işte o çamaşır ütü bulaşık işini azaltmak önemli
mesela ne ütüleniyor evinde
çok ciddiyim ütüyü en son ne zaman elime aldım bilmiyorum
en fazla gömlek ütülenir onu da giymeyiveriyorum, hadi bazen ortam gerektirdi giydik diyelim bu da bir gömlek ütüsü olur lazım olunca ütülerim, 10 dakika sürmez
dan dan yazıyorum seni biliyorum çünkü kendinden eve, eşyaya zaman aktarma diyorum özetle
kuşlar tüy döktü eee, yarın yine dökecek
yani kuşların salondaki tüyü neden her gün süpürülmeli mesela
yani iki günde 3 günde süpür
kedi her yerde ama her gün ev süpürmüyorum
yerdeki tüyü süpürsem yatakta yataktakini süpürsem koltukta olur o tüyden kurtuluş yok ki
her gün sıkan, boğan iş yemek yapmak, bulaşık kaldırmak
bunlara itirazım yok zira yaşam için yemeliyiz
ama bu akşam yedik ille de bu akşam toplanmayıversin
bugün yorgunum diyebilin sen ya da eşin, kimin toplaması önemli değil bu yazdıklarım hep siz içerikli zaten
yani o bulaşık tezgahta hatta masada kalsa ne olacak ki
misal akşama bezelye pilav yapalım yanına da cacık
bir bezelye tenceresi, bir pilav tenceresi çıktı bulaşık (bence pilavı iki günlük yap, yarın da yanına bir şey yaparsın, bu akşam o tencere bulaşık da olmaz)
bir pirinç ölçtüğün kap, bir de karıştırma kaşığı çıktı pilavdan bulaşık, ben bardak ile ölçüyorum mesela bir kupa bir kaşık kirlendi
bezelyenin tenceresi, kapağı, salça koyduğumuz kaşık, patates doğradığımız bıçak, karıştırma kaşığı kirlendi hadi bir de bunları bir tabağa doğrayalım onu da ekleyelim
cacık yaptık bir büyük kase, bir bıçak bir de yoğurt koyduğumuz kaşık
servis edelim, 2 kaşık, 2 çatal, 4 tabak (pilav bezelye aynı anda yan yana servis edelim) 2 de kase
2 su bardağı, 2 çay bardağı, arada da bir şeyler içelim hatta 4 bardak daha
10 bardak, 5 tabak, 5 kaşık, 2 çatal, 2 bıçak, 2 küçük 1 büyük kase bir de kapağı ve tenceresi çıktı
bunları o gün hiç yıkamasak o tabaklar kaşıklar masada kalsa hayatımızdan ne eksilir
evet duyuyorum ee ertesi gün de biz yıkayacağız diyorsun evet ertesi gün de siz yıkayacaksınız ama o akşam bulaşıkları kaldırmalıyım diye içinden dürten his olmayınca aman canım isterse kaldırırım istemezse sonra diye düşününce gerginliğin azalacak
evet ağır işsizim, evet canım çalışmak istemiyor evet stres topu olarak seni buldum galiba
kusuruma bakma