki parça et ve patates ile müthiş akşam yemeği yaptığımı söylediler

hiçbir şey yapmadım, patatesleri doğradım araya o iki parça eti koydum, üstüne de patates koydum kapaklı borcamda gitti fırına

bir önceki günden kalan siyez buğdayından pilavım vardı

içine marul doğradım ve nar ekşisi ekledim

akşam yemeği oldu bize, hem de böyle restoran menüsü gibi

düdüklü de aynı şekilde kafa rahat koy içine pişsin onu ekle bunu ekle yormaz

evdekiler iki günlük yemek yemekte sorun yapmıyorsa iki günlük pişirin

yani mercimek çorbasını bir değil iki bardaktan yapın mesela

herkese ayrı yemek hazırlamak tabii ki zor

sizin diyetinizi bilemiyorum ama bence Akdeniz tarzı beslenme ya da Karatay beslenmesi her ikinize de iyi gelir

çocuklar bebek değilse onlara da olur, küçük çocuk varsa çorba gerekir tabii onu yapmak lazım ama o da birer kepçe şeklinde yemeğe destek olur

kafanız rahatlamazsa o hastalık geçmez, bitmeyecek bu işler hep bana bakıyor dedikçe de o kısır döngüden çıkılmaz

ne olur eşyaları sadece bize hizmet edecek diye düşünün, bizler onlara hizmet etmeyelim

bugün de kalıversin diyelim, boş boş tavana bakmak da hakkımız olsun, içimizden bizi dürten tezgahta bulaşıklar var sen burada oturuyorsun hissimize sen bir sus diyelim

Ben burda sucun cogunu annelerde görüyorum, cünkü cogunluk hala erkek cocuklara ev isi yaptirmaz. Yapsa kiz cocugu yapar. Youtube da bir anne temizlik videosu yüklemis. Oglu 13/14 yasinda bilgisayar basinda göbek yapmis vaziyette oturuyor (kulaklik da takmis tabi) bi gram isin ucundan tutmuyor. Kadin da bastan sona herseyi temizliyor. Altindaki yorumlar da da alkis tutuluyor "ay ne kadar güzel temizledin" diye. Bence hic de güzel degil öyle. Yarinin pasalarini bu anneler yetistiriyor. Benim esimin annesi öyle degil mesela. Kizina nasil davranıyorsa ogluna da öyle davranir. Herkes evde birseyler yaparmis..esim de o yüzden ev islerine her zaman el atar benim gibi. Benim de iki Oglum var. Bende onlari bu konuda öyle yetistirmeye planliyorum. Hem kendilerine bakabilsinler, hemde öyle eslerine yüklemesinler herseyi. Ve evde yasayan birinin ev isi yapmasi yardim degil gerekndir. Bencede her gün talep etmeniz lazim. Artik evli, annesinin pasasi degil

işte o çamaşır ütü bulaşık işini azaltmak önemli

mesela ne ütüleniyor evinde

çok ciddiyim ütüyü en son ne zaman elime aldım bilmiyorum

en fazla gömlek ütülenir onu da giymeyiveriyorum, hadi bazen ortam gerektirdi giydik diyelim bu da bir gömlek ütüsü olur lazım olunca ütülerim, 10 dakika sürmez

dan dan yazıyorum seni biliyorum çünkü kendinden eve, eşyaya zaman aktarma diyorum özetle

kuşlar tüy döktü eee, yarın yine dökecek

yani kuşların salondaki tüyü neden her gün süpürülmeli mesela

yani iki günde 3 günde süpür

kedi her yerde ama her gün ev süpürmüyorum

yerdeki tüyü süpürsem yatakta yataktakini süpürsem koltukta olur o tüyden kurtuluş yok ki

her gün sıkan, boğan iş yemek yapmak, bulaşık kaldırmak

bunlara itirazım yok zira yaşam için yemeliyiz

ama bu akşam yedik ille de bu akşam toplanmayıversin

bugün yorgunum diyebilin sen ya da eşin, kimin toplaması önemli değil bu yazdıklarım hep siz içerikli zaten

yani o bulaşık tezgahta hatta masada kalsa ne olacak ki

misal akşama bezelye pilav yapalım yanına da cacık

bir bezelye tenceresi, bir pilav tenceresi çıktı bulaşık (bence pilavı iki günlük yap, yarın da yanına bir şey yaparsın, bu akşam o tencere bulaşık da olmaz)

bir pirinç ölçtüğün kap, bir de karıştırma kaşığı çıktı pilavdan bulaşık, ben bardak ile ölçüyorum mesela bir kupa bir kaşık kirlendi

bezelyenin tenceresi, kapağı, salça koyduğumuz kaşık, patates doğradığımız bıçak, karıştırma kaşığı kirlendi hadi bir de bunları bir tabağa doğrayalım onu da ekleyelim

cacık yaptık bir büyük kase, bir bıçak bir de yoğurt koyduğumuz kaşık

servis edelim, 2 kaşık, 2 çatal, 4 tabak (pilav bezelye aynı anda yan yana servis edelim) 2 de kase

2 su bardağı, 2 çay bardağı, arada da bir şeyler içelim hatta 4 bardak daha

10 bardak, 5 tabak, 5 kaşık, 2 çatal, 2 bıçak, 2 küçük 1 büyük kase bir de kapağı ve tenceresi çıktı

bunları o gün hiç yıkamasak o tabaklar kaşıklar masada kalsa hayatımızdan ne eksilir

evet duyuyorum ee ertesi gün de biz yıkayacağız diyorsun evet ertesi gün de siz yıkayacaksınız ama o akşam bulaşıkları kaldırmalıyım diye içinden dürten his olmayınca aman canım isterse kaldırırım istemezse sonra diye düşününce gerginliğin azalacak

evet ağır işsizim, evet canım çalışmak istemiyor evet stres topu olarak seni buldum galiba

kusuruma bakma:KK47:

Tişört, pantolon, gömlek, havlu, nevresim, çarşaf yani iç çamaşırı hariç her şeyi ütülüyorum.
Eşimde bende çok sık kıyafet değiştiriyoruz biraz fazla çıkıyor o yüzden.
İşte senin dediğini de yapıyorum.
Bir gün süpürge tutmuyorum mesela iki gün derken bazen hafta içi hiç bir iş yapmıyorum yemek bulaşık haricinde.
Sonra hafta sonu kaçıyor ipin ucu bu sefer elimi işten hiç çekemiyorum.
Yani kadın gelmediği için işleri eşim de yardım etse yine benden geçiyor.
Aslında rahatımdır ama yapmayınca sonra dağ gibi oluyor işler.

Yine ben yapıyorum o yüzden hiç bekletmemek gerek diyorum.

Teşekkür ederim iki kedi ile temizlik gün aşırı gerekiyor Ama gerçekten gerekiyor Çünkü tüyler havada uçuşur yapmasam. Ağzımıza girer. Adamın umru değil bu durum. Kedi tüylü koltuğa pat oturur o pijamayla yatar. Yapmasam aynı yatakta ben de tüt içinde yatacağım. Aşırılık değil benim ki zorunluluk.
Temizlikçi asla tutmaz parasına kıyıp da. Benim paramla tutuldu hep eskiden temizlikçi.
Ahhh iş bulabilseydim ahhh :KK43: Gene bundan iyi olurdum.

aslında o yorumu sizin kedileri görmeden diğer arkadaşa yazmıştım

size aşağıda tekrar yazdım

cidden o kadar neden dökülüyor tüyler

mesela tüyler havada uçuşur ağzımıza girer diyorsunuz ya ne olur girerse

yani samimi olarka soruyorum zaten kediyi aldık kucağa o arada da giriyor hatta kedi biz oturuken üstümüzden atladığında da dökülüyor

mesela siizn kediler gece yatağa gelmiyor mu

yani eşiniz tüylü pijama ile yatağa gelmese de zaten tüy kaynağı kendi gelmiyor mu yatağa :)))

bir seferinde kedi kayboldu evde

gündüz yardımcı gelmişti eyvah kaçırdı sandık aradık aradım bulamadık

yastığın tam bittiği yerde yorgan yukarıda imiş o boşluğa yerleşmiş yatağın içine

bunlar bizim evde olağan, oğlumun yatağına da girer aynı şekilde hele de kışın

ama uçuşan tüyler yok, sizinkiler uzun tüylü mü

yardımcımın gittiği bir ev varmış

bordo koltuklar beyaz uzun tüylü kedi varmış

ben temizliyorum öbür odadan gelinceye kadar döküyor diye şikayetleniyordu :)))

benim kedi sarman, parkeler ile vs uyumlu bu nedenle biz daha az görüyor olabiliriz ama yine de bence kedilerin tüy dökme sıkıntısı varsa mamasını değiştirin canınıza yazık

X