Neden Bu kızı sevemiyorum..

minhosi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
44
3
28
İstanbul
Kendimi çok kötü hissediyorum böyle şeyler düşündüğüm için…Sevmiyorum o kızı… Çok dedikoducu… Ama artık çok yoruldum… Kızın arkasını düzeltmekten… En ufak kopyalama işini bile yapamıyor… (yayınevinde çalışıyoruz.. Kitapların iç tasarımlarını yapıyoruz) İşe gireli 1 sene oldu nerdeyse… Onun sorumluluğunuda bana verdiler… Benmi öğretemiyorum acaba.. Ama her şeyi yaptım… tek tek anlattım defalarca, ama bir şeyi yapayınca hemen sen bana öğretmedinki diyor…Yalancı durumuna sokuyor beni...öğrettiğime okadar eminimki... ya unutuyor yada bilerek yapıyor...

Bu sefer kağıtlara yazdım yine olmadı… hep yanlış hep yanlış… Aslında çok zeki ama hiç umursamıyor bile yaptığı işi… Bende ilk geldiğimde hiç bir şey bilmiyordum ama sonradan sonraya öğrendim… İnternetten baktım kendi başıma… O sadece film izliyor… Müzik dinliyor… Öyle oldumuda işler karışıyor.. Yine benim başıma patlıyor… Başımızdaki sorumlu olan müdür, her şeyden sen sorumlusun yanlış bir şey olursa senin maaşından keserim dedi… Ama kız anlamıyor ben napam… Müdüre söylesem işinden olacak o yüzden bana sorduğunda nasıl yapabiliyormu dediğinde yapıyor diyorum… Artık başıma ağrılar giriyor… Bir şey dediğim zamanda küsüyor… Çünkü Eleştiri yaptığımda biraz gerçekçi oluyorum.. Böyle olmasam öğrenemezki… Zaten liseyide yarıda bırakmış…. Diyorum kendine yazık etme geliştir kendini… Biraz kitaplara baksa okumasa bile olur bir sürü kitap var.. Herşeyi yapacak ama kalkıp yerinden kitaplara bile bakmıyor…

Uf resmen dedikoducu kadınlara döndüm.. Ama İçimi Boşaltmam gerek… Birilerine Anlatıpta yayılsın istemiyorum…
Zaten odada hiç konuşmuyoruz bile… Çünkü biri hakkında en ufak bir şey bile desem hemen gidip yetiştiriyor.. Şirkette birileri bir şey diyor hemen gidip ordan oraya yayıyor. Onun yüzünden kardeşimde zan altında kaldı…

Mesela şöyle bir olayda oldu… Yemekte dinle alakalı bir şey konuşulduğunda hekes fikrini söyledi bende söyledim… yanımdaki kızda aaa sen anlamazsın diye rezil ediyor adamı.. Birgün patlıcam ama kalbi kırılmasın…Küçük daha 19 yaşında…

Napim ben artık ilgilenmeyeyim dimi… Kendi nasıl yapıyorsa yapsın…
İlgilenmesemde acıyorum… Sevmiyorum ama yüreğim el vermiyor…

(Yanlış anlaşılmasın bu yazdıklarım önceki şeyler...Zaten bir süre sonra müdür kendi gelip görmüştü yaptıgı yanlışları ama kızcağıza yazıktır diye pek üzerine gitmedi... Ama durum yine aynı pek değişen birşey yok... yine hatalı... ve şuanda başımızda hiçbir sorumlu yok... Artık herkes kendi sorumluluğunu kendi alacak...) sadece yapılan işin öylece hatalı olarak baskıya gitmesine üzülüyorum çünkü okadar okutmaya verilmiş ama bazı yerleri düzeltilmemiş olarak baskıya gidip kitap basılıyor... Ben istemem okuduğum kitap kötü olsun...

Son düzenleme:
Ben de sizleri anlayamıyorum.Bu kadar sıkıntı zarar veriyorsa ne uğraşırsın elin kızıyla.Öğretirsin .Her öğrettğin konuyu da not alır ve aldırırsın.Sen bunu öğretmedin dediğinde açarsıun notunu bak şu tarihe öğretmişim dersin.Öğrenirse öğrenir öğrenmezse kendi sorunu.Anasımısın babasımısın.mÜDÜRÜN HATA OLURSA SENİ BİLİRİM DEDİYSE,O ZAMAN MÜDÜRÜNE ÖĞRENİYOR DEMEYECEKSİN.İşinden olur diyorsun da,sen bu gidişle olma işinden.Elin kızı için kafamı bile yormam.İşime gelmiyorsa uzak dururum.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
İlgilenmeyin,görmezden gelin,o yokmuş gibi davranın en güzeli bu.
Kafanız rahat olur böylelikle.

Müdür sorduğunda '' yapıyor '' diye bir cevap verirseniz , daha çok sıkıntı çekersiniz..
Zaten yaptığı iş yok gibi gözüküyor.. O mutlaka rahat bi iş bulur zaten, siz müdüre bu durumu iletin..

zorlaya zorlaya 1 yıl geçmiş..
sen onu sırtında taşımak zorunda değilsin..
açık açık konuş son kez anlat ne yapması gerektiğini..
vicdanen rahat ol sen herşeyi yapmışsın sonuç olarak...

babanın kızımı ne bu ayrıcalık. herkes kendi işini yapsın.
kusura bakma ama kız seni ezik bulmuş dilediği gibi davranıyor.
sen anlamazsın falan ne biçim tabirler ben arkadaşlarıma bile o şekilde konuşturtmam anında terslerim sen senin altında çalışan birinin bu lafına 'beni rezil ediyor' diye içleniyorsun.
sana tavsiyem şu andan itibaren koy tavrını yüzgöz olma bir şeyi yapamadığında sesini hafif yükselterek tersle sen öğretmedin derse de. aklın bir karış havada ne öğrettiğimi bile dinlemiyorsun demkki vs. gibi tersle böylece kız biraz çaba göstermeye başlar baktın olmuyor müdürünle konuşacaksın o ne yapacaksa yapsın.
işten atılır diye de korkma dışarıda çalışmak için can atan bir sürü insan var. yani sen kiseye kötülük yapmamış olacaksın.

Böyle insanlara bu rahatlığı vererek öyle alıştırıyorsunuz onları. Ordan ekmek yiyorsa işini doğru düzgün yapacak. Eşim hep "çöpçü de olsan, tüpçü de olsan işini en iyi şekilde yapmalısın" der. Bu kadar tolerans göstermeyin. Gidin müdürünüzle konuşun, son bir şans veriyorum deyin, düzelirse ne ala düzelmezse yol verirsiniz. O işe ihtiyacı olan layıkıyla yapacak bşr sürü insanın hakkını yiyor şu anda.

Kes biletini gitsin. Elalemin salak kızı için ne uğraşıyorsun? Lise terkse işlere daha çok asılması lazım asıl. Başına ağrı sokmaya değer mi ya? :19:

Hepiniz çok haklısınız... Benim ezikliğim üzünden, biri hatalyken onu başkasına şikayet edemiyorum.

Bir keresinde müdür gördü zaten yaptığı çalışmaları... Biraz azarladı... Ben azarladığım zaman çok kırıcı oluyorum çok sert çıkıyorum o yüzden ağlıyor sürekli.. Acıdığım nokta durumları kötü... birinin işinden olmasını istemiyorum... Daha küçük liseyide bitirmemiş ne kadar sert davransamda canım sıkılıyor... Zaten artık gerekeni yaptılar. kim hangi işi yaptıysa sorumluluğu o alıcak...

Yada ne bilim bu rahat tavırları yüzünden sevmiyorumm bu kızıı...

babanın kızımı ne bu ayrıcalık. herkes kendi işini yapsın.
kusura bakma ama kız seni ezik bulmuş dilediği gibi davranıyor.
sen anlamazsın falan ne biçim tabirler ben arkadaşlarıma bile o şekilde konuşturtmam anında terslerim sen senin altında çalışan birinin bu lafına 'beni rezil ediyor' diye içleniyorsun.
sana tavsiyem şu andan itibaren koy tavrını yüzgöz olma bir şeyi yapamadığında sesini hafif yükselterek tersle sen öğretmedin derse de. aklın bir karış havada ne öğrettiğimi bile dinlemiyorsun demkki vs. gibi tersle böylece kız biraz çaba göstermeye başlar baktın olmuyor müdürünle konuşacaksın o ne yapacaksa yapsın.
işten atılır diye de korkma dışarıda çalışmak için can atan bir sürü insan var. yani sen kiseye kötülük yapmamış olacaksın.

Müdürde biliyor ama bilmemezlikten geliyor tanıdık olduğu için birşey yapamıyor... Azarlıyorum ama biraz kalp kırıcıyım..

Son düzenleme:
Hepiniz çok haklısınız... Benim ezikliğim üzünden, biri hatalyken onu başkasına şikayet edemiyorum.

Bir keresinde müdür gördü zaten yaptığı çalışmaları... Biraz azarladı... Ben azarladığım zaman çok kırıcı oluyorum çok sert çıkıyorum o yüzden ağlıyor sürekli.. Acıdığım nokta durumları kötü... birinin işinden olmasını istemiyorum... Daha küçük liseyide bitirmemiş ne kadar sert davransamda canım sıkılıyor... Zaten artık gerekeni yaptılar. kim hangi işi yaptıysa sorumluluğu o alıcak...

ne yani severseniz bütün bunlara göz mü yumacaksınız? kimseyi sevmek zorunda değilsizniz yada kimse sizi sevmek zorunda değil.
ama bir işyerinde bir kişi sorumluluğunu yerine getirmek zorunda ha yapmıyorsa da kendi bileceği iş. kovulur olur biter.
e şimdi herkes kendinden sorumlu olunca ne olacak bu kız iş yapamadığında gidip müdüre 'minhosi bana öğretmedi' demeyecek mi? tabii kide diyecek sen tavrını koy.

Kendimi çok kötü hissediyorum böyle şeyler düşündüğüm için…Sevmiyorum o kızı… Çok dedikoducu… Ama artık çok yoruldum… Kızın arkasını düzeltmekten… En ufak kopyalama işini bile yapamıyor… (yayınevinde çalışıyoruz.. Kitapların iç tasarımlarını yapıyoruz) İşe gireli 1 sene oldu nerdeyse… Onun sorumluluğunuda bana verdiler… Benmi öğretemiyorum acaba.. Ama her şeyi yaptım… tek tek anlattım defalarca, ama bir şeyi yapayınca hemen sen bana öğretmedinki diyor…Yalancı durumuna sokuyor beni...öğrettiğime okadar eminimki... ya unutuyor yada bilerek yapıyor...

Bu sefer kağıtlara yazdım yine olmadı… hep yanlış hep yanlış… Aslında çok zeki ama hiç umursamıyor bile yaptığı işi… Bende ilk geldiğimde hiç bir şey bilmiyordum ama sonradan sonraya öğrendim… İnternetten baktım kendi başıma… O sadece film izliyor… Müzik dinliyor… Öyle oldumuda işler karışıyor.. Yine benim başıma patlıyor… Başımızdaki sorumlu olan müdür, her şeyden sen sorumlusun yanlış bir şey olursa senin maaşından keserim dedi… Ama kız anlamıyor ben napam… Müdüre söylesem işinden olacak o yüzden bana sorduğunda nasıl yapabiliyormu dediğinde yapıyor diyorum… Artık başıma ağrılar giriyor… Bir şey dediğim zamanda küsüyor… Çünkü Eleştiri yaptığımda biraz gerçekçi oluyorum.. Böyle olmasam öğrenemezki… Zaten liseyide yarıda bırakmış…. Diyorum kendine yazık etme geliştir kendini… Biraz kitaplara baksa okumasa bile olur bir sürü kitap var.. Herşeyi yapacak ama kalkıp yerinden kitaplara bile bakmıyor…

Uf resmen dedikoducu kadınlara döndüm.. Ama İçimi Boşaltmam gerek… Birilerine Anlatıpta yayılsın istemiyorum…
Zaten odada hiç konuşmuyoruz bile… Çünkü biri hakkında en ufak bir şey bile desem hemen gidip yetiştiriyor.. Şirkette birileri bir şey diyor hemen gidip ordan oraya yayıyor. Onun yüzünden kardeşimde zan altında kaldı…

Mesela şöyle bir olayda oldu… Yemekte dinle alakalı bir şey konuşulduğunda hekes fikrini söyledi bende söyledim… yanımdaki kızda aaa sen anlamazsın diye rezil ediyor adamı.. Birgün patlıcam ama kalbi kırılmasın…Küçük daha 19 yaşında…

Napim ben artık ilgilenmeyeyim dimi… Kendi nasıl yapıyorsa yapsın…
İlgilenmesemde acıyorum… Sevmiyorum ama yüreğim el vermiyor…

ağırlığını koy yapamadığı zaman azarlamaktan çekinme
yaşı küçük se tecrübesi olana saygı duymayı öğrensin
ben asla müsade etmezdim
emin olduğum bir konuda beni yalancı durumuna düşürmesine
:50::50::50::50::50:

Madem durumları kötü, neden lak lak yapıyor? Durumunun bilincinde olan insan böyle yapmaz. Merhametten maraz doğar diye boşuna dememişler.

ağırlığını koy yapamadığı zaman azarlamaktan çekinme
yaşı küçük se tecrübesi olana saygı duymayı öğrensin
ben asla müsade etmezdim
emin olduğum bir konuda beni yalancı durumuna düşürmesine
:50::50::50::50::50:

Eleştirdiğim zaman.. herkese minhosi beni azarlıyor... Gururumu kırıyor... yapabiliyorum ama o yapamadığımı söylüyor diye dedikodu yayıyor... Millette bana kızı azarlamasana ayağını kaydırmakmı istiyorsun diyor...
Ama Artık İlgilenmiyorum... Son noktayı koydum... ne yapmak istiyorsan onu yap dedim..

Madem durumları kötü, neden lak lak yapıyor? Durumunun bilincinde olan insan böyle yapmaz. Merhametten maraz doğar diye boşuna dememişler.

Haklısın insanlara az bir merhamet etsen üzerine çıkıyorlar... Soğuk durduğum zaman ise çok merhametsizsin... sadece kendini düşünüyorsun oluyor

Eleştirdiğim zaman.. herkese minhosi beni azarlıyor... Gururumu kırıyor... yapabiliyorum ama o yapamadığımı söylüyor diye dedikodu yayıyor... Millette bana kızı azarlamasana ayağını kaydırmakmı istiyorsun diyor...
Ama Artık İlgilenmiyorum... Son noktayı koydum... ne yapmak istiyorsan onu yap dedim..

o millete de cevabını ver canım
yapabiliyorum diyebilcek kadar bilmiyor
yanlış yapmasa şahsi bir sorunum yok neden azarlayım de ve kapat ağızlarını

Ben de sizleri anlayamıyorum.Bu kadar sıkıntı zarar veriyorsa ne uğraşırsın elin kızıyla.Öğretirsin .Her öğrettğin konuyu da not alır ve aldırırsın.Sen bunu öğretmedin dediğinde açarsıun notunu bak şu tarihe öğretmişim dersin.Öğrenirse öğrenir öğrenmezse kendi sorunu.Anasımısın babasımısın.mÜDÜRÜN HATA OLURSA SENİ BİLİRİM DEDİYSE,O ZAMAN MÜDÜRÜNE ÖĞRENİYOR DEMEYECEKSİN.İşinden olur diyorsun da,sen bu gidişle olma işinden.Elin kızı için kafamı bile yormam.İşime gelmiyorsa uzak dururum.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Durumu kötü olan, ihtiyacı olan işine sarılır müzik dinleyip, film izlemez
Orada işini yapan o kadar insan enayimi çalışıyorlar
Buna müsamaha göstermek hak mı şimdi ?
Hadi yaşı ufaktır, diğer kötü huyları törpülensin diye gayret eder insan ama çalışmamak olmaz
Bunu tolere etmemelisiniz

Yetkiliyle konuşun. Artın ben bu kişiden sorumlu olmak istemiyorum deyin. Defalarca anlattığım şeyi, hiç öğretmediğimi söylüyor; sürekli arkasını topluyorum. Benim anlattığımı anlamıyorsa, başkası yardımcı olsun diye rica edin.

.

Back